Bebek Beslenmesi Bebek Beşiği Dikimi (Anlatımlı)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.345
693
373
Kocaeli
Bebek Beşiği Dikimi (Anlatımlı)

Merhabalar,
Dikiş sayfalarında bolca paylaşılmış olan bu port bebe benzeri minik beşikten (baby nest) ben de diktim.Sahibi uyusun da büyüsün içinde inşallah:)
Bütün yapım aşamalarını çektim.Kıyafet dikmekten daha basit

Kalıba göre kestiğimiz iki parça kumaşı yüzü yüzüne gelecek şekilde etrafından aşağıdaki uç kısmını dönmeden dikiyoruz.

Düz kısmını çeviriyoruz.

Diktiğimiz kısıma hazır biyeyi yerleştiriyoruz.

Yukarıdaki şekilde köşelerden tutturarak dikiş çizgisi boyunca biye yerleştirdim.

Sonra aşağıdaki gibi biyenin köşelerinden iki dikiş geçiyoruz.Ortası tünel şeklinde olacak.

Yukarıdaki gibi ortaya yapılacak dikişin hizasını belirliyoruz.Ben önce tersinden çizdim,sonra toplu iğnelerle çizdiğim çizginin üzerinden giderek işareti ön yüze çıkardım.Bu işaretli kısım makinada dikilecek.

Diktikten sonra işaretlediğimiz yer ölçüsünde elyaf kesiyoruz,ben iki parça elyaf kestim.

Elyafı orta kısıma yerleştiriyoruz.Yanları ise elimizle iterek boncuk elyafla dolduruyoruz

Açık olan kısmı el dikişiyle kapatıyoruz.

daha sonra elle diktiğimiz yere biye dikiyoruz.

İşte ilk zorlandıgım kısım çengelli iğneyi tünelden geçirip uzun bir yol aldırıyoruz.

Sonra ikinci zorlandıgım hatta vaz geçip el dikişiyle tamamladıgım kısım.

kaynak hobidelisii.blogspot.com.tr/2015/04/bebek-besigi-dikimi-anlatml.html?m=1

Back