Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar merhaba,

Benim 4 Mayıs doğumlu bir oğlum var.
Sizler neler yediriyorsunuz bakmak, fikir alışverişinde bulunmak için okudum tüm sayfaları.

Eleştirmek haddim değil belki, bir de âlim olduk diyorsunuz ama yanlış yaptığınız bazı şeyler var.

Mesela kesinlikle tuz koymamalısınız 1 yaşına kadar. Kendi yemeklerinizden vermeyin bu yüzden...

Çorba vs yaparken kesinlikle kavurmayın sebzeleri. Hatta zeytinyağı ya da tereyağı altını kapattıktan sonra katın.

Ek gıda çok alıyorsa bile, mutlaka ya emzirmeye devam edin ya da emmiyorsa günde en az 500 ml mama diye tabir edilen formül süt/ devam sütü verin. 2 yaşına kadar! Yani mama pahalı ya da gereksiz demeyin. Emmiyorsa mutlaka mamaya devam edin. Ek gıda ayrı, anne sütü/ devam sütü ayrı...

Hazır bebe bisküvilerinden vermeyin! Konu sahibi gibi evde, şekersiz olarak yapın.Tatlandımak istiyorsanız, hamurun içine kuru kayısı/ kuru üzüm/ kuru erik vs haşlayıp püresini katın.

Pişecek şeylere pekmez katmayın. 1 yaşına kadar bal ve yumurta beyazı vermeyin.

Beyaz ekmek vermeyin. İlla ekmek olsun diyorsanız tam buğday ekmeği olsun.

Mama kabızlık yapar deyip vermemezlik yapmayın. Mamadan çok pirinç, pirinç unu, muhallebi, patates, havuç, muz gibi besinler kabızlık yapar. Tok tutsun diye muhallebi verirseniz tabi kabız olur bebeğiniz. Muhallebi kilo aldırır ama besleyici değildir, onun yerine kuru meyve püreleri, pekmez, tahin gibi besleyici şeylerle kilo aldırmaya çalışın.

Kabızlık sorunu için çay kaşığıyla zeytinyağı içirin. Kuru kayısı, kuru eriği haşlayıp blenderdan geçirin, yoğurt ya da meyve püresine karıştırın. Hem kansızlık, hem kabızlık için harnup( keçiboynuzu) özü verin. Pekmezi de var ama özü,pekmezinden daha faydalıdır, şeker içermez... Armut da bağırsak çalıştırır...

Faydali bilgiler ewet ama zaten ogrumuz yanlisimiz ne? Bunlar icin burdayiz biz
Alim olduk diye sakalastik hasaa ne haddmize alim olmak
Tabiki her anne gibi bilgilerimi var bu dogru yada yanlis bu sekilde dogrudur yanlistir ogreniyoruz galiba!

Tabi ki benim de yanlış bildiğim şeyler olabilir ama emin olmadığım şeyleri kimseye söylemem.

Bebek beslenmesi çok önemli bir konu, lütfen dikkat edelim.

Özellikle mama vermeyelim lafına çok üzüldüm. Tv de bile her gün çıkıyor bunun reklamı. Mama firmaları değil, sağlık bakanlığı yayınlıyor...

Çok pahalı birşey olsa dahi bebeğîmizin gelişimî için değer bence.

Eleştirmek değil, paylaşmak amaçlı yazdım zaten

Tabiki elestirmediginizi anladim fakat;
Muhallebiyi bile cok sik wermem istemiyorum sizdr demissiniz zaten fazla kilo besin degeri yok buda benzer diye dusunuyorum isin asli...

Tabiki elestirmediginizi anladim fakat;
Muhallebiyi bile cok sik wermem istemiyorum sizdr demissiniz zaten fazla kilo besin degeri yok buda benzer diye dusunuyorum isin asli...

Öyle tabi, boş kalorimi şeyler yiyeceğine vitamininli besleyici şeyler verelim bebeklerimize.

Evde bebe bisküvisini ben de denedim ama sunta gibi oldu. Deneyenlerin de öyle mi oldu acaba ?

Konu sahibi arkadas yapmis sert olmamasi icinde puf noktasi aciklamisti.
Tekrat okuyun bi goz atin derim

Sert değil zaten ama bisküvi gibi kıtır kıtır da değil. Neye benzetebilirim bilmiyorum da kurabiye ya da bisküvidrn çok ekmek gibi oldu. Dışı kabul bağladı, içi daha farklı.

Hamuru yaparken tereyağı içinde parça dondu, ondan kaynaklı galîba.
Konu sahibi arkadas yapmis sert olmamasi icinde puf noktasi aciklamisti.
Tekrat okuyun bi goz atin derim

bebek beslenmesi tabiki önemli kimse kimseye rastgele bilgi vermiyor zaten. hazır mama konusunda katılmıyorum size ben çocuğuma hazır hiçbirşey vermiyorum ve doktorlar da altını çize çize söylüyo bunu hazır kullanmayın diye. içerisinde katkı maddesi olan birşeyi asla vermem bisküvisini de kendim yapıyorum meyve püresini de meyve suyunu da. kuru kayısı da haşlar yediririm iki günde bir . arkadaşımızın dediği gibi alim değiliz tabiki burda doğrumuzu yanlışımızı düzeltiyoruz. emin olmadığımız şeyleri de paylaşmıyoruz.bu arada verdiğiniz bilgiler çok güzel onlar için de teşekkür ederiz. ama yine söylüyorum yine hazır mamalar çocukları sadece şişirir beslemez bu benim görüşüm eminim benim çocuğuma hazırladığım şeyler hem sağlıklı hem daha besleyici. komşum çocuklarına hazır mama kullandı 1 senedir kabızlıktan mahvoldu çocuklar doktorum söylediği tek sebep hazırmama... çünki içerisinde raf ömrünü uzatmak için illa katkı maddesi konuyo. parasında asla değilim çocuğuma faydalı olduğunu biileyim isterse 500 tl olsun 1000 tl olsun gözüm görmez onu. 7 ayını bitirdi bugün kızım çok şükür öyle bir sorunumuz olmadı.. bu arada bisküvi çok sert olduysa hamuruna meyve püresi koyabilirsiniz.

Sert değil zaten ama bisküvi gibi kıtır kıtır da değil. Neye benzetebilirim bilmiyorum da kurabiye ya da bisküvidrn çok ekmek gibi oldu. Dışı kabul bağladı, içi daha farklı.

Hamuru yaparken tereyağı içinde parça dondu, ondan kaynaklı galîba.
bisküvi tarifinizi yazar mısınız çok farklı tarifler var benim yaptığım güzel oluyo

Yok canim ya cok sukur huzuru iyi ama cikaramadi dis:-(
Bekliyoruz bakalim

Anladim canin merak ettim bndr sengulde yok nerde bunlar diyorum

Arkdas illa hazir birseyler verme konusunda kararli bn muhallebuiyi fazlalik olarak guryorum cunku hem beni emsin hem ek gida alsin birde mama alsin cooooook fazla yani kiiii sengulun hemsireside mamayi kesmesinu belirtmis yNİ haksizmiyim baharcim yaaa

aramıza hosgeldin elmadilimi..

herseyi bastan sona yanlıs anlamıssın. yazdıklarının, verdigin bilgilerin dogruluğunu biliyorum...
ve hepsinide yapıyoruö eminim ki baharcım ve elifcim de yapıyodurlar.
yanıldıgın sey su, saglık ocagına gittigimde hemsire mamayı mumkunse verme dedi. bunun dogrulugunu dusundum. gercektem mama sisirmekten baska bişey yapmıyor.
yoksa bunu neden soylesinler satıs yapmak için de reklamını yapıyorlar.

beni emmediği için gece boyunca zaten mama vermek zorundayım. ve hesapladığımda tum gece boyunca 500ml sut içmiş oluyor. bende geriye kalan gunu kendi yaptığım ek gıdalarla dolduruyorum. gunduz de mama versem hem 500ml mi gecmiş oluyor hemde ek gıdayı cok azmış oluyor....

sizin bebeğiniz kac aylık? ve birgun boyunca nelerle besliyorsunuz? cok merak ettim doğrusu.. sevgiler..

Arkdas illa hazir birseyler verme konusunda kararli bn muhallebuiyi fazlalik olarak guryorum cunku hem beni emsin hem ek gida alsin birde mama alsin cooooook fazla yani kiiii sengulun hemsireside mamayi kesmesinu belirtmis yNİ haksizmiyim baharcim yaaa
çok haklısın valla ben hazır yiyeceğe HAYIR diyorum. bebek beslemsesi çok önemli diyo ama hazır mamayı bize öneriyo anlam veremedim :(

Aynen baharcim takildigim noktada bu zaten gercekten bilgileri cok guzel ama bizi yargilar gibi hali var yani tabi kendi de anne biz de anneyiz ama ben mama verdim cooook pismanim doymuyo diye dusundugum zmanlarda

Soz konusu cocuksa eger kendim den.odun verrir ona en iyisini yaparimda alirimda aldimda burda soz konusu para deil elbettte

Gereksiz besin mama olarak muhallebinin haricininde bise wermiyorum

Oda tatli niyetine gibiii

Aynen baharcim takildigim noktada bu zaten gercekten bilgileri cok guzel ama bizi yargilar gibi hali var yani tabi kendi de anne biz de anneyiz ama ben mama verdim cooook pismanim doymuyo diye dusundugum zmanlarda

Soz konusu cocuksa eger kendim den.odun verrir ona en iyisini yaparimda alirimda aldimda burda soz konusu para deil elbettte

Back
X