Bebek Beslenmesi Bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nazyusuftuna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
14
8
1
32
Bebeğime kendi sutumle cicibebe veriyorum ek gida baska ne verebilirim degisik corba sebzeli veriyorum almiyor fikirlerinize ihtiyacım var :)

canım hayırlı olsun topigin ev yoğurdu sebzeli yemekler başlayıp rondodan geçirip verebilirsin pirinç ve irmik katabilirsin.pirinç unu verebilirsin.tatlı kabak haşlayabilir verebilirsin. çocuk yemekleri isimli yemek kitapları var nettende bakabilirsin. güle güle buyut bebegii

Selamlar arkadaşlar ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum yanlış örnek vermiş olmak istemiyorum fakat mama ile beslenen bebeklerin gelişimleri anne sütüyle beslenenlere göre daha mı hızlı oluyor?
Soyleki:benim bebeğim 19 aylık hala emziriyorum normal beslenmesinin yaninda benim bebegim den 5 ay küçük eltimin oğlu var 2 aydan sonra hep mama yla beslendi boy ve kilo olarak oğlumdan daha büyük gösteriyor hatta kendi de bana hava atıyor 'hızlı büyüyor benim oglum': falan diye bir kaç kişi de bana bunu söyleyince kafamda soru işaretleri oluştu sizlerinde fikirleri var mı bu konuda ne dersiniz?

Slm ek gida olarac cico bebe gibi urunler hic vermedim.tabi her annenin girusu bilgisi farkli.sabah kahvaltisi olarak tuzsuz peynir suda bekletiyordum zeytin yine ayni sekilde tabi yumurtasi bildigin kahvalto yaptirdim bulamac yedirmedim.yogurt mayaladim tum yemeklerini yogurtla yedirdim baslangicta cok rahat oldu.bir saate kahvalti yaptirdigimi hatorliyorum.yemek olarakda kiymali sebze corbalari mevsimine gore icine irmik katip yaptim.hic hazir urun kullanmadan o donemi gectik gunde uc ogun uyku durumuna gore ve arada meyve muz kivi cennet hurmasi gibi artik hangi mevsimde isek.sonra iki yasina dogru hatmanlauatak cevizi bademi kuru dutu gibi kuruyemislerle tan8stirfim suan normal yiyebiliyor.o donem bu karisimi rondodan gecirip yogurduna gunde bir 9gun iki uc cay kasigi atip yedirdim.kilosu olsun boyu olsun ki boy biraz genetik bence hic ni sorun yasamadim ekmegi pek vermedim zaten bu sekilde besleyince iyi kilo aliyor.ekmekle sisirmek istemedim .abur cubur cubuk kraker disinda vermedim desem yeridir.suan 2.5 yasinda sukur o surecleri zorlugu ile iyi aylattim cok zorlandigim donemler oldu ama inanki arkadasim sefasini suruyorsun.ben o doneme gectim :)suan parmaklarimin beklemekten uyustugunu hatirliyorum kahvalti yaptirirken:)eminim o mama siskinligindense saglikli buyuyen bebeginiz daha zinde ve saglikli olacak pek hastane yuzu gormeyecek.size basarilar

Back
X