• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek cantasi hakkinda yardim

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
Merhaba hanimlar..

Bir konuda tecrubeli annelerimizden fikir almak istiyorum.dogumuma 1ay kaldi. Henuz bebek cantasi almadim. Ne kadar buyuklukte olmali.acikcasi bir yere giderken yanimda kocaman bir canta tasimak istemiyorum. Bebekle bir yere gidildiginde yanimiza neler almak gerekir. Bez, ISLAK mendil... gibi

Samsonite makyaj cantalarina benzer bir canta istiyorum. Sizin dusunceleriniz neler?

Bebek çantalarının kola takılıp taşınmasının zor olduğunu düşündüğüm için sırt çantası almayı düşünüyorum ben. Bez,ıslak mendil, gittiğin yere göre kıyafet,biberon,mama yeterli olur sanırım.Belki battaniye birde.

Bebek çantalarının kola takılıp taşınmasının zor olduğunu düşündüğüm için sırt çantası almayı düşünüyorum ben. Bez,ıslak mendil, gittiğin yere göre kıyafet,biberon,mama yeterli olur sanırım.Belki battaniye birde.

Elimde tasiyabilecegim bir sey istiyorum.makyaj cantalari cok buyuk degil. Ama kucuk mu gelir diye de dusunuyorm bir yandan

Çantanın büyüklüğü gittiğin yere , kalacağın süreye ve de mevsime göre değişir...

Her zaman bebeğin ihtiyaçları aynı olmuyor.....Bazen bi parka gider gelirsiniz bi bez , ıslak mendil , biberon yeterli gelebilir ama bazen de daha fazla eşya alman gerekebilir yanına ya da hava soğuksa eğer çantaya yelek , hırka gibi şeyler de koyman gerekir ve bunlar da küçük bir çantaya sığmaz......

Zaten bunu bebek doğduktan sonra daha iyi anlayıp tecrübe edinirsin... Çünkü bebeğin her döneminde ihtiyaçları da farklı oluyor...

çantanı elinde taşıman için daha çok zamanının var cnm :) ben büyük omuz çantası kullandım.. bebek çantası die geçmio ama.. büyük çanta kullanmayı sevenlerin taşıdığı çantalardan.. benim yanıma aldıklarım ancak sığıyodu... bez, ıslak mendil, 2 çeşit yedek kıyafet ( kakası sürekli dışına çıktığı için bi tane yedek almaya cesaret edemiyodum, 2 tane :) ) bi tane dış giysisi hırka vb.. biberon, alt açma bezi, küçük bebek örtüsü ( uyursa üzerine örtmek için) önlük, memeyi bırakıp mamaya geçtiği dönemde uzun süre dışarıda kalacaksak eğer bebek termosu sıcak su için... ve ağız bezlerinde 3,4 tane...

Bence kumas vs drgil bildiginiz cantacidan canta almalisiniz
yani ben oyle yaptim simdide oyle yapicam

Bende bebegim icin Samsonite canta aldim okul cantasina benzer varya bu reklamlarda messi takiyordu ondanne ufak ne buyuk bize disari ciktigimizda yetiyor ici yeterli bez islak mendil emzirme ortusu alt acma bezi hirka yedek ust corap ve agiz mendiki koyup sigdiriyorum.sehir disina ciktigimda baska buyuk bir canta aldim onu kullaniyorum

bugün baktım da termal gözlü özel çantalar uzay üssü gibi
kocaman kaba saba..hiç gerek yok..ben yandan askılı geniş normal bi çanta düşünüyorum
çantaya ne konulacağıda gittiğin yere bağlı..makyaj çantası küçük olur ona anca emzik biberon sığar...
bunun ıslak mendili, yedek kıyafeti,bezi kullanıyosan maması var var da var :) o yüzden büyük bitane al bence

buyuk, bölmeleri olan omuza yada sirta takilan bir model olmali bebegin ihtiyaci bitmez heleki terleyen yada kusan bir bebek olursa hiç hiç bitmez yanina bir suru yedek alman gerekli..
bir arkadasta soylemis mevsime ve kalacagin sureye gore degisir yanina alman gerekenler.. bir sure sonra ek gidalara gecilecek o zaman corbasini meyvesini yogurdunu suyunu yani yedirmen gereken seyleri yaninda tasiman gerekecek bunlarida dusun bu tarz seyler herzaman alinan seyler degil o yuzden kullanisli birsey bak malesef anneler icin süs yada şıklık son planda işlevsel olmasi daha önemli

ben bıkaç gözü olan bı çanta kullanıyorum oğlum bıbuçuk yaşında hala bıyere gıdınce dopdolu oluyor mutlaka çıtçıtlı badılarden ıkı tane koyuyorum ıkı takım kıyafet hırka bez ıslak mendıl termos 2 tane bberon ıslak mendıl suluğu falan derken doluyor ufakkende aynı çantayı kullanıyordum aynı dolulukta şu bılındık bı bebek markası var c..co ordan almıştım çok işime yaradı bu arada çantaı öyle sırtta falan taşımak mumkun değil ben hep pusete asıyorum yoksa taşnımaz o

Son düzenleme:

sırt çantasını ben de alıcaktım ama vazgeçtim bazen kucakta götürüken öyle bi an geliyor ki tek acil bişi ıslak mendil su vs almak zorundasın..ama sırtından çıkaracaksın alacaksın bu da çok zor olur die düşündüm yine koluna taktığında hemen bi el atıp alırsın...ikinci bebekte pek bebek çantası kullanmadım ama gerekli aslında kullanmama sebebim ise sevmiyorum bebek çantasını fazla da dışarı çıkmadığımdan kol çantalarına bi bez bi iki tişört ıslak mendille yetiniyorum..ayrıca sırt çantası olunca mecbur başka çanta alamazsın içinde cüzdan vs arkadan biri çalabilir istanbulda olduğum için dikkat gerek...vallahi kayınvalidemin koluna kıstırdığı kol çantasının köşesine jilet atıp içindeki cüzdanı çalıyorlarsa daha da düşünmek lazım...kadın hiç farketmemiş pazarda eve bi geliyor ki çanta yırtık altından...sırt çantasına dünden işlem yaparlar ....

Son düzenleme:
ikisinden de aldım.sırt çantası orta boy öneririm önde ve iki yanda ufak cep detayları olanları tercih edin.bir göze emzik biberon bir göze ısalk mendil bulmak ulaşmak taşımak kolay:)

cutemom nasıl birşey olmalı...ilerleyen zamanda ben de alacağım..görünce sorayım dedim...hani büyük kol çantası tarzı gibi mi acaba...

aynen oyle cnaım benım bır cok arkadasım normal kol cantasının buyuklerını kullanıyorlar ıllada bıberon gozune gerek yok bence ıc ve ust kapagı oldugunda sorun yok bence

Kol cantasini bebekle birlikte tasimasi zor olur.. makyaj cantasina gerekenler sigmaz.. cocugun kiyafetleri, bez islak mendik, battaniye, mamasi suyu kendi ozel esyalarim iviri zivir derken bizi sadece sirt cantasi pakladi... hem arabasini kullnadigim zaman arabasina asiyordum, gezmeye giderken de rahat oluyordu.. gayet şık ve guzel sirt cantalari var, arastir bence... ve kizim.suan iki bucuk yasinda uzak bir yere gezmeye gittigimiz zaman hala yanima aliyorum.. yani buyudukce canta kuculur sanma, o canta bir daha kuculmuyor ;)

Back
X