• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra çalışmak

cnm öyleyse hiç durma ayrıl. ben istediğim zaman döneceğimi bilsem ayrılırdım. maddiyetıda az biraz idareli olursun. dişini sıkarsın. tazminattan da kullanırsın.

bu şartlar altında ayrılman en mantıklısı. birde bana bak 2 aylık bebeğimi bırakcam çok zor başka çarem yok

Allah yardımcın olsun cnm ya hiç kolay değil maalesef bu zamanda geçinmek hakkımızda hayırlısı olsun bende normal yasal izin zamanımı bekliyorum zaten bakalım

Ddemnki msjı göndermedğm halde gtmiş neyse diicem şu ki parada çok çnemli bebişte. Ben çalşmasaydm halimiz haraptı.ama parayı bebişime değişmem kredi borcunuz yoksa ayrıl işten. Bizm kredi borcu ömrümüzü yedi. Bitsin bidaha asla çekmeyiz inş. Bu kredi borcu yüznden çalışıyorum ama eşimle dönüşümlü bakyoz bebeğe o yüzden içim çok rahat gözüm arkada kalmıyor.bu sene böyleyizde seneye nasıl olur bilemem ben kimseye emanet etmek istemiyorum bebişimi çünkü başkasının konuşmasını şivesini alışkanlıklarını edinmesini istemiyorum.Allah hepimizn yardımcısı olsun

bence çalışma hayatına biraz ara verin bebeğinizle doya doya zaman geçirin ve kendinizi hazır hissettiğinizde tekrar çalışmaya başlayın.Tecrübeniz var zaten iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz doğuma kadar üç beş biriktirseniz maddi sıkıntıda çekmezsiniz.Ev kredisi vs gibi borç olmadığı süre sırf kendi harcamalarını kısıtlamamak ve evde sıkılacakları için küçücük bebeklerini bırakıp işe giden annelere hiç anlam veremiyorum.Bebeğin paraya ihtiyacı yokki annesine ihtiyacı var bir iki sene çok değil ki daha sonra yine bir iş bulunur herşey rayına oturur çocuğun masrafları okul döneminde başlar zaten.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızım doğdu işten ayrıldım...15yıl çalışma hayatım var .. Hiç pişman değilim ne sıkılma ne birşey zaten gün nasıl bitiyor anlamıyorum çok mutluyum evde kızımla..iyiki de böyle yapmışız..

Ben dogumdan sonra 20 ay izin kullandim.tek bir gun bile keske calissaydim demedim.anne olunca anlarsiniz, cok zor minicik bebegi birakip da gitmek.40 gunden sonra calisirim diyen arkadasa da cok şaşırdım.dusuncesi bile korkunc.sadece sut birakmakla olmaz o is.maddi olarak buyuk sikintiniz yoksa kalabildiginiz kadar kalin bebeginizin yaninda.

Bende hep calistim doguma kadar. Bebegimi kimseye guvenip birakamadim. Home office olarak evde grafik tasarim yapiyordum ama onuda doktor biraktirdi. Bebek evde dahi calissam benden hep ilgi beklermis o yuzden konusmasi geriledi. İsi biraktim simdi papagan gibi susmuyor cok sukur.

cnm bana göre çalışmalısın. bebekte geliyor. paraya daha çok ihtiyazın olacak. üç dört ay izin verirlermi, bakacak kimsen varsa çalış. sütünü sağan bırakırsın. çocuğunun geleceğini düşün. 7 senedir çalıştığın yeri bırakma,iyi iş bulmak kolaymı. ara verip dönünce böyle iş bulacağın ne malum

bende sekiz senedir aynı yerdeyim. bebek düşünüyorum. en fazla kırk gün izin verirler doğumdan sonra . buna rağmen ben çalışcam Allahın izniyle. doğuma kadar full çalışcam. doğumdan kırk gün sonra başlıcam işe inşallah. annem bakıcak bebeğime bir yıl sonrada kreş

ama hamiş kalamıyorum:43:

Bebegin olsun ins bakalim bukadar keskin konuscanmi? Birak calismayi kimseyle bile paylasamiycan annelik ic gudusu. Hamilelik icin onerim ben keciboynuzu kuruyle ilk ayda hamile kaldim. Sende dene ne kaybedersin ki...

merhaba, bebeğim olalı (kızım) 3 ay oldu....şimdiden onu bırakamama düşüncesi sardı... annem ve kayınvalidem rahatsızlar diye haftada 3 gün biri 2 gün biri baksın dedik ama bakan iki kişi olunca çocuk psikolojisi kötü etkileniyormuş.. bakıcı tutsak maaşımın yarısını belki de fazlasını ona vermiş olacağım....2 sene kadar çalışmasam diyorum bu sefer dönüşte şimdiki gibi rahat iş bulmam zor.....ev araba aldık diye kendimi şu anlık maddiyat olarak rahat hissediyorum zaten tutumluyum ama ileride çocuk için az da olsa birikim yapmam daha mı önemli? canım kızım seni ben büyütmek istiyorum.... :110: kayınvalideme bırakma düşüncesi içimi yakıyo çünkü rahat rahat şunu yap bunu yap diyemeyeceğim, anneme diyebildiğim gibi...

Ben biraz abartılı bulunabilecek fikrimi söyleyeyim. Oğlum 6 yaşında ve 4 yaşına kadar, maddi anlamda çok büyük sıkıntılarımız olmasına rağmen hiç düşünmedim oğlumu bırakmayı. Her anının tadını çıkardım, onu büyütmekten çok büyük bir keyif aldım.

4 yaşına kadar anne ve çocuğun ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum, fakat tabi ki hayat şartları farklı yönlere götürebiliyor. Pedagogların da söylediği 4 yaş çocuğun ikinci doğum günüdür, artık çocuk anneye bağımlılık dönemini bitirir ve birey olarak hayata adımını atar. Bu söylediğimi uygulaması çok zor, ikinci çocuk filan olduğunda anne artık bir ömür boyu işsiz kalır zaten. Ama eğer büyük maddi sıkıntı içinde değilseniz, en azından 1 yaşına kadar izin kullanmanızı tavsiye ederim.

Kimi çalışan bebekli arkadaşlarım da evden yürütülecek ya da çok uygun saatli işler buldular, kimisi zaten öğretmen ve çok uygun çalışma saatleri var. Böyle bir iş de düşünülebilir.

Back
X