Bebek dükkanda büyür mü ?

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.424
748
özellık tıcaretle ugrasan bayanlara sorum nasıl buyutuyorsunuz ? büyüyor mu ?

bebegım olmadan once de nıyetım vardı dukkan acmak ıcın ama osnra hamıle oldgumu ogrendıgım ıcın kaldı ...
sımdı Masal'ım 8,5 aylık ..
dükkanı da aldık kıra derdımız olmayacak

Masal ıcın de bı yasma laanı olusturacagız..ama nasıl olucak yürümek ıstıyecek kosmak ..

yapanlar var nasıl ypaıyorlar ?

Masal uyanacagı ıcın acelece yazdım kusura bakmayın

bu arada petshop acacagız oyle kopek kedı olmayacak ..sadece kus ve blaık ıkısının de ozel alanı olacak

bı de eleman tutacagım heme masala hem bana yardımcı

bu arada esım de vardıyalı calısıyor.. yanı mesela 1 hafta boyunca 4te gelecek 4ten sonra o duracak

1 hafta da 4te gıdecek 4e kadar o duracak

1 hafta da 12 de gıdecek sabah 8 de gelecek o zaman gun boyu durabılır

haftada ıkı gun ızını var..

yapabılır mıyım bılmıyorum destek ıstıyorum bı nevı

cok karısık yazdım bılıyorum AMA kızım uyandı uyanacak..

reytınglı bı konu da degıl bılıyorum yazanlara sımdıden tesekkurler :)

kuaförde , markette ,,okulda büyütene şahidim canım da petshop nasıl olur bilemiyorum.. çocuğunu oluşabilecek hastalıklardan koruman gerekli balık neyse de kuştan hastalık kapar mı diye bi araştır bence..

Merhaba canım cocuk için evdeki gibi hijyenik, konforlu ve her ihtiyacını karşılayabileceğiniz bir oda ya da bir alan ayarlayabilirseniz neden olmasın. Hem dukkaninsatin almışsiniz istediğiniz gibi degisiklik yapabilirsiniz. Annesinden uzak ona hasret büyüyen cocuklara gore çok daha mutlu büyüyeceği kesin. Hem yardımcı alacakmissin, ayrıca tüm gun durmayacaksin ki esın devralacak cogu zaman. Olur bence bu koşullarda :)

aslında bız zaten bu ısı yapıyoruz ..yan ıyaptık herseyımız var once kendı bı odamızdaydı daha snra Apartmanımızn bakıcı daıresıne tasıdık ..ıkı senedı bu ısler ugrasıyoruz sımdıye kadar hıc bı hastlaıgını gormedım

ama dukkan farklı ıste

canım tekrar hayırlı olsun belki kışın zor ola bilir diye düşündüm ben hani bebekler yer mekan dinlemez oturur kalkar yerlerer üşüye bilir ama yardımcın olcağı için buna dikkat edersin bunun dışında başka sorun olmucak bence umarım herşey çok güzel olur.

Kuslar bildigim kadariyla bebekler icin ozellikle tehdit unsuru olabilir.. Ticaretle ugrasmiyorum sadece petshop olmasi beni biraz dusundurdu. Benim de iki tane kopegim var (rottweiler, chihuahua) rot disarda olmasina karsin annemlere gitti, chihuahua da annemlerde artik bebek bekledigim icin. Kuslarin kafeslerinden kaldirdigi zerreler ve tuylerinden dokukenler bebeginiz icin zararli olabilir..

sumakcım öncelikle tekrardan hayırlı olsun canım bende hastalık kapabilirmi diye düşündüm bide evdeki gibi olmayacaktır zorlanabilirsin canım masalın tam yürüme zamanı yaklaşıyor evde bile zor bakıyoruz hem hem masal yapabilirmisin bilmiyorum canım..

hayırlı uğurlu büyüsün canım öncelikle, valla dükkanda çocuk zor ama sizin işte çok yoğun bi müşteri trafiği olmaz herhalde, tamam aşırı hijyende bebek için zararlı ama kuş tüyü konusu benimde kafama takıldı, en iyisi sen önce bu konuyu araştır

Benim kuaförüm o föndür, boyadır kokusunun içinde büyütmek zorunda kaldı. Dükkanının içinde ayrı oda yaptı ona, hatta bakacak kimse olmadığından dükkanı değiştirdi. Yağtığı oda küçüktü falan ama camı vardı. Pek kimseyi geçirmezdi de. O bakıyordu valla. Yürümeye başlayınca da peşinden koşturuyordu, uyutmaya falan yine o odaya geçiriyordu.

Canım , bence olur ya ... Neden olmasın ki :)
Benim de bir tane köpeğim var, bir kuşum var.
Zaten Pet shoplar öyle , kuaför gibi sürekli kalabalık olmuyor .
Alıp çıkıyorlar. Çok ilgilenmek zorunda olmuyorsun. Bence çok rahat üstesinden gelirsin eminim :)
Hayırlı olsun canım.

işte ben
benim babamın bakkalı var. annemse 18 yaşından beri aktif çalışıyordu. bizi 2,5 yaşından 6 yaşına kadar kreşe verdi.
tabii 6 yaşından sonra biz ya babaanneyle ya da bakkalda kola şişelerinin arasında yuvarlanarak geçti.
çok insanla diyalog halindeydik. kimisi iyi kimisi kötüydü. tabii babam bu konuda iyi takip etti bizi.
bizim olumsuzluğumuz şu konudaydı: saatler çok uzundu. bizimle vakit geçiremiyordu.
ama olumlu yanida var: sosyallik yönünden insanı etkiliyor.

Ona özel bir alan oluşturmayı planlamışsınız ne güzel, bence olabilir

Hayvanlarla iç içe o sevgiyle büyüyecek olması ne güzel

Bu arada kedi-köpek-maymun gibi pet shoplarda yaşayamayan hayvanları satmadığınız için tebrik ederim.

Allah işinizi rast getirsin.

Büyüyo hatta kocaman olup 29 yaşına bile geliyo :) Ben esnaf bi anne babanın kızıyım. İlk anılarım herkes gibi eve değil dükkanımıza ait :) Annem babam ve ben evi sadece yatmadan yatmaya kullanırdık yeme içme herşey dükkandaydı o kadar da yoğun çalışırlardı.Çünkü dükkan bi tatil beldesindeydi ve gece geç kapanıyordu doğal olarak. Zorlukları yok mu var hem de çok. Burada size çok iş düşüyor. Mesela benim anacağım dükkanda da olsa bi köşede yemeğini mutlaka yapardı. Düzenli yemek yememi asla ihmal etmedi. Okul kıyafetlerimi geceden yıkar asar gündüz dükkanda ütülerdi canım anacım. Pazar banyomu gece yaptırırdı. En kötüsü de dükkan geç kapandığı için ve çocukların daha çok uykuya ihtiyacı olduğu için bi köşede beni uyutur gecede eve taşırdı. Nasıl hakkı ödenir bilmem anacığımın. Sizin iş saatleriniz benim ailem kadar uzun olmayacaktır. Miniğiniz ile rahat rahat ilgilenebilirsiniz de çünkü market gibi her an biri gelmez sanırım. Oyun oynayacağı, uyuyacağı steril bir alan oluşturabilirseniz sorun da olmaz. Hem ne güzel hayvan sevgisiyle büyür yavrunuz.

kendimden biliyorum büyür. ama zor büyür :26:
annem hep anlatır bize dükkanda ne zoruluklarla baktığını birde biz 2 kardeşiz.
eğer ortamı ona göre yapacaksanız, hastalık vs. bulaşmayacağından eminseniz açın bence dükkanı.
bu arada Allah analı babalı büyütsün.

Sadece size kedi köpek satmayarak bu kanlı pazara alet olmadığınız için teşekkür etmek istiyorum o kadar...

tek tek cevap yazmayayım dedım hepınıze tesekkur ederım ..

dukkanımıza oyle gıren cıkan cok olmayacaktır ..zaten en fazla occouklar gırer ona d akızım bayılır..

su an dukkana tezgah hazırlanıyor mutfagım olucak yeme ıcme en aızndan masal ıcın gerısını ben evden getırırım evıme yakın cunku araba da var..

benım annemın de dukkanı vardı ama o trzıme yonelık bı ıc gıyım magazasıydı erken saatte acılıp gece 2 de kapanırdı burası yole degıl genelde esnaf 10 da acıyor kısım 6 da kımse olmaz carsıda yazın da 8-9 gıbı kapanır zaten esım olucak

kus tuyu de kuslar ıcın ozel pımapenlı bır yer olucak balıklar ıcın keza oyle havalandırma sıstemı

tek korkum masalla nasıl olucak yüürmek ıster ne bıleyım herseyı dagıtır aglar o sırada musterı gelrı herseyı dusunuyorum

yasam alanı olucak orada uyuyacak zaten uykusu cok olan bı bebek degıl ayrıca dukkanımızın onu masalın oynaması ıcın cok uygun trafıge kapalı alan ve genıs

ınsallah ıyı olur ..

cok cok zorlanırım belkı evım gıbı tabı kı olmayacak amaa hıc mı olmaz ..

soyle alsa bırı benı ılerıye sarsa hayatı gosterse durumumu ona gore acsam

benim hep gittiğim kuaföre karı koca çalışıyorlar 2 tane çocukları resmen orda gözümüzün önünde büyüdü
hemde anne baba için çocuklarının yanlarında olması ne kadar güzel bir histir
neden olmasın ki bence olur gibi tabi hayvanların kılından tüyünden uzak kalsınlar olabildiğince

Son düzenleme:
Sumakçım benim çocuğum yok hani ne gibi zorlukalrı olur kestiremiyorum ama bana olur gibi geliyor.

Belki üç yaşına felan gelince kreşe verirsin sosal biri olsun diye bu durumda 2 yıl kadar zorluk çekersin sadece.

Bence en çok zorluk emekleme döneminde olur ayaklanınca bşr daha olmaz gibime geliyor.

Allah hayırlısını versin senin için öpüyorum

bana buyumez gıbı gelıyor
yengemde boyle buyuıtecegını soylemıstı ancak olmadı onunda temızlık kozmetık dukaknıydı
sızın dukkanında olacagını sanmıyorum hanı terzı fılan olsa buyur gıbı gelıyor ama
bırde 8 aylık olmus
buyumus yanı bılemıyorum

benim de rottum ve minyatür pincherim var. bebeğim geldiğinde yerleri değişmeyecek evde bakıyorum temizliğine dikkat edince bir sorun olmayacaktır.

sumak, bence masal gayet güzel orada hayvan sevgisiyle büyüyecektir. hiç telaş yapmayın temizliğe dikkat edin yeter.

şimdiden hayırlı olsun bol kazançlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…