• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek eşyaları problem oldu

Anne de ,kayınvalide de almak zorunda değil,çocuk yapıyorsanız kimseye güvenmeyeceksiniz,bebeğin anne babası yapar herşeyi bebeği yaptığı gibi,ikeada bir beşik bir dolap ikisi 450 tl ,ila 3000 tl lik tam takım alacak değisiniz ,alın kurun hazır edin,kimseden de bişey beklemeyin,kayıunvalide botokst da yaptırır,kuaförede gider ,sizene,ben çocuk yaparken aileden beklenti içine girilmesinden hoşlanmıyorum ,

zaten ondan beklediğimiz yok. o benim annemden bekliyor. botoks yaptırıp jiplerle gezinip maddi durumum çok kötü demesine ben ayar oluyorum ve bu şekilde 3 kuruşla ay sonu getirmeye çalışan anneme yıkıyor masrafları. tamam eşim ben alıcam diyo zaten öyle de olucak uygun kullanışlı baktık bulduk ama benim derdim kayınvalidenin tavrı. işine gelince adet böyle diyo. sanki bütün adetlere uygun gidilmiş gibi. ben ona ne diyeceğimi bilmiyorum. nasıl rahatsızlığımı dillendireceğimi bilmiyorum.

Eşin zaten "boşver ben herşeyi alıcam" diyorsa neden kayınvalideden bekliyorsun ki?
Bırak boşver,gebe halinle kafana takacak başka bişiy bulamadın mı?

sürekli annene söyledin mi diyor bana. bir dedi iki dedi üç dedi artık pes yani. söylemedim diyorum. söylemicem de hiç bi zaman hiç utanmıyo musun bunu ikide bir dillendirmeye diye çıkışmak istiyorum.

İnsanların işlerine gelmeyen durumlarda "adet budur" zırvalarının hastasıyım.

Yerinizde olsam adetler uydururdum.

Ciddiyim yapardım bunu.

Uydur mesela:

"Bizim orada anneye bohça yapılır, üç kat elbise alınır , 5 tane burma takılır vs vs" salla gitsin.

Para varken kirada kadından beklentisi varsa senin olmayan adet yaptırımlarını da o karşılasın bakalım. :41::41::41:

katılmamak elde değil :)uydur birseyler. sende

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tatlım ben daha hamile kalmadan çocuk bile düşünmeden kv olacak kadın biz diğer eltilerine hiç bişey almadık dedi öyle zoruma gitti ki bi konuşma esnasında anneme söyledim bi de ağladım (çok sulu gözümdür) annem bi çok ihtiyacımı aldı şükürler olsun ben hamile kalınca kocamdan düşen bozuk paralarla bi dolu kıyafet aldım bebeğime doğumdan sonra eşin dostun verdiği altın vb. ile de beşiğini aldım:32: takma kafana gelen bereketiyle geliyor kv seviyesizleştiğiyle kaldı hiç üzülme
dünyaya gelen büyüyor bi şekilde canım aynen orası öyle tabi. illaki bi şekilde kurulur yapılır. ama ciddi anlamda rahatsız oluyorum şu an kayınvalidenin yaptığından.

dünyaya gelen büyüyor bi şekilde canım aynen orası öyle tabi. illaki bi şekilde kurulur yapılır. ama ciddi anlamda rahatsız oluyorum şu an kayınvalidenin yaptığından.

hamile halinle takılma bebeğinde etkilenir yazık ona ağzının payını veremezsen duymazdan gel

senin yerinde olsam eşimle birlikte herşeyi alırım annem aldı derdim bebeğide göstermezdim kv neden göstermiyorsun dediğinde annemin torunu o senin değil derdim

nasıl insan bunlar emekli maaşıyla geçinmeye çalışan insana yüklenmeye çalışıyor. sizin çocuğunuz siz alın derde senin annen alsın demez...

Anladığım kadarıyla eşiniz yanınızda. Annesine o desin ben kimseden birşey istemiyorum çocuğumun herşeyini ben kendim alırım diye. Bakalım bir daha birşey diyor mu... bir de sanki kadın takıntı haline getirmiş bu durumu. Anneniz size evlenirlken maddi anlamda destek olmadıysa hani evlenirken birşey görmedik bari şimdi çocuğun eşyalarını alsın da oh çekeyimm modunda..:51:

elini saçına dola bi güzel demek isterdim ama :D insanın içinden gelmeli böyle şeyler ya torunun olucak sonuçta,bu kadın senin oğlunun çocugunu tasıyo karnında,jipe binmekle manikurle fonle insan olunmuyo işte bi örnek daha.

Adet boyle diyorsa gulerek saka ile karisik bizim bi suru adetimiz vardi hangisi yapildi ki simdi tek emekli maasi ile gecinen annemi zora sokayim, bizim durumumuz var sizinde var alinir de

senin yerinde olsam eşimle birlikte herşeyi alırım annem aldı derdim bebeğide göstermezdim kv neden göstermiyorsun dediğinde annemin torunu o senin değil derdim

nasıl insan bunlar emekli maaşıyla geçinmeye çalışan insana yüklenmeye çalışıyor. sizin çocuğunuz siz alın derde senin annen alsın demez...
eşim bile böyle diyor. ben utanırım (benim anneme) anne sen al demeye diyor eşim. napalım biz kendimiz halledicez artık diyor. ama gerçekten bir kere olsun kucağına alsın istemiyorum. asla asla bebeği göstermek istemiyorum. o zaman kötü olan ben olurum onun yaptıkları görünmez.

Anladığım kadarıyla eşiniz yanınızda. Annesine o desin ben kimseden birşey istemiyorum çocuğumun herşeyini ben kendim alırım diye. Bakalım bir daha birşey diyor mu... bir de sanki kadın takıntı haline getirmiş bu durumu. Anneniz size evlenirlken maddi anlamda destek olmadıysa hani evlenirken birşey görmedik bari şimdi çocuğun eşyalarını alsın da oh çekeyimm modunda..:51:
eşim ben alıcam dediğinde yok nymphenin annesi alsın sen niye alıyosun diyor eşime. düğünde de annem takısını da taktı eşyasını da yaptı boşandığı babamdan destek alarak. babam yardımcı olmasa alamazdı. kv çoook aç.

Adet boyle diyorsa gulerek saka ile karisik bizim bi suru adetimiz vardi hangisi yapildi ki simdi tek emekli maasi ile gecinen annemi zora sokayim, bizim durumumuz var sizinde var alinir de
galiba doğumda bilezik takılıyormuş bebeğe ayrı anneye ayrı takısı olur o zaman. ona onu yap diyince adet mi kaldı kaçıncı yıldayız der eminim.

annemin onları alacak durumu yok biz kendimiz alıcaz deyin.. zorla mı aldırayım kadına deyin..sinirlendim bak :47:anlamıyorsa buraya bi üyelik açıverin siz:) biz halledelim :9:

hiç takma kafana bunları o istediği gibi söylesin. eşin sana diyeceğini demiş elinizden geldiğince kendınız yapın ki olması gerekende o bence anane babane içinden ne geliyorsa gücü neye yetiyorsa onu yapar. anneniz için eşyaları alsın diye sürekli size söylemesi çok ayıp. bence hiç umursama bizim öyle bi adetimiz yok ilk bebeğimiz herşeyini biz kendımız yapıcaz de o söylemekten usanmyor belli ki konuyu her açtığında sen de cevabını ver anneme aldıramam biz kendimiz alırız de öyle istiyoruz de.

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

Senin annen de kayinvaliden de almak zorunda degil. Kocan almak zorunda.

kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?

aman boşver onu kv dengesizliğine vur, hı hı de geç, ne güzel eşinde beraber alırız diyormuş ve senin tarafında, bundan daha önemlisi yok, sende annene de söyleme hiçbir şey, üzülmesi anneciğin :),, sende üzülme :))))
ztn bebek doğuncaya kadar mobilya alınmaz, derler,,bir beşik alırsın,, bebeğin olunca mutlakıyet bir şeyler takanlar olur, takılanlarda alırsın bir iki mobilya,,,
walla tavra sinir olucak bir şey yok bende benimkilere sinir oluyorum ama farkediyorum ki onlara sinir oldukça eşime sarıp kavga çıkartıyorum,,, onun için yapılalabilicek bir şey yok,,, görmemezlikden gelme dışında,, ben öyle yapıyorum yapmak için çabalıyorum,,,

bebek esyalarını bebeğin annesi ve babası alır,ilk defa duydum böyle bir şey ha anneanne babaanne olarak almak isteyen alır ama kimseye baskı yapılmaz bu konuda almak zorunda değiller

bende bebek beklıyorum ve her şeyi kendımız yapmaya calısıyoruz

ayrıca kayınvaliden cok patavatsızlık yapmış sen kafana takma ve elınden geldiğince yapmaya calısırsın allahın izniyle

Son düzenleme:
Ya benimde ole oldu malesef herseyi benim ailem yapti kvlerde bi cop bile getirmedi sadece gprumcemim bebeginjn kucukleri lekeli pis seyleri disinda Allah onlara beni muhtac etmesin gercekten cok.kotu bi duygu esimjn durumu iyi olsa annemlere aldirtmazdim.bisey ama malesef asgari ucret ve 600 tl kira odyyoz hic biseu yetismio bide bu maddi darlikta kv nim adetmis oyle yapilmasi gerekior triplerini cekiorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

E siz de neden "kimsenin almasını istemiyoruz biz kendi eşyamızı kendimiz alırız" demiyorsunuz?

Hep bir beklenti; sizde de karşı tarafta da....

hay s..yım adetlerine ne bu ya kız tarafı alırmış! işlerine de gelince gelin bizim kız tarafı her işe karışmasın oluyo takma kafana kocanla alın bizde de öyle bişey çıktı yok kız tarafı alır diye hiç kulak asmadım benim baba tarafım zengin ama inat değilmi aldırmadım bizimkilere madem gelininizim eşşşek gibi yapacaksınız!!!

saçma adetlerden biri de bu olsa gerek. doğacak çocuk kız evinin torunu herhalde erkek evi birşey almadığına göre. Bende kasımda doğum yapacağım inşallah. kv+kp ses yok. eşim annemgil altın takacak diyor herhalde çeyrek takarlar. bizim adetlerde eşya değil ama takı önemli geline bir bilezik takılır kv+kp isterse bilezik takabilirler ama belli ki o taraflara yanaşmıyorlar. akrabalar 20 lira falan getirse şaşırmayacağım benim ailem de çeyrek dışında eşya da gelir. bende içten içe bozulmaya başladım. eşyalarıda eşimle ben alacağız. Eşimgilin tarafında da kız evi alırmışmışmış. yok ya siz oturun birçeyrekle 20 lirayla gelin bizimkiler altınları takıp bebek eşyalarını alsınlar öyle mi? Benim anam babamın canı yok mu. Eşimle çekeceğiz borcunu artık.

Back
X