Doğuma Hazırlık Bebek giysilerini yıkamak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Loresma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2015
25
5
86
40
Merhaba kizlar. Bebisimin giydilerini yikayacagim ama kurutmam konusunda emin olamiyorum. Kurutma makinasi kullanan var mi? Küçülür diye cekiniyorum odanin icine sergimi yapsam bilemedim.

Kurutma makinamız var ama ben sererek kuruttum kızımın kıyafetlerini. 30 derecede yıkanan çok şey var, kurutmada zarar görür diye düşündüm. Bir de havalandırarak kurutmak daha sağlıklı geliyor bana. Sanırım kendi kıyafetlerimizi makinada, bebişinkileri sererek kurutmaya devam edeceğim bir süre. Yaşı biraz büyüsün, o da bize uyar. =)

Kesinlikle havalandırarak kurut hatta ben ilk bebeğimin kıyafetlerini 40 gün elimde yıkadım kızlar

Bende allahın izniyle dalinin yumuşatıcısını alıp makinaya atmayı düşünüyorum bence kurutma makinasında kurutmamalısın asıp kurut güneş mikrobunu kırar en azından allahım cümlemizinkini kolay kurtarsın:anneadayı:

kurutma makinasini bende onermem bebisin kiyafetleri icin ben sererek kuruttum dalinin ozel bebek camasirlari icin cikardigi yumusatici ve deterjani var onlari kullandim. havalanarak kurumasi bence daha saglikli

bende sabun tozu ile yıkayıp evin içinde çamaşırlıkta kuruttum

Evin içinde kurutmanızı tavsiye ederim. Sabun kokusu kıyafetler de kalırsa bebek de ilk zamanlar alerjiyi tetikleyebilir.

Teşekkür ederim hanimlar. Bende ozaman mecbur evin icinde kurutucam disarida acik havada kurutma imkanim yok malesef :/

pamuklu oldukları ve çekmemelerı için en düşük derecede yıka ve çamaşırlık kullan.

Tesekkurler deterjan olarak hacisakir sabun tozu düşünüyorum. Kokusu nasil kullanan var mi? Guzel koksun bebegi rahatsiz etmesini istemiyorum

En dusuk derecede yikiyorum bende ama sagolsn oğlum kakasinj öyle bir yapiyorki kıyafetleri hep kaka oluyor ve düşük derecede çıkmıyor :D

Selam arkadaslar. bende hangi haftada yıkasam bebişimin kıyafetlerini acaba. birde ne önerirsiniz deterjan olarak?

Bu havada dışarı da kurutma zaten. Her taraf soba dumanı. Toz Sabun aldım ben 40 derecede yıkadım çamaşırları. 30 temizlemez gibi geldi çünkü o kesimhane ve dikimhaneler berbat yerler. Görseniz 60dan aşağı yıkamazsınız.. Her türlü haşere o kumaşlar yerlerde..

Hacı şakirin sabun tozu makineyi bozuyormuş. Toz değil de granül şeklinde olduğu için. Ben de o yüzden roxy almıştım doğmadan önce. Ama sonra alerjik bebek olduğu için cildiye doktoru sıvı bebek deterjanı kullanmamızı önerdi. Onu da e-bebekten baby&me marka almıştım, memnun kaldım. Ama leke çıkarmıyor, bunu bilin. Kaka ya da yemek lekesi olunca hemen elde kalıp sabunla çitilemek gerekiyor.

Kurutma makinesihakkında fikrim yok, kullanmıyorum. Ama bebekli bi arkadaş kullanıyordu ve ütülemeye gerek kalmıyor diyordu.

Ben evim geniş olduğu için yaz kış içeride kuruttum. Hele istanbulda asla dışarı asmam bu hava kirliliğinde.

Bende allahın izniyle dalinin yumuşatıcısını alıp makinaya atmayı düşünüyorum bence kurutma makinasında kurutmamalısın asıp kurut güneş mikrobunu kırar en azından allahım cümlemizinkini kolay kurtarsın:anneadayı:

Bende dalin kullanmak istiyorum ama deterjan olarak ne kullanmalıyım emin değilim :KK43:

Back
X