Bebek hareketlerini az hissetme

Cicekkkk01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2020
71
72
8
Günaydın hanımlar..
Ben 28 haftalık gebeyim ve bebeğime ağır engelli dediler doktorlar ve engelinin. Büyük kısmı ayaklarindaymis doğunca tekerlekli sandalyede oturabilirmis bundan dolayıdır ki ben hareketlerini bir kaç gün önce üç güne yakın sadece baş kısmını hissettim ayak kısmını günde belkii dört defa hissetmiştim sonra biraz düzeldi çok hareketli değil önceki gibi şimdi ben bu durumda bir doktorla gozukmelimiyim ?

Allah yardımcınız olsun bazen yanlış teşhisler koyulabiliyo inşallah buda onlardan biridir. Rabbim şifa versin.
Daha ayrıntılı bi şekilde doktora gorunebilirsiniz tabi ki daha iyi olur

Bebek hareketleri çok önemli az hissediyor olmanız beni bile tedirgin etti mutlaka doktora gidin

Bebek büyüdükçe hareket alanı kısıtlanır, daha az hissedebilirsiniz. Panik yapmayın ama mutlaka bir doktora gidin tabi.
Allah'a emanet olun.

benim iki cocugumun bir engeli yoktu ama son aylarda alan daraldigi icin hissedemiyordum. Hatta bir keresinde cok paniklemistim. Aksam olmak üzereydi ve ben bebegi hic hissetmedigimi fark ettigimde nasil korkmustum .

nazikce dürttüm filan sonra hissedince rahatladim nette okudum yer kalmayinca insana öyle gelebiliyormus.

kafa ve ayaklar olmak uzere ise hic ayirt edemedim bunu nasil ayirt edebiliyorsunuz?
cok gecmis olsun bu arada

Henüz bebeğim yok o yüzden konu ile ilgili fikrim yok. Ama size destek olmaya, çok geçmiş olsun demeye geldim.
Bu arada ben annelerin sezgilerine güvenirim. Eğer endişelendiyseniz, doktora gidip kontrolden geçmek sizi de rahatlatır belki. Çok geçmiş olsun tekrar. Allah'a emanet olun.

Rabbim bol bol şifa versin. Okurken çok dualar ettim. Bende yeni doğum yapmış biri olarak , bazen hissedemeye biliyordum. Ama nazikçe dürtüyordum. Acaba başka bir doktora daha mı gitseniz? Rabbim bir mucize versin inşallah.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun Rabbim korktugunuza ugratmasın saglıkla dünyaya gelmesini nasip etsin. Ayrıntılı ultrasona gittiğimizde dr anne karnında bebeklerin 12 saate kadar uyuyabildiğini söylemişti. Bas ayak olarak bende üçüncü bebeğim ama anlayamıyorum. Bazen daha yavas bazende daha çok hareketli olabiliyor. Kızlarım da bukadar bile hissetmemiştim bu arada içerde hareket varmıs ama ben pek anlamazdım.

Bebek büyüdükçe yeri azaldığı için hareket sıkıntısı yaşar,Eğer hareketlerini az hissediyorsanız içiniz rahat etmeniz için doktora gitmenizde fayda var..
Umarım hayat size bebeğinizle ilgili her şeyde ,beklediğinizden ve bildiğinizden çok daha iyi şeyler sunar size..

7 doktor görmüştür tahminen eşim bir başka bir doktora daha gidelim harektleri azaldiysa diyor ama bilemedim bende

Süt ictiginizde çikolata yediginizde falan hareketlenmiyor mu?
Bu haftalarda bir gun sakin olur bir gun hareketli olur.
Ben dun cok tepindi bugun uyuyor derdim oyle gunlerde.
Genelde karninizi oksayip seslendiginizde de hareket eder.
Olmadi bi dr a daha gorunun.

Alaninda uzman bir perinatologa tekrar gorunmenizi tavsiye ederim. Ozelden tavsiye verebilirim. Ogluma hamileyken hareketlerininhissedemedigim icin kac kez aglayarak acile gittigimi iyi bilirim. Hele bir sefer onca durtmeme, cikolata yememe ragmen hic kipirdamamisti ve kesin birbsey oldu dusuncesiyle gitmistim. Daha dr la konusurken hareket etti tam 10 12 saat uzerine.

Günde 10 kez hareket hissetmiyorsan ayrı zamanlarda mutlaka gel demişti doktorum. Sağlıcakla gelsin yavrunuz..

Benide tedirgin ediyor bu süreçte ne yaptığımı bilemiyorum inanın
Daha kapsamlı bir hastaneye gitsen canım bende hamileyken 2li tarama testinde bebekte biraz risk gördüm istersen test yaptır ama 4 5 bin dedi sırf para almak için ben dedim ne olursa olsun evladım iyide olsa kötüde çıksa şükür sağlıklı doğdu yavrum şimdi kucağımda emziriyorım Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…