Bebek hareketlerini daha kolay hissetmek için ipuçları

bende 8 ayın içindeyim ve kızım olcak Allahın izniyle kıslarr müzik duymaya gelmiyorr benimmm kısss oynamaya başlıyorr bende onu izliyorumm karnımın bir sağa bir sola gidişini sürekli müzik dinler oldukk:9::9:

:49::49:bu günleri çok özlicez belkide.bende 6 aylık hamileyim benimde kız bebeişim olcak hayırlısıylamüzik dinletmeyi denemedim hiç bugün denicem bakalım :1:

bende korkmuyorum desem yalan olur çünkü benimde ilk bebeğim buarada 6 aylık yazmışım yanlışlıkla 5 aylığım bende martın başı gbi bekliyoruz miniği.senin son adet tarihin neydi cnm?

bende martın8 kucagma alcam doktorum oyle dıyor allah yardım cımız olsun cunku ondan baska kımse olmıcak o an yanımızda:49:

:49::49:bu günleri çok özlicez belkide.bende 6 aylık hamileyim benimde kız bebeişim olcak hayırlısıylamüzik dinletmeyi denemedim hiç bugün denicem bakalım :1:

rabbim size bağışlasın canım yavaş yavaş hareketlerini hissedersin zaten çünkü 5.-6. aydan itibaren daha net hissettiriyorr kendini miniklerr ben 8i bitiricem hıçkırığını bile hissediyorumm yavrumunn :49::49:

:emir_bebek: BNDE5 AYLIGIM 4 AY SONRA KUCAMDA OLCAK AMA COK KORKUYORUM DOGUMDAN ILK BU CUNKU:49:

benimde ilk bebeğimm.. bende korkmuyorum desem yalan olurr çok yaklaştım hemde hayırlısı olsunn canımm ilk zamanlarda korku daha çok oluyor ama şuan hemen doğum yapcak gibiyimm ve normal istiyorum

ya bu aradadaseker yuklemesı ne gereklı bırseymı :49:

6. ayda yapılmıştı sanırsam bana canım genelde yapılan birşey ne kadar gerekli bilemicem .. bana 75 gr vermişlerdii n:12:sıl içtim bilemiyorumm :9:

rabbim size bağışlasın canım yavaş yavaş hareketlerini hissedersin zaten çünkü 5.-6. aydan itibaren daha net hissettiriyorr kendini miniklerr ben 8i bitiricem hıçkırığını bile hissediyorumm yavrumunn :49::49:

benimde ilk bebeğimm.. bende korkmuyorum desem yalan olurr çok yaklaştım hemde hayırlısı olsunn canımm ilk zamanlarda korku daha çok oluyor ama şuan hemen doğum yapcak gibiyimm ve normal istiyorum

6. ayda yapılmıştı sanırsam bana canım genelde yapılan birşey ne kadar gerekli bilemicem .. bana 75 gr vermişlerdii n:12:sıl içtim bilemiyorumm :9:

:emir_bebek: guzel duygu ama

neden normaldogumkı ya nasıl yapcan ordan bn sezeryanıstıyorum valla

ya bu aradadaseker yuklemesı ne gereklı bırseymı :49:

[video]http://www.uzmantv.com/gebelikte-yapilan-seker-taramasi-nedir[/video]

Eğer gebelik öncesinde veya gebelik süresince diyabet tedavi edilmezse şu problemler ortaya çıkabilir:
- Kanınızdaki yüksek şeker düzeyleri, bebeğin çok irileşmesine neden olabilir. İri bebeklerde, doğum öncesinde ve sırasında daha çok problem ortaya çıkma riski vardır. İri bebeklerde sezaryen gerekme riski daha yüksektir. Ayrıca doğum sırasında omuz takılması, doğum travması, doğum eyleminin uzaması da iri bebeğe ait risklerdir.
- Gebelikte önce başlayan diyabetik hastalarda bebekte bazı anomalilerin görülme riski artar. Ancak gebelikte başlayan gestasyonel diyabet (GDM) bebekte anomalilere neden olmaz veya çok hafif ilgili olabileceği konusunda şüpheli araştırmalar vardır. (
kaynak)
- Gebelik esnasında, “pre-eklampsi” olarak adlandırılan yüksek tansiyonunuz olabilir ve bu durum sizde veya bebekte sorunlara yol açabilir.
- Erken doğum eyleminiz olabilir (gebeliğin 37. haftası sonlanmadan önce) veya bebeğin erken doğurtulmasını gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, “hipoglisemi” olarak adlandırılan kan şeker düzeyinde düşüklük olabilir.
- Bebeğin doğumunu takiben, akciğerleri tam gelişemediği için solunum problemleri ortaya çıkabilir.
- Ani bebek ölümü meydana gelebilir
- Doğumdan sonra RDS (bebekte akciğer yani solunum) sıkıntısı gelişebilir
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) ve biluribin yüksekliği, polisitemi (bebekte kan hücrelerinin fazlalığı) gelişebilir

Eğer gebelik öncesinde ve süresince doğru bir tedavi alıyor ve düzenli kontrollerinizi yaptırıyorsanız, sağlıklı bir bebek doğurabilme şansınız yüksektir.

neden normaldogumkı ya nasıl yapcan ordan bn sezeryanıstıyorum valla

normall doğummm her bayan için uygun bir posizyonn tabi ki özel hastalıklar hariç eskiden böyle değilmişş şimdi kendi kararına bırakıldı herkesinn haftaya çatıma bakılcak inşallahh dar olmazsa bir sorun gözükmüyorr sezeryanda ameliyat sonuçta rabbimm herkese hayırlısını versinnn

bu günleri çok özlicez belkide.bende 6 aylık hamileyim benimde kız bebeişim olcak hayırlısıyla:1:müzik dinletmeyi denemedim hiç bugün denicem bakalım:32:

ben de 23.haftamdayım benımkı gunduz pek oynamıo ,daha doğrusu oynamasını hıssetmem ıcın sırtüstü uzanmam lazım.sızın de ole mı?benım de tup bebek ve ılk ,hıssetmeyınce korkuyorum:(( gecelerı zaten uyuyamıyorum nedense o zaman oynuo o da uyumuyor heralde :)))ben de muzıgı denıycem bugun..yazarımm Allah yardımcımız olsun

Benim oğlum 23 haftalarda tam bir gece kuşuydu. Ama 25. haftadayız hem gece hem gündüz hem sırt üstü hem yan her türlü oynuyor :21: Onunla konuşmaktan keyif alıyorum oğlumu çözmeye çalışıyorum neyi sevip neyi sevmediğini nelere tepki verdiğini... Çok eğlenceli bir iş...

Son düzenleme:
Ben oğlumu 17 haftalıkken kelebek kanat çırpınışını gibi hissettim ama kızım daha erken hissetmeyi beklerken 20.haftada hissettim gerçi çok haftalar önce içimde kıpırdanışlar kalp atışları gibi hissetmiştim

Back
X