Doğuma Hazırlık bebek için alınması gerekenler??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
arkadaşlar bebek için ana kucağı almayı düşünüyorum. fakat ilk zamanlar oturamadığı için kullanmak sakıncalı olurmu diye tereddütteyim.bebeğim temmuzun ilk haftası doğacak. dışarıda taşımak için kangurusu var. portbebe almaya da gerek varmı?evim çok küçük gereksiz bişey almak istemiyorum, sonra onu saklayacak yerim yok. sizler bebeği dışarıya çıktığınızda neyde taşıyorsunuz?doktor kontrollerinde falan. yazın 3 ay kanguruda taşıyabilirim fakat soğuklar başladığında zor olurmu?öff ne alacağımı şaşırdım yardım edinn....

arkadaşlar bebek için ana kucağı almayı düşünüyorum. fakat ilk zamanlar oturamadığı için kullanmak sakıncalı olurmu diye tereddütteyim.bebeğim temmuzun ilk haftası doğacak. dışarıda taşımak için kangurusu var. portbebe almaya da gerek varmı?evim çok küçük gereksiz bişey almak istemiyorum, sonra onu saklayacak yerim yok. sizler bebeği dışarıya çıktığınızda neyde taşıyorsunuz?doktor kontrollerinde falan. yazın 3 ay kanguruda taşıyabilirim fakat soğuklar başladığında zor olurmu?öff ne alacağımı şaşırdım yardım edinn....

bence en güzeli ve rahat olanı bebek arabası
bende kullandım hepsini ama en rahat ettiğim sey araba oldu

bence en güzeli ve rahat olanı bebek arabası
bende kullandım hepsini ama en rahat ettiğim sey araba oldu

bu arada evde kullanmak içinde ana dizi almıstım ben cok rahat simdi oturtarak kullanıyorum su anda da onda uyuyor :)) odada pratik oluyor kullanması

özlemcim bende temmuzun ilk haftası doğum yapıcam inş hayırlısıyla. kenyaa ya katılıyorum en kullanışlısı bebek arabası ki sende fazla bişey almak istemiyorum diyosun bende aynı fikirdeyim biçok şey alıp sonradan saklamasıda zor yinede sen bilirsin tabi. bebek karyolası olarakta ahşap düşünüyodum ben ama vazgeçtim hepsiburada.comdan bi park yatak aldım yarın teslim alıyorum bakalım beğendiğim kadar varmış mı. bide kenyaa senin dediğin ana dizi nasıl bişey ben onu bilmiyorum. :CüvCüv:

merhaba benim de doğumum temmuzda inş. bazı hastaneler oto koltugu olmadan bebeği teslim etmek istemiyormuş.... iyi olan marka-modeller 300.-TL 'den başlayan fiyatlarla.. 60-100 tl'lik modeller de bebek te pişik alerji yapabiliyor muş..bu arada nerdeyse sadece 1 yıl kadar kullanılıyormuş..

fatma 41 canım anadizi böyle bişi benim elim ayagım oldu mutlaka işinize yarayacaktır
biyerden sonra uyuma problemleri yasayacaksınız hafifce sallayınca tekrar uyumaya devam ediyorlar :)
ilerde oturtabiliyosunda ayarlanıyor cunku

anakucakları cok az kullanılıyo hele dısarı cıkarken bence en fazla 3 ay kullanabilirsiniz cünkü bebekler cok agırlasıyor birde anakucagının agırlıgı hiç cekilmez o yuzden araba cok daha iyi oluyo yinede siz bilirsiniz

Eklentiler

• $-anadizib1b.webp
    $-anadizib1b.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 210
ben bunu biliyodum ama ismini bilmiyormuşum meğer anadiziymiş öğrendim teşekkürler. :teytey: gerçekten çok kullanışlı olabileceği fikrindeyim senin açıklamandan sonra onaylanmış oldu buda.

canım ya kanguru ilk doğduğunda kullanamazsın sakın daha çocuğun omurları kalçası oturmamış kanguru bi nevi bebeği oturtuyor v oturtmak ilk 4 5 ay sakıncalı. nolur sakın!!!!! ben 6 ay ana kucağı kullandım 4. aydan sonra kanguruya izin verdi doktor. ana kucağı hem otokoltuğu olarak emniyet kemerine bağlanabiliyor bi de portbebe alabilirsin ama anakucağı bebegin ortopedik yapısı gözönüne alınarak ,omurgası bel boşluğu düşünülerek tasarlanıyor. sen bakma arkadaşım kanguruların üstünde sıfır ay üzeri yazdığına.

benim kızımda 7aylıkolcak kangurusuna bugün ilk defa kullandık sakın erken kullanmayın boyun fıtıgı boyun kırılmalarına neden oluyomuş kızlarr

evin içinde ana dizi bencede çok kullanışlı gibi duruyor fakat dışarıda?ben ist.da oturuyorum. yürüyüşte, yakın mesafelerde bebek arabasıyla çıkartırım fakat minibüse inip binmem gereken yerlerde ozaman araba zor olur.kanguruda ilk aylarda zararlı demişsiniz.dışarıda ana kucağı kullanan kimseyi de görmedim. geriye portbebe mi kalıyor bitek?

sanırım evet portbebe.doğumun yaz değil de kışa gelseydi battaniye ile sıcacık kullanırdın. anakucağını biz dışarda yalnızca kısa mesafede elimizde taşıdık çünkü zaten o kendisi ağır bi de bebek ağırlaşıyo. bi de daha ağır geliyo insana. eşim kaslandı valla.

Son düzenleme:
Dışarda taşımak için en iyisi bebek arabası ancak,tek başınız dışarı çıkmak durumunda falan kalırsanız ulaşımda biraz zor.

O yüzden ilk 3-4 ay için uygun fiyatlı bi ana kucağı alabilirsiniz.5 aylık falan
olduğunda da kanguru alırsınız çok rahat oluyo tek başınıza çıktığınız kısa süreli yolculuklarda.

Evde kullanmak için de ev tipi ana kucakları var hem ergonomik hem ortapedik.
Dışarda kullandığımız ana kucaklarından daha büyük ilerde oturtabiliyosunuz hem de istediğiniz yere taşıyabiliyosunuz. Ben chicco'dan almıştım 140 lira falandı.

Dışarda taşımak için en iyisi bebek arabası ancak,tek başınız dışarı çıkmak durumunda falan kalırsanız ulaşımda biraz zor.

O yüzden ilk 3-4 ay için uygun fiyatlı bi ana kucağı alabilirsiniz.5 aylık falan
olduğunda da kanguru alırsınız çok rahat oluyo tek başınıza çıktığınız kısa süreli yolculuklarda.

Evde kullanmak için de ev tipi ana kucakları var hem ergonomik hem ortapedik.
Dışarda kullandığımız ana kucaklarından daha büyük ilerde oturtabiliyosunuz hem de istediğiniz yere taşıyabiliyosunuz. Ben chicco'dan almıştım 140 lira falandı.

ben ilk aylarda kanguru kullanmayı düşünüyordum ama kafam karıştı. kimi zararlı demiş.int.te araştırdım dr. yorumlarında falan bebek için en idealinin kanguru olduğunu söylemişler.ablamda hep ilk aylardan beri kanguruyu kullanmıştı. 5 aylık olduktan sonra zatenkullanamam çünkü kış ayında olacaz.:uhm:

Valla bende ne alcağımı şaşırdım..benim bebeğim kısmetse ağustosta doğacak..zaten ilk 3-4 ay filan bi yere gidilmez.hemde arkasından kış gelecek.e kışında arabada olsa ankara soğuğunda nereye gitcen.ben kışın arabasıyla sokakta giden bi bebek görmedim.e bu durumda hep evdemi durcaz :))off kafam çok karışık bu konuda çokk..
ama oto koltuğu+anakucağı alırız heralde çünkü otomobilimiz var ona bağlarız.hastaneden ilk çıkarkende öle kullanırızx.hem bebek arabasına monte edilenlerde var öle bişeyde olabilir sanırım.

ben ilk aylarda kanguru kullanmayı düşünüyordum ama kafam karıştı. kimi zararlı demiş.int.te araştırdım dr. yorumlarında falan bebek için en idealinin kanguru olduğunu söylemişler.ablamda hep ilk aylardan beri kanguruyu kullanmıştı. 5 aylık olduktan sonra zatenkullanamam çünkü kış ayında olacaz.:uhm:

bebeğin eklemleri gelişinceğe kadar(ideali 4,5 5 ay) kanguru yasak diye biliyorum daha doğrusu bebek için çok sağlıklı olmayabilirmiş.Ama gerekli diye düşünüyorum kış ya da yaz farketmez.Aracınız varsa gerekmeyebilir belki

valla ilk zamanlar portbebe çok işe yarıyor.ben çocuğu çantada taşımak ne saçma derdim ama şimdi anlıyorum.ana dizi gerçekten evde işe yarıyor.sonraki günlerde ise arabada çok kullanışlı.ama şu 0-1 yaş arası oto koltuğunu hiç tavsiy etmem.hiç bir işe yaramıyor.dışarda çocuğu onla taşıyamıyorsunuz zaten arabada ise kullanımı çok zor. biraz oturur duruma geldimi,5 yaşa kadar falan kullanılan oto koltukları varya ondan alırsınız arabada güvenlik için şart zaten.ama 0-1 yaş arsı oto koltuklarına para vermein.

Canım portbebe bence ilk 1-2 ay çok kullanışıl oluyor. Son derece de ucuz. 20-30 TL birşey. Saklaması da sıkıntı olmuyor. Kenarlarını büküp biryere soktum ben. İlk etapta portbebe kullanışlı. Ama sonrasında ana kucağına da ihtiyaç oluyor bence. özellikle eğer arabanız varsa seyahat ederken bebeği kucakta tutmak tehlikeli olabiliyor. Anakucağına sonra da karar verebilirsin. bence şimdilik portbebe al derim.

Benimde Nasipse temmuzda gelicek :) Bebek çantası , kangurusu , bide dışarda taşımak için o bebegi içine koymak için çantası fln var ama yaz mevsiminde nasıl kullanıcaz ne kullansak iyi olur bende çok düşünüyorum.Portbebe almayı düşünüorum birde yazın iyi olur herhalde :)

ben de 28+3 haftalık hamileyim ve inanın o kadar eksik bilgim var ki...mesela: ana dizini yeni duydum ve gördüm...fort bebeyi hiç bilmiyorum...ana kucağı nedir bilmiyorum...burada konuları okuyunca isimlerini duydum....

sizden ricam bebeğimizi taşıyacağımız bu gibi araçların resimlerini birer tane de olsa burada eklemeniz....ben de bu konuda yardımınızı isteyeceğim...şimdiden teşekkürler...

Back
X