Doğuma Hazırlık Bebek icin alışverişte ne alınmalı ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben 0-3 ve 3-6 aldım. Çoğunu 3-6 aldım. Çabuk büyüyorlar. Bir tane 10'lu hastane çıkışı, üç tane beşli hastane çıkışı aldım. Üçlü çorap aldım. Bir tane battaniye aldım. Müslin örtü aldım. Bir tane uyku tulumu aldım. Bir tane de penye tulum ve penye yelek almayı düşünüyorum. Yeterli olur sanırım.

Ben ince giydiririm o yuzden de bu çıt çıtlı badilerin hastasıyım hele tulum seklinde olanları yaz bebekleri icin tek geçerim. Alt üst takımdan ziyade çıt çıtĺi badilerin uzun kollu ve gunluk giydirilenleri toplanmadığı icin daha cok hoşuma gider. Bebek iri doğarsa yani 4 kilo üstü olursa 3-6 aylık olanlar daha iyi oluyor zaten yikamaktan yıpranıyor küçülmeye fırsat kalmadan. Bez alırken de 1 numara yerine 2 alirim hep

Ben ince giydiririm o yuzden de bu çıt çıtlı badilerin hastasıyım hele tulum seklinde olanları yaz bebekleri icin tek geçerim. Alt üst takımdan ziyade çıt çıtĺi badilerin uzun kollu ve gunluk giydirilenleri toplanmadığı icin daha cok hoşuma gider. Bebek iri doğarsa yani 4 kilo üstü olursa 3-6 aylık olanlar daha iyi oluyor zaten yikamaktan yıpranıyor küçülmeye fırsat kalmadan. Bez alırken de 1 numara yerine 2 alirim hep
Benimkide yaz bebeği olucak bende çıtcıtlılardan almak istiyorum bezi 1 hiçmi almayim peki

Benimkide yaz bebeği olucak bende çıtcıtlılardan almak istiyorum bezi 1 hiçmi almayim peki
Yani siz bilirsiniz tabi ki. 1 numara 2-5 kg icin 2 numara 3-6 kg icin bence cok fark yok arada. Büyük olsun küçük olup sıkacağına göre derim. Ama tercih sizin. Doğum ne zamandı? Bebeğin iri olup olmayacağı 5 6 aylıkken belli oluyor ona göre de karar verebilirsiniz.

Yani siz bilirsiniz tabi ki. 1 numara 2-5 kg icin 2 numara 3-6 kg icin bence cok fark yok arada. Büyük olsun küçük olup sıkacağına göre derim. Ama tercih sizin. Doğum ne zamandı? Bebeğin iri olup olmayacağı 5 6 aylıkken belli oluyor ona göre de karar verebilirsiniz.
Doğum Haziran sonu dendi daha var ama ufaktan başlıyım dedim ben alışverişe :)

Benim cocuklarim ilkbaharda dogdular yaza da resmen çıplak gezdiler. Size mutlaka giydir bu yeni doğdu üşür derler. Ben tek o beyaz çıtçıtlı badilerle mayistan eylüle kadar gezdirdim. Altina hic biwey giydirmedim.Hastane çıkışı çok almayın derim yazin ne giyecek ki? Tabi bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre de değişir. Hiç olmadı ince tulum olabilir. Kat kat giydirince ben o cocuklardan bebeklerden daha cok daralıyorum.

Benim cocuklarim ilkbaharda dogdular yaza da resmen çıplak gezdiler. Size mutlaka giydir bu yeni doğdu üşür derler. Ben tek o beyaz çıtçıtlı badilerle mayistan eylüle kadar gezdirdim. Altina hic biwey giydirmedim.Hastane çıkışı çok almayın derim yazin ne giyecek ki? Tabi bulunduğunuz yerin iklim şartlarına göre de değişir. Hiç olmadı ince tulum olabilir. Kat kat giydirince ben o cocuklardan bebeklerden daha cok daralıyorum.
Bende çok giydirmeyi düşünmüyorum o yüzden çok almak istemiyorum hastane çıkışı hiç almadım bi kaç parça takım aldım o kadarçıkçıtlı Badilere ağırlık vereceğim kesinlikle :))

Bebegim 40 gunluk oldu hala aldigim hastane cikislarini giydiremiyorum kocaman. Nasil bir kalip yapmislarsa 10 lu ve 5li aldigim iki takim duruyor oyle. Ve bebegim 53 cm 3.5 kilo siz dusunun.

0,3 lerden de bazilari oluyor bazilari buyuk. Allahtan tam dogumdan once bi kac tane 0 ay ve 1 ay almistim onlarla idare ettim bugune kadar

kızlar bebek alışverişinde totalde kaç para harcadınız? orta maliyetli şeyler alındığında ne kadar gider?
ilk çocuğum , bütçe belirtleyemiyorum gerçi ucu sapı yok bu işin de..
en azından fikir verir misiniz?

Ben 2 tane hastane cikisi aldim. Onun disindakilerin hepsi 3 aydan basliyor. Yenidogan bedeni hic almadim. Ilk cocugumda soyle yaptim:
3-6 ay icin: 10 tane citcitli badi, 10 alt ust takim, 10 cift corap, 2 ince 1 kalin battaniye, mevsimine gore 3-4 yelek veya kapsonlu sweat.
6-9 ay icin yine 10ar adet. Sonra 1 yas 10ar adet. Her donem aldigim seyden 10 tane alirim surekli kirleniyor cunku. Su anda 2.5 yasinda 3 -4 yas 10 tane uzun kollu tisort, 10 esofman alti, 10 citcitli badi, 10cift corap aldim sonbaharda onlari giyiyor.

kızlar bebek alışverişinde totalde kaç para harcadınız? orta maliyetli şeyler alındığında ne kadar gider?
Gecenlerde ebebekte yuzde 30 indirim vardi. Ben 1 yasina kadar giyecegi butun kiyafete 1000tl verdim. Havlu, battaniye, deterjan, nevresim takimi, yastigi vs 500 tutar. Bebek arabasi 1000tl, besik 500-600 civari olur.

Biberonu, emzigi, gogus ucu kremi, bezi islak mendili, belki mama alacaksiniz.
Totalde 5000tl gider.
Ayrica dogum hastane masraflari olur

Açıkçası oglum 5 aylik suan ve bir sürü zıbın hastane çıkışı aldim ve toplasan hepsini 1ay giydirdim acikcasi 3 aylik aldigim hersey kaldi benim oglum eylulde dogdu simdiki aklim olsa 6 aylik alirdim yepsini simdi bile 5 aylik olmasina ragmen 6-9 ay 9-12 ay arasi giydiriyorum pacalari buyuk geliyor kiviriyorum aldigim butun cit citlilar kaldi hep buyukleri kullandim tulum filan hemen buyuyurlar size tavsiyem buyuk alin ilk dogdugunda aa bunlar hep buyuk oluyor diyorsunuz 1 ay sonra keske daha buyuk aldim diyorsunuz o yuzden cok fazla kucuk almayin elinizde kaliyor hastane ciksii filanda hep ayni seyleri giydiriliyor yika giydir o yuzden fazla almayin daha aldigim bir cok yeni urun duruyor tabiyine siz bilirisiniz

Ben 2 tane hastane cikisi aldim. Onun disindakilerin hepsi 3 aydan basliyor. Yenidogan bedeni hic almadim. Ilk cocugumda soyle yaptim:
3-6 ay icin: 10 tane citcitli badi, 10 alt ust takim, 10 cift corap, 2 ince 1 kalin battaniye, mevsimine gore 3-4 yelek veya kapsonlu sweat.
6-9 ay icin yine 10ar adet. Sonra 1 yas 10ar adet. Her donem aldigim seyden 10 tane alirim surekli kirleniyor cunku. Su anda 2.5 yasinda 3 -4 yas 10 tane uzun kollu tisort, 10 esofman alti, 10 citcitli badi, 10cift corap aldim sonbaharda onlari giyiyor.
bilgi için çok teşekkür ederim allah analı babalı sıhhatle büyütmeyi nasip etsin

Ben hortumlu olan aparat eskidikce sanırım her markadan aldım. Uçları önemli o markayauygun uc aldıktan sonra problem olmuyor. En cok bilinen de otribebe. Göğüs kalkanı bence hayat kurtariyor. Ben 6 yil önce aventin kalkanını almıştım baska marka yoktu o zamanlar. Simdi mycey diye bor markada daha gördüm mesela.mantik ayni sonucta birebir ikisini de görüp kiyaslama şansınız varsanoyle jarar verin hic riske atamam diyorsaniz aventi indirimli denk getirip alabilirsiniz. Hem delikli hem kapali kalkani var. Ikisi bir arada

Canim bi tane ayetel kursi okuyabilir misin bana gebelere okutuyom da

Back
X