Bebek için birikim

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar merhaba yeni bebeği olmuş arkadaşlara bi sorum var.önümüzde ki aylarda hamile kalmak istiyorum.ne olacağı belli olmaz ama tabi planlı tedbirli olmak istiyorum .bebek için hamilelik sürecinde doğum hastane masrafı beşik araba kıyafet hamilelikte yapılan tahliller için ne kadarlık bi birikim yapmak gerekiyor bu dönemi kolay atlatmak istyrm çünkü eşim serbest meslekle uğraşıyor yani bi ay çok iyi geliyor öbür ay hiç gelmiyor yardımcı olursanız sevinirm

Ne kadar cok biriktirirseniz sizin icin o kadar iyi olur. Fazla paranin bir zarari olmaz ama az paranin olabilir..

Hastane masrafi dahil kabaca 2500 falan harcamisizdir. Gidip de bebek odasi almadik tabii o zaman, sadece besik aldik 650 tl ye. Kiyafetiydi beziydi islak mendili şampuani zarti zurtu geri kalan kismi olusturdu.

Tabii sunu da atlamamak lazim. Ben ozelde dogurdum 1000 lira verdim mesela sen o parayi luzumsuz gorursun devlette yaparim dersin o paran cebinde kalir kaldi ki 1000 lira cok abarti bir rakam degil kontrollerim ozelde olsun yine orda dogurayim dersen daha pahaliya mal olur. Ben 1000 lira diyorum ama neredeyse hicbir kontrole ucret vermedim yine tahlillere de ayni sekilde, dogumda da sadece hastane ucretini verdim doktor icin vermedim vs vs

Canım benim bebeğim 30 haftalık ve acil doğduğu için arastırma hastanedinde oldu. Yanş anlayacağın dopum masrafım olmadı gibi birsey. Odasına araba koltuğuna kıyafetine dolu dolu ama araştırarak aldım 5000 i geçti rahat. Düşün birde doğum masrafı ekle özelde olursa. Bebeğim 5 aylık. Ayrıca bedava bebek yapılabileceğimide aklım almıyor.

Kızlar merhaba yeni bebeği olmuş arkadaşlara bi sorum var.önümüzde ki aylarda hamile kalmak istiyorum.ne olacağı belli olmaz ama tabi planlı tedbirli olmak istiyorum .bebek için hamilelik sürecinde doğum hastane masrafı beşik araba kıyafet hamilelikte yapılan tahliller için ne kadarlık bi birikim yapmak gerekiyor bu dönemi kolay atlatmak istyrm çünkü eşim serbest meslekle uğraşıyor yani bi ay çok iyi geliyor öbür ay hiç gelmiyor yardımcı olursanız sevinirm
6 aylık hamileyim rutin kan testlerim 600 tl tuttu. Muayenelerim ilk 3 muayene 60 sonraki 3 muayene 160. ( doktor değiştirdim) doğum tahmini 2500 falan. Ayrıntılı ultrason var şimdi ikili testler vs beraber 500 de. Bebek odası kıyafetleri arabasi her türlü iviri ziviri için 10000 ayırdık. Benimki böyle oldu ama yaşadığın yere de bağlı canım ordaki şartlara göre değerlendirebilirsin ben herseyi hesap defterinde tutuyorum ondan sorabilirsin ayrıntılı :) ama herkese göre değişiyor arkadaşların dediği gibi eğer baştan 5000 tl falan ayirirsan hastane vs masraflarinda sikismazsin

Benim doğumum hastane kısmı yani muayene ücreti tahliller doğum ve sonrası nstler hepsi bir 800 gibi bir rakamı buldu.Bebeğin ihtiyacı içinde hep dönem dönem aldığımızdan yani toplu almadığımızdan kestiremedim.Ama en belliler arabası yatağı filan oluyor yinede.Hastanem özel hastaneydi temizdi doktorum çok iyi bir doktordu.Ben muayene ücreti olarak her seferinde 15 lira veriyordum en fazla 25 liraydı ücretler.Hastane gayet temiz ve moderndi.Bu yaşadığın yerlede alakalı ben urfadayım yeni bir hastane benim doğum yaptığım yer.Bebeğimi kontrole götürüyorum aynı hastaneye ücretleri yine 15 lira.Ama güvencen yoksa normal ücret 60 lira.Hastane yönünden iyi oldu benim için.Diğer giysi vs için sıkıntıya girdim bende.Çok fazla seçenek yok burada.

Çok saolun kızlar eşim avukat çok şükür iyi kazanıyo ama bazende parasını alamıyor daha 8 aylık avukat zaten.o yüzden merak ettim benim istediklerim özel hastanede doğum tahlil arabası beşiği falan zaten bebek odası şimdilik yapamam ev müsait değil

devlet hastanesinde doğumu öneririrm..

yaşadığın şehire göre ve gideceğin hastaneye göre değişkendir bu hastane ücretleri. her hastanenin ücret politikası farklı. mesela ben kontrollere ilk 4 ay 58 tl, sonraki 3 ay 80 tl son iki ay yine 58 ödedik. son iki aydaki bu değişim ayrıntılı ultrasona her muayenede girmedim normal ultrasonla kontrol etmişti o yüzden. onun dışında 4. ve 7. aylar arasındaki ultrason muayenelerimin hepsi ayrıntılıydı ancak ek ücret ödemedim bazı hastaneler ek olarak ücret alıyorlar. doğuma 1100 tl verdim normal ya da sezeryan farketmiyordu oda ücreti olarak geçiyordu ben standart odanın bize yeteceğini düşünerek bunu seçtim ama daha iyi istersen 1500 ve 1900tl'lik vip odalar da vardı. doktorum 7/24 ilgilendi, doğumdan sonra da 2 ay ilgilendi ne zaman aklıma bişey takılsa arayıp sordum. kısacası çok masraf olmamasına rağmen çok memnundum. bebeğin demirbaşlarına (araba, araba koltuğu, park yatak, bez ve ıslak mendili-tahmininizden fazla gidiyor-, ilk 3 aylık kıyafetleri, biberon, telsiz) yaklaşık 1500tl tuttu ve bunların çoğunu internetten piyasaya göre daha uyguna aldık.ek olarak oda yaptırdık (büyüyen beşik ve dolap) o da 1300 tl tuttu(tanıdıktı =)) asansörlü mama sandalyesi aldık internetten 173 tl verdik =) ek olarak doğumdan sonra senin de ihtiyacın olacak bazı şeyler var göğüs pedi mesela çok önemli, göğüs çatlakları için göğüs ucu kremi yine çok işine yarayacak, ben doktorum tavsiyesiyle lansinoh göğüs ucu kremi ve bebedor göğüs pedi aldım -yine internetten- eczaneler çok fena çarpıyor acil olmazsa eczanelerden almamanı öneririm bunları. ek olarak önlem için elinin altında bulunmasını tavsiye ettiğim ateş ölçer ve göğüs pompası var. bunları ben neredeyse hiç kullanmadım ama her çocuk ve anne aynı olmuyor bunlara da çok ihtiyaç duyanlar olabiliyor. yine ek olarak eğer olur da bebeğin erken doğarsa küvezde kalabiliyor bunun için de ayrıca küvez parası alıyorlar onu hastaneyle konuşun mutlaka. bir de doktorun eğer özel hastaneye gideceksen doğumuna gece olursa gelecekmi bunları öğren ve kendisine her an ulaşabileceğin numara veriyormu bunlara dikkat et çünkü bazı özel doktorlar olur da gece sancın tutar doğurursan doğuma gelmeyebiliyor nöbetçi doktora yaptırtabiliyorlar ama o an 9 ay boyunca iletişimde bulunduğun doktorunun yanında olması sana ayrıca güven ve güç veriyor bunlara dikkat edin mutlaka. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu =) eğer bebek istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim dünyanın en güzel deneyimi, anne olmak tarif edilemeyecek kadar güzel ve huzur verici bir duygu =) Allah şimdiden yardımcınız olsun her anınızda =)

Herkesin farklı,yaşadığı yere şehre göre değişir ve gittiğin hastane

Benim kontroller tahliller ve doğum parsı toplam( istanbul da özel hastane,sezeryan doğum) 4500 vardı

çocuğa yapılan masraflar :beşik,giyim , bebek arabası ,ana kucağı ihtiyaçları(süt pompası,bezi,biberonu vb)

2500 binde o bulmuştu

Herkesin farklı

Benim kontroller tahliller ve doğum parsı toplam( istanbul da,sezeryan doğum) 4500 vardı

çocuğa yapılan beşik,giyim , bebek arabası ,ana kucağı ihtiyaçları(süt pompası,bezi,biberonu vb)

2500 binde o bulmuştu
4500 çokmuş canım..ikili test vs..muayne devlete gittiğimden 500 tutmuştur hastahane masrafım..ama hastahane yakın bize hemde sakin..bir de dr um çok iyi bir dr du..bebek ihtiyaçları için 2000 tl gitti ..park yatağı arabası..biberon kıyafetler..ama 2000 kadar takı takıldı birbirini dengeledi:KK53:

4500 çokmuş canım..ikili test vs..muayne devlete gittiğimden 500 tutmuştur hastahane masrafım..ama hastahane yakın bize hemde sakin..bir de dr um çok iyi bir dr du..bebek ihtiyaçları için 2000 tl gitti ..park yatağı arabası..biberon kıyafetler..ama 2000 kadar takı takıldı birbirini dengeledi:KK53:

evet canım isteğe bağlı sezeryandı kanun çıktı ya devlet karşılamıyor,
o kan tahlilleri ve ikili test,üçlü test,detaylı ultroson toplam bu kadar 4500 oldu maalesef

evet canım isteğe bağlı sezeryandı kanun çıktı ya devlet karşılamıyor,
o kan tahlilleri ve ikili test,üçlü test,detaylı ultroson toplam bu kadar 4500 oldu maalesef
nasip birazda canım..ben mamaya falan çok para vermişimdir..4 ay emdi sonra kesilince aptamile başladık..3 yaşına dek tabi prima vs kullanınca masraflı oluyor..

nasip birazda canım..ben mamaya falan çok para vermişimdir..4 ay emdi sonra kesilince aptamile başladık..3 yaşına dek tabi prima vs kullanınca masraflı oluyor..

Ben mamaya para vermedim hala emiyor,

beze de para hala veriyoruz prima kullanıyor diğerleri pişik yapıyor çünkü

canları sağolsun masrafın hiç bir önemi yok

Ben mamaya para vermedim hala emiyor,

beze de para hala veriyoruz prima kullanıyor diğerleri pişik yapıyor çünkü

canları sağolsun masrafın hiç bir önemi yok
aynen canım..çocuğa harcanan parayı insanın gözü görmüyor..rabbim hepimize iyi günler göstersin bizim evde öncelik herşeyde tahanındır..

Canimm yakinda doğum yapacam.. ozele gidiyorum. . Muayene ücretm 52 lira.. kan idrar tahlili ucretsiz.. ikili test seker yuklemesi vs cok degil 30 40 lira verdim..dogum 1000 lira..yani hastaneye toplamda dogumla beraber 1500 gitti diyim..sonra da kiyafet konusunu abartmadim.. en acil olanlari aldik.liste yapip ciktim alisverise..civil den besik ve arabasi haric 400 lira harcadim kiyafet sabunu sampuani vs vs herseyini aldim eksiksiz..arabasina 500 verdik..besigini annemler aldi yatagiyla falan 400 tuttu..toplqmda yuvarlak hesap 3000 lira harcamis olacaz.. sonrqki ihtiyaclari ne olur dersen yqsayip gorecez. Onlar icinde bi 500 1000 lirq atsan kenara rqhatca yeer artar hatta bence..

Hic masraflar belli olmuyor hamileligumin son ayinda sadece 8bin tl hastaneye dogumda 6bin gibi birseydi yani surpriz seyler olabiliyor birikim yapabilirsen yap maddi olarak kafan rahat etsin bari zarari yok zaten

Back
X