yaşadığın şehire göre ve gideceğin hastaneye göre değişkendir bu hastane ücretleri. her hastanenin ücret politikası farklı. mesela ben kontrollere ilk 4 ay 58 tl, sonraki 3 ay 80 tl son iki ay yine 58 ödedik. son iki aydaki bu değişim ayrıntılı ultrasona her muayenede girmedim normal ultrasonla kontrol etmişti o yüzden. onun dışında 4. ve 7. aylar arasındaki ultrason muayenelerimin hepsi ayrıntılıydı ancak ek ücret ödemedim bazı hastaneler ek olarak ücret alıyorlar. doğuma 1100 tl verdim normal ya da sezeryan farketmiyordu oda ücreti olarak geçiyordu ben standart odanın bize yeteceğini düşünerek bunu seçtim ama daha iyi istersen 1500 ve 1900tl'lik vip odalar da vardı. doktorum 7/24 ilgilendi, doğumdan sonra da 2 ay ilgilendi ne zaman aklıma bişey takılsa arayıp sordum. kısacası çok masraf olmamasına rağmen çok memnundum. bebeğin demirbaşlarına (araba, araba koltuğu, park yatak, bez ve ıslak mendili-tahmininizden fazla gidiyor-, ilk 3 aylık kıyafetleri, biberon, telsiz) yaklaşık 1500tl tuttu ve bunların çoğunu internetten piyasaya göre daha uyguna aldık.ek olarak oda yaptırdık (büyüyen beşik ve dolap) o da 1300 tl tuttu(tanıdıktı =)) asansörlü mama sandalyesi aldık internetten 173 tl verdik =) ek olarak doğumdan sonra senin de ihtiyacın olacak bazı şeyler var göğüs pedi mesela çok önemli, göğüs çatlakları için göğüs ucu kremi yine çok işine yarayacak, ben doktorum tavsiyesiyle lansinoh göğüs ucu kremi ve bebedor göğüs pedi aldım -yine internetten- eczaneler çok fena çarpıyor acil olmazsa eczanelerden almamanı öneririm bunları. ek olarak önlem için elinin altında bulunmasını tavsiye ettiğim ateş ölçer ve göğüs pompası var. bunları ben neredeyse hiç kullanmadım ama her çocuk ve anne aynı olmuyor bunlara da çok ihtiyaç duyanlar olabiliyor. yine ek olarak eğer olur da bebeğin erken doğarsa küvezde kalabiliyor bunun için de ayrıca küvez parası alıyorlar onu hastaneyle konuşun mutlaka. bir de doktorun eğer özel hastaneye gideceksen doğumuna gece olursa gelecekmi bunları öğren ve kendisine her an ulaşabileceğin numara veriyormu bunlara dikkat et çünkü bazı özel doktorlar olur da gece sancın tutar doğurursan doğuma gelmeyebiliyor nöbetçi doktora yaptırtabiliyorlar ama o an 9 ay boyunca iletişimde bulunduğun doktorunun yanında olması sana ayrıca güven ve güç veriyor bunlara dikkat edin mutlaka. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu =) eğer bebek istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim dünyanın en güzel deneyimi, anne olmak tarif edilemeyecek kadar güzel ve huzur verici bir duygu =) Allah şimdiden yardımcınız olsun her anınızda =)