• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ile birlikte uyumak

Benim oğlum 13 aylık. 8 aylık olana kadar koynumda yatırdım. 2,5 aylıkken işe döndüğüm için gece kalk yatır zor oluyordu o yüzden tercih ettim ama hoşuma da gitmedi desem yalan. 8 aylıktan sonra park yatakta odamızda yattı. Sonra baktım park yatak alçak geliMyor, odasına beşiğine geçirdim. Her aşamaya da sorunsuz geçti.

Şu anki düzenimiz ise (eğer diş ya da başka bir sıkıntısı yoksa), beşiğinde emzirerek uyuturum (evet ben de beşiğine onunla beraber giriyorum). Saat akşam 9 gibi uyur genelde. 23:00-01:00 arası emmek için bir uyanır, yine beşiğinde emziririm. Sabah 5-6 gibi geri uyanır, o zaman da yanımıza alırım. Çünkü meme keyfini seviyor sıpa :) Sabah 07:00 yataktan kalk saati, o zamana kadar meme ağzında keyif yapar.

Bana da öyle yatırma böyle kaldırma diyenler çok oldu ama ben neyin doğru olduğunu hissettiysem onu yaptım. Normalde sabaha kadar beşiğinde problemsiz uyuyan oğlum dün alakasız bir saatte kalktı ve ağlayarak kucağıma gelmek istedi. Anladım ki bir sıkıntısı var, hop aldım koynuma.

Çalışmıyorum, kızım bana ben de ona çok düşkünüz. Gece erken uyuduğundan yatağına yatırıyorum sonra biz de uyuyacağımız zaman bizim yanımıza alıyorum.

Koyun koyuna mis gibi yatıyoruz:)

Bence istiyorsanız diz de beraber yatın. Minnacık şey yatakta ne kadar yer kaplayabilir ki:)

Evet bana gore dogrusu o,o yuzden kullandim. Bilim adami degilim,site de bilim sitesi degil, her mesajimizda kanitlanmis gercekleri yazamayiz o bakimdan.
Tecrübenizi yazabilirsiniz. Sizin hayatınızda bebeğiniz ile ayrı odalarda uymak ya da ayrı yataklarda uyumak iyi sonuçlar vermiş olabilir. Benim niyetim sizinle tartışmak değil.

Tecrübenizi yazabilirsiniz. Sizin hayatınızda bebeğiniz ile ayrı odalarda uymak ya da ayrı yataklarda uyumak iyi sonuçlar vermiş olabilir. Benim niyetim sizinle tartışmak değil.
Ben tartisiyorsunuz demedim ki zaten, herkes herkese alinti yapar soru sorar cevap alir bunda bir sey yok.

WOLFROG WOLFROG anne yanı beşik almadığıma çok pişman oldum. Şimdi artık büyüdü onlara sığmaz sanırım. Benimle uyurken diken üstnde uyuyorum benim onun üstüne çıkmamdan çok onun yataktan düşmesinden korkuyorum. Her tarafına yastık koyuyorum kolum onun üzerinde haliyle ben derin uyumuyorum.

H HaslanmisPattis gece bu şekilde rahat uyuyorum ama ilerde zaten benle yatmak istemeyecek bu günleri kaçırdığım için pişman olur muyum ki. Dün gece kokladım o da pek kıpırdanmadı hayret çok hoşuma gitti.

anneyim83 anneyim83 ben emzirmiyorum gece de pek uyanmıyor zaten. Eşimi göndermek istemiyorum ondan uzak olunca da evlilik ister istemez değişiyor dediğin gibi çocuktan sonra eskisi gibi olmak bile zor zaten. 3ümüz yapabilirsek uyuruz.

benkeyfimvekahyasi benkeyfimvekahyasi anne yanı yatak diyorsunuz. Artık çok hareketlendi onlar küçük gelir. Park yatak gibi olup da tek tarafı açılan var mı bilmiyorum olsa kesin alıcam elimdekini de 2. El satarım.

dream3416 dream3416
babaannesi dominant bir karakter, kendini çocuğun annesi zannettiği zamanlar oluyor sürekli mesafe koymak zorunda kalıyorum. 2 aylıkken hıçkırıyor diye limon ver diye tutturmuştu hayır lafını kabul etmiyor çok ciddi tartıştık hayatta sesimi yükseltmem bağırmak zorunda kaldım. Ben kararlı davranmazsam sürekli böyle savaş halindeyiz. Benim dediklerimi dinlemediği için, bir aradaysak ben bebekle ilgilenirken kendi araya girdiği için ve çocuğu her gördüğünde sanki yıllarca görmüyormuş gibi elimden kaptığı için sinir oluyorum neyse asıl konumuz bu değil. İnşallah çocuğunuz olduğunda ilk 1 yıl siz bakarsınız gerçekten o ilk yıl insanın psikolojisi o kadar farklı oluyor ki bu anlatılmaz yaşanır ve etrafında köstek değil destek arıyorsun.

merhaba arkadaşlar. 8 aylık bebeğim beşiğinde uyuyor, sorun şu ki ben onu çok özlüyorum ve yanımda uyutmak istiyorum. 4 aylık olduğundan beri çalışıyorum zamanla alışırım diye bekliyordum ama psikolojimi fazlaca bozdu bu durum. babaannesi bakıyor ve aşırı derecede kıskanıyorum birbirlerini çok seviyorlar. örneğin ona kahkahalarla gülüyor ben aynı hareketi yapınca gülmüyor. akşam eve geldikten sonra bütün vaktimi ona ayırıyorum. uyutunca da kendime vakit ayırıyorum ama 2 yaşına kadar yanında yatırmanın anne ile olan ilişkisi için daha iyi olduğu yazıyor. bu zaten beni bütün gün görmüyor geceleri de birlikte yatsak en azından annesini bilir değil mi? siz ne düşünüyorsunuz çocuklarınızı nerede yatırdınız eşiniz sizinle mi uyudu 3 kişi sığıştınız mı.
bu hafta 2 gece yanımda yatırdım.park yatağında deli gibi dönüp duruyor ama büyük yataktayken o kdr hareketlenmedi. acaba onun da hoşuna mı gitti anlamadım tesadüf de olabilir. bu arada sarılarak falan uyumadım rahatsız etmiyim diye, alışkın değil çünkü uyanıp ağlıyor sonra sallamam gerekir bizim yatak da sallanmıyor haliyle. uzaktan kolunu tuttum sadece.

not: işimi bırakma gibi bi imkanım yok
Canım aynı durum bende de var. Çalışıyorum sanki haksızlık yapıyormuşum gibi eve gelir gelmez yanımdan ayırmak istemiyorum birkaç kes denedim başka yerde yatırmayı ama yapmadım uykusunda kalktım aldım geldim yanıma yatırdım. Kafayı bozdum ben bu olayda ama şimdi kendimi daha rahat hissediyorum. Hislerime güveniyorum o yüzden yanımda yatırmaya devam edeceğim gece yatarken sabah uyanırken ilk beni görsün korkmasın istiyorum. Kaç kere yurtdışı görevi geldi hiçbirini kabul etmedim sırf bebeğim benimle olsun diye

benim kızımda 3,5 yaşında. ben yanıma almaya 1 aylıkken başladım. çünkü gece uyanıyordu ve ağlamıyordu bende duymadığım için uykusunu açıp zor uyuyordu. o yüzden yanıma aldım kıpırdarken emzirdim hemen hiç uyanmadan devam etti uykusuna. şu an odası yok olsa kendisi odasında yatmak istiyor. yatağı bizim yatağın yanında arada orda yatıyor bazen gece kalkıp aramıza giriyor. ayaklarıyla babasını elleriyle beni yokluyor yanındamıyız diye. ve bize gerçekten bağımlı bir çocuk değil. bu ay taşınıcaz ve odası istediği şekilde yapılıyor. çok da hevesili yatağımda yatıcam diye. ama kardeş geliyor büyük ihtimal bu defa da biz onların odaya taşınıcaz gibi :D bu arada ablam da oğlunun odasını 8 aylıkken ayırmıştı. çünkü gece hiç kalkmazdı yiğenim. 1,5 yaşındayken gece apartmanda yangın çıktı. evi duman sardığı için yüzüne ıslak havlu kapatıp çıkartmışlar. şu an 12 yaşında ve hala yalnız yatamıyor. uyuduğunda yatağına götürüyorlar gece kalkıp yine geliyor

Oglum 9 aylik hic kendi odamda yatirmadim. Kendi yataginda yatiyor. Bence alissin kendi odasina. Bozmayin. Sonra burda bebekten sonra cok uzaklastik kendimi kadin gibi hissetmiyorum kocam ilgilenmiyor konulari patliyor.

Babaanneye baktirirken iyi ama bebek onu sevince kotu di mi? Ahh ah neyse bir sey demiyorum.

Iki oğlum da doğduklarından beri kendi yataklarında yatar.
Çalıştığınız için vicdan yapiyorsunuz. Bunun için düzen bozmayin.
Ve hiçbir anneanne babaanne annenin yerini tutmaz. Onlarla arasının iyi olmasına sevinin. O annesinin kim olduğunu biliyor merak etmeyin.

bende çalışan anneyim benim kızım 14 aylık bende yanımda uyutuyorum son iki haftadır daha huzurlu uyuyor . Annem bakıyor gündüzleri akşam eve gidince beni gördüğünde annee der kucagıma atılır . ,senin bebeğin küçük zamanla anne ve babayı tanıyorlar :) sıkıntı yapma

Tek kişilik yatak alıp kendi yatağınızın yanına koyabilirsiniz oda müsaitse. Yalnız bir tarafını duvara dayamak zorundasınız.

Benimki 1 yaşında çok hareketlenip yanımdaki beşiğe sığmayıncaya kadar beşiğinde, sonra yanımda yatırmaya başladım. Benim oğluma da babaannesi bakıyor ama anne sevgisi başkadır. Öyle düşünmeyin. Bebekler bunu bilir. Sadece onunla oynadığı o öğrettiği için ona şartlanmış. Yakında daha bilinçli olacak. Özellikle 9.ayda daha çok ilerleme kaydediyorlar göreceksiniz.

Beraber yatma konusuna gelince alıştırma diyen arkadaşım da oldu ama ben de bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek kocaman olduklarında kendileri yanaşmayacak zaten şimdiden tadını çıkarıyorum diyerek kalbime göre hareket ettim.
Baba biraz beraber yatmayı denedi ama baktı tekmelerden rahat yok. Oğlunu da düşünüp koltuğa gitti :)
Ama bu geceden itibaren çocuğumun sığmadığı beşiği kaldırıp yanıma yer yatağı yaptım rahat yatsın diye. Galiba o da sevdi.

İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Annelikte öyle katı kurallar olmamalı. Sizinle yatsın hem siz hem de o hasret giderin.

cocugum yok, ama cok yorucu degilmi yaninda bi bebegin uyumasi? zaten calisan insansin, geceleri kaliteli uyku ister insan bence? bi bebekle ayni yatakta nekadar iyi uyuyabilirsinki.
cokta tehlikeli yahu, uykun esnasinda yanlislikla kolun burnunu agzini kapatsa Allah gostermesin, napicaksin? uzerine yatmana gerek bile yok zaten el kadar eli yuzu var..

Cocuguyla beraber yatan çiftlerin cinsel hayatini merak ediyorum? Nasil yapıyorsunuz hanimlar? Bir aydinlatirsaniz sevinirim :olamaz:
:halay: Ya adem gunes diye mi ne bir adam cikti piyasaya, herhalde yakinda cocukla beraber yatan ciftlerin cinse hayatlarini da incelemeye alir kendisi
Olay sadece cinsellik de degil, hijyenik durumlar, uyku kalitesi, bebegin cinsel kimligi gibi sorunlar da var.

Back
X