Bebek, İş ve okul.

Hamilelik hiçbir sorun olmasa bile hemen olacak bir şey olmuyor bazılarımız için.Ben bir sene sonra hamile kaldım.Hamileliğiniz iyi geçerse bu süreçte planlarınızın bir kısmını uygulayabilirsiniz.Son aylar hariç, çok ağırlaşıyor insan.Ama doğum sonrası bebeğinizin size çook ihtiyacı olacak.Yeri gelecek yemek yemeye duş almaya bile vaktiniz olmayacak.Bir de yalnız olacakmışsınız.Her bebek aynı olmuyor tabi.Bazıları uykuyu severken bazıları uykuyu sevmiyor.Bekar insanlar bile zorlanıyor tez yazarken. Heleki yeni doğmuş bebekle zor olur.Ama 2 çocuk düşünüyorsanız da hemen yapsanız daha iyi olur.

Ya geç kaldın yada erken :)

Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum

E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor

Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)

Doğum kontrol yöntemi gibisin yemin ederim şu an komple vazgeçtim :D

Küçük bir canavar resmen bu bebek dediğin.
Sınavıma 4 ay var
Her halükarda sınava kadar ortada bebek olmayacak yani :) o konuyu atlattım hadi yine iyiyim

Şu anda da bi sağlık durumum var dışarıdan yemek söyleyemiyorum ya da yiyemiyorum. Bi sonraki günün yemeğini kendimiz yapıyoruz akşamdan. Haftalık yemek listesi yapıyorum ona göre yapacağım yemek belli oluyor.

Çamaşır meselesi sıkıntıymış bi kurutma makinesi almak şart oldu
Ben minimalist yaşıyorum
Çok az eşyam var
Bir de bol tüylü bir kedim :D
Eşim süpürüyo evi dyson marka süpürge sağolsun tüy falan kalmıyor ortada :)

Titiz bir insan değilim öyle etraf dağınıkmış tozluymuş pek sallamam
Ama evde bebek olunca bunlar önem kazanacak tabi :( bu kötü oldu.

Ailelerden uzakta yaşıyoruz, üstelik 6 senelik evliliğimde evime gelen kişi sayısı 10 değildir. Yatılı misafirim hiç olmadı. (kardeşim, kayınbirader ve babam dışında) kaynanam eltim görümceler hiç gelmedi tam kk hatunlarının istediği şeyi yaşıyorum :D
O konuda korkmuyorum yani kimse gelmez bana :)

Bu geceleri meme işi zormuş yalnız :(

YLnız çok önemli bi konu var burada,aynı hataya dustugum için soyluyorum,bebege uygunlugunuz oyle kıst yok la olmuyor.. esının sperm durmuna ve sen yumurta rezervine baktır mutlaka.. amh hormonu dahil progestan seviyene fsh ına filan baktır.. Allah aratmasın..

Evet bunları bilemiyorum tabi
Belki de aylarca uğraşmam gerekecek
Anneannemin ve Annemin 42 yaşında menopoza girdiğini düşünürsek benim de genetik olarak pek parlak olduğumu düşünmüyorum :)

Ben yeterlilik sınavıma Doğuma bir hafta kala girdiğimi zannediyordum 2 gün sonra doğdu oğlum :)
Sınav problem olmaz, tez olur. Alanınız ne bilmiyorum, zorluk derecesi de önemli tabi :)
Saha çalışması olan bir şeyse daha da zorlaşır.
Omun dışında sistemli biri misiniz? Bu da önemli. Az olsun öz olsun günde 2 saat vakit ayırır ve ertelemem derseniz tez de olur.

Alanım sosyal bilimler
Saha çalışması laboratuvar falan yok çok şükür ki
Veri toplama sürecim de internet üzerinden olacak bir değişiklik olmazsa
Planlı, düzenli bir insanımdır ders vs. konularında.
Bir rutinim var
Bu yüzden cesaret geldi bana herhalde

Hamilelik hiçbir sorun olmasa bile hemen olacak bir şey olmuyor bazılarımız için.Ben bir sene sonra hamile kaldım.Hamileliğiniz iyi geçerse bu süreçte planlarınızın bir kısmını uygulayabilirsiniz.Son aylar hariç, çok ağırlaşıyor insan.Ama doğum sonrası bebeğinizin size çook ihtiyacı olacak.Yeri gelecek yemek yemeye duş almaya bile vaktiniz olmayacak.Bir de yalnız olacakmışsınız.Her bebek aynı olmuyor tabi.Bazıları uykuyu severken bazıları uykuyu sevmiyor.Bekar insanlar bile zorlanıyor tez yazarken. Heleki yeni doğmuş bebekle zor olur.Ama 2 çocuk düşünüyorsanız da hemen yapsanız daha iyi olur.

Birinciyi görmeden ikinciyi düşünemiyorum ki hiç. :)
Hep bu örneği veriyolar tuvalete duşa bile gidecek vaktim olmuyor diye. Gözümü korkutan kısımlar bunlar benim de
Uyumayan yemeyen kolik falan bi bebek de çıkabilir tabi

Sıkıntısız bir hamilelik artı çok uslu bir bebek olursa neden olmasın ama burada okuduklarimdan sonra öylesi mucize gibi geliyor. En azından sınavın geçmesini mi beklesen?

Ya geç kaldın yada erken :)

Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum

E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor

Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)

Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok güzel bir anlatım olmuş bence.
Gerçekten böyle.
Bir de bunun 2 çocuklu versiyonunu düşünün = bir kadının dramı... :KK48:

28 yaş bir çocuk sahibi olmak için ideal bir yaş bence.
Şimdi hamile kalsan 29'unda anne olursun.

Ben ilk bebeğimi kucağıma 31 yaşımda aldım.
Çok ayrı bir mutluluk ayrı bir heyecan. 2.sini 35 yaşımda aldım kucağıma.
Şimdi o kadar zorlanıyorum ki her ikisine de koşuşturmaktan ve çalışan bir kadınım.

Bir yandan vakitli olsun dersen tabii ki çocuk sahibi olmalısın, hem de tam vakti olmuş olur.
Yaş ilerleyince daha zorlanıyor insan.
Diğer yandan bu kadar yoğun bir temponun içinde o çocuğu nereye sığdıracaksın diye düşünmeden edemedim.
Çünkü bebek inan bana her bir anını ve alanını dolduracak.

Geçen gün bir yazı okudum, siz ne kadar çocuk sizin hayatınıza adapte olacak gibi düşünseniz de, siz anlamadan kendinizi bebeğe göre adapte ediyorsunuz ve hayatınızı ona göre şekillendiriyorsunuz.
Burada asıl mesele siz buna hazır mısınız?
Bakımı, koşuşturmacası bir şekilde oluyor, ancak sizin bir bebek etrafında hayatınızı şekillendirmeniz bu noktada sizi mutsuz eder mi?

Var olan bütün boş vakitlerinizi düşünün, onların hiç birisinden eser kalmayacak.
Kitap okumak, bir kahve içmek, gün ortasında kestirmek, hatta canınızın sıkılmasına bile vakit kalmayacak.

Sıkıntısız bir hamilelik artı çok uslu bir bebek olursa neden olmasın ama burada okuduklarimdan sonra öylesi mucize gibi geliyor. En azından sınavın geçmesini mi beklesen?

Sınava 4 ay kaldı ve bu süreçte evdeyim
Hani sabahları kusacaksam falan serviste yolda değil de evde kusarım gibi düşündüm :D
Allahım ne saçma düşüncelerim var ya

Bebek isteginiz cok normal ama soyle bir gercek varki egitim/is hayati cocuklu ozelliklede yardimci olabilecek biri olmadan cok zorluyor insani;basari performansin dusuyor,psikolojik olarak herseye yetmeye calismaktan yorgun dusuyorsun,tahammul sinirlarin zorlaniyor,bu noktada esinle,cocukla ilgili problemler bas gosteriyor...uzgunum ama kolay olur,ustesinden gelebilirsin diyemicem...hersey sirasiyla ve zamaninda yapilirsa insani mutlu eder,aksi durum hayati zorlastirmaktan oteye gitmez...yasiniz genc esinizde yasli degil bence bir iki sene daha ertelenebilir benim sahsi dusuncem boyle....

Bu arada hamileliğe vücudunuzun vereceği tepki önemli
Hiç hamile değilmiş gibi de olabilirsiniz ilk 3 ayı ya da tamamını yatarak geçirmek zorunda da kalabilirsiniz ;)

Şu an her şey planlandığı gibi gidiyor iş ve eğitim açısından
Bir düzenim var
Buna bebeği ekleyince bana çok aşırı zor gelmez gibi geliyor
Ama her şey alt üst olabilir de.

Artılar eksiler listesi yapıyorum :)
Teşekkür ederim fikrinizi de listeme ekliyorum
tek çocuk pek çok şeyi engellemez bence.
çocuğa hayatı sekteye uğratan bir varlık gibi bakmamıza da gerek yok.
sosyal hayatınız etkilenebilir elbette, uyum sağlayana kadar hayatınız alt üst de olacak ilk aylar..
emzirme, gaz problemleri, uykusuzluk..
ev işi yemek bunlar halihazirda evliliğinizde dert değilse o süreçte de dert olmaz.
branşınız nedir bilemiyorum, tezinizi destekleyecek çalışmalar neler?
evde olduğunuz sürece kaynaklara ulaşmanızda sıkıntı var mı?
size destek olabilecek bir meslektaşınız var mıdır mesela?

açıkçası bana tek çocuk çok kolay görünüyor iki çocuklu hayattan bakınca..
bir de bebekler evdeki, annedeki huzursuzluğu inanılmaz çeker kendine.
ilk bebeğimde o kadar sakin ve huzurluydum ki.. o kadar sakin geçti ki o dönem.
bana herkes "sen de çocuk mu büyüttün?" der mesela..
dert ettiğim korktuğum şey ek gıdaydı ve korktuğum başıma geldi.
ikinci çocuğumda hiç dert etmedim başta kendi kendine büyüdü diyebilirim.
ne zaman işe döndüm ve ben çocuklara yetemiyorum diye kaygılanmaya başladım gerçekten kaygılandığım şey oldu.

o yüzden çocuk büyütürken kaygıdan mümkün mertebe uzak olmak lazım..
çocuk sahibi olmak istiyorsanız olun.
korkmayın.
dört çocuklu tıp doçenti kadın duydu kulaklarım.
(mutlaka yardımcıları vardır ama dört çocuktan bahsediyoruz:)

Sınava 4 ay kaldı ve bu süreçte evdeyim
Hani sabahları kusacaksam falan serviste yolda değil de evde kusarım gibi düşündüm :KK70:
Allahım ne saçma düşüncelerim var ya

Haha bayagi detay düşünmüşsun ama 4 aydan sonra da kusma yaşayanlar oluyormuş.
Ya da hic hamile oldugunu anlamadan doguranlar..
Senin nasıl olacak bilemeyiz.

Bu yüzden en kötü durumu hesaplayarak o dönemi düşün derim. Yaş erkekte değil kadında önemli diyorlar..
Senin yaşın iyi daha bence.

Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok güzel bir anlatım olmuş bence.
Gerçekten böyle.
Bir de bunun 2 çocuklu versiyonunu düşünün = bir kadının dramı... :KK48:

28 yaş bir çocuk sahibi olmak için ideal bir yaş bence.
Şimdi hamile kalsan 29'unda anne olursun.

Ben ilk bebeğimi kucağıma 31 yaşımda aldım.
Çok ayrı bir mutluluk ayrı bir heyecan. 2.sini 35 yaşımda aldım kucağıma.
Şimdi o kadar zorlanıyorum ki her ikisine de koşuşturmaktan ve çalışan bir kadınım.

Bir yandan vakitli olsun dersen tabii ki çocuk sahibi olmalısın, hem de tam vakti olmuş olur.
Yaş ilerleyince daha zorlanıyor insan.
Diğer yandan bu kadar yoğun bir temponun içinde o çocuğu nereye sığdıracaksın diye düşünmeden edemedim.
Çünkü bebek inan bana her bir anını ve alanını dolduracak.

Geçen gün bir yazı okudum, siz ne kadar çocuk sizin hayatınıza adapte olacak gibi düşünseniz de, siz anlamadan kendinizi bebeğe göre adapte ediyorsunuz ve hayatınızı ona göre şekillendiriyorsunuz.
Burada asıl mesele siz buna hazır mısınız?
Bakımı, koşuşturmacası bir şekilde oluyor, ancak sizin bir bebek etrafında hayatınızı şekillendirmeniz bu noktada sizi mutsuz eder mi?

Var olan bütün boş vakitlerinizi düşünün, onların hiç birisinden eser kalmayacak.
Kitap okumak, bir kahve içmek, gün ortasında kestirmek, hatta canınızın sıkılmasına bile vakit kalmayacak.

Aslında yoğun bi tempom yok biliyor musunuz :)
Yazınca öyle oluyor

İşyerinde ders çalışıyorum çünkü işim bu. Yani işe gidip ders çalışmak işte yaptığım şeylerin çoğunluğunu oluşturuyor.
Tüm gün çalışmıyorum tabi o kadarını kafam kaldırmaz. :)
Eşim 7 de evden çıkıyor
Ben 8 de
Akşam 18 de eve dönmüş oluyorum

Dünden yaptığımız yemek hazır oluyor onu yiyoruz
Sonrası boş
İşte çamaşır bulaşık makinesi çalıştırıyorum, başka da pek iş olmuyor.

35 yaş sonrası ilk bebeğini dünyaya getiren bir arkadaşım bunun kendini çok yorduğunu söyledi. Biraz da ondan etkilendim
Bir aşamada yapılacaksa sanki çok da gecikmemesi gerek gibi

Bebek isteginiz cok normal ama soyle bir gercek varki egitim/is hayati cocuklu ozelliklede yardimci olabilecek biri olmadan cok zorluyor insani;basari performansin dusuyor,psikolojik olarak herseye yetmeye calismaktan yorgun dusuyorsun,tahammul sinirlarin zorlaniyor,bu noktada esinle,cocukla ilgili problemler bas gosteriyor...uzgunum ama kolay olur,ustesinden gelebilirsin diyemicem...hersey sirasiyla ve zamaninda yapilirsa insani mutlu eder,aksi durum hayati zorlastirmaktan oteye gitmez...yasiniz genc esinizde yasli degil bence bir iki sene daha ertelenebilir benim sahsi dusuncem boyle....

En dert edeceğim şey eşimle ilişkimizin sorunlu hale gelmesi
Birbirimize düşkün bir çiftiz
Uzaklaşmak istemem

Eşim sorumluluk alan biridir
Hatta düşünüyor çocuk olsa bakımı bana kalır kesinlikle diye :) ama bir erkeğin yapabileceği bir yere kadar. Belki birimiz çocuğa bakarken (o ben oluyorum) diğeri evin tüm sorumluluğunu alırsa daha kolay olabilir.

Şimdi de, 2 sene sonra da aynı iş bölümü geçerli olacak. Çünkü ben doktoradan mezun olunca (kısmetse) doçentliğe hazırlanacağım ve okulda derslere de giriyor olacağım. Yani gün içinde daha aktif ve akşamları evde çalışıyor olacağım. Off işim hiç bitmeyen türden galiba :)

Bu arada hamileliğe vücudunuzun vereceği tepki önemli
Hiç hamile değilmiş gibi de olabilirsiniz ilk 3 ayı ya da tamamını yatarak geçirmek zorunda da kalabilirsiniz :KK66:

Evet bir arkadaşım hamileliğini yurtdışında gezerek tamamladı
Biri de 4 aydır raporlu evde yatıyor kalkmadan

Hamilelik sorun olmuyor aslında. İlk bebeğimde son ana kadar çalıştım hemde sabah erken gidip akşam geç çıktığım insanlarla iç içe yoğun tempo çalıştım. Ama doğum sonrası zor oluyor. Bebek size uymaz,siz ona uymak durumunda kalıyorsunuz. Yeri geliyor uyumuyor gece,sebepsiz ağlıyor. Uyusa bile acıkıp uyanıyor sürekli.
Ben kızım 1.5 -2 yaşlarına gelene kadar ne yediğimden ne içtiğimden ne uyuduğumdan birşey anlamazdım.
Herşey bölük pörçük olurdu.
Bu sebeple tez yazmak zor olabilir sizin açınızdan çünkü onun uyuduğu kısıtlı zamanlarda sizde uyumak isteyeceksiniz.
Bence bekleyin biraz daha,iş/eğitim konusunda ilk etapta yapmanız gerekenleri halledin,sonrasında düşünün.

Çok keyif insanı değiliz
Hadi atlayıp bir yerlere gidelim vs olayımız da yok
Evcimen tipleriz aslında. :) içimiz ölmüş gibi evde otururuz :KK70:
3-4 sene beklemeyi hem kendi üreme yeteneğimin günden güne azalabileceğini düşündüğümden hem de eşimin yaşı dolayısıyla pek istemiyorum.
Yazın sanırım sınav sonrası rahat olurum.

Ama şu da var bugünden itibaren sınava kadar da izinliyim ve evdeyim.
Hani hazır evde rahat ve dinlenme imkanım varken hamilelik geçirsem hoş olmaz mıydı :)

Iyi ozaman supermis :) bunalmazsiniz evde.
Hamileliginiz nasil gecer gercekten sans isi, goze alabiliyorsaniz simdi deneyin.
Oglumda sanki hic hamile degildim oyle rahattim, kizimda ise bol kanamali mide kazinip bulanmali bi hamilelik gecirdim.
Yani tamamen sans isi.
Eger kullanmadiysaniz folik asit destegine baslayin, hamilelikten once en az 3 ay kullanmak onemli.
Guzel yiyin, spor yapin gevseyin, birakin akisina, sinava gireceginiz ay bile hamile kalabilirsiniz kim bilir :)

tek çocuk pek çok şeyi engellemez bence.
çocuğa hayatı sekteye uğratan bir varlık gibi bakmamıza da gerek yok.
sosyal hayatınız etkilenebilir elbette, uyum sağlayana kadar hayatınız alt üst de olacak ilk aylar..
emzirme, gaz problemleri, uykusuzluk..
ev işi yemek bunlar halihazirda evliliğinizde dert değilse o süreçte de dert olmaz.
branşınız nedir bilemiyorum, tezinizi destekleyecek çalışmalar neler?
evde olduğunuz sürece kaynaklara ulaşmanızda sıkıntı var mı?
size destek olabilecek bir meslektaşınız var mıdır mesela?

açıkçası bana tek çocuk çok kolay görünüyor iki çocuklu hayattan bakınca..
bir de bebekler evdeki, annedeki huzursuzluğu inanılmaz çeker kendine.
ilk bebeğimde o kadar sakin ve huzurluydum ki.. o kadar sakin geçti ki o dönem.
bana herkes "sen de çocuk mu büyüttün?" der mesela..
dert ettiğim korktuğum şey ek gıdaydı ve korktuğum başıma geldi.
ikinci çocuğumda hiç dert etmedim başta kendi kendine büyüdü diyebilirim.
ne zaman işe döndüm ve ben çocuklara yetemiyorum diye kaygılanmaya başladım gerçekten kaygılandığım şey oldu.

o yüzden çocuk büyütürken kaygıdan mümkün mertebe uzak olmak lazım..
çocuk sahibi olmak istiyorsanız olun.
korkmayın.
dört çocuklu tıp doçenti kadın duydu kulaklarım.
(mutlaka yardımcıları vardır ama dört çocuktan bahsediyoruz:)

Tezimin veri toplama süreci (online toplamayı düşünüyorum örneklemim türkiye geneline dağılmış vaziyette) dışında oturduğum yerden veri tabanı tarayarak literatür yazabileceğim bir alan
Sonrası veri analizi zaten.
Onda çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Tez önerimin bir kısmını şimdiden yazdım
belki konuda bir değişiklik olacak ama tekrar düzenlerim.

İki çocuk tarafından bakınca teki kolay gelir tabi ;)
sizin yazdıklarınız beni motive etti şu an.

4 çocuklu tıp doçenti insanüstü bir varlık herhalde

Canım bizim kurumda yeni doğmuş ikiz bebeğiyle yurt dışı master yapıp gelenler var, amerikaya gidip 2 sene kalmıştı kadın kuzularıyla. Yani yaparsın, e tabii ki kolay olmaz ama yaparsın. Çocuğu erteleme, ben de seninle aynı yaştayım, uzmanlık için yetki, yeterlilik, tez var ayrıca yüksek lisansa başlıcam zor bir bölümden ve kısmetse bebek istiyorum son bahara yani o zaman hamile kalmak istiyorum hayırlısıyla. Sürekli de "başarabilirsin" diyorum kendime. Sen de başarabilirsin.

Iyi ozaman supermis :) bunalmazsiniz evde.
Hamileliginiz nasil gecer gercekten sans isi, goze alabiliyorsaniz simdi deneyin.
Oglumda sanki hic hamile degildim oyle rahattim, kizimda ise bol kanamali mide kazinip bulanmali bi hamilelik gecirdim.
Yani tamamen sans isi.
Eger kullanmadiysaniz folik asit destegine baslayin, hamilelikten once en az 3 ay kullanmak onemli.
Guzel yiyin, spor yapin gevseyin, birakin akisina, sinava gireceginiz ay bile hamile kalabilirsiniz kim bilir :)

Doktora gittiğimden beri folik asit kullanıyorum nolur nolmaz diye
Zaten günlük atılıyormuş vücuttan

Kolesterolüm vardı dengeledim ilaçla
Şimdi yürüyüş yapıyorum günde 45 dk kadar tekrar yükselmesin diye

İşte şans işi bu hamilelik de
Sizin iki defasında bile farklı olmuş
Bilemem ki nasıl olucak
Zaten 6 sene hormon alarak korundum, belki de doğurgan bile değilimdir
Oluruna bırakayım diye düşünüyorum açıkçası

Canım bizim kurumda yeni doğmuş ikiz bebeğiyle yurt dışı master yapıp gelenler var, amerikaya gidip 2 sene kalmıştı kadın kuzularıyla. Yani yaparsın, e tabii ki kolay olmaz ama yaparsın. Çocuğu erteleme, ben de seninle aynı yaştayım, uzmanlık için yetki, yeterlilik, tez var ayrıca yüksek lisansa başlıcam zor bir bölümden ve kısmetse bebek istiyorum son bahara yani o zaman hamile kalmak istiyorum hayırlısıyla. Sürekli de "başarabilirsin" diyorum kendime. Sen de başarabilirsin.

Düşününce kimler neler yapıyor
Arka arkaya iki bebekten sonra doktora bitiren arkadaşım var
İşte aile desteği falan alınınca insan daha cesaretli oluyor da
Bu durumda ben bi kendime güvenmek zorundayım
Kimseye şikayet edemem yani bu işe gireceksem

Senin için de şimdiden başarılar diliyorum
Yolumuz uzun ve çetrefilli

Aslında yoğun bi tempom yok biliyor musunuz :)
Yazınca öyle oluyor

İşyerinde ders çalışıyorum çünkü işim bu. Yani işe gidip ders çalışmak işte yaptığım şeylerin çoğunluğunu oluşturuyor.
Tüm gün çalışmıyorum tabi o kadarını kafam kaldırmaz. :)
Eşim 7 de evden çıkıyor
Ben 8 de
Akşam 18 de eve dönmüş oluyorum

Dünden yaptığımız yemek hazır oluyor onu yiyoruz
Sonrası boş
İşte çamaşır bulaşık makinesi çalıştırıyorum, başka da pek iş olmuyor.

35 yaş sonrası ilk bebeğini dünyaya getiren bir arkadaşım bunun kendini çok yorduğunu söyledi. Biraz da ondan etkilendim
Bir aşamada yapılacaksa sanki çok da gecikmemesi gerek gibi

Arkadaşınız doğru söylemiş.
Herşeyin bir zamanı var der ya büyüklerimiz, bu konuda çok haklılar.
Tecrübe ile sabit. Herşey yaşında güzel.
Yeterli enerjin olduğu zamanlarda olmalı birşeyler.
Uykusuzluğa dayanma gücü 20'li yaşlarda olan bir kadın ile 30'lu yaşlarda olan bir kadının bir değil.
Bu noktadan yola çıkarak tabii ki daha da gecikmeden bir çocuk sahibi olmanı tavsiye ederiz.
Rabbim de aratmasın inşallah, istediğin şekilde nasib etsin.

Diğer yönden de aslında demek istediğimiz bebek hayatının her alanını kapsayacak.
Sana yoğun gelmeyen hayatın belki de gayet müsait görünen hayatın nasıl çocuk ile bam başka noktaya taşınacak onu anlatma çabasındayız.
Fakat kimse kendi tecrübesini yaşamadan öğrenemiyor.
Eğer gerçekten kendini hazır hissediyorsan ve hamilelik sürecinde bir çok şeyi tamamlayabileceğim diyorsan çocuk sahibi olmalısın.
Fakat riskleri ve akılda olmayanların da ortaya çıkabileceği faktörünü göz önünde bulundur.

Benim ilk hamileliğim çok sorunlu geçti.
Doktorum "ben hiç bir hastama yat demem, ama sen yatacak bir hamilesin" demişti ve bebek erken geldi haliyle.
2. hamileliğim, sanki hiç ilk hamileliğimde böyle sorunlar yaşamamışım gibi, hoplaya zıplaya geçti.
37. haftama kadar çalıştım ve hiç bir problem yaşamadan vaktinde doğum yaptım.
Aynı insanda bile 2 ayrı hamilelik farklı oluşurken, siz de bunu göz önünde bulundurun derim.

Hamileligin ilk zamanlari zorlar belki ama tez calismasini evden yapacaksaniz bebegin size engel olacagini sanmiyorum. Cok bunaldiginiz zamanlarda kayinvalidenizden yardim alirsiniz. 1-2 hafta bile cok rahatlatir sizi. Ucretsiz izne ayrilabilirseniz ayrilirsiniz yoksa iyi bir bakici da cok yardimci olur. Bebek bakimi cok zor tabi ki. Ama hayatimizda engel olarak gormemek lazim bebekleri. Bir de bebek hangi tempoya , neye alisirsa o sekilde gidiyor. Allah kolaylik versin simdiden

Back
X