Bebek, İş ve okul.

Doktora gittiğimden beri folik asit kullanıyorum nolur nolmaz diye
Zaten günlük atılıyormuş vücuttan

Kolesterolüm vardı dengeledim ilaçla
Şimdi yürüyüş yapıyorum günde 45 dk kadar tekrar yükselmesin diye

İşte şans işi bu hamilelik de
Sizin iki defasında bile farklı olmuş
Bilemem ki nasıl olucak
Zaten 6 sene hormon alarak korundum, belki de doğurgan bile değilimdir
Oluruna bırakayım diye düşünüyorum açıkçası

Anladim.
Zaten saglikli bi kadin her ay dollenmeye hazir yumurta uretmezmis,kimi aylar gercekten kaliteli yumurta uretiliyor kimi aylar ise sadece dongu tamamlaniyor.
Korunmayi biraktiktan sonra adetleriniz duzene girdiyse dogurgansinizdir buyuk ihtimal.
Yumurtlama oluyor mu diye merak ediyorsanz ovulasyon testleri var, isterseniz denersiniz.
Siz bncede zamana birakin.
Cocuk cok ertelenesi bisey degil.
kendinizi hazir hissedince deneyin, insallah kucaginiz tez zamanda dolar :)

Arkadaşınız doğru söylemiş.
Herşeyin bir zamanı var der ya büyüklerimiz, bu konuda çok haklılar.
Tecrübe ile sabit. Herşey yaşında güzel.
Yeterli enerjin olduğu zamanlarda olmalı birşeyler.
Uykusuzluğa dayanma gücü 20'li yaşlarda olan bir kadın ile 30'lu yaşlarda olan bir kadının bir değil.
Bu noktadan yola çıkarak tabii ki daha da gecikmeden bir çocuk sahibi olmanı tavsiye ederiz.
Rabbim de aratmasın inşallah, istediğin şekilde nasib etsin.

Diğer yönden de aslında demek istediğimiz bebek hayatının her alanını kapsayacak.
Sana yoğun gelmeyen hayatın belki de gayet müsait görünen hayatın nasıl çocuk ile bam başka noktaya taşınacak onu anlatma çabasındayız.
Fakat kimse kendi tecrübesini yaşamadan öğrenemiyor.
Eğer gerçekten kendini hazır hissediyorsan ve hamilelik sürecinde bir çok şeyi tamamlayabileceğim diyorsan çocuk sahibi olmalısın.
Fakat riskleri ve akılda olmayanların da ortaya çıkabileceği faktörünü göz önünde bulundur.

Benim ilk hamileliğim çok sorunlu geçti.
Doktorum "ben hiç bir hastama yat demem, ama sen yatacak bir hamilesin" demişti ve bebek erken geldi haliyle.
2. hamileliğim, sanki hiç ilk hamileliğimde böyle sorunlar yaşamamışım gibi, hoplaya zıplaya geçti.
37. haftama kadar çalıştım ve hiç bir problem yaşamadan vaktinde doğum yaptım.
Aynı insanda bile 2 ayrı hamilelik farklı oluşurken, siz de bunu göz önünde bulundurun derim.

Teşekkür ederim her dediğinizi enine boyuna düşüneceğim

Herhalde hayatımın en önemli kararı bu
Annemin vefatı beni tetikledi
Nedense ondan sonra çocuk sahibi olma isteği içine girdim.
Ama sadece duygularla hareket de edemem.

Bu yüzden tecrübe edenlere sormak istedim.
Herkes de yaşadığını yazdı, sağolun gerçekten. Farklı pencerelere ihtiyacım vardı.
Şimdi oturup eşimle baştan sonra her şeyi konuşmalıyız. Umarım hayırlısı olur ;)

Anladim.
Zaten saglikli bi kadin her ay dollenmeye hazir yumurta uretmezmis,kimi aylar gercekten kaliteli yumurta uretiliyor kimi aylar ise sadece dongu tamamlaniyor.
Korunmayi biraktiktan sonra adetleriniz duzene girdiyse dogurgansinizdir buyuk ihtimal.
Yumurtlama oluyor mu diye merak ediyorsanz ovulasyon testleri var, isterseniz denersiniz.
Siz bncede zamana birakin.
Cocuk cok ertelenesi bisey degil.
kendinizi hazir hissedince deneyin, insallah kucaginiz tez zamanda dolar :)

Dediğiniz doğru
Kontrol için geçen ay doktora gitmiştim
21. Günde test yaptırdı
Folikül oluşmuş büyümüs ve çatlamıştı
Ama progesteron olması beklenen kadar hormonum yükselmedi
Muhtemelen dediğiniz şey oldu yumurta boş çıktı :D
O yüzden belki de benim planlarım bile boş yere
Hayırlısı olsun bakalım şu ovulasyon testlerinden alayım ;)

folik asit kullanıyorsanız istiyorsunuz demek zaten.
şimdiden sağlığını düşünerek adım atmışsınız..
evliliğiniz sağlıklıysa, eşinizle mutluysanız o da istiyorsa baba olmayı; merak etmeyin pişman olmazsınız.
hayat bu zaten.. zaman zaman zorluklar yaşayacağız.
kolay olacağını kimse söylemiyor.

Dediğiniz doğru
Kontrol için geçen ay doktora gitmiştim
21. Günde test yaptırdı
Folikül oluşmuş büyümüs ve çatlamıştı
Ama progesteron olması beklenen kadar hormonum yükselmedi
Muhtemelen dediğiniz şey oldu yumurta boş çıktı :KK70:
O yüzden belki de benim planlarım bile boş yere
Hayırlısı olsun bakalım şu ovulasyon testlerinden alayım :KK66:

Ben kur mur denemedim ama cevizin ve findigin cok faydasini gordum.
Ikinci hamileligimde adetim biter bitmez her sabah bi avuc ceviz yemistim taze, oglende findik :) o ay ki yumurtalama akintisini gorunce sasip kalmistim, normalde oylesine cok rastladigimi hatirlamiyorum cunku :)
O ay hamile kaldim zaten.
Bide bol dua etmistim tabi.
Bebek planli gelmez, istediginde gelir ve insnin hep dogru zamani secer.
Birakin akisina, kolay gelsin

Bu sene bana ne oldu bilmiyorum.
Bi bebek isteği geldi. Öyle ayılıp bayılmıyorum ya da başkasının bebeğini kucağıma falan almak, sevmek gibi şeyler istemiyorum. Bebekler bana biraz korkutucu bile gelirler.

Ama kendim bir insan yetiştirmek isteği içindeyim.
Önceden çok korkuyor ve neredeyse asla istemem diyebiliyordum. Şimdi bir bebeğin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilirim diyorum. Bu konuda kendime güveniyorum. Nerden geliyor bu güven bana acaba :KK70:

Biraz kendimden bahsedeyim.
6 yıllık evliyim
Yaşım 28 (eşim 33)
Mutlu olduğumuz bir evliliğimiz var.
İkimiz de çalışıyoruz.
Ben doktora öğrencisiyim. Derslerim bitti bu yaz çok önemli bir sınavım var.
Yeterlik sınavı.
Bu sınavda önce yazılı sonra sözlü olarak başarılı olmam lazım. Bunun için yaza kadar ders çalışacağım.

Sınavı geçersem de tez yazmaya başlayacağım.

Hayatımın bu aşamasında çocuk için zamana karar vermem gerekiyor.
Doktora gittim ön kontroller için kist vs görünür bir sorunum yok.

Eşim kararı bana bıraktı. Sınavımın ve tez yazma sürecimin tehlikeye girmesinden endişe ediyor.
Ben ise hepsini yapabilecek kadar güçlü hissediyorum.
Fazla mı iyimserim acaba?

Dışarıdan bakış açılarına ihtiyacım var arkadaşlar...

Biz ona vücut saati veya hormonal saat diyoruz. Ateş seni çağırıyor. :KK45:

Ben de bebekler için ölüp bitmem gördüğüm yerde mıncırmam. Ama çocuğumu çok mıncıklarım.
Eğer yakınında sana yardım edecek bir aile bireyi varsa özellikle tez yazma aşamasında neden olmasın.
Bebek henüz olmayınca her şey olabilir bir şey gibi ama olunca anlaşılıyor geçmişteki rahatlık.. :KK48:

Kk da denk gelirdim yorumlarina hic cocuk istemedigine dair .

Kararini degistirmene sevindim umarim zamaninda olur islerin aksamaz:anneadayı:

Merhaba spizella, ben de senin gibi doktora döneminde bebek dünyaya getirdim. Ben yeterlilik sınavımı verdim, tez önerisi formunu vermiştim, kabul edilmişti. hamile kaldığımda tezimin konusu hazır dı. Hamileyken laboratuar çalışmalarını hallettim hatta tezin yarısını yazmıştım. Doğumdan sonra benim şansım bebeğime kayınvalidemin bakması olmuştu. Çünkü benim fakültede ders çalışma şansım yoktu. Eve gelip 3-4 saat aralıksız çalışırdım. Makale okumaya ara verirsen hepsini unutuyorsun. Benim sana tavsiyem, yeterlilik sınavını atlatman sonrasında hamilelik düşünmen. Neden dersen evde bile olsan ilk aylar uyku halsizlik olabiliyor. Ama yeterlilik sınavını atlat, sonrasında zaten hemen hamile kalsan 9 ay var önünde. Bu arada tez önerisi formu,verilerin toplanması,istatistik hatta tez yazımının bir kısmını halledersin. İşe dönünce de gündüz tezini yazmaya devam edersin. Bebeğin ne kadar uslu olursa olsun ilk aylar 2 saatte kalk emzir, altını değiştir, uyut zaten tezle ilgilenecek vaktin kalmaz.

Hiçbirine engel değil çocuk. Kendine güveniyorsan yaparsın. Yapamazsın diyenlere bakma sen. Eğer desteğin olacaksa(anne,bakıcı) gibi ozaman hiç korkma.. Hergün 6’da uyanıp 7’ye kadar hazırlanıyorum.sana Yapamasın diyenler bebekten sonra kocamla yarışırıyor bacaklarım diyenler muhtemelen çünkü miskinler.. 7’den sonra kahvaltımı yapıyorum,bu arada açıyorum bilgisayarımı çalışıyorum.. Bütün bunları yaparken bazı geceler dosya çalışmaktan belkide hiç uyumamış,bazen birkaç saat uyumuş eğer şanslıysam güzel bir uyku çekmiş oluyorum.. güzel uykudan kastım kızım max 3 saatte bir uyanır ve mama yer,düşün artık :) böyle bir gece rağmen sabah erken uyanmak,duş almak,saçımı makyajımı yapmak beni kendime getiriyor. 8’e doğru evden çıkıp akşam bilmemkaça doğru eve geliyorum.. koş oraya,koş buraya,onunla görüş,bunu dinle kafa bimilyon.. ama akşam evr gelince dinlenemezsin.. çünkü seni bekleyen dünyanın en güzel şeyi evde.. derken yine aynı döngü.. kızım çok zor bi bebekti.. buna rağmen ne kendi bakımımdan nede iş tempomdan hiçbişeyi aksatmadım. Sadece güven kendine,sen yaparsın.

Ben senin yerinde olsam, yazın sınavı hallettikten sonra hamilelik düşünürdüm. Diğer konudan biliyorsun nerdeyse 3 aydır kusmalardan perişan vaziyetteyim. Sınava hazırlık döneminde hamile kalır ve ilk ayları benim gibi geçirirsen sınava hazırlanman pek mümkün olmayabilir. Tez süresinde hamilelik daha mantıklı olur.

Doğum kontrol yöntemi gibisin yemin ederim şu an komple vazgeçtim :KK70:

Küçük bir canavar resmen bu bebek dediğin.
Sınavıma 4 ay var
Her halükarda sınava kadar ortada bebek olmayacak yani :) o konuyu atlattım hadi yine iyiyim

Şu anda da bi sağlık durumum var dışarıdan yemek söyleyemiyorum ya da yiyemiyorum. Bi sonraki günün yemeğini kendimiz yapıyoruz akşamdan. Haftalık yemek listesi yapıyorum ona göre yapacağım yemek belli oluyor.

Çamaşır meselesi sıkıntıymış bi kurutma makinesi almak şart oldu
Ben minimalist yaşıyorum
Çok az eşyam var
Bir de bol tüylü bir kedim :KK70:
Eşim süpürüyo evi dyson marka süpürge sağolsun tüy falan kalmıyor ortada :)

Titiz bir insan değilim öyle etraf dağınıkmış tozluymuş pek sallamam
Ama evde bebek olunca bunlar önem kazanacak tabi :KK43: bu kötü oldu.

Ailelerden uzakta yaşıyoruz, üstelik 6 senelik evliliğimde evime gelen kişi sayısı 10 değildir. Yatılı misafirim hiç olmadı. (kardeşim, kayınbirader ve babam dışında) kaynanam eltim görümceler hiç gelmedi tam kk hatunlarının istediği şeyi yaşıyorum :KK70:
O konuda korkmuyorum yani kimse gelmez bana :)

Bu geceleri meme işi zormuş yalnız :KK43:

Hiç uzak degil bana bu anlattıkların benimde evimde az esya vardır az esya cok huzur diyenlerdenim ama bu bebek icin yapılacak olan temizlikten yırtmamızı saglamıyor

5. Yılımda cocuk yaptım
5 yılda evime kız arkadaslarım hariç misafirim 12-13 kere ancak gelmiştir

Titiz bir insan degildim yine degilim çocuklu evlerde kusur aranmasını yanlış buluyorum ama konu elalem degil kendi bebeginiz oldugu için temizliği sık sık yapma gereği duyuyorsunuz
Aksam yatmadan evi toplamanız gerekiyor mesela, eskiden bunu hiç yapmazdım ana gördüm ki gece uyku sersemi bebek kucagımda evde dolanırke. Bir seylere takılıp düsebiliyorum yada biraz büyüdügünde benden önce uyanıp evi keşfe cıkarsa ortalıkta buldugu bir sey onun icin tehlikeli olabiliyor
Bebekler anneleri uyutken evde dolanmayı cok severler

Bir çamasır makınam bir de kurutucum var ama inanırmısın geçen eşime bana bir çamasır makınası daha lazım bir tane yetmiyor dedim :KK70:

Ve güzel tüylü bir köpeğimiz vardı ne kadar olur desekte bebekle aynı evde olmadı 3 senedir bir akrabamız bizim icin bakıyor cocuk az büyüsün alıcaz dedik hala alıcazzz.....

Son düzenleme:
Doğum kontrol yöntemi gibisin yemin ederim şu an komple vazgeçtim :KK70:

Küçük bir canavar resmen bu bebek dediğin.
Sınavıma 4 ay var
Her halükarda sınava kadar ortada bebek olmayacak yani :) o konuyu atlattım hadi yine iyiyim

Şu anda da bi sağlık durumum var dışarıdan yemek söyleyemiyorum ya da yiyemiyorum. Bi sonraki günün yemeğini kendimiz yapıyoruz akşamdan. Haftalık yemek listesi yapıyorum ona göre yapacağım yemek belli oluyor.

Çamaşır meselesi sıkıntıymış bi kurutma makinesi almak şart oldu
Ben minimalist yaşıyorum
Çok az eşyam var
Bir de bol tüylü bir kedim :KK70:
Eşim süpürüyo evi dyson marka süpürge sağolsun tüy falan kalmıyor ortada :)

Titiz bir insan değilim öyle etraf dağınıkmış tozluymuş pek sallamam
Ama evde bebek olunca bunlar önem kazanacak tabi :KK43: bu kötü oldu.

Ailelerden uzakta yaşıyoruz, üstelik 6 senelik evliliğimde evime gelen kişi sayısı 10 değildir. Yatılı misafirim hiç olmadı. (kardeşim, kayınbirader ve babam dışında) kaynanam eltim görümceler hiç gelmedi tam kk hatunlarının istediği şeyi yaşıyorum :KK70:
O konuda korkmuyorum yani kimse gelmez bana :)

Bu geceleri meme işi zormuş yalnız :KK43:

Oğlum 7.5 aylık, kırkı çok rahat geçti, 2.5 saatte bir kalkar emzirirdim (oğlum çok güzel emdiği için sık sık kalkmama gerek yoktu) ama 3 aylıktan sonra huy değiştirdi resmen. Bu gece saat 3ten sonra 7ye kadar saat başı kalktı resmen, 3ten önce de kalktı da onda babası ilgilendi. Çok sakin ve uysal bir bebek olmasına rağmen çok sık uyanıyor artık. Gündüz desen yarım saat anca uyur, 3 defa. Akşam baba gelince istiyor ki hep onunla ilgilensin babası, başka hiçbir şey yapmasın. Mayısta yeterliliği var daha oturup da evde bir kere çalışamadı. Evi topluyorum süpürüyorum, akşama ev dağılıyor. 2 güne bir süpürmeye çalışıyorum, bebek var diye çok titiz olmaya gerek yok ama emeklemeye başladı mı her gün, belki de günde iki kez süpürmem gerekecek. Yemek yiyoruz ama bizim oğlan mı yiyor halı mı belli değil :) pırp yapıp ne var ne yok püskürtüyor. Çorba yedirmek desen toplmda bir tatlı kaşığı falan ama yarım saatini buluyor. Gönlü olacak da ağzını açacak da minnacık çorba alacak :) bir ara yemeği sırayla yiyorduk, şimdi de o yöne doğru gidiyor. Bugün 8de kalktık (akşam 11 gibi anca uyudu) daha biraz önce kahvaltı yapabildim, sen düşün. Bir yandan da oğluma yediriyorum zaten, şu anda bağırıyor mesela :) geçen hafta işe başladım, çook büyük tepki gösterdi, aramız daha dün akşam düzeldi. Yaz yaz bitmez yani :) çok iyi düşünmek lazım çünkü tüm hayatın çocuk oluyor bir anda.

İmkansız diyorum.Hamileliğin ilk 3 ayında bile mide bulantısından pert olacaksın.Miden bulanmasa bile devamlı uykun olacak.Akşam 8 dedi mi gece uykusuna yatacaksın.

Biraz düşündüm öyle cevap veriyorum
Ben olsam yazı bekler sınavları atlatır öyle çalışmalara baslardim sonuçta öyle bir zamandayiz ki sağlıklı olsak da bazen ben olması uzun zaman alıyor allah göstermesin o günleri tabi hemen olma ihtimali de var
Neyse varsayalim ki hamile kaldiniz
Bebek bakımı tek başına o kadar da zor değil yanınıza evi temizleyip yemek yapacak birini alırsınız siz bebeğin bakımı ile ilgilenir o sırada da tezinizi yazabilirsiniz bence çok da engel olmaz
Eşiniz de yardımcı olur biraz bir şekilde hallolur ama 4 sene ertelerseniz de çok geç olur o zaman da siz usenirsiniz çok rahat a alisirsiniz bebek fikri zor gelir düşüncem bu
Umarim hayırlısı olur sizin için :)

Kk da denk gelirdim yorumlarina hic cocuk istemedigine dair .

Kararini degistirmene sevindim umarim zamaninda olur islerin aksamaz:anneadayı:

Evet aslında mantıklı düşününce hala aynı fikirdeyim, akıllı işi değil ya bu çocuk meselesi.
Ama onları yazarken hormonlarımın bir gün kapıyı çalacağını hesaba katmamışım :)

Merhaba spizella, ben de senin gibi doktora döneminde bebek dünyaya getirdim. Ben yeterlilik sınavımı verdim, tez önerisi formunu vermiştim, kabul edilmişti. hamile kaldığımda tezimin konusu hazır dı. Hamileyken laboratuar çalışmalarını hallettim hatta tezin yarısını yazmıştım. Doğumdan sonra benim şansım bebeğime kayınvalidemin bakması olmuştu. Çünkü benim fakültede ders çalışma şansım yoktu. Eve gelip 3-4 saat aralıksız çalışırdım. Makale okumaya ara verirsen hepsini unutuyorsun. Benim sana tavsiyem, yeterlilik sınavını atlatman sonrasında hamilelik düşünmen. Neden dersen evde bile olsan ilk aylar uyku halsizlik olabiliyor. Ama yeterlilik sınavını atlat, sonrasında zaten hemen hamile kalsan 9 ay var önünde. Bu arada tez önerisi formu,verilerin toplanması,istatistik hatta tez yazımının bir kısmını halledersin. İşe dönünce de gündüz tezini yazmaya devam edersin. Bebeğin ne kadar uslu olursa olsun ilk aylar 2 saatte kalk emzir, altını değiştir, uyut zaten tezle ilgilenecek vaktin kalmaz.

Şu aşamada en iyi yol bu yazdığın gibi.
Kayınvalide konusunda şanslıymışsın
Benim öyle bir desteğim olmayacak, bu da işleri iyice zorlaştırır.

Hiçbirine engel değil çocuk. Kendine güveniyorsan yaparsın. Yapamazsın diyenlere bakma sen. Eğer desteğin olacaksa(anne,bakıcı) gibi ozaman hiç korkma.. Hergün 6’da uyanıp 7’ye kadar hazırlanıyorum.sana Yapamasın diyenler bebekten sonra kocamla yarışırıyor bacaklarım diyenler muhtemelen çünkü miskinler.. 7’den sonra kahvaltımı yapıyorum,bu arada açıyorum bilgisayarımı çalışıyorum.. Bütün bunları yaparken bazı geceler dosya çalışmaktan belkide hiç uyumamış,bazen birkaç saat uyumuş eğer şanslıysam güzel bir uyku çekmiş oluyorum.. güzel uykudan kastım kızım max 3 saatte bir uyanır ve mama yer,düşün artık :) böyle bir gece rağmen sabah erken uyanmak,duş almak,saçımı makyajımı yapmak beni kendime getiriyor. 8’e doğru evden çıkıp akşam bilmemkaça doğru eve geliyorum.. koş oraya,koş buraya,onunla görüş,bunu dinle kafa bimilyon.. ama akşam evr gelince dinlenemezsin.. çünkü seni bekleyen dünyanın en güzel şeyi evde.. derken yine aynı döngü.. kızım çok zor bi bebekti.. buna rağmen ne kendi bakımımdan nede iş tempomdan hiçbişeyi aksatmadım. Sadece güven kendine,sen yaparsın.

Destek yok malesef bi eşim bi ben olacağız
İşe dönersem de bakıcı
İzin alırsam da kendim.
Teşekkürler, yazdıklarını değerlendireceğim

Ben senin yerinde olsam, yazın sınavı hallettikten sonra hamilelik düşünürdüm. Diğer konudan biliyorsun nerdeyse 3 aydır kusmalardan perişan vaziyetteyim. Sınava hazırlık döneminde hamile kalır ve ilk ayları benim gibi geçirirsen sınava hazırlanman pek mümkün olmayabilir. Tez süresinde hamilelik daha mantıklı olur.

Elecda aklıma gelenlerden biri de sensin. Evet Seninki gibi bir durum yaşarsam senin kadar güçlü olamam. Sen iyi idare ediyorsun :)

Hiç uzak degil bana bu anlattıkların benimde evimde az esya vardır az esya cok huzur diyenlerdenim ama bu bebek icin yapılacak olan temizlikten yırtmamızı saglamıyor

5. Yılımda cocuk yaptım
5 yılda evime kız arkadaslarım hariç misafirim 12-13 kere ancak gelmiştir

Titiz bir insan degildim yine degilim çocuklu evlerde kusur aranmasını yanlış buluyorum ama konu elalem degil kendi bebeginiz oldugu için temizliği sık sık yapma gereği duyuyorsunuz
Aksam yatmadan evi toplamanız gerekiyor mesela, eskiden bunu hiç yapmazdım ana gördüm ki gece uyku sersemi bebek kucagımda evde dolanırke. Bir seylere takılıp düsebiliyorum yada biraz büyüdügünde benden önce uyanıp evi keşfe cıkarsa ortalıkta buldugu bir sey onun icin tehlikeli olabiliyor
Bebekler anneleri uyutken evde dolanmayı cok severler

Bir çamasır makınam bir de kurutucum var ama inanırmısın geçen eşime bana bir çamasır makınası daha lazım bir tane yetmiyor dedim :KK70:

Ve güzel tüylü bir köpeğimiz vardı ne kadar olur desekte bebekle aynı evde olmadı 3 senedir bir akrabamız bizim icin bakıyor cocuk az büyüsün alıcaz dedik hala alıcazzz.....

Umarım köpeciğe kavuşursun tekrar biraz uzun bi ayrılık olmuş
Benim de kedim var
Zaten kendi başına yeterince pisletiyor
Her yer tüy 3 gün süpürmesem.
Çamaşır o kadar çok mu çıkıyor ya
Şimdi bile bi sürü çamaşır yıkıyorum. Öfff....

Oğlum 7.5 aylık, kırkı çok rahat geçti, 2.5 saatte bir kalkar emzirirdim (oğlum çok güzel emdiği için sık sık kalkmama gerek yoktu) ama 3 aylıktan sonra huy değiştirdi resmen. Bu gece saat 3ten sonra 7ye kadar saat başı kalktı resmen, 3ten önce de kalktı da onda babası ilgilendi. Çok sakin ve uysal bir bebek olmasına rağmen çok sık uyanıyor artık. Gündüz desen yarım saat anca uyur, 3 defa. Akşam baba gelince istiyor ki hep onunla ilgilensin babası, başka hiçbir şey yapmasın. Mayısta yeterliliği var daha oturup da evde bir kere çalışamadı. Evi topluyorum süpürüyorum, akşama ev dağılıyor. 2 güne bir süpürmeye çalışıyorum, bebek var diye çok titiz olmaya gerek yok ama emeklemeye başladı mı her gün, belki de günde iki kez süpürmem gerekecek. Yemek yiyoruz ama bizim oğlan mı yiyor halı mı belli değil :) pırp yapıp ne var ne yok püskürtüyor. Çorba yedirmek desen toplmda bir tatlı kaşığı falan ama yarım saatini buluyor. Gönlü olacak da ağzını açacak da minnacık çorba alacak :) bir ara yemeği sırayla yiyorduk, şimdi de o yöne doğru gidiyor. Bugün 8de kalktık (akşam 11 gibi anca uyudu) daha biraz önce kahvaltı yapabildim, sen düşün. Bir yandan da oğluma yediriyorum zaten, şu anda bağırıyor mesela :) geçen hafta işe başladım, çook büyük tepki gösterdi, aramız daha dün akşam düzeldi. Yaz yaz bitmez yani :) çok iyi düşünmek lazım çünkü tüm hayatın çocuk oluyor bir anda.

Yaa gerçekten çok düşünmek lazım
Çok zor di mi :(
Düşündükçe fikir olarak uzaklaşıyorum zaten :(

İmkansız diyorum.Hamileliğin ilk 3 ayında bile mide bulantısından pert olacaksın.Miden bulanmasa bile devamlı uykun olacak.Akşam 8 dedi mi gece uykusuna yatacaksın.

Zaten 10 da yatıyordum bir de 8 de uyursam artık hayatım uykuda geçer :(
Bu işi ben biraz daha düşüneceğim ya
Negatif yorumlar daha çok oldu galiba

Biraz düşündüm öyle cevap veriyorum
Ben olsam yazı bekler sınavları atlatır öyle çalışmalara baslardim sonuçta öyle bir zamandayiz ki sağlıklı olsak da bazen ben olması uzun zaman alıyor allah göstermesin o günleri tabi hemen olma ihtimali de var
Neyse varsayalim ki hamile kaldiniz
Bebek bakımı tek başına o kadar da zor değil yanınıza evi temizleyip yemek yapacak birini alırsınız siz bebeğin bakımı ile ilgilenir o sırada da tezinizi yazabilirsiniz bence çok da engel olmaz
Eşiniz de yardımcı olur biraz bir şekilde hallolur ama 4 sene ertelerseniz de çok geç olur o zaman da siz usenirsiniz çok rahat a alisirsiniz bebek fikri zor gelir düşüncem bu
Umarim hayırlısı olur sizin için :)

Evet 3-4 sene uzarsa iyice fikirden uzaklaşmış oluruz. Eşimin 2 yeğeni var ona da özeniyor biraz sanırım. İşte biraz daha enine boyuna düşünmeliyiz. Bilmiyorum ya hayırlısı olsun...

Bebekle tuvalete bile gitmeye fırsat bulamayan biri olarak 'biraz zor o iş' diyorum. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Bir de nasıl bir hamilelik geçireceğiniz belli değil sonuçta. Ben hep yatarak geçirmek zorunda kaldım mesela ki ona rağmen 8 aylık doğdu oğlum. He bi de bunun hamile psikolojisi, lohusa depresyonu filan var ki evlere şenlik.

Çok iyi düşünmenizi öneririm.

Kendinde o gücü buluyorsan yapabilirsin . Erteleme bence karar verdiysen zaten isteyince de hemen pat diye olmuyor .

Yaa gerçekten çok düşünmek lazım
Çok zor di mi :KK43:
Düşündükçe fikir ola

Yani şöyle çok zor evet ama dünyanın da gerçekten en güzel varlığı. Biz hiç pişman değiliz. İnsan kakasını yapsın, gazını çıkarsın diye dört gözle bekler mi? Biz bekliyoruz. :) kakasını yapsın da temizleyeyim diye gözünün içine bakıyorum resmen, çünkü uzun zamandır kaka konusunda sıkıntılıyız... Geçen 5 günden sonra yaptı, eşimin de benim de gözümüz dolu dolu oldu, keyfimiz yerine geldi. Ama bebek zaten çok yoğun tempo, işin içine doktora da girince zorlaşıyor iş. Eşim tez yazma aşamasında olsaydı daha kolay olurdu eminim. Çünkü ilk aylar eşim baktı hep, ben sadece emzirdim ve uyudum. Geceleri ben baktım tabii. E şimdi de büyüdü, isteklerini iyice belli eder konuma geldi, babayı bırakmak istemiyor. Hal böyle olunca da ya ben şu odaya gideyim de biraz çalışayım diyemiyorsun. Kadının (ne yazık ki) yaptığı iş zaten çok, üzerine çocuk gelince zor oluyor. Bazen günde 5 makine çalıştırdığım oluyor, hepsi acil şeyler oluyor bir de. Bir tane çamaşır askısı var, bazen üstlerine asıyorum, odadaki koltuğa, sandalyeye ve bazen de ütü masasına asıyorum düşün. :) tüm bunları geçtim bir de uykusu var :) uykucu bir bebek değil, yarım saat uyusun diye uğraştım, uyuyacağı da olsun olsun 40-50 dk olsun.

Neyse hep olumsuz yazmayayım çok korkutmayalım :) bu ara kendince öpüyor bizi ara ara :) babası yanağını uzatıp bi kere daha öper misin diyor danaya :) sonra da bana dönüp doyamıyorum ya diyor. O ikisini öyle görünce diyorum ki dünyadaki en mutlu ve en zengin insan benim. Çok şükür ailem sağlıklı, mutlu ve birlikte. Oğlumla ailemizi büyüttük, biraz daha büyüyünce kamp yaparız, balık tutarız, zıplar oynarız :) düşünmesi bile keyif veriyor. Hatta uyku ninnisi yaptım oğluma hayallerimizi, o da dinlerken keyifleniyor. :))

Yani kısaca evet çocuk çok zor ama zorluğundan çok daha güzel ve keyifli bir varlık... Sadece zamanlaması çok önemli. Ben 4 yıllık evliydim kucağıma aldığımda. Eşimle ilişkimiz oturmuştu, bir bakışımızdan ne dediğimizi anlar (daha çok o tabii) hale gelmiştik. Hatta kayınvalidem yeni doğum yaptığımda eşime 'serkapsın dünyasında iki kişiye yer var, sen ve kendisi. Şimdi oğlunuz oldu, umarım seni dışlamaz.' tarzında konuşmuş. Hani dolduruşa getirme amaçlı değil de endişe daha çok. Ama eşim benim düşünce yapımı bildiği için tınlamamış bile, geldi gülerek bana anlattı, ben de gülerek dinledim. :) kucağımda dünyanın en güzel ve en kıymetli varlığını taşırken, babası da yanımdayken çok da tınn her şey. :)

Back
X