• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek iṣitme cihazi ( phonak )

taipedjie

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
61
Puanlar
18
Merhabalar. Premature kızımız duzeltilmiṣ 7 aylik, normalde 10 aylik. Hastaneden beri sayisiz iṣitme testi yapildi iki kulakda 50-60db arasi iṣitme kaybi var. Testler yapilmasa kesinlikle anlamazdik,her hangi bir belirtti gostermiyo
Cihazi ayarliyacak protezcimiz 5-6 test yapip ona göre cihazi ayarliyacagini söyledi. Bizde rengini ve pillimi yoksa ṣarjlimi olacagina karar verecegiz.markasida Phonak sky lumity olacak.

Sorum ṣuki rengi pembe sectik ,ten rengine daha yakin krem renginimi alsaydik daha mantikli olurdu. Ve asil sorunumuz pillimi yoksa ṣarjli olanimi almak daha mantikli?Pilli olan her 10-15 günde degistirmemiz gerek, ṣarjli olan her gün ṣarj etmemiz gerek.
Maddi olarak sıkıntimiz yok ama genede ṣarjli olan modeli 13bin tl daha pahali. Lütfen fikir verebilirmisiniz ve nedenini sizce hangisini almaliyim? Ve aranizda bebegi Phonak marka kullanan varmi,memnunmusunuz? çok fazla bilgimiz yok isimizi kolaylastiracak bazi tavsiyeler verebilirmisiniz? Çok hareketli bebegimiz,tecrubemiz sifir inşallah çabuk uyum saglariz.formlarda pek konu bulamadim,bulduklarimda çok eski

Eklentiler

• 1000064827.webp
    1000064827.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 1000064830.webp
    1000064830.webp
    6 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba benim bebeğimde 5 aylık. Bir kulak 60 digeri 50 db isitme kaybı dendi. Bizde cihaz alicaz. Acaba hangi doktora hangi merkeze gidiyorsunuz

Merhaba benim bebeğimde 5 aylık. Bir kulak 60 digeri 50 db isitme kaybı dendi. Bizde cihaz alicaz. Acaba hangi doktora hangi merkeze gidiyorsunuz
Ayni durumdayiz 50-60db arasi cikiyor bizdede , biz Turkiyede deiliz ,Fransadayiz. Doktorumuz bebeklerde tecrubeli bi odyologa yonlenderdi. Oda bize en az 5-6 defa her hafta bir kez test yapmam gerekli dedi, her hafta gidiyoruz , kullaklarina ses verip tepkileri ile sonucu bulmaya çalisiyo ,her seste yüzünü ve tepkilerini izliyor, ama genelde 10dakika sürüyo sürmüyor, sonra bebegimizin dikkati dagiliyo umursamiyor fazla sesleri , o an bitiriyor testi mecburen , onun için galiba 1-2 hafta daha uzuyacak. Dün 6. sefer gittik , %80 yeterli cihazin ayarini yapmam için dedi. Bize degisik markalar teklif etmedi , direk Phonak sky lumity dedi ,çok iyi marka oldugunu anlatti,bizde kabul ettik hatta pek marka hususunda konusmadik bile dogru duzgun. Siz hangi süreçtesiniz?tecrubelerimizi ogrendiklerimizi beraber paylasalim , gercekten bebeklerde bilgi edinmek çok zor. Çok büyük stress var nasil alistiracaz ,kabul edecekmi etmeyecekmi , canını acitacakmi çünkü çok hareketli ve dikkatli deil , devamli yuvarlaniyor yuvarlanmayi çok seviyo. Cihazla nasil olcak sıkıntili yani

Biz de bera testi birkez yapıldı. Birde onu dogrulayıcı 1 2 test daha yaptılar. Bizim de araştırmalarımız phonak sky yönünde. Bebek oldukları icin en iyisi olsun. Konusmalarını çok etkileyecek çünkü. Kabul edecek mi etmeyecek mi diye dusunmuyorum kabul etmek zorunda. Odyolog 1 yasina gelince kendi takmak isteyecek duydugunu fark edip dedi. Umarım oyle olur. Arkadan gozluk ipi gibi bi ip veriyolarmıs sanirim bebeklerde

Aynen bizede öyle söyledi hem marka hususunda hemde onunla daha iyi duydugunu anlayinca ileriki donemde kendi isteyecek dedi.bir iki arastirdim ṣuan tam bir tedavisi yok gibi sadece Turkiyede bi profesor bi sıvi enjekte edip kulak içi tuyleri uzatarak 15-30 db arasi iyilesme sagliyormus ama ondada genelde 10 bebekten sadece 3ünde kesin sonuç veriyormus diye okudum.belki 3-5-10 sene sonra yeni tedaviler bulunur. Biz çok zor bi sürecten geçtik onun için bunada elhamdülillah, elimizden geleni yapacagiz artik.Kulak doktorumuz cihazla birlikte hemen ortofoniste yani konusma terapi uzmaninada baslayin diye israr etti, ama hangisi aradiysak 2 sene sonraya randevu veriyorlar,sadece bi klinikte boṣ yer bulduk ama ordada hem daha buyuk cocuklar hemde daha faekli sorunlari olan cocuklar var, bagirdiklarikda kızım korkacak diye çok tedirgin olduk ama galiba ṣuan ordan baṣka tercih edecegimiz baṣka yer yok.sizide yönlendirdilermi Turkiyede böyle , biz daha küçük dememize ragmen çok israr etti,ne kadar cabuk baslarsaniz o kadar iyi diye.1 yasini doldurmadan baslamamizin onemi defalarca anlatti

Peki pillimi yoksa ṣarjlimi dusunuyorsunuz?biz karar veremedik, pilli olanlar hepsini sigorta karsiliyor ,ṣarjliyi üstünu biz odememiz gerekiyormus 250+250 euro dedi. Para onemli deildi ama hangisi daha kolay olur bilemedik, doktor pili cikarip yutma ihtimali var dedi korktuk bi an , ama cihazi saglayan uzman da alakasi yok cikaramaz çok zor dedi, kararsiz bi sekilde pilli olsun dedik bizde, her gün ṣarja takmaktansa her 10-15 güne bir pili degistirmek mantikli geldi.

Bu gün ilk denemeyi yaptik cihaz ile ama ilk baṣda biraz ṣaṣirdi sonra korktu ve aglamaya baṣladi. Yarindan itibaren takmaya baṣliyacagiz Inşallah çabuk aliṣir. 1hafta-10 gün arasi alisir dedi odyolog🤷‍♀️

Biz de bera testi birkez yapıldı. Birde onu dogrulayıcı 1 2 test daha yaptılar. Bizim de araştırmalarımız phonak sky yönünde. Bebek oldukları icin en iyisi olsun. Konusmalarını çok etkileyecek çünkü. Kabul edecek mi etmeyecek mi diye dusunmuyorum kabul etmek zorunda. Odyolog 1 yasina gelince kendi takmak isteyecek duydugunu fark edip dedi. Umarım oyle olur. Arkadan gozluk ipi gibi bi ip veriyolarmıs sanirim bebeklerde
Merhaba cihazlari aldinizmi , bilmiyom her bebek farklimidir ama sizi rahatlatmak için yazmak istedim , bizimki hemen alisti , 1. Gün çok zordu korkttu ama ikinci gün daha iyiydi.3. Gün artik hersey normal oldu. Sadece iṣitme cihazi kullagindan çiktigi zaman sizi uyarmak için bi cizirti gibi ses yapiyo ,o sesi bence biraz yüksek ayarlatinki rahatca sizde duyabilin çalisiyomu calismiyormu diye. Bizde sag kulakta ya kulagi buyudu yada tam ölçuyu alamadi her kipirdadiginda ses yapiyodu , geri gittik sesi kisti bu sefer ben otmuyor zannediyordum ama çok cok dikkat edince gebe ötüyor. Tekrar geri gittik artik tekrar ölçü alip tekrar yapacak. O sizi uyaran ses çok kısık olursa sizde duymayabilirsiniz,onun için biraz actirinki sesini hemen mudahale edip kullagina tekrar oturtursunuz ki daha verimli, faideli olsun hemde cizirti sesi dinlemesin cocuk

Merhaba, bizimde takıldı 10 gün kadar oldu. Biz zorluk yaşamadık ağlama vs olmadi ama takarken onu merak ediyor hep kafasini ceviriyor. Bahsettiğiniz ses bizde de var. Kalıp kendini geri atıyormuş kontrole gidince duzeltilecek.
Biz phonak sky sarjlı aldık. Siz ne aldınız ? Simdi kepce kulak olcak diye uzuluyorum cihaz takılınca kulaklari one dogru geliyor çünkü. Sizde de varmı boyle birsey

Evet biz de özel egitime baslayacagız bize de öyle söylediler. Burda o egitimi devletin karsilamasi icin bi belge almak gerekiyor ocak ayında alabilirsek insallah o belgeyi alacağız oyle baslayacağız

Merhaba, bizimde takıldı 10 gün kadar oldu. Biz zorluk yaşamadık ağlama vs olmadi ama takarken onu merak ediyor hep kafasini ceviriyor. Bahsettiğiniz ses bizde de var. Kalıp kendini geri atıyormuş kontrole gidince duzeltilecek.
Biz phonak sky sarjlı aldık. Siz ne aldınız ? Simdi kepce kulak olcak diye uzuluyorum cihaz takılınca kulaklari one dogru geliyor çünkü. Sizde de varmı boyle birsey
Bizim cihaz Phonak Sky L90 , pilli olani, 12 gün falan sürdü pilleri. Evet sol kulakda hiç bir sıkınti yok ama sag kulak devamli ötüyor her kipirdamada ,bizi yoruyor stresse sokuyor, tekrar ölçü alinacak tekrar yapilacak. Ne yazikki evet kullaklarini biraz öne dogru kasiyor cihaz ister istemez, hiç kepçelik yoktu bizdede yapabilir bu cihaz yani evet normal .Konusma terapisti cok iyi olmuş inşallah bir an önce baslarsiniz , bebege deilde size daha iyi egitim oluyo evde nasil gelistirebileceginizi daha iyi öǧreniyorsunuz.bizimki zevkliydi ilk randevuyu bitirdik ,çok zor oldu bulmasi boṣda hiç yok burda hangi doktoru aradiysak 2 sene sonraya randevu veriyor en az olani,Allahtan bi klinikde boṣluk varmis ordan aldilar bizide ,en az 30-40 doktora baktik hepsi dolu

En azından bir tane bulabilmissiniz. Biz de aynısının şarjlı olanını aldık.Burda oyle sıkıntı yok ama memnun kaliriz umarim. Ozel egt merkezi cok var. Kulak icin bizden tekrar olcu almadılar kalip olcusu bilgisayar ortamina aktariliyomus orda oynama yapip tekrar kalip cikardilar suan otme kesildi bizim. Sadece elimizi yaklastirinca yansima yaptigi için ötüyor

En azından bir tane bulabilmissiniz. Biz de aynısının şarjlı olanını aldık.Burda oyle sıkıntı yok ama memnun kaliriz umarim. Ozel egt merkezi cok var. Kulak icin bizden tekrar olcu almadılar kalip olcusu bilgisayar ortamina aktariliyomus orda oynama yapip tekrar kalip cikardilar suan otme kesildi bizim. Sadece elimizi yaklastirinca yansima yaptigi için ötüyor
Super ya hemen çözüm bulmuṣlar,bizi çarsambaya atti , 2 hafta sürer gibisine konuṣtu yeni silikonlarin gelmesi.öyle anladim ben yani.bizimde ilk diṣler cikti galiba kulak tarafina agri yapiyo ,cihaz olsun olmasin elini oraya atiyor cihaz varsa yakaliyo bugun takamadim dogru düzgün,çikardi hep yakalayip,iyice ogrenmesin gibisine düṣündüm,sadece ikindin babasiyla oynarken 2 saat takabildim.
Elinizi yaklastirinca ötüyor demissiniz ,belki cihaz yada sistem farkli olabilir ama bizde tam tersi ötmemesi gerekiyor dedi,hatta ben sag daki hep ötüyor diye ṣikayet ederken elini bi yaklastir yakinlastir çek geri diyerek test yapmisti,ṣansimiza evde hep öten cihaz orda pekde kipirdanmadi bebegimiz, ondan hiç ötmedi avuç içimi iyice yaklastirmama ragmen.yani benim anladigim ötmemesi gerek bizimki,öterse iyi oturmamis manasina geliyor.ama cihaz dan cihaza fark olabilir.Tekrar bidaha sorun isterseniz onu. Aman o sesi kıstırmayin biz kıstirdik bi kere bu sefer hiç duyamiyoruz çok çok yakinlasip cok dikkatli dinleyince cizirdadigini anlayabiliyoruz.
tekrar istedim yükseltti sesini bidahikinde bi tik daha bile isteyecem çünkü havalar soguk bere takinca duyulmuyo pek arabada.yani kisaca o uyari cizirti sesini ayar yapabiliyor bilgin olsun.

Sizindemi ayni cikti tekrar en son testte 50-60db arasi?bizimki hep 50-60 db arasi cikiyor bazen 50 bazen 55-60db.Sizinkidemi prematüre?

Cihazi rahatsiz oluyor dusuncesiyle takmamazlık yapmayin. Duzenli kullanim cok onemli..Ogrensin onun orda hep olucağıni. Cok akıllılar sizin çıkaracağınizi bildigi için hep yapar ayni seyi. Aslinda bana elinizi yaklastirinca otuyor demesi mantikli geldi. Kaliba degil ama cihazin kendine yaklastirinca otuyor. Mikrofon cikisi kapandigi icin ses yansima yapiyor oyle bir ötme. Yani bzie oyle açıkladilar. Yok bizim premature degil 40+5de doğdu hatta. İsitme kaybi olmasi icin bildigimiz hic bi sebep yok malesef. Ama iste oluyormus sebepsizde.

Cihazi rahatsiz oluyor dusuncesiyle takmamazlık yapmayin. Duzenli kullanim cok onemli..Ogrensin onun orda hep olucağıni. Cok akıllılar sizin çıkaracağınizi bildigi için hep yapar ayni seyi. Aslinda bana elinizi yaklastirinca otuyor demesi mantikli geldi. Kaliba degil ama cihazin kendine yaklastirinca otuyor. Mikrofon cikisi kapandigi icin ses yansima yapiyor oyle bir ötme. Yani bzie oyle açıkladilar. Yok bizim premature degil 40+5de doğdu hatta. İsitme kaybi olmasi icin bildigimiz hic bi sebep yok malesef. Ama iste oluyormus sebepsizde.
Evet çok haklisin ,daha dikkatli ve sabirli olmam gerek,inşallah becerebiliriz. Biz baya zorlu süreclerden geçtik ,4-4.5 ay hastanede kaldi sonra evde cihazlar falan,çok defa olduk olduk dirildik. Ama hepsini atlatti ṣuan kulaktan baska hiç bir sorun gozukmuyor.50-60db arasida öyle aman aman saǧirlik deil gene sizinde bizimde elhamdülillah.Allah daha beterinden korusun.Sonu güzel olsun hepsinin inşallah Allah hayirli güzel mutlu bi ömür nasip etsin insallah hepsine.
Bizde kulaga tam oturduysa öyle bir ses yok denedim defalarca , ama iyi oturmadiysa oluyo o ses, daha dogrusu bi ufak cizirti varsa elimi koyunca çok daha artiyor ses. Belki model yada ayar farki olabilir bilemiyorum.insallah ikiside alisir bir an önce,onlari yormaz,zorlamaz hayatlarinda, kim bilir belkide gerek bile kalmaz çünkü dedigim gibi bizim %1 ṣans verdiler atlatti sonra ṣansi %5 dediler gene atlatti, gözlerde buyuk sorun vardi onuda atlatti cok sukur ṣuan gozluk bile ihtiyaci yok dediler en son kontrolde, fizik olarak sorun olabilir dediler duzeltilmis 8 aylikken ayaga kalkmaya basladi ṣimdi kanepeden kanepeye geciyo tutunarak massallah, kim bilir belki bu cihazlardanda kurtulurlar Allah izin verirse. Hayirlisi , hersey cok guzel olur insallah onlar için,herseyde var bi hayr

Maşallah ne kadar güçlü bi bebeginiz var tabi siz de oyle. Cok zor sureclerden gecmissiniz allah bundan sonrasini kolay kılsın insallah.

Elinizi kulağinin arkasinda cihaza degdirince de mi hic cizirti yapmiyor

Aynen ses yapmiyor iyi oturduysa, hatta demistim test yaparken elini kullaginin ustune yakislastirip geri cekiyodu yani cihaza ,cizirti gelip gelmedigine bakiyodu.ben sol kulagi evde cizirti yapiyo kipirdandiginda diye sikayetede gittigimde aynisini yapti , o zaman ṣansimisa 20-30 dk kaldik defalarca denedik hiç cizirti yapmamisti. Bazen kullaginin üstunr yatiyo yada yuvarlaniyor yada bere takiyoruz , bilmiyorum dogrumu anladim sizi ,o zaman bereyi yani ṣapkayida taktiginizda çizirtili ötüyormu sizinki?ama tekrar deneyecegim, ozellikle kullagina deilde cihazi elimle tutacagim kullagindayken,ses gelip gelmedigini yazacagim size. Sizin dediginiz bizde kullaginda deilken oluyo yada iyi oturmadiginda acayip ötüyor, avucumun içine aldigimda hele cildiriyo çizirti sesi

Cihaz takili deilken eṣim cihazi avucunun içine aldigimda o cizirti sesini ben mutfaktan duyabiliyorum mesela.biraz komik ama hatta eṣim kendi kulagina takti nasil bi ses geldigini test etmek için ,tabi cihaz bebekler için olunca kucuk mecburen elinin içinde tutuyo cihazi öyle bi ses gelmiyodu, hatta iyi otturdugunda ya sesler gercekten cok net bendedemi duyma sorunu varmi diye falan ṣakalasmistik,sadece sesin tam nerden geldigini bulmak biraz zorlasiyor gibi demisti

Son düzenleme:
Maşallah ne kadar güçlü bi bebeginiz var tabi siz de oyle. Cok zor sureclerden gecmissiniz allah bundan sonrasini kolay kılsın insallah.

Elinizi kulağinin arkasinda cihaza degdirince de mi hic cizirti yapmiyor
Bizim tekrar ölcü alindi ,kulaginin içine hamur gibi bisey sıkıyor 2 dakika sonra donunca cikartiyor ve onu lazerle taratiyor boylece ölçü aliyor, biz sadece sag kulagindan sikayetciydik ama ikisinide aldi çünkü kulaklari büyüdügü için.

Ve sizin cihazi sordum ben, bizimki kulagina tam oturduysa elimi koysam bile ses yapmiyo, yapanlarda varmi diye sordum. Evet var dedi, bilhassa iṣitme kaybi daha fazla olanlarda daha çok öyle dedi bize.yani evet normalmiṣ sizinkinin ses yapabilmesi kulaginda iyi oturmusiken bile,sadece ayar farkindan dolayi dedi,içiniz rahat olsun.

Merhabalar. Premature kızımız duzeltilmiṣ 7 aylik, normalde 10 aylik. Hastaneden beri sayisiz iṣitme testi yapildi iki kulakda 50-60db arasi iṣitme kaybi var. Testler yapilmasa kesinlikle anlamazdik,her hangi bir belirtti gostermiyo
Cihazi ayarliyacak protezcimiz 5-6 test yapip ona göre cihazi ayarliyacagini söyledi. Bizde rengini ve pillimi yoksa ṣarjlimi olacagina karar verecegiz.markasida Phonak sky lumity olacak.

Sorum ṣuki rengi pembe sectik ,ten rengine daha yakin krem renginimi alsaydik daha mantikli olurdu. Ve asil sorunumuz pillimi yoksa ṣarjli olanimi almak daha mantikli?Pilli olan her 10-15 günde degistirmemiz gerek, ṣarjli olan her gün ṣarj etmemiz gerek.
Maddi olarak sıkıntimiz yok ama genede ṣarjli olan modeli 13bin tl daha pahali. Lütfen fikir verebilirmisiniz ve nedenini sizce hangisini almaliyim? Ve aranizda bebegi Phonak marka kullanan varmi,memnunmusunuz? çok fazla bilgimiz yok isimizi kolaylastiracak bazi tavsiyeler verebilirmisiniz? Çok hareketli bebegimiz,tecrubemiz sifir inşallah çabuk uyum saglariz.formlarda pek konu bulamadim,bulduklarimda çok eski
Merhaba ben bebekligmde beri kullanıyorum phonak markası cok memnunum pilli alin.sanjli tavsiye etmem.kbb bölümden kızım işitme cihaz kullanıyor Pilli raporunda cikartmak istiyorum diyin cikartilir 1senelik veriyor devlet yüzde kaç olduğu hatırlamıyorum devlet karşılanıyor.ten rengi alın daha iyi olur

Back
X