Bebek iṣitme cihazi ( phonak )

Merhaba ben bebekligmde beri kullanıyorum phonak markası cok memnunum pilli alin.sanjli tavsiye etmem.kbb bölümden kızım işitme cihaz kullanıyor Pilli raporunda cikartmak istiyorum diyin cikartilir 1senelik veriyor devlet yüzde kaç olduğu hatırlamıyorum devlet karşılanıyor.ten rengi alın daha iyi olur
Çok tessekkur ederim , saolun. Biz yurt disinda yasiyoruz.evet pilli %100 ucretsiz șarjli olan %10 bizden aliyolardi.bizde pilli olani tercig ettik.Her 4 senede bir yeniliyebiliyormuṣuz bidahaki alisimizda ten rengine uygun alalim dedik dediginiz gibi.ṣuan devamli elini atiyor cikariyor,tekrar takiyoruz tekrar cikariyor.ṣuan günlük ortalamamiz 4 saati gecemiyoruz,inşallah bir an önce alisir bide diṣ cikarmasida rahatsiz ediyo gibi geliyo bize agri yapiyo olabilir,böyle böyle alistirmayi deniyoruz tamamen.Ama genede korktugumuz kadar zor olmadi çok ṣükür,aṣiri bi rahatsizlik vermiyo sanirsam,biz baya korkuyoduk ilk dediklerinde

Çok tessekkur ederim , saolun. Biz yurt disinda yasiyoruz.evet pilli %100 ucretsiz șarjli olan %10 bizden aliyolardi.bizde pilli olani tercig ettik.Her 4 senede bir yeniliyebiliyormuṣuz bidahaki alisimizda ten rengine uygun alalim dedik dediginiz gibi.ṣuan devamli elini atiyor cikariyor,tekrar takiyoruz tekrar cikariyor.ṣuan günlük ortalamamiz 4 saati gecemiyoruz,inşallah bir an önce alisir bide diṣ cikarmasida rahatsiz ediyo gibi geliyo bize agri yapiyo olabilir,böyle böyle alistirmayi deniyoruz tamamen.Ama genede korktugumuz kadar zor olmadi çok ṣükür,aṣiri bi rahatsizlik vermiyo sanirsam,biz baya korkuyoduk ilk dediklerinde
Canim gayet normal devamlı çıkarması .çünkü sesiz yeri alışmış ordan. Elbette yavas yavaş alışır. Mesela eskiden uyurken çıkarıyorum bekarken sesiz alışmışım. Şuan ewliyim 2yaşında oğlum var.oğlum bebekliginde beri mecburen gece 1kulakligim takıyorum gerçekten zor oldu uyuyamıyorum klima sesi,yağmur Şimşek,geceleri köpek sesi havlaması of tuhaf oldum uykusuz gecirdim.ama şimdilik alıştım rahat uyuyorum

Cok teşekkür ederim bizim icinde sormuşsunuz. Bizim de kulaklari buyudu sanirim kalıp degisir onumuzde ki aya. Simdi de kulaklari buyudukce cihaz kulağından çıkıyor hortumunu degistirmemiz gerekiyor. Sizin de oyle mi

Evet aynen bizdede durum ayni.Senede 4 kez degistirme hakkimiz varmis o silikonlari, muhtemelen öylede degisecek.bizimki çok uzun taktirmiyo yaaa devamli yakalayip çikartiyor,agzina aliyor direk ,tekrar tekrar her takmada belki sizinkide aynidir bi mucade bi savaṣ oluyor.onada bi çözüm varmi soracam tecrubeli bi anne deggelirse gittigimiz kurumlarda bir iki defa band taktiklarini gozume çarpmistti

Cok teşekkür ederim bizim icinde sormuşsunuz. Bizim de kulaklari buyudu sanirim kalıp degisir onumuzde ki aya. Simdi de kulaklari buyudukce cihaz kulağından çıkıyor hortumunu degistirmemiz gerekiyor. Sizin de oyle mi
Bizim degisti çok rahatladik , yerlestirmesi zorlasti baya ama tam oturuyo kendiliginden çikmiyor. Yaramaz kendi cikartiyo sonra kaciyo aglayarak,10-15 defa gunde oluyo boyle.günde 10 saat dediler ama imkansiz. Uygulamadan bakiyorum ortalamamiz 4 saat.belki bu yeni slikonla 5 saat olur ama 7-8 saat bile imkansiz geliyo bana ṣuan. Uyumadan önce cikartiyorum uyumasi bazen vakit aliyor, uyaninca belki tekrar uyur diye mecbur bekliyorum sonra tekrar takmasi yarim saat fln suruyor.gece zaten takmiyorum,ki bizimki deliksiz 12 saat uyuyo geceleri eve geldiginden beri.bilmiyorum sizi ama buzde 10 saat ṣuan imkansiz yani

Merhaba bizde de malesef imkansiz suan. Taktigimiz an çıkarıyor geri. Surekli tak cikar yapiyoruz biz de

Merhaba bizde de malesef imkansiz suan. Taktigimiz an çıkarıyor geri. Surekli tak cikar yapiyoruz biz de
Aliṣacaklar inşallah ya bir an önce, kolay deil ,ama bizimki artik yavas yavas buyudukce anlamaya basladi,sanki biraz daha iyi duyabildigini anladi ama çok ses oldugu zaman duymak istemediginde sıkıldiginda fln gene cikariyor. Onunla oynarsan konusursan devamli ilgi gosterirsek ,gel kullakligini takalim deyince bile apalayip kendi gelmeye basladu biraz biraz. Sizdede olacak yakinda. Merak ettigim bi konu var bizim odyolog yikamayin slikonu dedi , nasil temizligini yapiyorsunuz sadece silerekmi, bi uç var onla kulak akintisini cikariyorum ama bazen dibe dogru gidiyor, siz temizligini nasil yapiyorsunuz acaba?

Aliṣacaklar inşallah ya bir an önce, kolay deil ,ama bizimki artik yavas yavas buyudukce anlamaya basladi,sanki biraz daha iyi duyabildigini anladi ama çok ses oldugu zaman duymak istemediginde sıkıldiginda fln gene cikariyor. Onunla oynarsan konusursan devamli ilgi gosterirsek ,gel kullakligini takalim deyince bile apalayip kendi gelmeye basladu biraz biraz. Sizdede olacak yakinda. Merak ettigim bi konu var bizim odyolog yikamayin slikonu dedi , nasil temizligini yapiyorsunuz sadece silerekmi, bi uç var onla kulak akintisini cikariyorum ama bazen dibe dogru gidiyor, siz temizligini nasil yapiyorsunuz acaba?
Bize yıkayabilirsin dediler kalıbı. Dedigin gibi o cubukla olmuyor hep. Zaten urunun kurutma kutusu da var size vermediler mi ?Bebe sampuanıyla yıkıyoruz. Ama çok sık değil tabi ki . Bu arada bilginiz olsun isitme kaybı olan cocuklarda denge problemi olabiliyormus. Beyinde isitme merkezi ve denge merkezi cok yakınmıs. Cocuk norolojisine gittik 3 yasina kadar takip edicez dedi, fizyoterapist kesinlikle emeklemesini istiyorum denge açısından onemli dedi.

Bize yıkayabilirsin dediler kalıbı. Dedigin gibi o cubukla olmuyor hep. Zaten urunun kurutma kutusu da var size vermediler mi ?Bebe sampuanıyla yıkıyoruz. Ama çok sık değil tabi ki . Bu arada bilginiz olsun isitme kaybı olan cocuklarda denge problemi olabiliyormus. Beyinde isitme merkezi ve denge merkezi cok yakınmıs. Cocuk norolojisine gittik 3 yasina kadar takip edicez dedi, fizyoterapist kesinlikle emeklemesini istiyorum denge açısından onemli dedi.
Bende yıkayım o zaman ya,niye bilmiyorum aklima gelmedi sormak ,cok garip hic sormadim oda bilgi vermedi,evet aslinda kurutma kutusuda var.nasıl yıkayacagim peki?cihazi suya degdirmeden sadece slikonumu?slikon çikmiyo bildigim kadari ile?cihazin kendiside su degmemesi gerekiyor diye düṣünüyorum.

Bizim kiz baya oldu apalamaya baṣladi,ṣuan kanepeye tutunarak kalkiyo,uyandiginda yataginin kenarinda tutunup kalkiyor bizi izlemek için, ṣuan yürümesi için fizyoterapist cok bastiriyo ama gelisiminide çok iyi gordugunu defalarca söyledi,bizimde korkular vardi baṣda ama elhamdülillah yavas yavas azaldi.çok dokunmak istedigi ṣeyleri uzaklastira uzaklastira apalamayi söktü,ama çogu ṣey bir anda ogreniyor ṣaṣiriyoruz,ṣuan oda oda geziyo apalayarak heryere saldiriyo kurcaliyo😅 düzeltilmemis 13.5 aylik, düzeltilmis 10 aylik. Pek kelimeler çok yok ama sadece baba diyo ,ve biz dersek oda tekrar ediyor isitme cihazi olsun yada olmasin oda Gel gel gel demeye basladi 2 haftadir.bi baslasa artik daha fazla kelimelere, onada cok mutlu olucaz cok rahatliyacagiz o konudada inşallah

Bende yıkayım o zaman ya,niye bilmiyorum aklima gelmedi sormak ,cok garip hic sormadim oda bilgi vermedi,evet aslinda kurutma kutusuda var.nasıl yıkayacagim peki?cihazi suya degdirmeden sadece slikonumu?slikon çikmiyo bildigim kadari ile?cihazin kendiside su degmemesi gerekiyor diye düṣünüyorum.

Bizim kiz baya oldu apalamaya baṣladi,ṣuan kanepeye tutunarak kalkiyo,uyandiginda yataginin kenarinda tutunup kalkiyor bizi izlemek için, ṣuan yürümesi için fizyoterapist cok bastiriyo ama gelisiminide çok iyi gordugunu defalarca söyledi,bizimde korkular vardi baṣda ama elhamdülillah yavas yavas azaldi.çok dokunmak istedigi ṣeyleri uzaklastira uzaklastira apalamayi söktü,ama çogu ṣey bir anda ogreniyor ṣaṣiriyoruz,ṣuan oda oda geziyo apalayarak heryere saldiriyo kurcaliyo😅 düzeltilmemis 13.5 aylik, düzeltilmis 10 aylik. Pek kelimeler çok yok ama sadece baba diyo ,ve biz dersek oda tekrar ediyor isitme cihazi olsun yada olmasin oda Gel gel gel demeye basladi 2 haftadir.bi baslasa artik daha fazla kelimelere, onada cok mutlu olucaz cok rahatliyacagiz o konudada inşallah
Emekleme ve kelimeler icin darisı bize insallah hayirli olsun size de.

Bizde ki slikon cıkiyor yani aslında cihaz 4 parcaya ayriliyor. Cihazin kendisi sonra ilk boynuzu denilen kucuk hortum cama benziyor. Sonra slikondan ince hortumu ve ucunda da kalıp var. Boynuz ve cihaz hariç yıkayabilirsiniz. Ben eime cok az bebe sampuani dokup kalıplari islatip elimle ovaladim sonra duruladim. Kuruyunca kullandim

Bizde ki slikon cıkiyor yani aslında cihaz 4 parcaya ayriliyor. Cihazin kendisi sonra ilk boynuzu denilen kucuk hortum cama benziyor. Sonra slikondan ince hortumu ve ucunda da kalıp var. Boynuz ve cihaz hariç yıkayabilirsiniz. Ben eime cok az bebe sampuani dokup kalıplari islatip elimle ovaladim sonra duruladim. Kuruyunca kullandim
Inşallah Inşallah, hiç merak etme sırasıyla bi an tek tek geliyo, hepsi ayni anda olmuyo.ama hic beklemezken bir anda oluyo teker teker. Biz üzerine düṣtügümüzde , mesela Gel kelimesi söyleye söyleye deneye deneye ama bir andanda umudumuz yok gibiydi bi anda cikti bir kez agzindan,zaten çikinca tekrar edip duruyor😅 apalamasida ayni olmustu bir gün sanki apalar gibi oldu ,ikinci gün gercekten birzzcik apaladi sonra zaten yakalayamaz olduk,evi fillik fillik turluyo,gram durmuyo, artik guvenli düṣmeyide ogrendi ,iki hafta önce saniye birakamiyorduk,ne kadar yaninda dursakda düṣüyo carpiyodu kafasini ,hep bi ufak morluk oluyodu durduramiyoduk🤣 ṣimdi daha iyi durumlar.ben anladimki ufak bi destek atinca onlar zamani geldiyse yapiyolar,zamani gelmediysede olmuyo,sanki onlar gayet iyi biliyo zamanink sadece teṣvik ve bir destek gerekiyor.

Cihazida soracam muakkak bizimkide öyledir iyice anlayim çünkü yikamadan olmuyo , cihazada su kaçar fln diye ödüm kopuyo.

Phonak telefondaki uygulamadan bakiyormusun ortalama kaç saat taktigini,bizim ṣimdilik 4 saat günde , aradim sordum super deil ama ṣuanlik gene idare eder dedi, hedef 6 sonra 8 saat olsun diye anlastik , inşallah bakalim.haaa bide ben cözemedim ama o kelimelerin hepsini cihaz yokken tekrar etti,yada ṣansa deggeldi, cihaz yokken Gel gel diyorum oda arkamdan gel gel baba fln diyor, israrla doktora belki duzeldimi diye sordum gene yok dedi ,sadece daha bilinclendi buyudukce tepkileri artti siz daha iyi duyuyorsunuz zannediyorsunuz dedi,imkansiz yani doktor gram ṣans vermiyor sinirleniyorum ona çok🫤🫤😟

Bide ufak bi tavsiyem bilmiyorum sizinki kaç aylik oldu, ben ufak örtunun altina bisey sakliyodum ilgisini çeken, ilk zamanlar akil edemiyordu kaldirip bulmak,bilemiyordu nere gittigini, biraz korkmustum sonra derken 1hafta yada 10günde ogrendi onu bulmayi, iki hafta oncede telefonda bi muzik acip sakliyodum,sesin nerden geldigini bulabilsin diye,bulamiyodu etrafa bakiyo bulamiyodu yönünü ama günde fazla deil 4-5 defa bu oyunu oynaya oynaya artik heryerden buluyo kanepe alti ,ustu masanin alti örtü yastik alti arayip sesi buluyor , cihaz kullagindayken seslerin hangi yönden geldigini gostermek için hemde oyun olsun vakit geçsin diye kendimin yaptigi bisey , ama iṣe yaradi ṣuan kapi tiklasin biliyo direk kapiya kosuyor ,yada mutfaktan geldiyse direk tarafa yoneliyor, ayak sesi geliyosa salonun kapisinin açilmasini bekliyor,belki erkendir sizinki daha küçükse ama tavsiye ederim zamani gelince

Merhaba çok tessekkur ederim yaa, ogrendim nasil yikanacagini, bize niye gostermedi önce anlamadim , onlarin kendileride temizligini yapiyolarmiṣ istedigim zaman götürdügümde buyuk ihtimal ücretlidir belki ondan gostermedi.

Bide biz 1 haftadir o kadar rahatladikki, dedim ben hep kulakligi cikariyo eli hep ona gidiyo hemde disarda araba fln geçerken çok korkuyo.tekrar duyu testi yapti 10db kadar daha iyi sonuç cikti. Tizleri daha iyi duyuyor bir tik dedi ,ona göre tekrar ayar yapti ,yeminlen massallah bir anda hersey degisti artik hiç cikarmiyo, takarken bile direnmiyor. Bi anda ortalamamiz 8 saate çikti oda normal zaten gece 12 saat uyuyor geriye 12 saat kaliyo onuda taktim cikardim gündüz uykusu derken 8 saat mükemmel daha iyisi çokda mümkün deil ṣuanlik

Merhaba bizim ki 8 aylik, sesin geldigi yönu genel olarka biliyor ama yine de yaparim. Sizin ki kac aylikken konusmaya başladi. Ben uygulamaya oyle kayit olmamistim siz diyince kayit olurum. Ama biz sabah uyaninca yarim saat icinde takıyoruz yatana kadar sadece uyurken cikariyoruz. 10 saat oluyodur diye tahmin ediyorm

Merhaba bizim ki 8 aylik, sesin geldigi yönu genel olarka biliyor ama yine de yaparim. Sizin ki kac aylikken konusmaya başladi. Ben uygulamaya oyle kayit olmamistim siz diyince kayit olurum. Ama biz sabah uyaninca yarim saat icinde takıyoruz yatana kadar sadece uyurken cikariyoruz. 10 saat oluyodur diye tahmin ediyorm
Oo massallah çok iyi 10 saat gercekten iyi massallah. Bizim kiz 14 aylik , ama düzeltimis 11 aylik, 2 ay falan oluyo ,konusmaya baslamadi, 3-5 kelime sadece ,ama tekrar gitti ṣuan çok tekrarlamam gerek demesi için ,sadece ṣuan gel diyince geliyo,sırtima gel diyim gosterirsem hizli hizli heyecanli apalayak geliyo😆 konusma terapisti dogum ayini yakaladi merak etmeyin dedi dün, el becerisi anlamasi motor çok iyi massallah, artik kati gidalarida yiyor ,ekmek fln kendisi yemeye baṣladi ,konusmada gelecektir diye bekliyoruz.ama bi kelimeyi soyluyor 10 gūn mesela sonra birakiyo bidaha soylemiyor,sıkılıyomu artik nedir billiyorum🤭 . Merak etme 8 ay daha vakti var,hiç endise etme , 10 saat cihaz günde super ,vallaha tebrik ederim sizi bravo

Insallah bizimkide yakalar ya. Tesekkür ederim 10bsaat olmasada uyanık oldugu her an takili tutmaya çalışıyorum Algisi kapanmasin diye

Insallah bizimkide yakalar ya. Tesekkür ederim 10bsaat olmasada uyanık oldugu her an takili tutmaya çalışıyorum Algisi kapanmasin diye
Çok iyi yapiyorsunuz , massallah size,tebrik ederim çünkü gercekten kolayda deil, usanip yada vicdan azabi yapip çok takmayan anne baba varmis umursamayan.hiçde endise etmeyin daha zamani var yakalar geçer bile inşallah.
bizimki gene iki üç gündür çikarmaya basladi bide artik çikariyo atiyo,bilmiyom arada kendi istiyo gibi ama 3-4 saat sonra cikariyo atiyo takiyom gene atiyo 6-7 defa deniyorum olmuyo, mecburen yarim saat 1 saat bekleyip unutunca tekrar takiyorum, artik yapacak bisey yok böyle böyle gidecek, Allahtan disari cikarken anliyo cikacagimizi kendi bekliyo takmamizi,disarda hiç dokunmuyo cikarmaya çalismiyor
Bi konusmaya baṣlasalar galiba rahatliyacagiz baya , az kaldi inşallah onada

Bizi bebeginizin cihazı size karsi kullanmasina izin vermeyin diye ozellikle uyardilar siz de dikkat edin..aglasa bile çıkardığı zaman takın geri hemen. Bence diş doneminde cok rahatsız ediyor cihaz onları. Cunku diş cıkarken kulağa baski yapıp agritirmis.o her cikardiginda siz onun dikkatini dagitip hemen takın geri

Back
X