Bebek ismi

ezgiiderler

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
6
Kizimin adi umay bazilari bunun tanrica anlamina da geldiği için günah oldugunu söylüyor bu ismi kullanan yada bu konuda bilgisi olan var mi

Genellikle kayinbabam söylüyor bi arkadasima sormustum bi bilene danismis ahirette vebalini cekerler demis

Kizimin adi umay bazilari bunun tanrica anlamina da geldiği için günah oldugunu söylüyor bu ismi kullanan yada bu konuda bilgisi olan var mi
Tanrıça olsun olmasın isim öz türkçe kökenli, anlamı da güzel niye günah oluyormuş. Ciddiye alma ver cevabını bir daha yorum yapamasınlar.

Cok da guzel bi isim. O yobazlara da “sizi ilgilendirmez biz boyle begendik” diyemiyorsaniz da sizin ezikliginiz.

Genellikle kayinbabam söylüyor bi arkadasima sormustum bi bilene danismis ahirette vebalini cekerler demis
ya ne alaka
nasil bir dine inaniyorlar ki inandiklari dinde kainati yaratan kisi ana babasi ona kötu isim verdi diye (umay oyle degil de farzi misal) put adi verdi diye dogumla bu ismi alan cocugu cezalandirsin? ne mana yani ben verdigim isimden dolayi cocugumun öte alemde eziyet gorecegi bir dine inanmazdim, sacma gelirdi. anasi babasi hatali bile olsa bunu cocugun cektigi din mi olur 😅
soruna gelincr
umay adina gelince turk mitolojisinden onemli bir karakter ve evet tanrica anlami da var. sonucta yenidogan cocuklari korumak gibi insan ustu anlamlari var.
bu konuda sana soyle yardimci olabilirim. kendi kizima koyacagim isim de bazi internet kaynaklarinda turk mitolojisinden - ama gercek anlamda dogruluguni teyit edemedim. o yuzden bu aralar cok fazla turk mitolojisi kitabi arastiriyorum.
hazir yanimda pdf olarak duran biri var "türk mitolojisi ansiklopedik sözlük" (celal beydili).
oradan umay icin yazanlar şöyle;
1000158915.webp
1000158917.webp
1000158919.webp
1000158921.webp

bir isim koyacaksaniz sadece populer oldugu icin degil, arastirip da koyun. eger tanrisal gucleri olan, mitolojik bir karakterin adini vermeyi gercekten istemiyorsaniz baska isim bulursunuz

Back
X