Bebek istegi, kullanilan ilaclar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.029
1.123
39
Merhabalar,
30 yasindayim, 5 yasinda da bir kizim var. Artik yavastan ikinci cocugum olsun demeye başladım. Kizimda iki yila yakin ucretsiz izin kullandim ama su an kredi odedigimiz icin o kadar kullanamam. Ogretmenim ve ogretmenlerin belli tarihleri vardir gebe kalmak icin :)
Tabi bunlar sadece düşünce.
Pko hastasiyim, dr hemen olmayabilir diyor. Bir de bu kisi cok zor geçirdim, hastaliklarim hic bitmedi. Önümüzdeki 2 ay duzenli kullanmam gereken alerji ve vitamin ilac + ignelerim var.
Ama sorun su ki ben onumuzdeki aydan itibaren korunmayi birakmak istiyorum. Olasi bir gebelikte, reglim gecikene kadar ilaclarim bitmis olacak ( lutfen gebe kalmak oyle planla mi keyfine gore olur mu gibi yorumlar yapmayin, zaten rahatsizligim var ama yine de her ihtimali hesaplamak istiyorum )
O ilk ay, gebeligi ogrenene kadar gecen sürede kullanilan ilaclar bebegi etkiler mi ? Bazi yerlerde ilk 2-3 ay cok bir etkisi olmaz diye okumustum. Ozellikle ilk regl gecikmesine kadar.
Bunu pek tabiki doktora soracagim ama henuz kontrol zamanim gelmedi.
Sizlerin fikri nedir? Beklemeli miyim? Yoksa istedigim zamanlari en azindan bos gecirmemeli miyim :) ya tutarsa :)

Bir de ben her ay yumurtlamiyorum, pkodan oturu.
Gecen ay yumurtlama oldu ama iki ay ilac kullanmam gerek diye korundum. Bu ay olmadi yumurta mesela eminim ( doktora gitmedim ama artik anlayabiliyorum)
Önümüzeki ay olur mu olmaz mi olursa ilac yüzünden yine kacirirsam diye de uzuluyorum

öncelikle gecmis olsun umarım bebeğinize istediğiniz zaman kavuşursunuz.
ben bişey sormak istiyorum size, pko ilk cocuğunuzu doğurduktan sonra mı cıktı yoksa ondan önce de var mıydı

Kullandığınız ilaçların prospektüsünde yazar,hamilelikte kullanımıyla ilgili.Ağır bir sorumluluk gerektirebilir belki,o ilaçları kullanmak.

Bence ilaçlarınız bitene kadar erteleyin.
Bu riski göze almak yerine...
Tesekkur ederim, risk almamak mantikli olan.
Ama merak ettigim o ilk regl gecikmesine kadar alinan ilaclar etkilemez hurafe mi gercek mi , bilenler vardir elbet

bence de ilaçlarınız bittikten sonra korunmayı bırakın
risk almaya gerek yok
allah korusun bebeğinizde bir anormallik olursa çok üzülürsünüz geri dönüşü olmaz

Tesekkur ederim, risk almamak mantikli olan.
Ama merak ettigim o ilk regl gecikmesine kadar alinan ilaclar etkilemez hurafe mi gercek mi , bilenler vardir elbet
bu konuda doktorlar ya hep ya hiç kuralı geçerlidir derler
yani bebek ya yüzde yüz etkilenir, ya da yüzde yüz etkilenmezmiş

öncelikle gecmis olsun umarım bebeğinize istediğiniz zaman kavuşursunuz.
ben bişey sormak istiyorum size, pko ilk cocuğunuzu doğurduktan sonra mı cıktı yoksa ondan önce de var mıydı
Tesekkur ederim, insallah.
Ben sanirim 3-4 yildir biliyorum. Ama dogum oncesinde de oldugunu dusunuyorum yalniz konulmus bir teshis yok o zamana dair. Ben cldiyenin yönlendirmesiyle ogrendim, ama cildiye beni ayni sikintilarla evlilik oncesinde de yonlendirmisti, ben gitmemistim.

Kullandığınız ilaçların prospektüsünde yazar,hamilelikte kullanımıyla ilgili.Ağır bir sorumluluk gerektirebilir belki,o ilaçları kullanmak.
Evet baktim bir tanesinde gebelikte kullanmaktan kacinmalidir diyor, digerleri zaten vitamin vs, dr kontrolünde alinabilir denmis.
Hani olmaz ya ilk seferde( mucize lazim tabi) tutarsa ben gebeligi ogrenene kadar ilaçlar bitmis olacak, o zamana kadar gebe sayilmazsam falan diye... Kendimce acik kapi ariyorum :)

bu konuda doktorlar ya hep ya hiç kuralı geçerlidir derler
yani bebek ya yüzde yüz etkilenir, ya da yüzde yüz etkilenmezmiş
Bunu tam anlayamadim? Bu ilac kesinlikle etkiler, digeri kesinlikle etkilemez gibi mi?

Bunu tam anlayamadim? Bu ilac kesinlikle etkiler, digeri kesinlikle etkilemez gibi mi?
hayır
şimdi diyelimki bir kadın hamileyken bir ilaç kullandı ya da röntgene falan girdi yani yapmaması gereken tehlikeli şeyler yaptı, kullandı
ilk bir aylık süreçteki bu durumlardan bebek ya yüzde yüz etkilenir ya da hiç etkilenmez
şans işi

hayır
şimdi diyelimki bir kadın hamileyken bir ilaç kullandı ya da röntgene falan girdi yani yapmaması gereken tehlikeli şeyler yaptı, kullandı
ilk bir aylık süreçteki bu durumlardan bebek ya yüzde yüz etkilenir ya da hiç etkilenmez
şans işi
Anladim cok tesekkur ederim.
Buyuk risk, ben en iyisi bekleyeyim, gerisi Allahin takdiri

ben korunmayı bıraktıktan sonra, grip vs için doktora gittiğimde, çocuk istediğimden belki de o ay hamile kalabileceğimden bahsedince direk eve gönderdi, hiç ilaç vermemişti.
bu sebeple bir kaç ay üst üste günlerce grip çektim, hamile de değildim.

kullanacağınız ilaçların etkisi nedir, bence danışmadan risk almayın.

hayır
şans işi

zaten bir kaç hücreden oluşuyor, bir hücrenin bozulması da otomatik kimyasal düşüğe sebep oluyor, çünkü bebek gelişemiyor.

ben korunmayı bıraktıktan sonra, grip vs için doktora gittiğimde, çocuk istediğimden belki de o ay hamile kalabileceğimden bahsedince direk eve gönderdi, hiç ilaç vermemişti.
bu sebeple bir kaç ay üst üste günlerce grip çektim, hamile de değildim.

kullanacağınız ilaçların etkisi nedir, bence danışmadan risk almayın.
Cok sagolun bu yeterince aciklayici oldu

zaten bir kaç hücreden oluşuyor, bir hücrenin bozulması da otomatik kimyasal düşüğe sebep oluyor, çünkü bebek gelişemiyor.
Allah korusun :(
Bu durumda bir sonraki aya erteleyecegim. Ama ilaclar hemen atiliyor mu ki vucuttan :/

Cok sagolun bu yeterince aciklayici oldu

ama doktoruna sor yine de, hamileyken doktorun izniyle antibiyotik de kullandım farklı bir sebepten.
belki kullanacağın ilaçların etkisi yoktur.

Back
X