Bebek istiyorum...

Yorum yorumdur.Ben kesin ve net yazdıysam,sen de kesin ve net "hayır öyle değil" dersin olur biter.
Yorumuma yazdığın cevap ve üslubun fazla sertti.

Neyse konu,senin konun.Konunu dağıtmak istemem.
Hakkında hayırlısı olsun.Mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim ;) Yanlış anladım sanırım biraz fevri davrandım kusura bakma :42:

Canım benimde sana sormak istediğim bir sorum var...İnan uzun süredir kafamı kurcalıyor.30 yaşını aştım,2 yıldır mutlu giden bir evliliğim var,bugüne kadar evimle işgili hiçbirşeyi ailemden yardım yada destek alarak yapmadım,işimiz kariyerimiz iyi maddi bir sıkıntımızda yok Allaha şükür,eşim ve ben bebek fikrine sıcak bakıyoruz,ikimizde çocukları çok seviyoruz.Ancak denemeye bile cesaretimiz henüz yok.... hep kafamızda acabalar soru işaretleri var.Sorum şu,seni bu konuda motive eden şey nedir?(rüyan mı?)İşte ben bu duyguyu taşıyabilenlere hayranım..bu cesaret nereden ve nasıl gelir banada lazım o sebeple soruyorum....

Canım benimde sana sormak istediğim bir sorum var...İnan uzun süredir kafamı kurcalıyor.30 yaşını aştım,2 yıldır mutlu giden bir evliliğim var,bugüne kadar evimle işgili hiçbirşeyi ailemden yardım yada destek alarak yapmadım,işimiz kariyerimiz iyi maddi bir sıkıntımızda yok Allaha şükür,eşim ve ben bebek fikrine sıcak bakıyoruz,ikimizde çocukları çok seviyoruz.Ancak denemeye bile cesaretimiz henüz yok.... hep kafamızda acabalar soru işaretleri var.Sorum şu,seni bu konuda motive eden şey nedir?(rüyan mı?)İşte ben bu duyguyu taşıyabilenlere hayranım..bu cesaret nereden ve nasıl gelir banada lazım o sebeple soruyorum....

Ya canımm sende bütün imkanlar var herşey hazır iş size bakıyor ben olsam çoktan 3 tane doğurmuştum :) ya bak etrafındaki bebekler çocuklar o kadar sevimlikiii mesela görümcemin oğulları var halamın oğlu var komşunun kızları var hepsini göre göre zaman geçire geçire böyle insanın sarası gelio onları böyle yumak yumak oyyyyy yerimm :) işte böyle yaaa onlarla çok zaman geçir biz görümcemlerle tatile gittik Allah'ımm bana bi alıştılar varyaa mükemmeldiii yenge yenge die peşimde koşuo :) küçüğü görsen yemek yediğimi gördüğü anda yanımda :) hemen ağzını gösterio :) off bak onları özledimmm :54:

Kızlar merhaba,

Sonunda evlendim 1 ay oluyor :17: yaa ben tuhaf bi duygu seli içindeim :50: Şöyle anlatayım ben henüz öyle pek ev işi yemek falan yapamıorum :1: yani vaktim olmadı henüz çünkü hemen işe başladım eşim geçen hafta iş nedeniyle şehir dışına çıkmıştı teyzem geldi o yaptı yemek saolsun şimdi bu haftadan sonra artık ben yapıcam inşallah alışıcam yavaş yavaş ama ben dün bi rüya gördümmmm hamileydimmmm :52::52::52: ayyy çok heycanlandım yani ne bileyim ben bebek istiorum sanırım ama daha çok erken gibi daha önceden eşime söylediğimde şimdi değil geleceğini hazırlamamız gerek diyor :41: tamam doğru ama ne bileyim yaaa o rüya beni çok etkilediiii :52: sizede böyle bişey oldu mu?

Evliligin ilk 3 yilinda cocuk sahibi olmamak daha mantikli cünkü evlilik 3 senede ancak oturuyor.
Helede tüm bosanmalarin ilk 5 yil icinde oldugunu düsünecek olursak, ilk yillarda cocuk sahibi
olmaktan cok eslerin birbirilerini tanimaya calismalari ve evliliklerini saglam bir zemine oturtmalari
daha önemlidir.

Ev isi ve yemek konusuna gelince, internette yeterince yemek tarifi mevcut
gayet acik ve net bir bicimde anlatiyorlar yapilislarini oradan ögrenebilirsiniz.

Ev isi bilmemek nasil olur pek anlamiyorum. Onun icin birsey diyemeyecegim.

Evliligin ilk 3 yilinda cocuk sahibi olmamak daha mantikli cünkü evlilik 3 senede ancak oturuyor.
Helede tüm bosanmalarin ilk 5 yil icinde oldugunu düsünecek olursak, ilk yillarda cocuk sahibi
olmaktan cok eslerin birbirilerini tanimaya calismalari ve evliliklerini saglam bir zemine oturtmalari
daha önemlidir.

Ev isi ve yemek konusuna gelince, internette yeterince yemek tarifi mevcut
gayet acik ve net bir bicimde anlatiyorlar yapilislarini oradan ögrenebilirsiniz.

Ev isi bilmemek nasil olur pek anlamiyorum. Onun icin birsey diyemeyecegim.

Ev işi dediğim yemek işte temizlikte sıkıntım yok yemekte sıkıntı var hemde bayaa bugun bakalım ilk yemeğimizi yapıcam :) şimdi 1 ayda ilk defa mı yemek yapıosun diceksin 15 gün balayı 1 haftada eşim yoktu anca bugune kısmet :)

canım benimde sana sormak istediğim bir sorum var...inan uzun süredir kafamı kurcalıyor.30 yaşını aştım,2 yıldır mutlu giden bir evliliğim var,bugüne kadar evimle işgili hiçbirşeyi ailemden yardım yada destek alarak yapmadım,işimiz kariyerimiz iyi maddi bir sıkıntımızda yok allaha şükür,eşim ve ben bebek fikrine sıcak bakıyoruz,ikimizde çocukları çok seviyoruz.ancak denemeye bile cesaretimiz henüz yok.... Hep kafamızda acabalar soru işaretleri var.sorum şu,seni bu konuda motive eden şey nedir?(rüyan mı?)işte ben bu duyguyu taşıyabilenlere hayranım..bu cesaret nereden ve nasıl gelir banada lazım o sebeple soruyorum....

bana sormamışsın ama bende cevaplamak istiyorum 22 yaşındayım tam olarak 1 seneliğiz yeniyiz. Benim bekarken aklımda hiç çocuk geçmedi yani çocuğun lafını bile etmedik ama taki evlendik bir ay geçene kadar içime öyle bir çocuk özlemi geldi ki zaten eşim istediğini dile getirmiştieltim de doğum yapmıştı yani ne bileyim o kadar çok istedik ki sonra biraz evliliğimiz otursun derken 5 aylık evli olduk ve ben şiddetle bebek istiyordum ama bir tarafdan korkuyordum bir gün cesaretimi toplayıp eşime ben hazırım anne olmaya dedim o da tamam dedi başladık olanlarımızı hayatımıza geçirmeye ilk denememiz malesef olumsuz du çünkü kendini hazır hisseden ben hanüz hazır değilmişim o kadar çok gerildim ki ilişkiyi kendim için değil sadece bebek için yaşayacağımı aklımdan çıkartamadım ve yapamadım aradan haftalar geçti benim cesaretim yavaş yavaş geldi artık rüyalarımda emziriyorum cocuk yıkıyorum hepde erkek cocugu(ben kızları daha cok severım) saplıklı olsunda demeye başladım. Sonra cesaretim o rüyalarımda birleşti ve ben ilk denemeyi yaptım sonucu hüsran ile sonuçlandı. çok üzüldüm ağladım zırladım ama sonucu değiştirebildim mi ? -hayır. Sonra eşim çalış istersen cok istiyordun dedi ben hayal kırıklıgına ugradım hani bebek istiyordun diye megersem bitanem herşeyim kafamın takılmaması için istiyormuş. Alındım hassas dönemler malum. Ve ben denemeye devam ederken aniden işe girdim hala deniyoruz ve sonuç olumsuz. Bu 4.denemem denedikçe umudum bazen kırılıyor belli etmemeye çalışıyorum mutlu olmaya calısıyorum ama çok üzülüyorum içten içe bir yandan çalışıyorum iyiki calısıyorum evde olsam kafayı yerdim . Cesaretim hiç ummadığım bir zamanda geldi ve devam ettiriyorum annelik çok güzel bir şey ve ben gerçekten anne olmak istiyorum :16:

bana sormamışsın ama bende cevaplamak istiyorum 22 yaşındayım tam olarak 1 seneliğiz yeniyiz. Benim bekarken aklımda hiç çocuk geçmedi yani çocuğun lafını bile etmedik ama taki evlendik bir ay geçene kadar içime öyle bir çocuk özlemi geldi ki zaten eşim istediğini dile getirmiştieltim de doğum yapmıştı yani ne bileyim o kadar çok istedik ki sonra biraz evliliğimiz otursun derken 5 aylık evli olduk ve ben şiddetle bebek istiyordum ama bir tarafdan korkuyordum bir gün cesaretimi toplayıp eşime ben hazırım anne olmaya dedim o da tamam dedi başladık olanlarımızı hayatımıza geçirmeye ilk denememiz malesef olumsuz du çünkü kendini hazır hisseden ben hanüz hazır değilmişim o kadar çok gerildim ki ilişkiyi kendim için değil sadece bebek için yaşayacağımı aklımdan çıkartamadım ve yapamadım aradan haftalar geçti benim cesaretim yavaş yavaş geldi artık rüyalarımda emziriyorum cocuk yıkıyorum hepde erkek cocugu(ben kızları daha cok severım) saplıklı olsunda demeye başladım. Sonra cesaretim o rüyalarımda birleşti ve ben ilk denemeyi yaptım sonucu hüsran ile sonuçlandı. çok üzüldüm ağladım zırladım ama sonucu değiştirebildim mi ? -hayır. Sonra eşim çalış istersen cok istiyordun dedi ben hayal kırıklıgına ugradım hani bebek istiyordun diye megersem bitanem herşeyim kafamın takılmaması için istiyormuş. Alındım hassas dönemler malum. Ve ben denemeye devam ederken aniden işe girdim hala deniyoruz ve sonuç olumsuz. Bu 4.denemem denedikçe umudum bazen kırılıyor belli etmemeye çalışıyorum mutlu olmaya calısıyorum ama çok üzülüyorum içten içe bir yandan çalışıyorum iyiki calısıyorum evde olsam kafayı yerdim . Cesaretim hiç ummadığım bir zamanda geldi ve devam ettiriyorum annelik çok güzel bir şey ve ben gerçekten anne olmak istiyorum :16:

Çok güzeldi :nazar: inşallah hayırlısıyla anne olursun canım :54:

Ya canımm sende bütün imkanlar var herşey hazır iş size bakıyor ben olsam çoktan 3 tane doğurmuştum :) ya bak etrafındaki bebekler çocuklar o kadar sevimlikiii mesela görümcemin oğulları var halamın oğlu var komşunun kızları var hepsini göre göre zaman geçire geçire böyle insanın sarası gelio onları böyle yumak yumak oyyyyy yerimm :) işte böyle yaaa onlarla çok zaman geçir biz görümcemlerle tatile gittik Allah'ımm bana bi alıştılar varyaa mükemmeldiii yenge yenge die peşimde koşuo :) küçüğü görsen yemek yediğimi gördüğü anda yanımda :) hemen ağzını gösterio :) off bak onları özledimmm :54:

Anladım demekki seni motive eden çevrende olan çocukların sevimliliği.Benimde çevremde çok tatlı çocuklar var onları sevmek ilgilenmek çok güzel ama beni motive etmeye yetmiyor. Bense onlardan biri benim evimde olunca onun geleceğini sağlam oluşturmanın ona daha iyi bakabilmenin planlarını yaparken ,bebeği yapmayı erteliyorum demekki :)

çok güzeldi :nazar: Inşallah hayırlısıyla anne olursun canım :54:

inşallah tatlım denemeye devam diyoruz çok huysuz ve alınganımdır eşime hak vermiyor değilim kendimi engelleyebilirim ama ne yapayım ona nazım geçiyor biricik eşim benim çok seviyorum . Ikimizin bir parçası olsun o kadar çok istiyorum ki her zaman beni teselli eder bak der o kadar sene cocugu olmayanlar var onları düşün benimde tek korkum bekarlıgımdan beri cocugumun olmamasıydı nerden girdi aklıma bilmiyorum ama aklımda hep bir kısırlık vardı. Neyse gün geçti büyüdük evlendik kısmet neyin ne zaman olacağı belli değil çok üzülüyorum sitem etmek cok kotu dıyorum bılıyorum ama dıyemeden edemıyorum millet anında hamıle kalıyor ben dıyorum kalamadım ama zamanı var dıyorum ayın 23 unu beklıyorum bakalım bu ay nasıl olumlu mu olacak

Anladım demekki seni motive eden çevrende olan çocukların sevimliliği.Benimde çevremde çok tatlı çocuklar var onları sevmek ilgilenmek çok güzel ama beni motive etmeye yetmiyor. Bense onlardan biri benim evimde olunca onun geleceğini sağlam oluşturmanın ona daha iyi bakabilmenin planlarını yaparken ,bebeği yapmayı erteliyorum demekki :)

Planı boşver daha ne planı olsun en iyi şekilde bakabileceksin her imkanın var o senin gibi bi annesi olacağı için çok şanslı :16: bence hemen değerlendir :54:

Teşekkür ederim cevapladığın için...aslında ben anneliğin bir tür kadınsal gelişimlede ilgili olduğunu düşünüyorum..kimi kadınlar daha erken hissediyorlar,kimisi erteliyorlar,kimisi sosyal baskıdan istiyor,kimisi ise sosyal baskıdan istemeyebiliyor henüz hazır olmadığını düşünüyor belkide....ben belkide o gelişimi henüz tamamlamadım,yada çok detaylı düşünüyorum çocuğun geleceğiyle ilgili endişelerim beni engelliyor.Umarım kısa zamanda kavuşursun bebeğine :)

teşekkür ederim cevapladığın için...aslında ben anneliğin bir tür kadınsal gelişimlede ilgili olduğunu düşünüyorum..kimi kadınlar daha erken hissediyorlar,kimisi erteliyorlar,kimisi sosyal baskıdan istiyor,kimisi ise sosyal baskıdan istemeyebiliyor henüz hazır olmadığını düşünüyor belkide....ben belkide o gelişimi henüz tamamlamadım,yada çok detaylı düşünüyorum çocuğun geleceğiyle ilgili endişelerim beni engelliyor.umarım kısa zamanda kavuşursun bebeğine :)

teşekkür ederim , evet çok haklısın kimi erken yaşta hissediyor kimi biraz daha olgunlaşınca. Ben erken yaşta anne olmak isteyenlerdenim annem ile aramız kadar iyi ki aramızda 23 yaş var ve biz arkadaş gibiyiz bende öyle olmak istiyorum. Bence karışmak ve akıl vermek gibi olmasın ama yaş 30 dan sonraysa ve 30 a dayandıysa kesinlikle cocuk yapın derim ileriyi düşünerek .

inşallah tatlım denemeye devam diyoruz çok huysuz ve alınganımdır eşime hak vermiyor değilim kendimi engelleyebilirim ama ne yapayım ona nazım geçiyor biricik eşim benim çok seviyorum . Ikimizin bir parçası olsun o kadar çok istiyorum ki her zaman beni teselli eder bak der o kadar sene cocugu olmayanlar var onları düşün benimde tek korkum bekarlıgımdan beri cocugumun olmamasıydı nerden girdi aklıma bilmiyorum ama aklımda hep bir kısırlık vardı. Neyse gün geçti büyüdük evlendik kısmet neyin ne zaman olacağı belli değil çok üzülüyorum sitem etmek cok kotu dıyorum bılıyorum ama dıyemeden edemıyorum millet anında hamıle kalıyor ben dıyorum kalamadım ama zamanı var dıyorum ayın 23 unu beklıyorum bakalım bu ay nasıl olumlu mu olacak

ayy canim yaa aynen bende ikimizin bi parcasi olmasini cok istiyorum ..ama uzme kendini daha sizin ki 4 ay olmus 4ay dedigin nedir ki .ben 1 yildir istiyodum gecen ay hamile kaldim ama maalesef dustu.olupta dusecegine olmasin daha iyiymis.. bekarligimdan beri aklinda kisirlik varmis onu aklindan cikar at ..insan neden korkarsa onla sinanirmis derler .. bende nisanliyken hic cocuk istemiyordum diyodum biz iki yil cocuk yapmayalim esim iki yil uzun bi yil olsun dedi 1 yilda kararlastirdik sonra biz evlendik 6 ay gecti ben esime dedim ki ben cocuk istiyorum o da cok sevin di tabi..1 yil denedik olmadi .benden sonra evlenenler teker teker hamile kaldilar bu millet nasil hamile kaliyor hemen diye bende hep soruyordum kendime belki 20 tane hamilelik haberi duydum cevremden onlara seviniyorum ama kendime uzuluyorum ...2 ay once doktora gittim ilac verdi hemen oldu ama malesef iste..insallah bu ay hamile kalirsin sikma kendini .....

Bence evliligin üstünden bir kac sene gectikten sonra bebek sahibi olunmali.
Bu süre zarfinda esler birbirini iyice tanimali ve birlikte kaliteli zaman gecirmeli.
Tabiki insanlar 30 sene sonrada bosanabilir ama birbirinizi hic tanimadan, evliliginizi oturtmadan cocugunuz olursa ve siz aslinda hic birbirinize göre olmadiginizi anlayipta bosanirsaniz; gene o cocuga yazik olur.

Yasina gore ne kadar cocukca seyler yazmissin...

Yorumlarin ve yorumlarinin hepsini okudum.. Yemek bilmeyen ev isi bilmeyen kadin evinde ozel hizmetcileri yoksa ya da anneyle oturmuyorsa nasil cocuk yapacak da bakacak? Ayriyeten etrafindaki cocuklar cok sevimli diye cocuk istenir mi? Sen onlari seviyorsun sadece ama sorumluluklarini algilamiyorsun sanirim... Bir de o yonleroni gorumcene falan sor ogren..

Basliga da bir yorum: Allah isteyene degil, isteyen ve HAK EDENE versin insallah. Cunku istemek demek layigiyla bakilacak demek degil.

Back
X