Bebek kalbinde problem

esmayusufberat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
15
0
1
34
Merhabalar bebeğinin kalbinde sağ aortik ark
Ve hiperojen odak parlaklık görülen oldumu yardımcı olursanız çok sevinirim !

Son düzenleme:
Bende de goruldu. Doktor istersen amiyonsentez yapalim dedi. İstemedim. İnternette arastirdigimda kalpte parlaklik gorulen ve sonradan hicbir sikinti yasamayan cok kisi vardi. Sonradan detayli ultrasyonda da goruldu, oradaki doktor onemli olmadigini soyledi. İki hafta oncesi 26. haftada iyice azalmisti. Rabbime emanetiz.

Canım bende ekstradan birde sağ aortik ark diye bişey görüldü parlaklık için endişe etmeyin diyorlar ama birde bu sorun çıktı

benim bebeğimde de çift aortik ark anomalisi tespit edildi 22+4 günlük hamileyim ve 12. haftada 2.72 mm ense kalınlığı vardı NIFTY yapılmıştı temiz çıkmştı. Amniyosentez yaptılar 1 hafta önce sonucunu bekliyorum. Kesin olmayan ön sonuçlara göre 13 18 ve 21. kromozomda sorun yok ama Digeorge sendromu için kesin sonuç bekleniyor. Doktorum iyi çıkacak eminim çünkü bu komplike bir problem değil dedi ama ben perişanım.

Canim sonucla4inda sıkıntı cikmamis zaten
Canim sonuçların temiz cikmis zaten digeorge sendromu cok dusuk ihtimal o konuda kalbini terah tut bence kalbi icin ne soylediler peki

Canim sonucla4inda sıkıntı cikmamis zaten

Canim sonuçların temiz cikmis zaten digeorge sendromu cok dusuk ihtimal o konuda kalbini terah tut bence kalbi icin ne soylediler peki
Sanırım bizim sizinle problemimiz aynı yada çok benzer. Aorttan sola 2 sağa 1 damar çıkıp bu damar ikiye ayrılıyormuş normalde. Benim bebişimde soldan 3 sağdan 1 çıkıyor ve soldan çıkan damarın vücudun sağına geçmesi gerekiyor ama tam anlayamadılar nerden nasıl geçtiğini bebek küçük olduğu için. Çift aortik ark anomalisi yazıyor çocuk kalp cerrahının baktığı kağıta.

Benzer bi durum ama tam olarak degil bizim tek damarda sıkınti galiba kromozomlarla ilgili olmuyor pek benim anladığım biraz arastırdığıma göre damarların nefes ve yemek borularına baskı yapma ihtimali varmış Allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin

Rabbim şifa versin nelere yol açıyormuş bu hastalık kromozom bozuklugu vs.mi Allah korusun hayati birşey değildir inş.
Test yaptirdik kromozom bozuklugu yok. Agir kalp hastAligi var. Malesef hayati. Dogduktsn sonra her an kaybetme korkusu yasayacaz. Bilmiyorum nasil olur. Rabbim yardimcimiz olsun

Son düzenleme:

Merhaba , 24 haftalık hamileyim bebeğimde sağ aortik ark var dizinde öyleymiş anladığım kadarıyla, bebeğinizin durumu nasıl acaba bir sıkıntı yaşadınız mı doğum ve sonrasında ? İnşallah iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…