Bebek kayınvalde sorunu

Merhaba;
6 aylık hamileyim kızlar. Epey uğraştıktan sonra geldi bu bebek heyecanlıyız.
Tabi sadece ben değil eşimin ailesi de heyecanlı.
Beni bir korku aldı, hamile olduğumu öğrendiğimden beri eşimin ailesiyle nasıl başa çıkacağımı düşünüyorum.
Benim kayınvalde tipik türk anası oğluna aşık. Sevincini de üzüntüsünü de inanılmaz abartılı yaşayan biri. Hamile olduğumu söylediğimde düşüp bayıldı, hastaneye gidiyorduk o derece. Karakter olarak taban tabana zıtız. insanı çok bunaltır. Sen istemiyo olsan da sana iyilik diye kafasına göre iş yapan tipler vardır ya herşeyin içinde olmak isteyen, tam onlardan.
Ben de kendi kendime kalamazsam kafamı toparlayamayan biriyim.
Kendi anam babam kalmaya gelse üç gün sonra sıkılırım.
Şimdi doğum yapınca gelecek ve gitmeyecek biliyorum. Eşim de yumuşak git diyemez.
Olan bana olacak. Kendi evimde rahat edemeyecekmişim gibi geliyor.
Kendimi telkin ediyorum; yalnız kalırsam sorun olur. Yemek yapar ortalığı toparlar rahat ederim diye ama yok olmuyor. Endişeleniyorum.
Sizler neler deneyimlediniz?
Ek sorun; bir görümcemle uzun zamandır konuşmuyoruz. Ben bir organizasyon yapmaya çalışırken benim söylediğim herşeye ok dedi sonra öğrendim ki eşimi arayıp tam aksini yapmasını istemiş hatta kavga etmiş. Bana başka ona başka. Sana sormuşum işte,İnsan gibi fikrini söyle arkamdan kocamı arayıp niye iş çeviriyorsun. Ben başçavuşun eşeği değilim burda dedim. Özür beklediğimi eşime de söyledim. Tabi asla öyle bir şey yapmayacağını biliyorum da iş olsun.
Senelerdir ben eve gidince odasından çıkmaz. Sırf selamlaşmamak için.
Hamile olduğumu öğrenmesine rağmen beni arayıp tebrik etmedi. Eşimi aradı sadece. Halbuki bu iyi bir fırsattı ama değerlendirmek istemedi.
Şimdi bu insan ben doğurunca gelip gidecek mi ne olacak?
İnatcıdır evime gelmez diye düşünüyorum. Zaten istemiyorum da. Ama annesi eşimi zorlayacak o da bir müddet sonra baskı yapacak ablam çocuğumu görmesin mi diye. Al gene sinir bozukluğu.
İşin aslı çocuğumu huzurla sağlam kafayla doğurup yetiştirmek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.
Ay çok uzun oldu. Ne bileyim kafam karışık.
Ben de senin kafandanim ama cocuk deneyimin var mi ilk 4 ay cocuk cok sikintili allahim birisi baksa da birazcik uyusam dedigim gumler oldu

4 ay mı? Aman allahım! Hayır ilk çocuğum olacak kısmetse
Canim ben de kayinvalide sorunu ceken bir insanim ogretmenim her gun oglumu bakiciya birakirken kalbimi sikistiriyorlarmis gibi oluyor gep derdim esime annemi getireyim derdi istemezdim gecen hafta ogullarini gonderirken oyle agladi ki aklima oglumu bakiciya birakirken ki hali geldi sonra kendi kendime dedim ki birak ugrasmayi ne yasatirsan onu yasarsin gelsin baksin sevsin hem yorulmazsin ama anneligini hic bir zaman ona birakma duracaği yeri bilsin

Ben de aynen böyle biriyim. Kendimi yumuşatmaya çalışıyorum ama zor gerçekten. Acaba sevgisiz büyüdüm de ondan mı böyle oldum diyorum bazen. Benim annem öyle el bebek gül benek büyütmedi bizi. Alışkın değilim.
Yok kardeşim onunla alakali degil, yapı meselesi. Gayet kucakta sevilerek büyüdüm ama asiri soğuk kanliyimdir. Heyecanli bir anda bile dizginliyimdir. Büyük gösteriler sevmem. Ondan ki beni doğum degil, bebek degil, çat pat gelen misafirler mahvetti dogum zamani :deli:

Merhaba;
6 aylık hamileyim kızlar. Epey uğraştıktan sonra geldi bu bebek heyecanlıyız.
Tabi sadece ben değil eşimin ailesi de heyecanlı.
Beni bir korku aldı, hamile olduğumu öğrendiğimden beri eşimin ailesiyle nasıl başa çıkacağımı düşünüyorum.
Benim kayınvalde tipik türk anası oğluna aşık. Sevincini de üzüntüsünü de inanılmaz abartılı yaşayan biri. Hamile olduğumu söylediğimde düşüp bayıldı, hastaneye gidiyorduk o derece. Karakter olarak taban tabana zıtız. insanı çok bunaltır. Sen istemiyo olsan da sana iyilik diye kafasına göre iş yapan tipler vardır ya herşeyin içinde olmak isteyen, tam onlardan.
Ben de kendi kendime kalamazsam kafamı toparlayamayan biriyim.
Kendi anam babam kalmaya gelse üç gün sonra sıkılırım.
Şimdi doğum yapınca gelecek ve gitmeyecek biliyorum. Eşim de yumuşak git diyemez.
Olan bana olacak. Kendi evimde rahat edemeyecekmişim gibi geliyor.
Kendimi telkin ediyorum; yalnız kalırsam sorun olur. Yemek yapar ortalığı toparlar rahat ederim diye ama yok olmuyor. Endişeleniyorum.
Sizler neler deneyimlediniz?
Ek sorun; bir görümcemle uzun zamandır konuşmuyoruz. Ben bir organizasyon yapmaya çalışırken benim söylediğim herşeye ok dedi sonra öğrendim ki eşimi arayıp tam aksini yapmasını istemiş hatta kavga etmiş. Bana başka ona başka. Sana sormuşum işte,İnsan gibi fikrini söyle arkamdan kocamı arayıp niye iş çeviriyorsun. Ben başçavuşun eşeği değilim burda dedim. Özür beklediğimi eşime de söyledim. Tabi asla öyle bir şey yapmayacağını biliyorum da iş olsun.
Senelerdir ben eve gidince odasından çıkmaz. Sırf selamlaşmamak için.
Hamile olduğumu öğrenmesine rağmen beni arayıp tebrik etmedi. Eşimi aradı sadece. Halbuki bu iyi bir fırsattı ama değerlendirmek istemedi.
Şimdi bu insan ben doğurunca gelip gidecek mi ne olacak?
İnatcıdır evime gelmez diye düşünüyorum. Zaten istemiyorum da. Ama annesi eşimi zorlayacak o da bir müddet sonra baskı yapacak ablam çocuğumu görmesin mi diye. Al gene sinir bozukluğu.
İşin aslı çocuğumu huzurla sağlam kafayla doğurup yetiştirmek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.
Ay çok uzun oldu. Ne bileyim kafam karışık.
Dünya huzurlu sağlam ve mutlu bir yer mi de ailede ili kadınla sorunlusunuz diye çoçuğun yetişme tarzına şimdiden kafayı taktınız? Siz istediğiniz kadar yetiştirme prensibi belirleyin kv olmasa da gelir başkası içine eder. O yüzden çok da takmayın kafaya duruma göre tavır alırsınız kv ile eşini konuşur 15 gün kalma yeter diye ama Yeni Doğum yaptığınız için genelde başkalarının varlığı iyi gelir. Sürece alıştıkça daha rahat idare edersiniz.

Canim ben de kayinvalide sorunu ceken bir insanim ogretmenim her gun oglumu bakiciya birakirken kalbimi sikistiriyorlarmis gibi oluyor gep derdim esime annemi getireyim derdi istemezdim gecen hafta ogullarini gonderirken oyle agladi ki aklima oglumu bakiciya birakirken ki hali geldi sonra kendi kendime dedim ki birak ugrasmayi ne yasatirsan onu yasarsin gelsin baksin sevsin hem yorulmazsin ama anneligini hic bir zaman ona birakma duracaği yeri bilsin
Benim açıklayamadığım sorunu siz çok güzel açıklamışsınız. Benim çocuğuma analık yapmaya kalkacak diye endişe ediyorum tam olarak. Uyutacak yıkayacak giydirecek geceleri yanında yatacak ben de süt veren inek gibi kalacağım. Daraldım şimdi

Benim açıklayamadığım sorunu siz çok güzel açıklamışsınız. Benim çocuğuma analık yapmaya kalkacak diye endişe ediyorum tam olarak. Uyutacak yıkayacak giydirecek geceleri yanında yatacak ben de süt veren inek gibi kalacağım. Daraldım şimdi
Ilk zamanlar bilmiyosun ya izin ver yapsin ogren bir hafta gecti anne sen gidersen ben ne yapicam ben yikayayim ben yapayim de elinden al ben oyle yaptim uc ay anne yikadi esim bana kopurdu o gidince sen ne yapicaksun al elinden yika cocugunu diye

Dünya huzurlu sağlam ve mutlu bir yer mi de ailede ili kadınla sorunlusunuz diye çoçuğun yetişme tarzına şimdiden kafayı taktınız? Siz istediğiniz kadar yetiştirme prensibi belirleyin kv olmasa da gelir başkası içine eder. O yüzden çok da takmayın kafaya duruma göre tavır alırsınız kv ile eşini konuşur 15 gün kalma yeter diye ama Yeni Doğum yaptığınız için genelde başkalarının varlığı iyi gelir. Sürece alıştıkça daha rahat idare edersiniz.
Ay niye öyle dediniz ilk iki sene ne kadar önemli çocuk yetiştirmekte. Aslında ben orda terbiye etmeyi değil de büyütmeyi kastettim. Bebeğin ilk doğduğu zamanları daha çok

Ilk zamanlar bilmiyosun ya izin ver yapsin ogren bir hafta gecti anne sen gidersen ben ne yapicam ben yikayayim ben yapayim de elinden al ben oyle yaptim uc ay anne yikadi esim bana kopurdu o gidince sen ne yapicaksun al elinden yika cocugunu diye
Yorulduğunda birak yapsin sevsin anne sen yorulursun ben alayim bebegimi de zaten o yasli zavalli dayanamaz her zaman tatli dil o cok onemli

Gelebilirse kendi annen gelsin. Lohusayken ilk zamanlar insan sıkıntılı yorgun uykusuz oluyor. Kendi annen olursa daha rahat olursun. Görümceni de boşver.

Insan dogum gunu gelip catip bebegini kucagina aldigi gunu iple cekip sevinc icinde olmasi gerekirken, aklina ilk dogumda kvnin yasattigi travmali olaylari hatirlayip dogum gunu sevinci kursaginda kalir mi yahu. Allah rizasi icin rahat birakin su gelinleri ve sizden yardim talep edilmeden gitmeyin evlerine. Off icim sisti gece gece.. Gozume de uyku girmez simdi. Efkar basti. Bu konu gelinlerin kanayan yarasidir.

İlk bebekte öyle ihtiyaç duyuluyor ki birinin yanında olmasına..
Bebekle anne arası alışma evresi o, öyle bir şey yapmasınlar da olsunlar psikolojik rahatlama oluşuyor resmen..
Anne veya kv fark etmez lahusalıkta biri olmalı..

Ayni benim kaynanami anlatmissin bende senin gibi cok korkuyordum ben 2 düsük gecirdim bu bebegide cok bekledik kaynanam benim doktor randevulari not alip o gece uyumuyordu acaba doktor ne diyecek diye :KK70: daha neler neler anlatsam bitmez iyiki ben yurtdisindayim gelmez dedim ama ona ragmende geldi kaynbabamla sanki evin yani ama simdi diyorumki iyiki geldi düsündügüm kadar kötü olmadi basda karismaya basladi bende sakayla birlikde diyordum anne ben lohusayim dikkat et kendine döverim seni burda kimsede laf etmez hahaha zaten 45. gün gitti sinir oldugum konularda lohusaligima siniyordum. Hergün yemek yapardi evi temizlerdi sabahlari cocugu alip ben uyurdum bebekle ilgilenirdi iyikide gelmis diyorum suan bebisim 5 aylik isine gelmeyen seyleri duymamazlikdan gel ve tadini cikar kadin gidince ben oturup agladim simdi nasil yetiscem herseye diye
Ne iyi kv varmis :) benimkide geldi mutfaktan cikmadim.. bide gidince anlatiyo su kadar kilo almisim diye.. elini sag olsun biseye surmezdide

Gelip yardım edecekse, yardımdan kastım lohusa insana bir tas çorba yapıp çocuğun kıyafetlerini makineye atıp çalıştırmak, eve bi süpürge tutmak gibi bunları yapacaksa ne ala. Ama gelip çocuğu kucağına alıp sana öğüt verip sütüne bilmem neyine yorum yapacaksa o kötü işte. Annen hayattaysa anneni çağır

Back
X