• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek kedi bakimi

tibettem

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
440
238
303
Bugün evin bahcesinde iki tane bebek kedi buldum, oraya nasıl geldiler,annesi nerde bir fikrim yok.Gozleri acilmamis, göbek bağları kurumuş duruyor.Annelerini bekledim ama ben göreli 5 saat oldu daha gelmedi parmağınla seyrelttigim süre batirup denedim Biri az çok beslendi sayılır ama diğeri yok bilmiyor yalamasini...
Napsam bilmiyorum..yarın iş var uzun süre evde olmucam. Bahçede bakmayı dusunuyorum..nasıl besleyebilirim

Enjektörle yarı yarıya sulandırılmış süt verebilirsiniz ama annesi mutlaka yavrularını arayacaktır. Tabiki birileri hayvanları oraya getirip atmadiysa

Anne yoksa yaşatmanız malesef çok zor. Anne beslenmeye gitmiş olabilir bence gelmesini bekleyin, bazen saatlerce bırakıp gidebiliyorlar çünkü. Anneleri gelip arıyor da olabilir, ayrıca işte olacaksınız ama o kediciklerin iki saatte bir beslenmesi ve masajla çiş ve kakalarınıb yaptırılması gerek bunu kim yapacak? Ayrıca süt öldürür o kadar ufak kediyi süt tozu ya da veterinerden alacağınız karışım gerekli. İyi niyetinizi anlıyorum ama anne kediyi beklemeniz daha iyi olurdu şu şartlarda.

Enjektörle yarı yarıya sulandırılmış süt verebilirsiniz ama annesi mutlaka yavrularını arayacaktır. Tabiki birileri hayvanları oraya getirip atmadiysa

Karga ve martılar da çalıp atabiliyor ben yaşadım bir ay önce ve yaşatamadım yavruyu. Çok üzücü o hallerini görmek.

Hala napsam bilemiyorum..enjektörü şuan temin edebilmem çok mümkün değil..poset delip o şekilde beslemeyi desemmi yutabilirlermi onu da bilmiyorum..evin içine şuan alabilmemde çok mümkün değil 4 yaşında hırçın bir kedim var yavrulara zarar verebilir..sabaha kadar dışarda nasıl olur yavrucaklar bir kutu ayarladım içine battaniye koydum çok küçükler..camekan var bir tane oraya alsam ya anneleri gelirse bulamazsa diye düşünüyorum bu seferde

Bahçede ulu orta açıkta bırakmakta canlarını bir nevi tehlikeye atmak olur. Sansar veya benzeri bir hayvan boğabilir onları.
Süt, su ve az nişasta karışımıyla bir mama hazırlayıp verseniz. Veteriner 1 aylık yavru köpek için önermişti bana. Ama bir kaç günlük kediler için emin değilim.
Bu akşam takipte kalın anneleri gelecek mi, gelmezse en azından gece güvenli bir yere alın derim.

Ben de sokak kedileri yüzünden dün geceden beri huzursuzum. Gecenin 2’sinde bir kedi yavru kediyi öldürmeye çalışıyordu kurtardık şükür. Şimdi arka bahçeye sığınmış mama atıyorum yemiyor. Bahçede başka bir kedi ve 6 yavrusu var. Yavrulardan biri dün akşam yan bahçeye atlamış çıkamıyor. Sepet saldım içine girsin çekeyim diye girmedi. Orda oturanlar kaçıyor yakalayamıyoruz diyor. Anası gidip almıyor. Bahçelere dışarıdan giriş yok giremiyorum. Kafayı yiyeceğim bende.

Ben de sokak kedileri yüzünden dün geceden beri huzursuzum. Gecenin 2’sinde bir kedi yavru kediyi öldürmeye çalışıyordu kurtardık şükür. Şimdi arka bahçeye sığınmış mama atıyorum yemiyor. Bahçede başka bir kedi ve 6 yavrusu var. Yavrulardan biri dün akşam yan bahçeye atlamış çıkamıyor. Sepet saldım içine girsin çekeyim diye girmedi. Orda oturanlar kaçıyor yakalayamıyoruz diyor. Anası gidip almıyor. Bahçelere dışarıdan giriş yok giremiyorum. Kafayı yiyeceğim bende.
Bahçelere nasıl dışarıdan giriş yok? Zemin kata mı ait? Rica etseniz girip çıkarmanıza izin vermezler mi? Çok üzüldüm kalan yavruya.

Hala napsam bilemiyorum..enjektörü şuan temin edebilmem çok mümkün değil..poset delip o şekilde beslemeyi desemmi yutabilirlermi onu da bilmiyorum..evin içine şuan alabilmemde çok mümkün değil 4 yaşında hırçın bir kedim var yavrulara zarar verebilir..sabaha kadar dışarda nasıl olur yavrucaklar bir kutu ayarladım içine battaniye koydum çok küçükler..camekan var bir tane oraya alsam ya anneleri gelirse bulamazsa diye düşünüyorum bu seferde
Poşeti veya eldiveni ucunu iğneyle delebilirsiniz. Zaten zor yutuyorlar. Anneleri gelir mi acaba? Ya gelmezse onu orda başka kediler de saldırır yazık.

Kedilere inek sütü verilmez. Verecekseniz laktozsuz süt verin. Ama kedi sütü tozu alabilirseniz daha iyi olur. Yavru kedilerde emme refleksi var mi tam bilmiyorum ama biraz steril pamuğun ucunu sivriltip sute batirip emmesini saglayabilirsiniz

Veterinerde süt tozu satılır. Maddi imkanınız varsa ondan alın, yoksa tabiki sütle suyu karıştırın. Yavru kedi için yaş mama da alırsanız bayılırlar bence. Başka kediniz de varmış. Bilirsiniz kedi bakımına çok uzak değilsinizdir ama en korkutucu şey başka hayvanın saldırması olur sanırım.

Inek sütü verirseniz ishal olur ve yavru oldugu icin ölür. Instagram sayfalarina kedilerin fotograflari, bulunduğunuz ili yazarak süt anne aradiginizi belirtebilirsiniz. Kedi sahiplendirme diye bir sayfa var. Oraya mesaj atabilrsiniz. Bir de bulundugunuz il ne ise mesela #istanbulkedisahiplendirme gibi bir etiket ile sut anne aradiginizi kendi hesabinizda paylasabilirsiniz.

enjektor temin edemiyorsanız Kulak temizleme çubuğunun ucu ya da öyle meme şekli verdiğiniz küçük bir pamuk parçasını tülbente sarın onu sulandırılmış süte bayırıp emmesini sağlamaya çalışın. Ayrıca çok küçük oldukları için tuvaletini lendi yapamaz, sizin yaptırmanız gerekiyor, anneleri yalayarak yaptırıyor. Yine küçük bir pamuk ya da bez parçasını hafifçe ılık su ile nemlendirin ve tuvaletini yapana kadar poposunu şilin, affedersiniz kakası sıvı gibi gelir şaşırmayın.

Kedilere inek sütü verilmez. Verecekseniz laktozsuz süt verin. Ama kedi sütü tozu alabilirseniz daha iyi olur. Yavru kedilerde emme refleksi var mi tam bilmiyorum ama biraz steril pamuğun ucunu sivriltip sute batirip emmesini saglayabilirsiniz

O kadar küçük kedide maalesef refleks olmuyor,çok üzücü şekilde tecrübe ettim.

Inek sütü verirseniz ishal olur ve yavru oldugu icin ölür. Instagram sayfalarina kedilerin fotograflari, bulunduğunuz ili yazarak süt anne aradiginizi belirtebilirsiniz. Kedi sahiplendirme diye bir sayfa var. Oraya mesaj atabilrsiniz. Bir de bulundugunuz il ne ise mesela #istanbulkedisahiplendirme gibi bir etiket ile sut anne aradiginizi kendi hesabinizda paylasabilirsiniz.

Bunu yazmayı unuttum evet sabahı görürlerse süt anne aramak en iyisi.

Veterinerde süt tozu satılır. Maddi imkanınız varsa ondan alın, yoksa tabiki sütle suyu karıştırın. Yavru kedi için yaş mama da alırsanız bayılırlar bence. Başka kediniz de varmış. Bilirsiniz kedi bakımına çok uzak değilsinizdir ama en korkutucu şey başka hayvanın saldırması olur sanırım.
Yas mama wiskas felix gibi markalar bulabilir bu saatte. Onlarin da içeriğini okursaniz %4 oraninda et icerir. Yani kalani çöp mama. Bu sebeple de ishal olur. Yetişkin kedim bile wiskas ile ishal oluyor yavruya kesinlikle verilmemeli. Konserve iyi mamalar alirsa baska tabii.

enjektor temin edemiyorsanız Kulak temizleme çubuğunun ucu ya da öyle meme şekli verdiğiniz küçük bir pamuk parçasını tülbente sarın onu sulandırılmış süte bayırıp emmesini sağlamaya çalışın. Ayrıca çok küçük oldukları için tuvaletini lendi yapamaz, sizin yaptırmanız gerekiyor, anneleri yalayarak yaptırıyor. Yine küçük bir pamuk ya da bez parçasını hafifçe ılık su ile nemlendirin ve tuvaletini yapana kadar poposunu şilin, affedersiniz kakası sıvı gibi gelir şaşırmayın.
Evet sıvı geliyor kutuya koydum battaniye olmayan yerde sıvılar gördüm bu durumda hala o yöntemi denemelimiyim

Bu mamanin icinde anne sütü var ve yas mama

Eklentiler

• Screenshot_20200719-214127_Trendyol.webp
    Screenshot_20200719-214127_Trendyol.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 58
Ben evdeki kedimi sahiplendigimde 3-4 haftalikti il kez bu kadar küçük olanları görünce şaşkınım..

Yas mama wiskas felix gibi markalar bulabilir bu saatte. Onlarin da içeriğini okursaniz %4 oraninda et icerir. Yani kalani çöp mama. Bu sebeple de ishal olur. Yetişkin kedim bile wiskas ile ishal oluyor yavruya kesinlikle verilmemeli. Konserve iyi mamalar alirsa baska tabii.
Doğrudur iyi mamalar değiller. Ben veterinerden alınır Süt içiremez ise diye düşünmüştüm. Ama yavru kedinin bir gün bir şey yemeden öleceği de olur. Bir gün felix yedi diye ölmez ama açlıktan ölür. Zaten 1 gün boyunca hiç annesi gelmezse başka çaresine bakılır. Orda bakılabileceğini sanmam

Back
X