Bebek kedi bakimi

Bugün evin bahcesinde iki tane bebek kedi buldum, oraya nasıl geldiler,annesi nerde bir fikrim yok.Gozleri acilmamis, göbek bağları kurumuş duruyor.Annelerini bekledim ama ben göreli 5 saat oldu daha gelmedi parmağınla seyrelttigim süre batirup denedim Biri az çok beslendi sayılır ama diğeri yok bilmiyor yalamasini...
Napsam bilmiyorum..yarın iş var uzun süre evde olmucam. Bahçede bakmayı dusunuyorum..nasıl besleyebilirim
Ben baktm küçük kedi biberonu aldm veterinerden birde Aptamil normal süt aldım 3 saat ara ile besledm ve 3 saat ara ile özel bölgesine peçete ile dokunarak çişini kakasını yaptrdm

Hala napsam bilemiyorum..enjektörü şuan temin edebilmem çok mümkün değil..poset delip o şekilde beslemeyi desemmi yutabilirlermi onu da bilmiyorum..evin içine şuan alabilmemde çok mümkün değil 4 yaşında hırçın bir kedim var yavrulara zarar verebilir..sabaha kadar dışarda nasıl olur yavrucaklar bir kutu ayarladım içine battaniye koydum çok küçükler..camekan var bir tane oraya alsam ya anneleri gelirse bulamazsa diye düşünüyorum bu seferde
Sıcakk su da koyun bebeklerin yanına
Ve instada kedi sayfalarında acil süt anne ilanı açın

Bahçelere nasıl dışarıdan giriş yok? Zemin kata mı ait? Rica etseniz girip çıkarmanıza izin vermezler mi? Çok üzüldüm kalan yavruya.

Evet zemin kata ait. Orda oturanların haberi var. Hatta şu anda kadın bahçede. Mama atıyorum ona yiyor karnı aç değil ama miyavlayınca içim gidiyor.

Ya kıyamam 😔Yemelerini arkadaşlar anlatmış ama en önemli şey tuvaletleri . Pamuğa su bandırıp ön ve arka taraflarına pamuğu sürün. Birde genellikle hipotermi geçiriyorlar .yanlarına sıcak su torbası koyun yoksa , pet şişelere sıcak su yapıp koyun . Ama birşeylere sarıp koyun suları yanarlar

Kuzular ya kıyamam. Annesi yemek bulmaya gitmiştir, gelir yaa. Koyduğu yerde yoksa gidebilir.
Sütü seyreltip önüne koyunca ağzını hafifçe süte batırın bir kaç kez, öğrenir süt içmeyi. Kuzum yaa, üzüldüm. Yine icmezse siringaya çekip ağzına damlatın.

Ayy inşallah anneleri vardır . Yoksa bebek kediler için çok zor kıyamam. Ama o kadar küçüklerse 2 tane olmaz genelde daha fazla olur. Biri bırakmış olabilir yani😢😢 belki de anne kedi yavruları taşıyordur oraya o ihtimal de olabilir.
İnşallah gelir. Ama sizin yapabilecekleriniz de veterinerden yavru kediler için özel süt oluyor galiba onu alıp şırınga ile ağızlarına vermeniz . Normal süt vermeyin öldürebilir. Bir de ıslak pamukla çiş ve kakalarını yaptırmanız lazım. Gözlerini silmeniz lazım ki kör olmasınlar 😢

Mune Mune konu sahibi neden banlandı? Acil bir durumdu, belki farklı öneriler alırdı kediler canından olmasın :(

Konuyu yanlış yere açmışım 1 günlük ceza yedim bu sebeple...
Bebeklerimiz 3 oldu bu arada bir tanesi ciceklerin arasında kalmış gece geç saatte sesini duydum onu da diğer kardeşlerinin yanına aldım sabaha kadar ara ara besledim sonra sabah 7.00 de besleyip ise gittim,annem iki kere beslemek için geldi ben yokken...kedi yavrusu için satilan biberonlardan aldim ama onlarla emmiyorlar, enjektör ile besleniyorlar şimdilik...yeni doğan yavru kedi maması aldık...tuvalet olayını da masaj vs yapıoruz şimdilik durumları iyi

Eklentiler

• IMG-20200720-WA0008.webp
    IMG-20200720-WA0008.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 45
Back
X