Bebek keseden daha kücük

asudem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
697
7
96
İsveç
merhaba kizlar ben sürekli bu forumu takip ediyorum üstelik burda okudugum bal tarcin ve cörek otu karisimi ile hamile kaldim üstelik doktorlarim bana tüp bebek önerisinde bulunmustu ve hata tarih bile belirlenmisti derken kendiliginden hamile kaldim cok sükür benim icin bu bile büyük bir mucize
ama bebegim gelismiyor yani kesesi zor gözüktü ve aradan 2 hafta gecti bebegin gelisimi cok kücük dedi doktorum ultrasondada cok belirgin bi sekilde gözüküyor, kese büyük ama icndeki bebek kesenin yaklasik % 2 kadar kücük hali, kan tahlili yaptirmistim ilk degerim 404 dü sonrada yaptirmadim keseyide görünce hamile olduguma inandim hep iki hafta sonra doktora tekrar geldim ve kesenin büyümeye devam ettigini ancak icindeki bebegin cok kücük kaldigini söyledi doktor ve pek umutlu degiim dedi ama ben umudumu yitirmiyorum

bu durumda olup gebeligi pozitif sonuclanan varmi suan böyle bir habere o kadar ihtiyacim varki anlatamam
doktorum cok saglikli bir gebelik olmadigini dile getirdi tabi beni cok fazlada umutlandirmak istemedigi icin her türlü hale hazirlikli olun dedi ama ben Rabbime öyle güveniyorumki öyle icimden geliyorki Rabbim dileyince olacak seyler bunlar, bu durumda olan yada düsük yasayan arkadaslar varsa lütfen cevap yazin cünkü cidden cok ihtiyacim var

geçmiş olsun canım,ve de aslında gözünaydın.Ben böyle bir durum yaşamadım ama başlarda doktorların cok umutsuz dediği,bebeğin alınması lazım dediği arkadaslar var çoğuda bebişlerine kavustu..kanaman vs yok sanırım bence iyiye işaret bu.biraz daha sabret guzelim,insallah Allah tamamına erdirir..olumlu düşün..

sagol canim, inanki böyle bi habere ihtiyacim vardi cünkü doktorlar her türlü ihtimali gözönünde degerledirerek konusuyor hastayla ama, biz hastalarinda bazen iyi seyler duymaya ihtiyaclari var, kanamam yok agrimda yok, bunlar iyi isaret ama bebegim kücük bebek büyüdükce kese büyürmüs benim kese büyümüs ama bebek icinde cok kücük kalmi, kan degerlerimde artma yoksa bebegimi alicaklar

evet dün yaptirdigim kan tahlili sonucuna göre hamileligim normal bir sekilde devam ediyor yani degerlerimde düsme yok 4 hafta önce ölcümümde 404 tü simdi ise 53560 cikti yani bu degerlere göre hamileligimde olumsuz bisey gözükmüyor ama bebegin büyümemesi cok anormal bir durum, bu bhcg degeri acaba normal olarak büyüyen keseylemi baglantili bir durum?? yokmu kimse kizlar böyle bir durumda napicagimi bilemiyorum duadan baska, bir tesellimde yok ilk göz agrimi kaybetmek istemiyorum ne olur dua edin

Kaç haftalık hamilesin canım? Benim 5 haftalıkken kesenin içinde nokta kadardı bebeğim. 7 haftalıkken bayağı belirgin ölçüde büyümüştü. Bu haftada yolk kesesi görüldümü kesenin içinde bebeğin yanında?

kan tahliline göre 8 haftalik hamileyim, yolk nedir bilmiyorum onu görmedim ama istersen beni ultrasonda cikan sekli yolluyayim bir bakin sekil olarak normalmi anormalmi ben bilmiyrum cünkü daha önce ulstrasonda bir bebek görmedim ama doktorum anormal bir durum oldugunu söyledi bebek hic gelismemis dedi simdi, dünde kan tahlilimde cikan degeri söyledim bu cok iyi bir deger dedi ama diger degeride görmem lazim onuda yarin yaptiricam 4 gün aralikli iki kan tahliline göre degerlere bakicak, ama eger 8 haftaliksa kalp atislarininda duyulmasi lazim degilmi

benimkide noktadan biraz büyük virgül kadar simdi resmi ekleyemiyorum galiba resim ekleme linki yok

Resim ekleme linki olması lazım ben eklemiştim çünkü. Yolk kesesi 7 haftalık hamileyken ultrasonda bebeğin hemen yanında görünür, yuvarlak içi boş simit gibi minik bir şey. Eğer sağlıklı bir gebelikse yolk kesesi mutlaka olması gerekir. ınternetten araştır ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Ultrason resimlerini eklemenin bir yolunu bul ki karşılaştırma yapabilelim canım tamamı? Bekliyorum

forumda en az 100 mesajimin olmasi lazimmis resim yada link ekeleyebimem icin o kadar kidemli degilim profil resmi olarak yükleyeyim dedim ama oda olmadi, sana nasil gösterebilirim baska türlü

özelden mesaj yolluyamiyormusum yeni üye oldugum icin 50 mesaj dan fazla olunca o hakka sahip oluyormusum, sen bana özelden at ben yanitlarim

e tabiki küçük olacak sonuçta bebek kesenin içinde gelişiyor!

evet haklisin ama, doktor anormal bir drum dedi keseyle bebegin orantiyla büyümesi gerekiyormus yani benim kese 8 haftalik ama bebek 1 haftalik gibi kücük kalmis doktorun söyledigi sey bu ikisininde orantili büyümesi gerekiyormus, kan tahliline göre gebeligim normal devam ediyor yarin bdaha kan tahlili yaptiricam ve o zaman yine bakicvak doktor 5 gün icinde deger nasil degisiyor diye,

benim bir sorum var kalp atisi olmazsa bhcg degeri artmaz degilmi?

yani mesela simdi benim 8. haftalik ve kalp atisiyla ilgili birsey konusmadik doktorumla zaten moralim cok bozuktu ve o an sormak bile gelmedi aklima direk kürtaji dyunca dünyam basima yikildi, yani bana kalp atisiyla ilgili birsey söylemedi sadece bebegin gelisimiyle alakali düsüncelerini söyledi ve kan tahliline yolladi, benim merak ettigim sey simdi ilk degerim normal cikti ikinci degerimde normal cikarmi acaba cünkü bu hafta kalp atisininda duyulmasi lazim, bu konuda cok tecrübesizim ve aklima bir sürü soru geliyor en kötüsüde cevabini bulamamak,

mrb cnm seninkini benzer bir durum bende yaşamıştım. Hamile çıkıyordum testlerde fakat bebek içimde gelişememiş gelişemeyincede kese de kendi kendine yok olurmuş küçülerek benimde öyle olmuştu 3 aylık gebe olmam gerekirken en son girdiğimde 5 haftalık gebe çıktım ve kürtaj olmak zorunda kaldım fakat sen yine moralini yüksek tut moral çok önemli çünkü belki geç döllenme olmuştur bir kaç doktora gitmedende kürtaj olma ben 3 doktora gitmiştim öyle aldırmaya karar verdim. şimdi yeniden 7 haftalık hamileyim ve bugün rabbime şükürler olsun ki kalp atışlarını duydum allahın izniyle kucağımada alırım inş. sende üzme kendini bu sefer olmazsa bir daha ki sefere inş hakkında hayırlısı olsun kendine iyi bak cnm

sevgili lapointen, sen kan tahlili yaptirmismiydin degerlerin nasildi

benim kesenin büyüklügü basparpagim kadar, bebekte icinde o kesenin icinde basparmagiminn tirnaginin yarisi kadar tam olarak sekli böyle resim ekleyemedim diger arkadaslarda kiyaslama icin ama bu sekilde tarif ediyorum artik siz düsünün boyutunu, saglik bir gebelik degil dedi doktor., ama her ihtimale karsi kan tahlili yaptirdik iste degerlerine bakicak pazartesi belli olucak Rabbim hayirlisini versin

Ah Asudecim ya. Ne kadar zor bir durumdasın. Seni o kadar iyi anlıyoruz ki emin olabilirsin. Hele kesenin ve bebeğinin büyüklüğünü tarif ediş şeklin çok duygulandırdı beni. Ne olur gönlünü ferah tutmaya çalış. Burada neler okuyoruz neler. Bencede hemen ilk doktora güvenme başka yerede görün. Şimdi gördüm ya. Yaşadığın yer ısveç görünüyo doğru mu? Eğer ordaysan oradaki doktorlar nasıl çalışıyor bilmem. Bi arkadaş Hollandadan yazmıştı, burda 8 haftalık olana kadar ultrasona bile sokmuyorlar, demişti. Mümkünse başka doktora mutlaka görün canım. Bizi bütün gelişmelerden haberdar et olur mu?

sevgili lapointen, sen kan tahlili yaptirmismiydin degerlerin nasildi

benim kesenin büyüklügü basparpagim kadar, bebekte icinde o kesenin icinde basparmagiminn tirnaginin yarisi kadar tam olarak sekli böyle resim ekleyemedim diger arkadaslarda kiyaslama icin ama bu sekilde tarif ediyorum artik siz düsünün boyutunu, saglik bir gebelik degil dedi doktor., ama her ihtimale karsi kan tahlili yaptirdik iste degerlerine bakicak pazartesi belli olucak Rabbim hayirlisini versin

cnm o zaman doktor bana kan tahlili bile yapmamıştı idrardan öğrenmiştik o kadar bir daha kan değerlerime hiç bakmadı sadece ultrasona girdim ultrasondan ne gördüyse ona göre hareket ettik.

Back
X