• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisine devam etmek icin ilaçla düşük mü, kurtaj mi daha iyi olur..

zeyna24007

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2024
97
55
3
Merhabalar, tup bebek tedavisine ara verdigimde gebe oldugumu ogrendim ancak kese gelismiyor. Beta artislari da basta pek iyi degildi, sonradan daha iyi artislar oldu. Son bir haftadir toplamda 2 mm gelismis, haftasina gore geriden geliyor dendi. Sadece kese var, ne yolk var ne de bebek, 6+5teyim. Gec dollenme ihtimali yok bu arada, ovulasyon takibi ile hamile kalmistim. Yasim 45, 4 tup bebek tedavisi de negatif sonuclandi. Iki doktora kontrole gidiyorum biri ilacla dusurelim, digeri kurtaj dedi. Her iki doktor da 8. Haftaya kadar beklemek taraftari bu arada. Benim simdiden bir karar vermem lazim, ne kanamam ne de agrim var, kendiliginden dusecek gibi gorunmuyor. Benim tedavime fazla ara vermeden devam etmem icin hangi yontemi tercih etmeliyim yardimci olabilir misiniz.. ilacla dusukde okudugum bazi seyler beni cok korkuttu. Hem acisini cekip hem de sonradan tam dusme olmayinca yine kurtaj yapiliyormus. Bir doktor yasiniz ileri, rahminizi zorlamayalim, ilacla dusugu tavsiye ederim dedi. Ama ya tam dusme olmazsa. Ilacla dusuk tecrubesi olanlar yazabilirse cok sevinirim. Kurtaj konusunda da tavsiye verebilecekleri dinlemek isterim, simdiden cok tesekkur ederim...

Merhabalar, tup bebek tedavisine ara verdigimde gebe oldugumu ogrendim ancak kese gelismiyor. Beta artislari da basta pek iyi degildi, sonradan daha iyi artislar oldu. Son bir haftadir toplamda 2 mm gelismis, haftasina gore geriden geliyor dendi. Sadece kese var, ne yolk var ne de bebek, 6+5teyim. Gec dollenme ihtimali yok bu arada, ovulasyon takibi ile hamile kalmistim. Yasim 45, 4 tup bebek tedavisi de negatif sonuclandi. Iki doktora kontrole gidiyorum biri ilacla dusurelim, digeri kurtaj dedi. Her iki doktor da 8. Haftaya kadar beklemek taraftari bu arada. Benim simdiden bir karar vermem lazim, ne kanamam ne de agrim var, kendiliginden dusecek gibi gorunmuyor. Benim tedavime fazla ara vermeden devam etmem icin hangi yontemi tercih etmeliyim yardimci olabilir misiniz.. ilacla dusukde okudugum bazi seyler beni cok korkuttu. Hem acisini cekip hem de sonradan tam dusme olmayinca yine kurtaj yapiliyormus. Bir doktor yasiniz ileri, rahminizi zorlamayalim, ilacla dusugu tavsiye ederim dedi. Ama ya tam dusme olmazsa. Ilacla dusuk tecrubesi olanlar yazabilirse cok sevinirim. Kurtaj konusunda da tavsiye verebilecekleri dinlemek isterim, simdiden cok tesekkur ederim...
Çok geçmiş olsun eğer mümkünse ilaçla düşürün tabi acısı oluyormuş bende öyle duydum 3 nisanda bende kürtaj oldum 6+3 haftalıkken ikizlerdi doktoruma söylemiştim daha zaten çok küçükler ilaçla düşürelim diye ama bana şunu demişti ilaçla düşürdükten sonra içinde parça kalırsa kürtaj olucaksın korktum bende iki kere acı çekeceğime bir kere çekerm diye yaşımda 24 ve doktorum fazla bekleme rahmine zarar vermesin demişti 35 gün oluyor bende daha adet görmedim kürtajdan sonra adet gecikmesi oluyor yoksa bende ilaçla düşürme taraftarıydım karar senin ama tekrardan çok geçmiş olsun ❤️‍🩹

Benim de kürtajım var, 8 haftalıkken kalbi durmuş ama biz 11. Hafta kontrolünde geç farkettik, hemen aynı gün apar topar kürtaja aldılar, ilaç için doktorum ağrılı ve zor olur, parça da kalabilir, zaten yeterince travmatize olmuştum, bekledikçe zehirleme tehlikesi de olduğundan vakum yöntemiyle almayı tercih ettik. Beklemenin mental yönden de zorluğu var, bir de tüp bebek deniyorsanız zaman 40 lardan sonra bizim aleyhimize işliyor maalesef. Bunları da göz önünde bulundurun derim.

Çok geçmiş olsun eğer mümkünse ilaçla düşürün tabi acısı oluyormuş bende öyle duydum 3 nisanda bende kürtaj oldum 6+3 haftalıkken ikizlerdi doktoruma söylemiştim daha zaten çok küçükler ilaçla düşürelim diye ama bana şunu demişti ilaçla düşürdükten sonra içinde parça kalırsa kürtaj olucaksın korktum bende iki kere acı çekeceğime bir kere çekerm diye yaşımda 24 ve doktorum fazla bekleme rahmine zarar vermesin demişti 35 gün oluyor bende daha adet görmedim kürtajdan sonra adet gecikmesi oluyor yoksa bende ilaçla düşürme taraftarıydım karar senin ama tekrardan çok geçmiş olsun ❤️‍🩹
Cok gecmis olsun, sagolun .. benzer dusuncelerdeyiz.. Allah tez zamanda gonlunuze gore versin dileklerinizi...

Benim de kürtajım var, 8 haftalıkken kalbi durmuş ama biz 11. Hafta kontrolünde geç farkettik, hemen aynı gün apar topar kürtaja aldılar, ilaç için doktorum ağrılı ve zor olur, parça da kalabilir, zaten yeterince travmatize olmuştum, bekledikçe zehirleme tehlikesi de olduğundan vakum yöntemiyle almayı tercih ettik. Beklemenin mental yönden de zorluğu var, bir de tüp bebek deniyorsanız zaman 40 lardan sonra bizim aleyhimize işliyor maalesef. Bunları da göz önünde bulundurun derim.
Genelde 8. Hafta kese gelisiminde kritik hafta olarak goruluyor sanirim. Sonrasinda pisman olmamak icin, acaba beklense gelisecekmiydi acaba diye dusunmemek icin 8. Haftayi beklemek tercih ediliyor diye anladim.. Aynen 40tan sonra bu konularda zaman aleyhimize isliyormuş.. Size de cok gecmis olsun.. Allah en kisa zamanda dileklerinizi gerceklestirsin insallah..

Konumu güncelleyeyim. Bugun doktora muayene oldum tekrar, kesede gelisme yok. Obsterik ultrason da yapildi, pazartesi gunu vakumlu kurtaj planlandi. Ilac kullandiktan sonra rahimde parca kalirsa, onun agrisina acisina katlanip bir de ardindan kurtaj olmayi göze alamadim.. Insan guzel umutlarla baslayip husrana ugrayinca biran once bitsin istiyor bir tataftan. Kan sulandirici kullandigim icin islemi pazartesiye olacagim..

Güncelleme... 19 mayis pazartesi, 8+2 iken vakumlu kurtajim yapildi. Islem fizyolojik olarak basit ama psikolojik olarak cok zor.. ilk 2-3 gun kanama olmadi, simdi sizinti seklimde kanama devam ediyor. 5.gun patoloji sonucu cikti.
Koryonik villuslar, iltihapli ve nekrotik desidua, gestasyonel endometrium (abortus materyali)
Islemden sonra bana antibiyotik verelim mi diye doktor sordu, ben de tabii ki sonucta bir islem gordum antibiyotik kullanayim dedim, sinirlendim biraz acikcasi. Patoloji raporuna gore iltihap var, bunun olusmasi sanirim cok uzun zaman beklemeyi tercih ettigim icin.. Internette okuduklarim da uzun beklemelerde enfeksiyon olusturma riskinin arttigini soyluyor. Ancak bir umut beklemek de istiyor insan.. Adet duzenine yardimci olsun diye bir de cyclo pronovq verildi, bakalim kurtajdan sonra max 35-40 gun icinde adet olabilecek miyim.. Yarin pazartesi ilk doktor kontrolune gidecegim...

Guncelleme: Doktor kurtajdan sonraki 8. Gunki kontrolde muayene yapip herseyin normal oldugunu soyledi. 2. Adetten sonra tekrar gebelik dusunulebilir dedi. Yapisiklik vb olur mu, olursa ne zaman anlariz diye sordum, simdi bunlari dusunmeyin dedi. Tekrar hsg cektirecekmiyim dedim, onu daha sonra konusuruz dedi..

Back
X