• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek konusu

okuyorken derken ?
diyelimki önlisans mezunu olarak sınava girdin ama okulu bitirmedin henüz öyle mi ?
o zaman zaten diplomayı almadan başlayamazsın ki yani atanamazsın.
Canım yorumları okuyorsanız aksini söyleyenler var demek istedim,düzelttim şimdi mesajımı tekrar bakabilirsin

Hayır tasarı daha, tüm sitelerde meclise sunuldu diyo, daha görüşülecek de resmi gazete de yayınlanacakta...

Ben de aday memurlar doğum izni kullanabilir ama ücretsiz izin kullanamaz diye biliyordum kulaktan dolma. Ama AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ ilgili kanun maddesini eklemiş, ben de yanlış bildiğimi öğrenmiş oldum.

Son fıkra tam olarak senin sorduğun soruyu açıklıyor C CeYz

Ben de aday memurlar doğum izni kullanabilir ama ücretsiz izin kullanamaz diye biliyordum kulaktan dolma. Ama AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ ilgili kanun maddesini eklemiş, ben de yanlış bildiğimi öğrenmiş oldum.

Son fıkra tam olarak senin sorduğun soruyu açıklıyor C CeYz
Aynen canım,o madde cuk oturmuş. Ben googledan bakıp bakıp bilgi bulamadım,Allahtan yardımcı oldu :)

Aynen canım,o madde cuk oturmuş. Ben googledan bakıp bakıp bilgi bulamadım,Allahtan yardımcı oldu :)
Canım bir üye seni yanlışlıkla kiblemiş haberin var mı?Konu dışı mesajdan bende banlanmayayım sonra.Bence 2.çocuk için biraz daha bekle.

Canım bir üye seni yanlışlıkla kiblemiş haberin var mı?Konu dışı mesajdan bende banlanmayayım sonra.Bence 2.çocuk için biraz daha bekle.

Evett o üye benim şimdi buldum ceyzin konusunu çok yazdım ama ceyz dönmedi ceyzzzz kusura bakma lütfen

Yönetim beni şutlamaz ya KİBlerken bir şey yazmak gerekiyor ya,neyi şikayet ettin tam olarak:KK53: Ama meyve sepetimi tez yolla yoksa ben de seni kiblerim emir4545:KK48: Şaka şaka canın sağolsun

Yönetim beni şutlamaz ya KİBlerken bir şey yazmak gerekiyor ya,neyi şikayet ettin tam olarak:KK53: Ama meyve sepetimi tez yolla yoksa ben de seni kiblerim emir4545:KK48: Şaka şaka canın sağolsun
Rapor kısmına da adjfng gibi bisey yazdm öyle hızlı olduk i çikaym derken sacmaladm

Kuzucum tamam anladım da eğer yukarıdaki yorumları okuyorsan asil olmazsan bu hakkın yok diyenler de var. Yoksa anlaşılmayacak bir durum değil,sadece emin olmak istiyorum ama sen o bölümlere bakıyormuşsun sanırım, o yüzden sana güvenerek 2.bebeye fırsat verebilirim:KK45::KK45:

Ben adayken ucretsiz izin kullandim,rahat ol, asalet falan gerekmiyor..

İlk iznimde benim de aynı şekilde olmuştu,37 ye kadar çalışıp izinleri sonraya aktardım. Ücretsiz izindeyken kazanma durumum olursa kabul görüyor o halde,öyle anladım. Ama emin miyiz,sonra güme gitmeyeyim:KK48:

Bildiğim kadarıyla söylüyorum; önce memuriyet hakkını kazanıp yani atamanız yapıldıktan sonra isterse 1 gün sonra olsun doğum izni kullanabilirsiniz.

Mesela hamile olarak atanıp sonra doğuma giderseniz kullanabilirsiniz, doğum yapıp özelde aldığınız izniniz sırasında memuriyete atanırsanız bu izni kullanamazsınız diye biliyorum.

Not: Son değişikliklerde farklı bir durum olduysa bilemeyecğim.

Ceyz, yanlış bilgi vermek istemedim, İnsan Kaynaklarına gittim, müdür izinliymiş, öğrenince 657 izin kanununa göre nasıl olduğunu yazarım burdan.

Ceyz, yanlış bilgi vermek istemedim, İnsan Kaynaklarına gittim, müdür izinliymiş, öğrenince 657 izin kanununa göre nasıl olduğunu yazarım burdan.
Canımm çok sağol ya:KK68:Önceki sayfada bununla ilgili bilgi paylaşıldı,bak böyleymiş;

f) Doğum yaptıktan sonra ataması yapılan memura, isteği üzerine doğum sonrası sekiz haftalık sürenin bitimini takip eden tarihten itibaren yirmidört aylık sürenin bitimini aşmayacak şekilde, aylıksız izin kullandırılacaktır

Merhaba KKdaşlarım :KK19:
Bebek isteğimizle ilgili eski 1-2 konum var.Üstünden zaman da geçti, dersaneye gittiğimiz için bu sene erteleyecektik ama yanlış bir karar olduğunu düşünmeye başladım. Hem biz çok istiyoruz hem ablasıyla yaş farkları çok olmasın istiyorum,sanki doğru zaman şimdi gibi. Kızım 3 yaşında bu arada.
Uzatmadan kısacık bir sorum olacak, oldu da memurluğu kazandım(Sınav ekimde); doğum izni nasıl oluyor? Özeldeyken 2 yıl da ücretsiz izin yapmayı düşünüyordum,kabul görmezse ayrılacağım (Tabi planla olan işler değil bunlar, belki bebiş bile gelmeyecek, hayırlısıysa olur inş.öyle söyleyeyim.) Doğum iznindeyken ya da ücretsiz izindeyken bu hak memurlukta da devam ediyor mu? Bu işler nasıl yürüyor?
yenı duzenlemeler yapılıyor ama suankı halıyle,8+8 dogum ıznı, dogum ıznı bıtımınde işe başlarsanız ilk 6 ay 3 saat, sonrakı 6 ay 1,5 saat sut ıznınız olacak gunluk olarak...ıstersenız 2 yıla kadar ucretsız ızın hakkınız var...
yenı gelen duzenlemeler yasalasırsa dogum ıznınden sonrakı ılk 2 ay yarım calısma tam mesaı alıyorsunuz, sızın ıkıncı cocuk olacagı ıcın 4 ay yarım çalışmaya tam maaş hakkınız olacak.
sonrasında da ıstersenız cocugunuz okul cagına gelene kadar yarım mesaı çalışıp, tum haklarınızdan yarım olarak faydalanabılıyorsunuz yani yarım maaş, ek göstergeler yan ödemeler vs yarım, kademe ılerlemesı falan yarım gun calısıldıgından 3 yıla 1 derece gıbı degıl 6 yıla 1 derece gıbı olacak....
umarım yardımcı olmuşumdur...
bu arada ucretsız ıznede cıksanız tum haklarınız saklı kalır , dondugunuzde ısınıze kaldıgınız yerden devam edersınız.

yenı duzenlemeler yapılıyor ama suankı halıyle,8+8 dogum ıznı, dogum ıznı bıtımınde işe başlarsanız ilk 6 ay 3 saat, sonrakı 6 ay 1,5 saat sut ıznınız olacak gunluk olarak...ıstersenız 2 yıla kadar ucretsız ızın hakkınız var...
yenı gelen duzenlemeler yasalasırsa dogum ıznınden sonrakı ılk 2 ay yarım calısma tam mesaı alıyorsunuz, sızın ıkıncı cocuk olacagı ıcın 4 ay yarım çalışmaya tam maaş hakkınız olacak.
sonrasında da ıstersenız cocugunuz okul cagına gelene kadar yarım mesaı çalışıp, tum haklarınızdan yarım olarak faydalanabılıyorsunuz yani yarım maaş, ek göstergeler yan ödemeler vs yarım, kademe ılerlemesı falan yarım gun calısıldıgından 3 yıla 1 derece gıbı degıl 6 yıla 1 derece gıbı olacak....
umarım yardımcı olmuşumdur...
bu arada ucretsız ıznede cıksanız tum haklarınız saklı kalır , dondugunuzde ısınıze kaldıgınız yerden devam edersınız.
Sağol canım herşeyi yazmışsın,çoğunu bilmiyordum.
Mantıken ücretli doğum izni bitmiş,ücretsiz doğum iznine çıkmış, bebeği 3-4 aylık olmuş kişi yeni bir işe başlarsa ücretsiz izin alamaz ama demek ki o yeni iş memurluksa oluyormuş. Bakalım ben şanslı mıyım,kazanabilirim inş.

Konu sahibinden özür dileyerek bir şey sormak istiyorum.
Kim yazmıştı bulamadım tekrardan, aday memur iken eş durumundan tayin istenebiliyor mu?
Ben önce 1 yıl tamamlanacak sonrasında tayin istenebilir diye biliyorum.

O zaman ikinci bebeği gönül rahatlığı ile düşünün... Ne güzel:KK48:
1-2 gün sindirmem lazım,azıcık panikledim:KK48:
Dişçiye gideyim,vitamin alıyordum onu bırakayım.Lazeri de bırakmam lazım:KK53: Tamda yumurtlama haftası diyorlar ya,o haftadayım şansa bak

Sağol canım herşeyi yazmışsın,çoğunu bilmiyordum.
Mantıken ücretli doğum izni bitmiş,ücretsiz doğum iznine çıkmış, bebeği 3-4 aylık olmuş kişi yeni bir işe başlarsa ücretsiz izin alamaz ama demek ki o yeni iş memurluksa oluyormuş. Bakalım ben şanslı mıyım,kazanabilirim inş.
bızzat benım bır arkadasım yenı atandıktan bırkaç hafta sonra dogum yaptı yasal haklarını kullandı ve sonrasında ıse basladı...

Back
X