Bebek konusunu açmaya çekiniyorum

Çok bencilce olmaz mı ama, istiyorum ki beraber karar alalım ona göre bırakayım korunmayı.
Ters bir cevap verir bozulurum falan diye.. Bir keresinde konu açıldı gibi, olumlu konuştu tabi ki olur kısmetse falan bende sevindim tabi, bir kaç dakika sonra heyecanla çocuk istiyorsun yani gerçekten gibi bişey dedim, offf hadi uyuyalim dedi ve uyuduk. Normalde böyle bozmaz yani böyle bir konuda sevincimi anlamaması üzdü.
Haklısın ya. Yazdığımın emrivaki olduğunu okuduğumda fark ettim. Yani açıkça söyleyemiyorsun madem dolaylı olarak söyle demek istedim aslında. O zaman bıraksam mı acaba falan desen?

Canım sanırım arkadaşların tepkisi şundan kaynaklanıyor hani iyi bi bölüm okumussun çalışıp kariyer yapmani bekliyorlar. Emeklerinin boşa gitmemesi için ve daha bu yaşta bu kadar sorumluluk için erken hayatını yaşa biraz :) sanırım karşıdaki nin iyiliğini isteyip azarlar tarzda konuşmak bizim milletimize özgü birşey :)
Evet sanırım ama sorun değil :)
Kariyer önemli evet ama suan türkiyede hukuk yapmak için okusam mezun olduğum da 25 yaşında olacam.. Kariyer falan desem 30, 35 yaşında olurum.. okuduğum bölüm güzeldi ama olmuyor işte keşke suan mezunu olduğum bölümle ilgili çalışabilsem 5,6 sene ama öyle bir şansım yok

Herkes kariyer yapacak diye bir şey yok ki arkadaşlar, herkes 30 yaşında anne olacak diye bir şey de yok. Neden bu kadar karşısınız onu anlayamadım. Ben de 20-21 yaşındayım daha evlenmeme 4-5 sene var, anneliğe 10 sene var en az. Ama herkes böyle düşünmek zorunda mı? Konu sahibesi arkadaşım hiç kimse boşanmak için evlenmiyor, herkes eşine güveniyor en başta. "Aa daha çok erken ya boşanırsam kendimi sağlama alayım" demek bana çok çirkin geliyor açıkçası. Eşine güveniyorsun, anlattıkların kadarıyla da gayet seviyeli güzel bir evliliğin var. Neden olmasın ki? Belki de eşin sessiz sedasız seninle sohbet etmeye devam etmek istiyordur bir süre daha. Belki öncesinde takviyeler alman gerektiğini bilmiyordur? Bence üstü kapalı konuşmak yerine açık açık konuşmalısın. Ben bebek istiyorum gibisinden değil de hadi bir zaman belirleyelim, bebeğimiz için önceden bir düzen kuralım, hazırlık yapalım diye konuşmalısın. İllaki bir cevap alacaksındır. Umarım hep böyle mutlu olursunuz...

Haklısın ya. Yazdığımın emrivaki olduğunu okuduğumda fark ettim. Yani açıkça söyleyemiyorsun madem dolaylı olarak söyle demek istedim aslında. O zaman bıraksam mı acaba falan desen?
Evet öyle düşünüyorum,konuşsam, bir iki ay sonra korunmayı bıraksam, zaten reglim hap kullanmayınca düzenli olmuyor, onun düzene girmesi falan derken zaten belki 1 sene 1.5 sene geçmiş olur..

Herkes kariyer yapacak diye bir şey yok ki arkadaşlar, herkes 30 yaşında anne olacak diye bir şey de yok. Neden bu kadar karşısınız onu anlayamadım. Ben de 20-21 yaşındayım daha evlenmeme 4-5 sene var, anneliğe 10 sene var en az. Ama herkes böyle düşünmek zorunda mı? Konu sahibesi arkadaşım hiç kimse boşanmak için evlenmiyor, herkes eşine güveniyor en başta. "Aa daha çok erken ya boşanırsam kendimi sağlama alayım" demek bana çok çirkin geliyor açıkçası. Eşine güveniyorsun, anlattıkların kadarıyla da gayet seviyeli güzel bir evliliğin var. Neden olmasın ki? Belki de eşin sessiz sedasız seninle sohbet etmeye devam etmek istiyordur bir süre daha. Belki öncesinde takviyeler alman gerektiğini bilmiyordur? Bence üstü kapalı konuşmak yerine açık açık konuşmalısın. Ben bebek istiyorum gibisinden değil de hadi bir zaman belirleyelim, bebeğimiz için önceden bir düzen kuralım, hazırlık yapalım diye konuşmalısın. İllaki bir cevap alacaksındır. Umarım hep böyle mutlu olursunuz...
Teşekkür ederim güzel yorumun icin. Bende aynen öyle düşünüyorum, bazı olumsuzluklar beni kariyer düşüncesinden soguttu.
Evet eşim sanırım takviye olayını falan bilmiyor, ve kafasına takmayi sevmez olacak olan olur diye düşünüyor heralde ama ben planlı olsun herseyimi ayarlayım istiyorum. Dediğin gibi o tarz bir konuşma yapacam, çok sağol :)

ben seni anlıyorum canım ama neden eşine bunu açıkça sormuyorsun ayıpdeğil ki mesela ne zaman bir çocuğumuz olsun sence diye gayet normal bir tonda sorabilirsin kavga çıkaracak değil ya
o da sana açıklamasını yapar belki erken der veya atıyorum evimiz olsun der iş yerim olsun der bir şey söyler yani güzelim
bende senin yaşında evlendim ilk gece hamile kaldım hemde kendim istedim şu an 35 yaşındayım 3 kızım var hamdolsun mesleğim var ama ev hanımıyım çok da memnunum hayat senin hayatın canım herşey gönlünce olsun
Teşekkür ederim :) ayıp değil tabi ama ne bileyim istemediğim bir tepki alırsam acaba diye cesaretini toplayıp konuşamıyorum

Back
X