Bebek Beslenmesi Bebek Masajı Hakkında Herşey!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nurgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
269
107
Masaj, biz bebeklerin en çok hoşlandığı şeylerden biridir. Bizi rahatlatır ve stresten kurtarır. Günde 5-20 dakika arası bize masaj yapabilirsiniz. Masaj yapmak sandığınız kadar zor değil. İşte size bazı pratik önerilerimiz anneciğim:

Her gün yemeğimizi yedikten yarım saat sonra ya da banyo sonrasında bize masaj yapabilirsiniz. Masaj yapacağınız odanın sıcaklığı 22 -24 derece olmasına özen gösterin. Masaj yapacak kişinin saat bilezik el ve parmaklarındaki bütün takıları çıkarması gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın anneciğim. Çünkü bunlara dikkat etmezseniz bizim çok hassas olan cildimizi yaralayabilirsiniz.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
  1. Yeni doğmuş isek 5 dakikalık masaj bizim için yeterli olacaktır anneciğim. Daha sonra bu süreyi 20 dakikaya kadar uzatabilirsiniz.
  2. Eğer 4 haftadan küçük isek masaj süresini kısa tutmalı ve okşamalarla masaj yapmalısınız. Ayrıca verdiğimiz tepkileri de kontrol etmelisiniz anneciğim.
  3. Göbeğimiz henüz düşmemişse sadece göbeğimizin alt kısmına ,merkezden yanlara doğru masaj yapmalısınız.
  4. Eğer yaptığınız masajdan rahatsız oluyorsak bunu devam ettirmemelisiniz anneciğim.
  5. Masaj tüy hafifliğinde okşamalarla başlamalı eğer gereksinim duyarsak basınç yavaş yavaş artırılmalıdır.
Bebek Masajı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım


Bebek Masajının Fiziksel Etkileri Nedir?
  1. Bize yaptığınız masaj; kalp fonksiyonlarını ve kan dolaşımını harekete geçirir anneciğim.
  2. Solunumumuzu hızlandırır.
  3. Derimize ve özellikle kaslarımıza kan akımını arttırır.
  4. Sindirimi uyaran masaj, gazı önler ve rahatlamamıza yardımcı olur.
  5. Uykuyu kolaylaştırır ve daha sakin ve huzurlu olmamızı sağlar.
  6. Lenf sistemini uyarır ve böylece bağışıklık sistemimize destek olur.
Bebek Masajının Psikolojik Etkileri Nedir?
  1. Alışmış olduğumuz yakınlık duygusunu yeniden yapar.
  2. İç güdüsel güven duygusunu beslediği için , sevildiğimizi hissetmemizi sağlar, sizin ve bizim aramızda güvenli bir bağ oluşturur anneciğim.
  3. Sizin ve babalarımızın bebek bakımı konusunda özgüven geliştirmenizi sağlar.
İşte masaj bizim için bu kadar önemli anneciğim. Bence bunu başka annelerin bilmesinde de yarar var. Arkadaşlarım da mutlu olurlar anneleri masaj yapınca. Paylaşmak istemez misin anneciğim?(ibebek.co)

Masaja hazırlık
Masaj yapılacak oda sessiz ve 22-26 derece olmalı
. Direk güneş almayan bir yer seçin. Masajı her gün yapmak zorunda değilsiniz. Bebeğiniz bazen yorgun da olabilir ve masajı istemeyebilir. Daha sonra tekrar deneyin. Tırnaklarınızın uzun olmamasına dikkat edin. Tüm takılarınızı ve saatinizi çıkartın. Eğer bir cilt enfeksiyonunuz varsa, o dönem masaj yapmayın. Yakınınızda bebeğin üzerine düşebilecek nesnelerin olmamasına dikkat edin. Masaj süresince bebeğinizi asla yalnız bırakmayın. Sıcak içecekleri masaj sırasında içmeyin. Yer ya da yatak masaj için uygundur. Altına yumuşak bir örtü serin. Sakinleştirici bir müzik çalabilirsiniz. Yanınıza malzemelerinizi koyun ama bebeğin ulaşamayacağı bir yer olsun. Masaj için uygun zaman beslenme saatinden 1-1,5 saat sonrasıdır. Bebeği soyduktan sonra, çişini ya da kakasını yapma ihtimaline karşı, altına bir bez yayın. Eğer bebek altını kirletirse, temizliğini yapmak için masaja ara verin. Bebek masajı için çok az malzeme gereklidir. Bebeğin hassas cildinin sürtünmeden tahriş olmasını engellemek için, yumuşak formüllü Dalin bebek yağı kullanılabilir. Tahriş olmuş cilde yağ ya da losyon sürmeyiniz. Yanınızda ıslak ve kuru mendil, küçük havlu da olsun. Masaj yaparken ellerinizin kayganlığı azalınca yeniden elinize biraz yağ dökün.

Sırt Masajı:
Bebeği yüzüstü yatırın. Ellerinizi bebeğin sırtından yanlamasına ileri geri hareket ettirerek masaja başlayın. Bunu yaparken ellerinizi yavaşça sırtta aşağı ve sonra yukarı doğru kaydırın. İki elinizi boyuna yakın bir şekilde sırtın ortasında tutun.Omurgaya dik açı oluşturacak şekilde, ellerinizle sürtme hareketi yaparak, boyundan kalçaya doğru hafif hafif kaydırarak tüm sırtını sıvazlayın. Daha sonra sırtında parmaklarınızın uçlarıyla küçük daireler çizin. Son olarak bebeğin sırtını boyundan aşağı doğru okşayın.

Göğüs Masajı:
Her iki elinizi göğsünün ortasına yerleştirin. Avuç içlerinizi bastırarak koltuk altlarına doğru kaydırın. Ellerinizi kaldırmadan daire çizerek göğsün ortasına dönün. Bu hareketi birkaç kere tekrarlayın. Sonra ellerinizi göğsün ortasından çaprazlama, iki omuza doğru ileri geri kaydırın.

Karın Masajı:
Bebeğinizin sindirim sisteminde sorun varsa bu masaj çok yararlı olur. Gaz çıkarmasına ve kabızlığa da iyi gelecektir.Ellerinizi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin. Bebeğin bacaklarını havaya kaldırın, dizlerden bükerek hafifçe karına doğru bastırın. Karnının üzerinde saat yönünde elinizi dairesel gezdirin. Bebeğinizin bacaklarını bileklerinden kavrayarak sol elinizle tutun. Bir önceki hareketleri sadece sağ elinizi kullanarak yapın. Karın masajını, parmaklarınızın ucunu bebeğin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek tamamlayın.

Kol Masajı:
Bebeğinizin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru önce sıvazlayarak masaj yapın. Bu ovma işlemini bilekte bitirmeyip ellere kadar uygulayabilirsiniz. Aynı hareketi bu kez de bilekten omuza doğru tekrarlayın. Bebeğinizin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun. Sonra avuç içlerinizle kollarını yukarıdan aşağı doğru yuvarlayarak ovuşturun. Bebeğinizin kolunu avuçlarınızın içine alarak, içe doğru dairesel şekilde masajı bitirin.

Bacak Masajı:
Bacak masajı kol masajına çok benzer. Bacağı her iki elinizle yukarı kaldırarak tutun ve ellerinizi birbirinize ters yönlerde çevirerek bacağını ovun, kalçadan bileğe doğru ellerinizin bu hareketini sürdürün
. Aynı hareketi bilekten kalçaya doğru tekrarlayın. Kollara uyguladığınız burma yöntemini bebeğin bacağına da ellerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek uygulayabilirsiniz. Arada baldırlarını hafifçe sıkın. Ayakları da unutmamalısınız. Topuğundan başlayarak, başparmağınızla parmaklara doğru ayak tabanını ovun. Ayak parmaklarının her birini teker teker ovun, parmakları hafifçe kendinize doğru çekin.

Yüz Masajı:
Parmaklarınızı bebeğin alnının ortasına koyun ve şakaklara, oradan da yanaklara doğru yavaşça inin
. Daha sonra başparmaklarınızla bebeğinizin göz kapaklarını şakaklara doğru ovun. Yine başparmaklarınızla bebeğin burnunu yanaklara doğru hafifçe bastırarak ovun. Çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bebegimde egzama olustu bepanthen krem kullanıyorum ama fayda etmiyo
 
X