- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
Merhaba kızlar,
Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Sanırım tek avantajı lohusayken tek tek evde insan ağırlamak yerine toplu bir şekilde misafir ağırlamak. Kayınvalidem kendi arkadaşlarına ve komşularına bebeği ve evi göstermek için çağırmak istiyor yani gösteriş. Gerek yok dememe rağmen inatlaşıyor. Anneler ne önerirsiniz? Yardımcı olur musunuz?
1. İstemiyorsan kv'ne söz düşmez. Evin senin bebek senin. Nokta..
2. Ben 4 aylıkken yapmıştım. Sünnet de olmuştu ikisi bir arada çıktı.
3. İlle de yapılacak diye bir şey yok. Farz değil. Yapmamak günah da değil.
4. Bebeği insanların arasında çok tutmadık. Çevrende ablalar kardeşler falan varsa birileri arka odada bebekle ilgilensin sen misafirlerle ilgilenirken. Biz de 1 defa falan çıkardık misafirlerin içine. Herkesin kucağına verilmedi. Zorunda değilsin. Kv bu konuda cıvıtacak bir tipse söz düşürme ona. Yapma kafan rahat etsin.
Bu kv nereden buluyor bu kadar karışma hakkını anlamıyorum? Bütün kadınlar mı kv olunca böyle tuhaflaşıyor?