Bebek Beslenmesi bebek neden emmek istemez uyuyor ağlamıyor huzurlu gülücükler saçıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
ama meme verince kavga başlıyor uyurken vermeye çalışıyorum o da biraz emip bırakıyor nazar mı anlamıyorum ki kilo alması azaldı 3. ay doldu 4 egeçmek üzere emme sıklığı azalacağından yani geçiş dönemi olduğundan mı böyle acıkmadığı halde meme verdim ondan mı böyle yapıyor

Bu bebeklere 2 aydan sonra birşeyler oluyor. Bence aşıların etkisi var bu emme konularında. Tabiki sizinki belki başka birşeyden dolayı olabilir.
Her aşıda çocuklar huy değiştiriyor özellikle beslenme konusunda. Rotavirüs aşısı da çok büyük olumsuz etkiliyor bu emme konularında...

ama meme verince kavga başlıyor uyurken vermeye çalışıyorum o da biraz emip bırakıyor nazar mı anlamıyorum ki kilo alması azaldı 3. ay doldu 4 egeçmek üzere emme sıklığı azalacağından yani geçiş dönemi olduğundan mı böyle acıkmadığı halde meme verdim ondan mı böyle yapıyor

Benim oğlum da o aylarda emerken adeta kıvranırdı. Çok üzülürdüm. Gündüz çok fazla ememediği için gece kalkıp uyku arasında emzirirdim kilo alması durmasın diye. Belki seninkinin de öyle bir huzursuzluğu vardır.

canım benim bazı bebekler emmeyi istemiyorlar.

benim oğlumda üç ay emdi sadece son bir ayda sadece uyurken emdi. koluma yattığı anda ağlamaya başlıyordu kendini kasım kasım kasıyordı direniyordu emmemek için.

hiç ağlamazdı hep mutluydu aç olmasına karşı.

bende uyutup emziriyordum gündüzleride sonra onra onu da yapmaya zorlandım uyku saatleri emzirme saatlerine denk gelmez oldu bende mecburen emzirmeyi bıraktım sütüdmü sağarak verdim. yedinci ayın sonundada sağmayıda bıraktım çünkü sütüm kalmadı.

inşallah benim bu yaşadığım kötü tecrübeyi sen yaşamazsın.

aynı zamanda benım kızım da öyle yaptı saglık ocagına götürdüm hemşire emmiyorsa biraz ek gıdaya başla o zaman dedı meyvesuyu falan vermeye basladım derken bide neyı farkettım kızım diş çıkarıyormuş. 1 ay falan sürdü emmek istememesı hala ara ara yapıyor şimdi5 aylık oldu dişlerin uçları çıkınca rahatladı.bence diş çıkarıyor olabilir sizinkide.

Tam o aylarda benim oğlum da önce sağ meemyi, sonra sol memeyi sonra ikisini birden emmeyi reddetmeye başladı. Doktora götürdüm, tahlil muayene filan derken bir baktık hiçbirşeyi yok. Daha diş de yoktu. Doktor "Bazen bebeklerde huy değişikliği olur, kızsa da emzirmeye devam et sütün kesilmesin." dedi. Ben de çok inatlaşmadan sık sık devam ettim emzirmeye, bir süre sonra kendiliğinden geçti. Arada oluyor öyle nazlar, çok takılıp stres yapmayın, daha çabuk geçer stres yapmazsanız. Her emzirmeden önce benim gibi "acaba emecek mi" diye düşünürseniz bebek onu hisseder.

Tam o aylarda benim oğlum da önce sağ meemyi, sonra sol memeyi sonra ikisini birden emmeyi reddetmeye başladı. Doktora götürdüm, tahlil muayene filan derken bir baktık hiçbirşeyi yok. Daha diş de yoktu. Doktor "Bazen bebeklerde huy değişikliği olur, kızsa da emzirmeye devam et sütün kesilmesin." dedi. Ben de çok inatlaşmadan sık sık devam ettim emzirmeye, bir süre sonra kendiliğinden geçti. Arada oluyor öyle nazlar, çok takılıp stres yapmayın, daha çabuk geçer stres yapmazsanız. Her emzirmeden önce benim gibi "acaba emecek mi" diye düşünürseniz bebek onu hisseder.
:)aynen öyle düşünüyorum:)

Benimde 4 aylık kızım var.elini emiyor memeyi gelince kasiliyor itiyor emmek istemiyor.burnu tıkalı değil yoksa elinde emmez kulağı ağrısa her zaman ağlar. Anlamadım bende daha ilk çocuğum ve ne ypacam bilmiyorum.bir daha emmez diyene korkuyorum.

25 günlük bebeğim var doymadığı için günde 3 4 kez mama veriyordum ama mememi istememeye başladı artık 2 gündür çok üzülüyorum :( çiğ köfte yedim acaba ondan mı :( yoksa biborana mı alıştı

Back
X