bebek nezaman hamilemisin diye soranlardan bıktım

Bekara evlen baskısı
Evliye çocuk baskısı
Evlat sahibine durma dahada doğur baskısı.
İnsanı böyle sorularla bunaltıyolar daraltıyorlar.
laf edincede yazııkk onun yok yaa sinir yaptı diyorlar.
İfrit oluyorum. Bu ne yaaaa.
Bunlar özel mevzular niye laf ederki millet anlamam.
Hayır ben evli değilim de yinede sinir oluyorum bu duruma.
Yanımda yeni gelinler bu tip sorularla sıkıştırılınca
"bebek mi sevesin geldi. çocuk esirgeme kurumuna git.
Orada şevkat bekleyen sevgiye muhtaç binlerce çocuk var" diyesim geliyor.
Ne meraklı milletiz yaa.
Ama hep boş şeylere merakımız.
Hiç ilime bilime meraklı değiliz yanii.
Varsa yoksa milletin mahremi özeli
Ayy sinirlendim birden

Son düzenleme:
bende 3 yıllık evlıyım bıktım..bu cocuk lafından ıstemıyorum kardeşimm zorlamı aaaaaaa..

bende bıktım 1 yıllık evliyim daha sürekli soruyorlar sanki evlenir evlenmez herkes çocuk yapmak zorunda

aynen yaa

ben doğdum doğdum yine bu sorulardan kurtulamadım

3 çocuğum var 4. yü düşünüyormusun diyolar

o zaman tek hamlede boğazlarını sıkmak geliyo içimden

Son düzenleme:
Bende kimöi görsem çocuk yokmu hastaneye gitsen birsürü soru :47:
Öldüresin geliyor artık soranları evden çıkamıyorum 3 seneyi geçti düşünüyorum ama olmuyor tüp bbek yaptırdım olmadı
Artık soranlara diyorumki:Biz bebek yapmayı beceremedik öğrenemedik bebeği olanlar göstersin yapalım
Sanki ısmarlama hee sipariş verdim 3 ay sonra leylek teslim Allahın işi kardeşim ne karışıyorsunuz..:47::41:

ben de bıktım onlardan
bi tanesi diyor bebek hala yok mu
ben de dedim biz daha yeni düşünüyrz
aaa siz şimdiye kadar korunuyor muydunuz diyor
hepi topu 11 aylık evliğim zaten
akllı insan önce eviliğinin oturmasını bekler sonra bebek düşünür
bunlar senden ilk günden hamile kalmanı bekler
fesubhanallah
her ay adeti biliyr gibi bi de soruyolar olmadı mı diye
iyice strese soktular beni

yuh yani. bu ne rahatlık ya. sanane kardeşim. :47: çok sinir oluyorum böyle insanlara.

öyle konuşan k,işiler cahil insanlar. bazılarıda mahsus karşısındakini sinir etmek veya üzmek için yapıyorlar. pek fazla takılmamak lazım rabbim zamanını belirlemiştir nasipte varsa er yada geç olacaktır bu kimseyide ilgilendirmez. bende bakacak kişi olsa hemen yaparım ama yok diyorum bu kezde getir biz bkarız diyorlar hadi leyynn diyorum içimden olduğunda kapıdan içeriye sokmazsınız. boşverin ya hayat güzel kendini bilemzlerin laflarına takılmamak lazım.

vallahi bende bıktım hemde ne bıkmak, daha doğrusu bıktık eşimde bende.. daha 1 yılı yeni doldurduk ve ilk zamandan beri bir merak sinir oluyorum.. :47: kendi anne ve babalarımız sormuyo ama onlar dışında herkes de bi merak, size ne biz istemiyoruzzzz diyoruz yine olmuyo ne desek illa buluyolar bişi... bikaç zamandır şöyle diyoruz bana sorarlarsa kocam istemiyo daha diyorum, eşime sorarlarsada o eşim istemiyo diyo... :37: ayyy sinirlendim bakkkkk :36:

3,5 yıllık evliyim.
birkaç kez kadın doğuma gittim.kayınvalidemin komşuları alttan alttan sorular sordular.tedavi gördüğümü falan düşünüyorlar galiba. :1:
öylece geçiştirip duruyorum bende ne yapayım.
geçenlerde gelinlerinin bebeğini görmeye gittik.yeni gelini de ilk geceden hamile kalmış onunla öğünüyorlardı.
bana, sende varmı birşey diye sorduklarında 'biz haala düşünmüyoruz' dedim. yok olsunmuş, yok sonra olmazmış muhabbetine giremediler bu sefer :27:

18-19 yaşlarındaydım, çok yakın bir kız arkadaşımla konuşurken boş bulundum "teyzen de kaç yaşında ne zamandır evli çocuk istemiyorlar galiba" dedim "belki de olmuyordur niye öyle diyosun" dedi arkadaşım.

yaptığımdan öyle utandım ki defalarca özür diledim. banane yani hala aklıma geldikçe utanırım.bir daha da
kimseye demedim.

bende illet oluyorum. Çikolata kistlerimvar 5.5 cm . dokto tüplerin açıksa 1 yıl denersin dedi.olmazsa tüp bebek deneriz dedi. 3 yılı devirdik evlilikte. Kocamı seviyıorum oda beni ama bir çocuğa bakabilirmiyim sabırlımıyım bilmiyorum. Bide ne zaman yapacaksın sonra olmaz ne kullanıyorsunuz nasıl korunuyorsunuz lafları duyunca kafalarını ezesim geliyor.
Geçen annemi sıkıştırmışlar komşuları , annamede bir hışım beni arıyor alttan alttan laf ediyor busene olur artık diye. bi sinirlendirm anneme kapattım telefonu. ya bu konuda karar verecek ben ve eşim ikimiz bile aynı anda eğer istemezsek olmaz.
ama olmaz fala diyincede iyice tırsıyorum bu sefer.

1,5 senelik evliliğimde bu sorulardan bıktım usandım.

Soruyu sorup cevabını alan bazı kişilerde benı tekrardan gördüğünde

sankı daha önceden cevabını almamıs gibi tekrardan soruyorlar hayret ediyorum.

Yaklaşık 8-9 aydır istiyoruz olmuyor,neyapalım...

Bazen çok ağırıma gidiyor,benım neler yaşadığımı bilmiyorlar.

polikistik overlerim yüzünden sürekli tedavı görüyorum.

Sankı herkese herşeyımızı anlatmak zorundayız.

Ben kımseye sormam cocuk nezaman,var mı bişeyler vs.

Ama maalesef bana adım başı soruyorlar...:31:

Son düzenleme:
dertliler kulübüne hoşgeldin canım...
Canına yetenler anlar seni ben gibi mesela... yıllık evliyim...
İlk sene biz istemedik, istemedik derken yeni evlisin evliliğe ve birbirine alışma evresi oluyor, ne kadar tanıyıp sevsende bir erkekle aynı evi paylaşmak, bir hayata adım atmak zor...
Bir de doğuda görev yapıyorduk yanımızda kimsemiz yoktu ve işyerim çok stresliydi bunun geçmesini ve memlekete dönmeyi bekledik...
geçen sene döndük çok şükür memleketimize şimdi ise başımda pko belası var rabbim istemez misin al uğraş şimdi diye imtihan ediyor beni...

Ama soruların bini bir para...

Sorun kimde diyenler, tedavi görün hemen diyenler, tüp bebek yaptırayım parası benden diyenler... kilo aldım çok bebek mi diyenler... niye olmuyor diyenler...
eşimin mahallesinin bakkalından kasabına kadar hepsi benim hamileliğim üstünde hesap yapıyorlar...

Ben de sıkıyı veriyorum bir daha soran olursa fena patlarım diye...
Son birkaç aydır kesildi sorular
en son kayınvaldieme bir daha soran olursa hala yenge teyze demeyip ağızlarını payını veririm bilirsiniz kırmaktan çekinmem, gerekli kişileri uyarın yoksa adım atmam bir daha buraya dedim...
kendisi bile demeye korkuyor...
Bunun olmasını istemezdim ama ne yapayım, ben de insanım taştan değilim, kırlıyor üzülüyorum ve beni daha da strese sokuyorlar....

Kizlar, ben 27 yasinda, 2,5 yildir evliyim ve calisiyorum...Kayinvalidem ile aylar öncesi esimin bir akrabasina gitmistik...Orada agzinin ayari olmayan, herseyi bildigini sanan bir akraba kadin aynen söyle dedi: "Orta kati kiraya verdin mi?" :53: Ben zaten hic anlamadim ilk önce....Kendi kendime diyorum ki, bizim orta kat filan yok ki..Acaba bizim binanin altindaki daireden mi bahsediyor....:9:

O ara kayinvalidem cevap verdi: "Onlar daha genc, gezsinler biraz daha" diye! O zaman anladim, ne demek istedigini...Kadin "Ne gezecekler, nereye gidiyorlar ki" diye cemkiriyor..."Genc anne olmak iyi" Ukala, biz bimiyoruz sanki...!!

Bende "Neden, benim annem beni 40 yasinda dogurdu, gayette iyi bir anne..40 yasina kadar vakti var dedim!" (Annem beni 4. cocuk olarak gercekten 40 yasinda dogurdu) O kadin hala cemkiriyor...! Cok biliyorsan git, kocanla birer tane bebek yapin diyesim geldi ama yüz göz olmayayim diyor insan!

Bazen isin disinda mahalleden yada akrabalardan kimseyi görmesem kapida bacada diyorum...Giden gelen beben yokmu derdinde...! Bebek fabrikasi gibi görüyorlar insani evlendikten sonra. Cocuk istemiyorum, bencilim belki ama halimden gayet memnunum...Kimseyede zararim yok ama ben hicbirzaman herkesin yaptigini yapmadim...!! Eger bir gün canim isterse ve ALLAH kismet ederse, bende yaparim bir bebek...Belki 2 belki 3...Kim bilir..!!! HAYIRLISI!!!

Son düzenleme:
Evlendikten sonra aldığım 10 kilo fazladan sonra her görenin "aaa hamile misin" sorusundan ve "hayır bebek değil o göbek" cevabı vermekten bıktım.

Ben bıktım onlar bıkmadı :D

ahh bizim bu milletimizin bu düşüncesizce soruları yokmuuu ne desek boş
liseye giderken sürekli üniversiteyi sorarlar
üni.gittim direk nerde hangi bölüm demeden ee kaç yıllık diye sordular
okul bitti ee ne olacaksın
işe başladım ee ne iş yapıyon ne kadar kazanıyon
nişanlandım düğün ne zaman evlendim çocuk ne zaman
hamile kaldım ee doğum ne zaman cinsiyeti ney adı ney
çocuk oldu yürüyormu konuşuyormu
offfff şimdide ikinci ne zaman diye soruyorlar
offf ki ne offf
ben kardeşim dahi olsa evli birine çocuk varmı diye sormam belki bir sorun vardır belki istemiyordur o onların özelidir bana göre
nefret ediyorum bu tarz saçma sapan düşüncesiz soru soranlardan ama yapacak bişey yok maalesef bu tarz insanlar hayatımızın her karesinde var

hayır yine soranlara değilde, düşünüyormusunuz sorusuna hayıır daha erken bu sene düşünmüyoruz cevabını alan ama yetmeden aaaaaaa yapın sonra olmaz diyenlerden nefret ediyorum.
ya hayırlısı olsun , demek bu kadar zormu.

bende 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim ve daha yeni bebek düşünüyoruz;) ama 6 yıldır benim yerime düşünen benim için akıl patlatan ,sanki doğursam bakacaklarmış gibi akıl veren insanlara gıcık oluyorum.size ne ya keyfimin kahyasımısınız demek geliyor içimden .ve de sanki hemen çocuğumuz olmuyormuş hastamışız gibi acıyan gözlerle bakan insanlardan nefret ediyorum. sanki herkesin çocuğu olmak zorundamı ya illa çocuk içinmi evleniyor insanlar yapmayada bilirler. zihniyet kötü allah tüm yeni evlenenlere , bebişi olmayanlara ve de bebek yapmayı düşünenlere kolaylık versin işimiz zor.

ne zaman evleneceksin sorusuna yanıt bulanların bir sonraki meşgaleside bu işte ne zaman çocukkk???? sorana "sanane senmi bakacaksın" ya da "ben senin sex hayatını merak ediyormuyum" diyesim var amannn akrabasından komşusuna arkadaşından 5. şahıslara kadar pek de meraklılar çocuk olurr "eee düşünmüyormusunuz bu hınzıra bir kardeş" derler bu sefer... yahuu 4 senedir olmuyor demekki var bir sorun akıllarınca sorunu öğrenecekler eskiden bu soruyu duyuncu üzülüyordum taa kii eşimin azosperm olduğunu çocuk sahibi olmayacağımızı öğrenene kadar ve artık duyarsızlaştım artık üzülmüyorum bu soruyu duyunca sadece sinirleniyorum çoğu zamanda gülüp geçiyorum :90:

Back
X