Gebeliğe Hazırlık Bebek planlama serüvenim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elizabeth9696

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2022
6
2
6
29
Kızlar merhaba yaşadığım bir durum var siz de yaşadınız mı ne gibi çözümler buldunuz önerileriniz neler merak ediyorum... Eşimle 6 ay önce evlendik 6 aydır bebek planlıyoruz .. Şuana kadar bir şeylerden tereddüt etmemiştim doktora gitmemiştim zamanı vardır diye düşünüyordum...Ancak emin olmak adına hormon testi yaptırdım adetin 3. Gününde tsh hariç diğer hormonlarımın hepsi normal çıktı.. Doktor ilaç verdi tsh’ı düşürmek için ve daha sonra kasıklarımda yer yer şiddetli yer yer hafif ağrılar başladı batma da aynı zamanda sol kasığımda ..6 aydır tam gününde gelen adetim 1 hafta gecikti.. Kadın doğuma gittim ultrasona göründüm herhangi bir kitle yok dedi.. bir gün önce hamilelik kan testi yaptırmıştım o da negatif çıktı.. şuan adetim kızlar ve hafif sol kasığımda ağrı var hala... Benimle aynı durumu yaşayan var mı anne aday adayı olunca birde insan kuşku duyuyor doktorlar da maalesef etraflıca açıklama yapmıyorlar... yorumlarınızı merak ediyorum...

Kan testinde negatif cikmis, adet olmuşsunuz. Kuşku duyacak ne kalmış?

Yalnızca sizin muayene olmaniz yetmez. Esinizin de sperm ornegi vermesi gerekiyor.

Yaşın 35 altındaysa en az bir sene denemeni öneriyor doktorlar ve sadece sen değil eşinin spermlerini incelemek gerekiyor. İlişkin gün aşırı olmasıma dikkat et

Ka
haklısınız kuşkulanacak bir şey yok gibi görünüyor ama bir şeyler üst üste geldi normalde adetlerim düzenlidir ve ağrım olmaz fakat bu sefer bi şeyler ters gidiyor kuşkusu oluştu... Eşimde verebilir fakat benim kontroller daha detaylı benden başladık

Kan testinde negatif cikmis, adet olmuşsunuz. Kuşku duyacak ne kalmış?

Yalnızca sizin muayene olmaniz yetmez. Esinizin de sperm ornegi vermesi gerekiyor.
Yaşın 35 altındaysa en az bir sene denemeni öneriyor doktorlar ve sadece sen değil eşinin spermlerini incelemek gerekiyor. İlişkin gün aşırı olmasıma dikkat et
Teşekkür ederim tavsiyeniz için inşallah yorucu olmayan bir süreç olur🙏

Ka
haklısınız kuşkulanacak bir şey yok gibi görünüyor ama bir şeyler üst üste geldi normalde adetlerim düzenlidir ve ağrım olmaz fakat bu sefer bi şeyler ters gidiyor kuşkusu oluştu... Eşimde verebilir fakat benim kontroller daha detaylı benden başladık
Siz kan veriyorsunuz ultrasona giriyorsunuz, o sperm veriyor, ürologa muayene oluyor. Cok da fark yok. Onun da vermesi gerekiyor. Başından savmasın sizi.

Siz kan veriyorsunuz ultrasona giriyorsunuz, o sperm veriyor, ürologa muayene oluyor. Cok da fark yok. Onun da vermesi gerekiyor. Başından savmasın sizi.
Siz kan veriyorsunuz ultrasona giriyorsunuz, o sperm veriyor, ürologa muayene oluyor. Cok da fark yok. Onun da vermesi gerekiyor. Başından savmasın

Bi kadında taranması gereken faktörler daha fazladır bu açık ve net... Başından savmaz beni o konuda güvenim tamdır.. canım eşim😍

Bi kadında taranması gereken faktörler daha fazladır bu açık ve net... Başından savmaz beni o konuda güvenim tamdır.. canım eşim😍
Laboratuvarda siz taramayacaksiniz ki. Faktor ne kadar fazla olacak?

Bebek sahibi olmak isteyince ne yapilacagi bellidir. Direkt rahim filmi cekilecek hali yok.

Kan+ultrason bakilacak. Daha once yapilmadiysa smear alınacak. Tek günde halledilir. Smear hemen cikmaz yalnizca.

Erkekte kan aliniyor mu hatirlamiyorum ama onda da sperm alip disaridan muayene edilecek. Sperm sonucu hemen cikmiyor. Erkeğinki daha uzun sürüyor bu sekilde bakinca.

Umarim esiniz de sağlıklıdır. Kolaylikla anne baba olursunuz.

Back
X