Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazıları oyle düşünüyor. Bana göre ayrı ayri masraf demek. Daha hamileyken doktor kontrolleri hastane masrafı kiyafet beşik bebek arabası doğduktan sonra yine bez mama vs. Bana göre bebek doğmadan önce kenara 3 5 bisyler koymakta fayda var. Kari koca düğün borcu vs icindelerse ertelemeleri mantıklı

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Rızıktan kastınız nedir buna baglı.
Rızık karın doyurmak üst bas giymek mi?

Yıllıgı 100 bin olan okullar var. Bakın suan işim görülsün cocuk online derse girsin desek 1500 e Bi tablet. Bunun İnterneti var ayrı odası var kulaklığı hatta ekran gözlüğü bir böyle Rızık var. Bir de evde net yok ne yapalım diye aglayıp TV den sadece takip etmek var.

Eger bir kac yol içinde maddi durum düzelecekse çocuk işini ertelemek mantıklı.
Çocuk olduktan sonra da harcamaları Çocuga yatırım olarak yapmalı. Dogar dogmaz odaya perdeye para dökmek değil onun beslenmesi eğitimi için planlı bir bütce oluşturulmalı.

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Cok şükür halimiz, durumumuz yerinde olmasına rağmen ikizlerimizin olması belimizi bukme noktasına getirmisti. 2 bin ev kredisi gelen kira 500. Kendimiz kıradaydik, büyüğü var yedik içtik faturalar. Üstüne 2 bebek kıyafeti koli koli bezi maması vay besigi poşeti derken. Bi ara zor ucu ucuna denk gelir olmustu hersey. Gelen gideni nerdeyse karşılamaz olmustu. Durumu iyi olmayan biri bence bi sure daha ertelemeli. Maddi manevi yükümlülük. Yaptim olduyla bitmiyor iş.

Ben daha hiç bir bebek görmedim, doğum kanalından para dolu cüzdanla kayan.
Doğmadan önce alış verişler bebek için ve doğduktan sonra, üniyi bitiresiye kadar harcanan paralar.
Ve şunu gördüm etrafımda, en büyük huzursuzluk ve kavgalar parasızlık yüzünden çıkıyor. Eger eş iyi kazanmıyor, gelir az olursa, ama gider çok olursa, o zaman başlıyor disharmony.

Rizkiyla gelir demek, her sabah kundaginin cebinden para çıkıyor demek değil bence.
Bebek planlamasi icin bir saglik problemi, bir yaş durumu gibi ozel bir acelesi yoksa, maddi imkanlarının duzelmesini bekleyebilir.
Ama tedbir almaya ragmen yola cikmis bir bebek varsa, ben nasibe inanıyorum.
Şu da bir gercek, zenginlik dedigin bir kibrete bakar derler. Batmak, iflas etmek de var hayatta. Ne yapacagiz o zaman, dogurdugumuz cocuklari mi oldurelim?

Gelmez. Gelseydi açlıktan ölen, sürünen, karın tokluğuna yaşayıp sağlıksız gelişen bebekler olmazdı. Tabi bu benim kanaatim. Ki ben çok inançlı biriyimdir ama gelin ata binmiş ya nasip demiş mantığına tersim

Bir tanıdığım vardı durumları çok kötüydü kocası çalışmıyor kendide sosyal güvence yok . üstelik çocuklarıda olmuyordu, ınstagram dan hamile bebek yardım sayfası vardı tüp bebek detavisinde kullanılan ilaçlardan elinde kalan varsa istiyordu. Bu kadar olumsuzluklara rağmen istiyordu onunda anne olmak hakkiymış bu kafadaysa arkadaşınız neden olmasın..

Bebek elbette rızkı ile gelir bunun kefili Allahu tealadir canım. Bizimde durumumuz iyi değildi eşim bı ay çalışır 3 ay ıssız kalırdı evlenir evlenmez hamile kaldım bende ve 9 ay boyunca maddi olarak düzen bulamadık . Doğum yaptığım gibi eşim iş buldu kızım 3 yaşında ve hala iş sıkıntısı yaşamış değiliz. Yani her imtihan insanlar için ve her zorluğun arkasında mutlaka bı ferahlık vardır 🤲😉

Bebek elbette rızkı ile gelir bunun kefili Allahu tealadir canım. Bizimde durumumuz iyi değildi eşim bı ay çalışır 3 ay ıssız kalırdı evlenir evlenmez hamile kaldım bende ve 9 ay boyunca maddi olarak düzen bulamadık . Doğum yaptığım gibi eşim iş buldu kızım 3 yaşında ve hala iş sıkıntısı yaşamış değiliz. Yani her imtihan insanlar için ve her zorluğun arkasında mutlaka bı ferahlık vardır 🤲😉
Açlıktan yokluktan ölen bebekler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Allah kullarını kayıracak değil tövbe haşa , o durumda ne oluyor ?

Rizkiyla gelir demek, her sabah kundaginin cebinden para çıkıyor demek değil bence.
Bebek planlamasi icin bir saglik problemi, bir yaş durumu gibi ozel bir acelesi yoksa, maddi imkanlarının duzelmesini bekleyebilir.
Ama tedbir almaya ragmen yola cikmis bir bebek varsa, ben nasibe inanıyorum.
Şu da bir gercek, zenginlik dedigin bir kibrete bakar derler. Batmak, iflas etmek de var hayatta. Ne yapacagiz o zaman, dogurdugumuz cocuklari mi oldurelim?
İkisi arasında fark var. Birisi bile bile lades oluyor

bebegin rizki denen sey annenin memesindeki suttur. yoksa her cocuk sahibi olana birden gokten para yagmiyor yani dogal olarak. ha noluyo maddi durumu kotu olanlar yediginden giydiginden evin ihtiyaclarindan faturalardan kombisinden kisarak cocuga bakmaya calisiyor. dogan buyuyor bir sekilde diyorlar. ama ne sekilde onemseyen yok.

Yani simdi rızık vaar rızık var.
Birine göre rızık karın doyması, 3 kat elbisedir.
Birine göre özel okul, yabancı dil kursu, sosyal etkinliktir.
Arkadaşınıza göre hangisi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X