Bebek sahibi olmak için en iyi evlilik yılı sizce nedir ?

İnanın bunu bütün kalbimle söylüyorum, Rabbim ne zaman nasip kısmet ederse...
1 yıl 2 yıl diye zaman koymakla olmuyor. İlk hamile kaldığımda 3 yıllık evliydim kısmetimizde yokmuş yavrularımı kucağıma alamadım :43: daha sonra ben istedim olmadı, 3 buçuk sene sonra kızıma hamile kaldım. Yani 7 sene sonra evlat sahibi olduk. Ama öyle bir zamanda geldi ki yavrum, tam zamanıymış...Rabbim doğru zamanı zaten nasip ediyormuş :49: Beklemenin ne demek olduğunu bildiğim için, Allah her isteyene tez vakitte nasip etsin...

Son düzenleme:
evlenir evlenmez çocuk yapılmamalı diye düşünüyorum.bunun dışında annenin yaşı da önemli.34 yaşdan sonra gebelik riskli mesela.eğer 1den fazla çocuk düşünülüyorsa 2. çocuk da 1.nin hemen ardından zor olur.ona göre ayarlamak lazım.mesela ben 24 te evlendim.27 yaşında çocuk yaptım.şimdi 30 um. 2.yi de 1 ,2 yıla kadar falan düşünüyorum.benim tek engelim yaş.3 sene bekledim ama daha erken evlensem daha çok beklerdim. geciktirilebildiği kadar geciktirilmeli bence.çünkü çocukla evlilik çook farklı

Herkes için değişir bu durum. Yaşı çok geçirmemek gerektiğine inanıyorum ben. Doktorlar bile uyarıyorlar. Fakat bazen ne kadar istesende olmuyor. Rabbim ne zaman kısmet ederse demiş bir arkadaş. Bence de en güzel cevap bu..En hayırlısının bu olduğunu düşünüyorum. :34:

bence bu durum kadının yaptığı işe, maddi duruma, ilişkideki gidişata hatta yaşanılan yere göre değişir. biz eşimle işlerimiz gereği çok küçük bir şehrin minnacık ilçesinde yaşıyoruz. ben burda gezsem neee, tozsam ne:) eski yaşadığımız şehirde olsak doyamazdık gezip tozmalara. e bi de kadının yaşı da mühim...bence bir çiftin birbirine uyum sağlaması için bir yıl yeterli. gerisi lükse girer.

valla önce maddi ve manevi şartlara bağlıdır..en önemlisi çocuk yapmak için çocuk yapılmamalıdır ki taktir edersiniz her yönden büyük sorumluluktur ....ben evlilikte 6. yılıma girmek üzereyim 5. yılda düşünmeye başladık maddi manevi sorun olmadığı halde karar vermek kolay olmadı ...ama şunu anladım ki hazır olmak diye birşey yokmuş :) bilmediğin bir duyguya hazırlık yapılmıyor yani ..şimdi beklemedeyiz inşallah o güzel duyguyu isteyen herkes yaşar :34:

Evleneli 1 yıl oldu , bu yıl dgs ye girmek istiyorum , bir iki gitmek istediğim kurs var eşime göre son yılımmış beklemek için bakalım ne yapacağız :55:

çiftler önce birbirlerini tanımal evliliğe alışmalı ve kendilerini ne zaman maddi manevi bebeğe hazır hissediyorlarsa tabi ki Allahın takdiriyle o zaman çocuk yapmalılar:31:ama asla hemen olmamalı :50:ben 2 yıl yeterli diye düşünüyorum en azından 2 yıl içinde anlaşıp anlaşamadıklarını anlayıp buna karar verirler çünkü kötü giden bir evliikte çocuğa da kadına da yazık oluyor.insan önce evliliğinde mutlu olmalı sonra çocuk yapmalı:40:

Çok doğru söylemişsin canım Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş. Zamanı gelince...

Bence bu süre kisiden kisiye, evlilikten evliliğe gore değişir. En önemlisi karı koca hem fikir olmak. Biri istedi diye digeri kabulleniyorsa ılerde sıkıntı olabilir. Annenin hazır olması cok cok önemli çünkü asıl yük onun omuzlarında. Ama yine sen olsan napardin dersen 2-3 sene evliliğinin kocanın tadını çıkar icinde kalmasın derdim. Bu yıllar geçiyor bir daha gelmiyor. Tadını çıkar.

eşlerlede alakalı yaşlarlada alakalı ve işlede alakalı vede maddi durumlada. vedevede daha birçok şeyle alakalı olabilir. ben yeni evliyim eşimde çocuk istiyo ne zaman yapıcaz diyip duruyor. bende istiyorum yaşım 27 ama yeni evliyiz biraz rahat yaşaıyalım sonra diyorum. çocuk olduktan sonra hayatımız o olacak. ama bende istiyorum aslında hemen. her an herşey olabilir :49::49:

kişinin tercihine göre değişir elbette ama bence 3.yıl en ideali ben öyle yaptım :32:çokta memnunum ilk 2 yıl gönlümüzce evliliğimizin tadını çıkardık..:1::1::1:

Back
X