Bebek sahibi olmak için nasıl bir yol izlemeli

ozgedogan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
8
0
86
İstanbul
merhaba ,
Yaklasık 5 ay önce eşimle cocuk sahibi olmaya karar verdik. O dönemden itibaren sırayla tüm tahlillerimi yaptırdım ve sukur sorunum yok. Biraz kilo fazlam var ama doktorum hamileliğe engel bir düzey olmadıgını söyledi. Bu hafta eşimin sperm tahlilleri yapılıyor. Bir sorun cıkmayacagını dusunuyorum. Eger sorun yoksa bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. Hemen tup bebek yapmak vs istemiyorum. Deneyimleri olanlar paylasırsa sevinirim.

sende bir sorun görünmüyor eğerki eşinde de görünmezse zaten doktorun yönlendirecek sizi. 1 sene normal deneme süresi izleyeceksiniz. yine olmazsa gidip tekrar testler felan. tüp bebek yöntemi çiftlerin belli bir süre bebk sahibi olamama durumlarında ortyaa çıkar. sebepsiz olanlarda var birçok sebebi olup tedavi görenlerde. şimdiden kendini kasman yersiz. sperm testleriniz çıksın doktorun detaylı olarak seni bilgilendirir.

Henüz bir bebeğim yok ama doktorumdan etraftan okuduklarımdan bildiğim bir durum

en fazla 1 sene denemeli insanlar ve bu süreçte düzenli cinsel ilişkide bulunmak şart.

1 sene sonunda hala gebelik olmadıysa doktora basvurmak gerekıyor diyebiliyorum.

Ayrıca daha 5 aydır istiyormuşsunuz,bu süreç çok az...

Madem tahliller yaptırmışsınız,eşinizin sonucunu aldıktan sonra doktorunuz size gerekli bilgileri

verecektir,şimdiden kafanıza takıp strese girmeyin rahat olun...

Gebe kalmaya çalışan insanların yaptığı en büyük yanlış stres...

Son düzenleme:
herkese bilgiler için teşekkür ederim. Tiroidlerimi 2 yıl önce aldırdım ben. O nedenle günde bir tane ilaç kullanıyorum. Değerlerim gayet normal durumda. Bakalım arın eşimin sonucları cıksın yolumuzu çizeceğiz. 1 yıl gibi bir süre beklemek istemediğim için kafam karısık sadece. Umarım herkes bebeğine saglıkla kavusur. tesekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…