bebek sahibi olmanın önündeki engeller...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.036
9.554
Kızlar merhaba, ben çalışan ve evli bir bayanım. İki senelik evliyim, başlarda eşim çok fazla bebek istiyordu hatta nişanlıyken ismi bile belliydi vs... Evlendikten bir süre sonra istememeye başladı, ben de aksine heveslenmeye başlamıştım. Ne gerek var böyle iyiyiz, kim bakacak, ne zaman konuyu açsam istemediğini anlıyorum. İkimiz de çok yoğun çalışan insanlarız açıkçası, bebek benim için çok büyük bir sorumluluk olacak bunun da farkındayım ve eşimden destek görmeden illa yapalım diye tutturamıyorum. Ailem ve eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz ama, annem hem uzak hem de baktığı hasta ve yaşlı kişiler var evde bebek sorumluluğu vermek onu çok yorar, kendisinin de rahatsızlıkları var zaten. Kıyamıyorum pek açıkçası. Kayınvalidem tarafına gelirsek...Çok yakın oturuyoruz, herhangi bir hastalığı yok, evde onu engelleyen kimse yok... Ama ağzından hiç bir şekilde torun istiyorum yardımcı olurum vs kelimeleri çıkmadı. En son geçen gün annemin yanında söyledi, ne gerek var vs diye. Ben zaten akşama kadar geziyorum akşam gelince de ayaklarımı uzatıp kimse bana ellemesin istiyorum, herkes bakarsın diyor ama ben istemiyorum dedi :S Açıkca bana güvenmeyin diyor. Biliyorum kimseye güvenerek bebek yapılmaması gerekiyor ama bu kadar yakınken, bu kadar da uygunken en azından kızım yardımcı olmaya çalışırım vs demesi gerekmez mi. İstiyor ki akşama kadar gezeyim tozayım. Bu zamana kadar çilekeş bir hayatı da olmamış, çalışmamış vs. Eşimin söyledikleri de birebir onun ağzından çıkan laflar onu da anladım o gün net olarak. Bebeğimi büyütmek için ücretsiz izin alma gibi bir durumum yok geldiğimde yerim olmayacak çünkü, bunu bırakın ücretsiz izni doğum izninden dönen arkadaşlar bile yaşadı. Acımasız bir sektördeyim yani. 6 aylık ücretsiz izin sonunda da bebeğimi direkt bakıcıya bırakma fikri de içime sinmiyor. Siz olsanız ne yapardınız??

Ömur boyu boyle gececek değil herhalde ,ya ben cıdden anlamıyorum böyle adamları ne demek ben ıstemıyorum bır kere onun fıkrı kadar ,senın fıkrınde önemlı ...Ağırlığını koy maddı durumun ıyıyse bır sure çalışmaz bebegıne bakarsın beyefendıde kusura bakmasın artık rahatı kaçacak ama ..

Ömur boyu boyle gececek değil herhalde ,ya ben cıdden anlamıyorum böyle adamları ne demek ben ıstemıyorum bır kere onun fıkrı kadar ,senın fıkrınde önemlı ...Ağırlığını koy maddı durumun ıyıyse bır sure çalışmaz bebegıne bakarsın beyefendıde kusura bakmasın artık rahatı kaçacak ama ..
eşim istiyordu hemde çok, ama sonradan istememeye başladı sanırım annesinin sözlerinden sonra...o da biliyor ki ben işten ayrılamam, bu şekilde çok zor olacak bizim için. o yüzden istemiyorum dediğini düşünüyorum açıkçası...

eşim istiyordu hemde çok, ama sonradan istememeye başladı sanırım annesinin sözlerinden sonra...o da biliyor ki ben işten ayrılamam, bu şekilde çok zor olacak bizim için. o yüzden istemiyorum dediğini düşünüyorum açıkçası...
Tamamda sız hep çalışacaksınız ,eşiniz hep ben çocuk ıstemıyorum mu dıyecek çok buyuk bır bencıllık bence.. Şöyle çocuklarını dolduruşa getıren kayınvalıdelere sormak lazım onlar neden çocuk doğurmuşlar?

Eğer eşinin bebeği istememesinin tek nedeni bakımıysa,bence 6 aylıkken de bakıcıya bırakılabilir.hem kv bebek olunca vicdana gelir ve sık sık bebeği bakıcıyı kontrol eder.sizde eve kamera sistemi kurar gidersiniz.1 yıl dişinizi sıkar sonra kreşe verirsiniz.bakıcıya bırakan çok arkadaşım oldu.zaman göz açıp kapayana kadar geçiyor.ama eşin başka nedenlerden istemiyorsa o başka

Tamamda sız hep çalışacaksınız ,eşiniz hep ben çocuk ıstemıyorum mu dıyecek çok buyuk bır bencıllık bence.. Şöyle çocuklarını dolduruşa getıren kayınvalıdelere sormak lazım onlar neden çocuk doğurmuşlar?
kendisi suya sabuna dokunmamamın telaşı içerisinde. gezmesi tozması kısıtlanır diye düşünüyor. ben de meraklı değilim sonuçta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum ama yardım şart en azından bakıcıya göz kulak olurum günde bir yarım saat uğrarım dese bile içim rahatlar çünkü çok yakın oturuyoruz.

iyi de bir gün mutlaka bebeğiniz olacak o zaman ne olacak sanki ?
Er ya da geç karşılaşacaksınız bu durumla .
Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama, sizin durumunuz da zamana dayalı bir çözüm yok ve sadece bu sebeple beklemek
anlamsız.

Ben bu konuda katiyim.eger sagligi sihhati yerindeyse Sirf bencillik icin bana guvenmeyin bakmamdiyen fedakarsiz insanlardan nefret ediyorum.
Ki birde calisiyorsunuz.
Pasa pasa bakmak zorunda.
torunup diyip seviyorsa bakacak!
Ben suan atanamadim.ama ataninca bu yil simdiden soyluyorummiyiki sen varsin anne calisinca sana emanet edecegim diyorum.emrivaki soyluyorum.tabi yavrum diyor oda napsin.

Son düzenleme:
aynı benim durumum ..bende çok istiyorum ama kv bakmayacağını söyledi, gezmelerine ara veremezmiş.
4 ay anca izin alabilicem , çalışmasam olmaz borcumuz çok...off ne zor, büyükler destek olsa ne var sanki

Eğer eşinin bebeği istememesinin tek nedeni bakımıysa,bence 6 aylıkken de bakıcıya bırakılabilir.hem kv bebek olunca vicdana gelir ve sık sık bebeği bakıcıyı kontrol eder.sizde eve kamera sistemi kurar gidersiniz.1 yıl dişinizi sıkar sonra kreşe verirsiniz.bakıcıya bırakan çok arkadaşım oldu.zaman göz açıp kapayana kadar geçiyor.ama eşin başka nedenlerden istemiyorsa o başka
eşimin istememe bahaneleri birebir kayınvalidemin söylediği sözlerin aynısı... aynen bende sizin dediğiniz gibi göz kulak olsa yeter diye düşünüyorum. ama o konuda bile tek bir laf söylemiyor. annem bu kadar iş güç arasında bana yemeklik hazırlar uğraşır düşünür, kendisi de kendi kızına uğraşıyor işte.

Arkadasım ,sen bebegını doğuruyorsan ne annene ne de kayınvalıdene güvenmeyeceksın,Bu konuda esın sana destek olmalı ha kadın ıster bakar ,ıster bakmaz bence anlattıgın gıbıyse bakabılır sonuç olarak torunu ,ama madem eşin annesıne kıyamıyo o halde sende kendınden tavız vermeyeceksın sen bakacaksın,yada bakıcıya baktıracaksın eşinde paşa paşa kabul edecek ..

iyi de bir gün mutlaka bebeğiniz olacak o zaman ne olacak sanki ?
Er ya da geç karşılaşacaksınız bu durumla .
Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama, sizin durumunuz da zamana dayalı bir çözüm yok ve sadece bu sebeple beklemek
anlamsız.
işte düşüne düşüne çok bunalıyorum. bakıyorum destek yok, ne diye kendimi parçalayayım aptal mıyım ben diyorum sinirleniyorum kendi kendime. 27 yaşındayım eşim benden 10 yaş büyük.

Hem iş hem bebek için zaman kısıtlı , kayınvaliden zaten yardımcı olamayacağı belli , annenin durumuda ortada , canım sende herkes gibi güvenilir çevreden yada akrabadan bir bakıcı bulursun , 4/5yaşına kadar bakar sonrada kreşler var zaten . Yani tek çözüm bu olur gibi geliyor ...

işte düşüne düşüne çok bunalıyorum. bakıyorum destek yok, ne diye kendimi parçalayayım aptal mıyım ben diyorum sinirleniyorum kendi kendime. 27 yaşındayım eşim benden 10 yaş büyük.

Sizin için tam zamanı yaş olarak ama eşiniz geç bile kalıyor daha ileriki yaşlarda kafası hiç götürmez çocuk sesini .
Maddi veya kariyer odaklı bir problem yoksa bence bir bebek sahibi olmalısınız,
2-3 yıl bekleseniz de sonuç değişmeyecek yine bakıcı bakacak 6 aylıktan itibaren sonuçta ..

Ben bu konuda katiyim.eger sagligi sihhati yerindeyse Sirrfbencillik icin bana guvenmeyin bakmamdiyen fedakarsiz insanlardan befret ediyorum.
Ki birde calisiyirsunuz.
Pasa pasa bakmak zorunda.
torunup diyip seviyorsa bakacak!
Ben suan atanamadim.ama ataninca bu yil simdiden soyluyorummiyiki sen varsin anne calisinca sana emanet edecegim diyorum.emrivaki soyluyorum.tabi yavrum diyor oda napsin.
ağzıyla resmen söyledi bakamayacağını. ben daha ne diyeyim ki... eşim de ondan etkilenmiş gayet isteksiz modda. ben de vazgeçtim o sebeple....ama istemiyor da değilim kafam çok karışık :KK43:

Kızlar merhaba, ben çalışan ve evli bir bayanım. İki senelik evliyim, başlarda eşim çok fazla bebek istiyordu hatta nişanlıyken ismi bile belliydi vs... Evlendikten bir süre sonra istememeye başladı, ben de aksine heveslenmeye başlamıştım. Ne gerek var böyle iyiyiz, kim bakacak, ne zaman konuyu açsam istemediğini anlıyorum. İkimiz de çok yoğun çalışan insanlarız açıkçası, bebek benim için çok büyük bir sorumluluk olacak bunun da farkındayım ve eşimden destek görmeden illa yapalım diye tutturamıyorum. Ailem ve eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz ama, annem hem uzak hem de baktığı hasta ve yaşlı kişiler var evde bebek sorumluluğu vermek onu çok yorar, kendisinin de rahatsızlıkları var zaten. Kıyamıyorum pek açıkçası. Kayınvalidem tarafına gelirsek...Çok yakın oturuyoruz, herhangi bir hastalığı yok, evde onu engelleyen kimse yok... Ama ağzından hiç bir şekilde torun istiyorum yardımcı olurum vs kelimeleri çıkmadı. En son geçen gün annemin yanında söyledi, ne gerek var vs diye. Ben zaten akşama kadar geziyorum akşam gelince de ayaklarımı uzatıp kimse bana ellemesin istiyorum, herkes bakarsın diyor ama ben istemiyorum dedi :S Açıkca bana güvenmeyin diyor. Biliyorum kimseye güvenerek bebek yapılmaması gerekiyor ama bu kadar yakınken, bu kadar da uygunken en azından kızım yardımcı olmaya çalışırım vs demesi gerekmez mi. İstiyor ki akşama kadar gezeyim tozayım. Bu zamana kadar çilekeş bir hayatı da olmamış, çalışmamış vs. Eşimin söyledikleri de birebir onun ağzından çıkan laflar onu da anladım o gün net olarak. Bebeğimi büyütmek için ücretsiz izin alma gibi bir durumum yok geldiğimde yerim olmayacak çünkü, bunu bırakın ücretsiz izni doğum izninden dönen arkadaşlar bile yaşadı. Acımasız bir sektördeyim yani. 6 aylık ücretsiz izin sonunda da bebeğimi direkt bakıcıya bırakma fikri de içime sinmiyor. Siz olsanız ne yapardınız??

Bir de eşine pskolojik taktiklerle yaklaş , gelmişsin 37 yaşına bak ilerde çocuğun olmaz , ilerde olsada sana dede artık diye gülerekten laf at derim , arada bir yap bunu bence işe yarayabilir :KK48:

aynı benim durumum ..bende çok istiyorum ama kv bakmayacağını söyledi, gezmelerine ara veremezmiş.
4 ay anca izin alabilicem , çalışmasam olmaz borcumuz çok...off ne zor, büyükler destek olsa ne var sanki
aynu durumdayız canım...gezmesine ara veremezmiş birebir aynı vallahi :) hayır nereyi geziyor anlamadım senelerdir aynı şehir aynı sokaklar caddeler. öğretmenlik gibi yarım zamanlı bir işim olsa minnet dahi etmem zaten ama eve en erken 7 gibi giriyorum :KK43:

ağzıyla resmen söyledi bakamayacağını. ben daha ne diyeyim ki... eşim de ondan etkilenmiş gayet isteksiz modda. ben de vazgeçtim o sebeple....ama istemiyor da değilim kafam çok karışık :KK43:
Esiniz istekli hale gelene kadar dusunmeyin.hersey size agir gelir.
Bigun elbet oda cocuk isteyecektir.
Bakmazsa sizde sevmeyede yollamazssiniz.yeri gelir lafinizi soylersiniz.
Bu ne yahu...kadindaki gamsizliga bak..

Hem iş hem bebek için zaman kısıtlı , kayınvaliden zaten yardımcı olamayacağı belli , annenin durumuda ortada , canım sende herkes gibi güvenilir çevreden yada akrabadan bir bakıcı bulursun , 4/5yaşına kadar bakar sonrada kreşler var zaten . Yani tek çözüm bu olur gibi geliyor ...
evet bakıcıdan başka çözüm yok ama bakıcıyı bile kontrol etmeye uğramaz gibi geliyor bana....

canim insallah hakkinda hayirlisi olur ben is hayatini bebekle birlikte birakmayi planliyorum cunku baska bir sansim yok
Senin tam aksine kvme baktirmak istemiyorum kendim bakmak istiyorum kendi annem de cok yorgun artik ona bir bebegin sorumlulugu verilmez diye dusunuyorum
Ben kendim babaanne elinde hala elinde buyudum ve inanilmaz zor bir cocukluk gecirdim itildim kakildim herseyim kisitlandi resmen eziyet gordugum icin cocugumu asla yasli insan eline birakma taraftari degilim bizzat yasadim cunku
Kendi teyzem yedi senedir torununa bakiyor onda da ayni yorgunluk var artik bikmis illallah etmis durumda ne gerek var yasli insani o hale dusurmeye diye dusunuyorum etrafımdaki olumsuz bu ornekler beni etkiliyor acikcasi teyzem torununa bakmaktan yoruldugu icin cocuk da etkilenmis durumda kimsenin sozunu dinlemeyen arsiz yuzsuz bir cocuk oldu mesela ki bu hic hos degil
Meslegime gelince iki uni mezunuyum ikisi de muhendislik arti uc tane dil biliyorum ama bunlarin hicbiri kendi cocugumu en iyi sekilde kendim yetistirmekten daha onemli degil bana gore meslek hayatina cok istersem daha sonra da devam ederim dedim ve kestirip attim esim de konuyla ilgili cok destek oldu bana

X