Bebek sonrası bozulan evlilik ve tek başına mücadele, ne yapsam bilmiyorum

Bence bir süre onu görmezden gelin. Sadece kendiniz ve çocuğunuzla ilgilenin.
Onun yemeğini, çamaşır, ütü işlerini yapmayın. Kendilerini paşa zannediyorlar, her işleri görülsün ama yine de ya gözleri dışarıda olur ya da şükretmeyi bilmezler.
O sizle vakit geçirmekten hoşlanmıyorsa bırakın onu. Çocuğuzla dışarı çıkın, parka gidin. Arkadaşlarınız varsa onlarla görüşün. Kendinize bakım yaptırın, kısacası kendinizle ve evladınızla mutlu anlar yaşamaya bakın.
O size yakınlaşmıyorsa siz niye onun peşinden koşuyorsunuz? Sürekli boşan o zaman muhabbeti de yapmayın bence.

Bir süre böyle deneyin. Biliyorum aynı evde birlikte olup da ayrı gibi yaşamak zor a a şu an da farklı değil yorumlarınızdan anladığım kadarıyla. O yüzden farklı yollar deneyin.

Eşinizi gerçekten seviyor musunuz bir de ? Ve onun sevgisinden ne kadar eminsiniz? Bunun geçici bir dönem olduğunu düşünüyor musunuz?

Bir de çift terapisi deneyebilirsiniz belki, tecrübem yok bu konuda ama forumda illaki başlıklar vardır, bir araştırın bence.

Beraber geçen 10 yıl ve bir evlat var ortada. Yerinizde olsam kendimi yıpratmadan yapabileceklerime bakarım. Yine de olmuyorsa boşanmadan önce maddi özgürlüğümü elime almaya çalışırım.

Umarım her şey yoluna girer. 🌸
Uzun bir süre hiç konuşmadım ve bunu yapmaya çalıştım. Aynı ama ayrı dünyada oldum. Açıkçası sadece tek fark biraz tedirgin oldu benden çekindi ve kırıcı konuşmalarını biraz azalttı. Resmî oldum ve sadece çocukla ilgili birkaç cümle kurdum o kadar. Ama yine bir şekilde kavga ortamı oluştu ve kötü cümleler kurdu. Yalnız bir yolda yürüyorum. Çift terapisini de düşünüyorum ama eşim yanaşmaz açıkçası. Sevgi konusu saygısız ve kırıcı konuşan birine kalmadı belkide. Onun da bana bir sevgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü sevginin kırıcı ve yıkıcı olduğuna inanmıyorum. Ama geçici bir dönem mi onu da bilmiyorum. Arada dışarı çıkınca biraz yumuşuyoruz birbirimize. Ama ben yürütme konusunda biraz vazgeçmeye başladım. Bu kadar ağır cümle gururumu kırdı

Sorumluluk almak istemiyor. 10 sene boyunca iki kişi olduğunuz için tartışmaları bir şekilde anlatmışsınız. Çünkü sorumluluk min.imiş. Ama şu an hayatınızın ortasinda bir canlı var. Hem onunla hem de sizinle ilgilenmek zorunda. Bunu da yapmak istemiyor.
4 sene mucadele vermişsiniz. Ortada bir canlı yokken devam etmek kolay olmuş. Ama piyasaya çıkınca işler sarpa sarmış. Bence bu adam hep sorunlu imiş. Ama siz idare etmişsiniz. Bu işin sonu boşanmaya gider.
Açıkçası bende geçmişte demekkş görememısım diye düşünmeye başladım. Kimse bir anda böyle olmaz. Bu kişide sorunlar bence hep varmış ve ben görememısım. Şimdi de sorumluluk almak ıstemıyor. Ama lafta çocuğunu çok sevıyor. Gel gör ki boyle sevgı mı olur. Bebegın yanında kaç kez bagırdı bana. Uyardım bak bebegın yanında sesli konuşma dedim. Ama sorsanız çok seviyormuş çocugu. Hiç ınanmıyorum

Şunu da belirteyim bebeğin yanında birkaç kez sesını yükseltti ve çocuk korkarak baktı. Benı bu yönden yaralamaya çalışıyor. yani söylediğim birsey hoşuna gitmeyince çocuğun yanında bagırıyor. Çünkü ben bebek zarar görmesin diye susup hemen tamam diyorum.

4 yıl uzun uğraşlar sonucu bebek oldu. Kaç doktor gezdik. İnanın çok istediğine inanarak bu yola girdim. Ama yanılmışım
Ah kuzum.ya bebek gerçekten çok zor en sağlam evlilikler bile sarsilabiloyor geçici bir durumdur belki bizimde 3 yaşına girecek eşim çok ilgili ama zaman zaman tartışmalar yaşadık çünkü çok yorucu birbirimize hep anlayış gösterip alam yaratıyoruz mesela haftasonlari bigun o uyur sabah ben uyanırım bebeğimle bir gün ben uyurum o uyanır yemeğini yedirir altını değiştirdi oynatır falan şimdide parka dönüşümlü çıkarıyoruz birgun o bir gün ben bazen beraber haftasonlari ise beraber aktivitelere gidiyoruz 3 sene hep böyle geçti gercektennonun ilgisi yardımı olmasaydı asla üstesinden gelemezdim erkeklerim rolü çok büyük bu konuda keşke tüm hemcinslerim eşleri boyle olsa hiçbiri yorulmasa üzülmese.bazen parka yalnız anneler geliyor adamlar hiç yanlarında yok onların gözlerindeki o yalnızlığı çaresizliği görüyorum öyle üzülüyorum ki çocuklarıyla oynuyorum bende orada.yani diyeceğim o ki açım şekilde uyar bu çocuk ikinizin sorumluluğu ha istemiyor ben yapamam diyorsa yollarımızı ayirirsiniz nafakasini çatır çatır öder ömür boyu çocuğunun babasız buyur diye üzülme.boyle de babasız kalıyor zaten ha yokluğu ha varlığı bir olan adamlara acımayın hickimse acımasın

Açıkçası bende geçmişte demekkş görememısım diye düşünmeye başladım. Kimse bir anda böyle olmaz. Bu kişide sorunlar bence hep varmış ve ben görememısım. Şimdi de sorumluluk almak ıstemıyor. Ama lafta çocuğunu çok sevıyor. Gel gör ki boyle sevgı mı olur. Bebegın yanında kaç kez bagırdı bana. Uyardım bak bebegın yanında sesli konuşma dedim. Ama sorsanız çok seviyormuş çocugu. Hiç ınanmıyorum
Alakası yok. Çocuğu ya da seni seven böyle davranmaz. Aklı başında olan biri böyle davranır mi? Sana soruyorum sen neden böyle davranmıyorsun? Çünkü sen normalsin. O ise sorumsuz

Ah kuzum.ya bebek gerçekten çok zor en sağlam evlilikler bile sarsilabiloyor geçici bir durumdur belki bizimde 3 yaşına girecek eşim çok ilgili ama zaman zaman tartışmalar yaşadık çünkü çok yorucu birbirimize hep anlayış gösterip alam yaratıyoruz mesela haftasonlari bigun o uyur sabah ben uyanırım bebeğimle bir gün ben uyurum o uyanır yemeğini yedirir altını değiştirdi oynatır falan şimdide parka dönüşümlü çıkarıyoruz birgun o bir gün ben bazen beraber haftasonlari ise beraber aktivitelere gidiyoruz 3 sene hep böyle geçti gercektennonun ilgisi yardımı olmasaydı asla üstesinden gelemezdim erkeklerim rolü çok büyük bu konuda keşke tüm hemcinslerim eşleri boyle olsa hiçbiri yorulmasa üzülmese.bazen parka yalnız anneler geliyor adamlar hiç yanlarında yok onların gözlerindeki o yalnızlığı çaresizliği görüyorum öyle üzülüyorum ki çocuklarıyla oynuyorum bende orada.yani diyeceğim o ki açım şekilde uyar bu çocuk ikinizin sorumluluğu ha istemiyor ben yapamam diyorsa yollarımızı ayirirsiniz nafakasini çatır çatır öder ömür boyu çocuğunun babasız buyur diye üzülme.boyle de babasız kalıyor zaten ha yokluğu ha varlığı bir olan adamlara acımayın hickimse acımasın
Birtek banyosuna bebişin yardım ediyor. Bunu da sürekli yüzüme söyleyip kendin tek yaptır öğren artık diyor. Ben elimden kayar diye bebiş korkuyorum. Ama haklısınız gerçekten böyle de babasız gibi. Çocuğun yanımda sürekli tartışıp kavga ediyor ve bana sana karşı susmam herşeyi söylerim diyor. Ama artık boşanmanın da eşliğine geldim.

Alakası yok. Çocuğu ya da seni seven böyle davranmaz. Aklı başında olan biri böyle davranır mi? Sana soruyorum sen neden böyle davranmıyorsun? Çünkü sen normalsin. O ise sorumsuz
Gerçekten çocuğun yanında sesini yükseltmesi çok üzüyor beni. Ya ben çocuk etkilenmesin diye uğraşıyorum. Ama anlamıyor. Bebeğin etkilenmesi şahit olması beni mafediyor. Beni de buradan yaralıyor. Çocuğun yanında konuşup beni susturuyor. Çünkü ben bebekten dolayı herseye tamam diyorum. Gerçekten insan kendı canına bunu nasıl yapar bilmiyorum
Bana zarar vermek için çocuğa acı çektiriyor. Çünkü evladım zaafım benim

Bence eşiniz bebek istememiş. Herkes ona bebek sorduğu için baskıdan benimde olsun bitsin kafasında hareket etmiş gibi hissettim. Bebekle de ilgilenmiyor diyorsunuz yanlış anlamayın illa öyledir demiyorum ama hani derler ya anasını sevmeyen danasını da sevmez diye babalar annelere karşı yüksek bir sevgi hissetmiyorlarsa çocuğu da çok benimseyip ilgilenmiyorlar. Sanki siz boşanma konusunda reel bir adım atsanız boşanırsınız gibi hissettim.

Anasinin evine yollasana bu gereksizi?

Sohbet etmiyor diyorsun adam sizi istemiyor sohbet mi kalmis bacim? Ne pis bir herif bu ya.
Ben öyle bir hale geldimki ya bende mi sorun var bütün evlılıkler mı boyle doğrum yanlışım kaydı. Bu nasıl cümleler yani aklım almaz oldu. Tabi bende artık sert karşılık vermeye başladım
Ailem herseyı normal karşılayıp alttan al dedıkce normali bu sanmaya başladım

Birtek banyosuna bebişin yardım ediyor. Bunu da sürekli yüzüme söyleyip kendin tek yaptır öğren artık diyor. Ben elimden kayar diye bebiş korkuyorum. Ama haklısınız gerçekten böyle de babasız gibi. Çocuğun yanımda sürekli tartışıp kavga ediyor ve bana sana karşı susmam herşeyi söylerim diyor. Ama artık boşanmanın da eşliğine geldim.
Kıyamam ya öyle uzuldum ki bebisine ve sana sürekli seninle tartisiyoesa bebekte üzülüyordur hemen hissediyorlar çünkü gerçekten duzelme imkanı yoksa ayrılık iyi olur gibi duruyor umarım aileniz arkanızdadir ve şu an calisiyorsunuzdur o zaman çok saha kolay olur sizin için

Back
X