bebek sorunsalı?

senilk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
348
182
73
merhaba hanımlar,
şimdi benim konum şu,ben 27 eşim 32 yaşında ve 4 senelik evliyiz.İkimizde çalışıyoruz özel sektörde,evi krediyle aldık her ay birimizin yarıdan fazla maaşı krediye veriyoruz,şükrolsun kredi hariç başka borcumuz yok.
şimdi hem yaşımız gidiyor hem olup olmayacağını bilemediğimiz için bebek istiyoruz.Ama asıl mesele şimdi başlıyor,bebek olunca 2 sene kadar çalışmayı düşünmüyorum,bebeğe bakacak kimsem yok ayrıca biraz vakit geçirmek istiyorum bebeğimle onun o zamanlarını geri getiremem,ilerde pişman olamayayım diye.
ee ben çalışmayınca da tek kişi istanbul da geçinmek çok zor olacak,çok kararsız kalıyorum,ne yapacağımı bilmiyorum.
lütfen sizlerde fikirlerinizi söyleyin,başka fikirlerde duymak istiyorum.
En Büyük KK
eklemek istiyorum öyle ailelerden para alma gibi durumumuz yok,her iki tarafta ancak kendini geçindirecek kadar paraları var. ayrıca her ikimizin ailesi de istanbul dışında yaşıyor.
tüm harcamaları kendimiz yapacağız.

Geçim kaygınız var anlıyorum çokta haklısınız ancak günümüzde her yaşta çocuk doğurulabiliyor fakat önerilen 35'den öncesi malum bebeğin sorunlu doğma olasılığı annenin genç yaşlarına kadar çekilmiş durumda. İyice düşünün hangisi ağır basıyor ise karar verin, gerçekçi düşünmek lazım

İşe başladıktan sonra bebeğe ailenizden biri bakacak siz de calısacaksınız mecburen. Ev krediniz bittikten sonra calısmazsınız. Hesap ortada yapacak bişi yok.

Bakamazsınız, yapamazsınız. Hadi hamile kal, doğur, bitti değil olay.
Ummadık aksilik çıkabilir, hastalık çıkabilir, tek maaş ile ne siz geçinebilirsiniz ne çocuğa bakabilirsiniz. Bencillik olur çocuk yapmanız.

Ayrıca sorunsalı değil, sorunu.

ben de aynı şeyi planlıyorum hatta 2 sene değil de 5-6 sene düşünmüyorum, planımızı ona göre yapacağım istanbulda geçinmek zor ama bir süre buna katlanmak zorundayız imkan varsa çocuk doğana kadar biraz birikim yapın onun dışında kendi evinizi ödüyorsunuz sonuçta borcunuz da yok başka bence çok sıkıntı çekmezsiniz

Eşinizin maaşı ne kadar kredi tutarını maaşından düştükten sonra ne kadar kalıyor bunları paylaşabilir misiniz ?

Maddiyat sorununu tabiki küçümsememek gerekir. Yalniz krediniz ne zaman bitecek diyorum ki en az 4 5 senesi var e o zamana kadar çocuk yapmayacak misiniz? Malum yaşin ne kadar küçük olmasi sağlikli bi gebelik açisindan çok önemli.

geriye krediyi ödedikten sonra 700 tl kalıyor.
Kalan parayla İstanbul gibi yerde geçinmek çok zor ben şöyle bir alternatif düşündüm çocuk fikrini bir yıl boyunca erteleyip elden geldiği kadar birikim yaparak tek maaşlı döneme hazırlanırsınız zaten hamilelikte son 2 aya girene kadar çalışmaya devam edersiniz çocuğunuza ilk 6 ay baktıktan sonra sizde çalışmaya devam edersiniz.Ama ilk 6 aydan sonra bakıcı sorunu çıkacak onada o zaman bakarsınız :)

Allah aratmadan versin hadi yapalım dediğindede olmuyor bazen. Bence fazla plan yapma Hayat biter borç bitmez elbet ödenir

Bakamazsınız, yapamazsınız. Hadi hamile kal, doğur, bitti değil olay.
Ummadık aksilik çıkabilir, hastalık çıkabilir, tek maaş ile ne siz geçinebilirsiniz ne çocuğa bakabilirsiniz. Bencillik olur çocuk yapmanız.

Ayrıca sorunsalı değil, sorunu.
yorumunuz için teşekkür ederim.

tdk.gov.tr'den alıntı:

sorun:Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem.

sorunsal:1-Çözümü belli olmayan . 2-Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.

tdk.gov.tr'den alıntı:

sorun:Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem.

sorunsal:1-Çözümü belli olmayan . 2-Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.
benim konum için "sorunsal" daha uygun düşüyor.

Ya zaten şuan yapalım edelim deseniz de ha diyince olmuyorki bebek.
Krediniz kaç yıl var?

tdk.gov.tr'den alıntı:

Anlamını bildiğim için yazdım, sorunsal sıfat görevindedir.
Sadece anlam değil, kullanım şekli de önemlidir.

Back
X