• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ten rengi

ynknc

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Merhaba bebeğim iki buçuk aylık. Esmer doğdu doğduğunda saçları simsiyahtı teni de öyle. Zamanla saç rengi açıldı vücudundaki tüylerde de azalma oldu ama teni hala koyu. Elleri ayakları vücuduna göre daha beyaz. Zamanla düzelir mi ya da ten rengi açılır mı bu saatten sonra? Aynı durumu yaşayan var mı

Merhaba bebeğim iki buçuk aylık. Esmer doğdu doğduğunda saçları simsiyahtı teni de öyle. Zamanla saç rengi açıldı vücudundaki tüylerde de azalma oldu ama teni hala koyu. Elleri ayakları vücuduna göre daha beyaz. Zamanla düzelir mi ya da ten rengi açılır mı bu saatten sonra? Aynı durumu yaşayan var mı
Anne babaya benzemiyor mu daha mı koyu

Ne kadar koyu? Siz sarışın mısınız anne baba?

Uzamış sarılık var mı ? Sarılıktan dolayı esmer duruyor bebekler benim kızım 3 aydan sonra sarılık tamamen geçince rengi beyaz olmuştu.

Ben çok esmer bir popülasyonla çalışıyorum
Neredeyse melez dersin o kadar yani
Hani baba çok esmerse çocuk kapkara oluyor zenci gibi
Büyüdükçe biraz açılıp anne babaya benziyor rengi. Açılma derken buğday vs olmuyor tabii ki. Bir tık açılıyor.

Son düzenleme:
Benim yeğenim saçı sarı ama teni koyu doğdu sonra sarılık geçirdi 6 aya kadar esmerdi kara sarı gibi doktor demişti zaten tendeki sarılık geç geçer diye. 6. Aydan sonra beyazladı ama süt beyaz oldu. Anne baba beyaz tenliyse zaten beyaz oluyor ayrıca sağlıklı olsun ten renginin ne önemi var

Oğlum esmer, kızım beyaz. Ten renkleri kafama takacağım son şey

Ben esmerim eşim kumral ama bebeğim benden daha koyu şu an
Açılır ya senin gibi olur

Hala dayı teyze vs nasıl en esmer sensen ailede açılır kesin

Uzamış sarılık var mı ? Sarılıktan dolayı esmer duruyor bebekler benim kızım 3 aydan sonra sarılık tamamen geçince rengi beyaz olmuştu.
Sarılık değeri ilk haftalarda bakılmıştı normale dönünce bir daha bakılmadı. 20 günlükken covid olduğu için yoğunbakımda bir hafta kaldı çıktığında bembeyazdı sonra yine karardı çok garip bir şekilde 😅

Açılır ya senin gibi olur

Hala dayı teyze vs nasıl en esmer sensen ailede açılır kesin
Bakalım bekliyorum, kafamı karıştıran şey elleri ayakları yüzünün kulak kısmı daha açık kalan kısımlar baya koyu, bu normal mi değil mi insan çok düşünüyor gerçekten

Benim yeğenim saçı sarı ama teni koyu doğdu sonra sarılık geçirdi 6 aya kadar esmerdi kara sarı gibi doktor demişti zaten tendeki sarılık geç geçer diye. 6. Aydan sonra beyazladı ama süt beyaz oldu. Anne baba beyaz tenliyse zaten beyaz oluyor ayrıca sağlıklı olsun ten renginin ne önemi var
Evet haklısınız ten renginin bir önemi yok sadece vücudundaki renk farklılığı ve bizden de esmer oluşu kafa karıştırıyor

Görümcemde oğlunu doktora götürmüştü neden boyu kısa diye. Doktorda görümcemle enişteme bakıp neden acaba demişti. Görümcem 1.45 eniştem 1.60 . Yani diyeceğim sülalenizde esmer geni baskın olabilir. Bebekler zamanla rengi açılabilir koyulaşabilir. Zenci değil sonuçta. Sarışınlık kadar esmerlikte normaaal. Böyle şeylere takılıp üzmeyin kendinizii

Ki bizde de esmer kumrallık var eş tarafım sarışın. Kızım o kadar beyaz doğmuştu ki biz sezaryen sonrası o vücudundaki sıvıyı temizlemediklerini düşünmüştük, simsiyah saçı vardı saçı gün geçtikçe açıldı sarardı ama vücudu da aynı oranda esmerleşti . Tabi güneş falan gördü etti. Bunlar normal şeyler

Ki bizde de esmer kumrallık var eş tarafım sarışın. Kızım o kadar beyaz doğmuştu ki biz sezaryen sonrası o vücudundaki sıvıyı temizlemediklerini düşünmüştük, simsiyah saçı vardı saçı gün geçtikçe açıldı sarardı ama vücudu da aynı oranda esmerleşti . Tabi güneş falan gördü etti. Bunlar normal şeyler
Teşekkür ederim yorumunuz için 🫶🏻

Sarılık değeri ilk haftalarda bakılmıştı normale dönünce bir daha bakılmadı. 20 günlükken covid olduğu için yoğunbakımda bir hafta kaldı çıktığında bembeyazdı sonra yine karardı çok garip bir şekilde 😅
Bu nasıl oluyor ki çocuk bir beyazlıyor bir esmer oluyor? Karaciğerine falan baktılar mı bilgim yok ama ten rengi karaciğerle ilişkili olabiliyor diye biliyorum

Bu nasıl oluyor ki çocuk bir beyazlıyor bir esmer oluyor? Karaciğerine falan baktılar mı bilgim yok ama ten rengi karaciğerle ilişkili olabiliyor diye biliyorum
Biz de bilmiyoruz doktor kontrolünde bunu soracağım

Back
X