Bebek tuzlanırmı?

banyo suyuna az tuz koyuyosun tuzlama dedikleri o, bizi de tuzlamislar benim terim kokmaz ama bana sorarsan alakasi yok

bi kova suya bi corba kaşığı kadar konuyo galiba, ben oğluma yapmadim o da kokmuyo simdilik, dokuz aylik oldu
Benım bebegımde kokmaz terleyınce ter kokusu oluyor bnm KV karanfıllı suyla yıkamıstı oglumu .bu durumda oğlumun karanfil kokması mı gerekiyodu .Buda tuza ınanistan farkı yok bnm içim ,bilmiyorum ya cok degısik

İlginç .Bebek yanmıyomu tuzda

Yanabilecegi kadar tuz yok ki...
1 kova suya 1 yemek kasigi tuz.
Bunu diz iclerine dirsek iclerine kol alti ve kasiga suruyorsunuz.
Sonra duruluyorsunuz. Ben rusum bizde direkt bebek denize atilir. Deniz yoksa mevsim cok uygunsuzsa tuzlanir.

Pisik de olmaz. Ter de kokmaz. Cok kıllı tuylu de olmaz.

sonuçta ha akdenizde suya girmiş ha banyo suyuna bir çimdik tuz atıvermişsin.
bence de aklınıza salamuraya yatırmak gelmesin.
eskiden anneler hep tuzlarmış çok şükür sağlıklı evlatları.
tuzlamak isteyeni ürkütmemek, istemeyeni de çok görmemek gerek diye düşünüyorum.

Yanabilecegi kadar tuz yok ki...
1 kova suya 1 yemek kasigi tuz.
Bunu diz iclerine dirsek iclerine kol alti ve kasiga suruyorsunuz.
Sonra duruluyorsunuz. Ben rusum bizde direkt bebek denize atilir. Deniz yoksa mevsim cok uygunsuzsa tuzlanir.

Pisik de olmaz. Ter de kokmaz. Cok kıllı tuylu de olmaz.

gerçektn suan şoklar içerisindeyim .Bebeği denize atıyosunuz yada tuzluyosunuz. Bebek kokmuyo ve kıllı olmaz diosun. Kokmayı bılmemde ruslar zaten sarişin die biliyorum oyüzden olan tüy de gozukmuyodur heralde

Benım bebegımde kokmaz terleyınce ter kokusu oluyor bnm KV karanfıllı suyla yıkamıstı oglumu .bu durumda oğlumun karanfil kokması mı gerekiyodu .Buda tuza ınanistan farkı yok bnm içim ,bilmiyorum ya cok degısik

ya işte gelenek bizim memlekette espri yapsan espiri hosuna giden kisi "tuzlayim da kokma emi" der
bal da ver nolcak ki diyolar bana da bebegimin alerjik olduğunu bildikleri halde

he he deyip geccen napcan:deli:

tuzlamak isteyeni ürkütmemek, istemeyeni de çok görmemek gerek diye düşünüyorum.
Pekı bunu 40 cıkıncamı yapıyosunuz sizde .

gerçektn suan şoklar içerisindeyim .Bebeği denize atıyosunuz yada tuzluyosunuz. Bebek kokmuyo ve kıllı olmaz diosun. Kokmayı bılmemde ruslar zaten sarişin die biliyorum oyüzden olan tüy de gozukmuyodur heralde

Valla sok olacak bir sey yok canim yuzyillardir yapilan bir sey bu :)
Yeni cikmis yeni uydurulmus bir sey degil...

Sari da olsa kil kildir. Iste az oluyor boyle. Sanilanin aksine bir cok rus da sari degil kizildir :))

Tuz diyince benım aklıma su poşet tuzlar oluyo ya hepsini dokuymussun gibi gelmişti :)))

Bütün yavrularimi deniz tuzuyla yıkadım. Hala tuzlu su ve az sirkeli su ile leğende banyo keyfi yaparlar.

Pisigi önler, cildi taze tutar , tere iyi gelir.

Kendimde de yaparım.

Cogu kısı yapıyomıs anladığım kadarıyla .Ama ben bunu ılk kez eşimden duydum

Teri yüzde yüz engeller diye bir kaide yok. Çünkü tuzlanipta kokanlari tanıyorum.

Ter yapısı , yedikleri , vitamin/ mineral eksikliği , fazlalığı , bir hastalık v.s o terin kokmasina sebep olabiliyor.

Bu aylık bir bebek kokmamali. Mesela bebeğin kafası çok terlediginde ve koku yaptığında d ve demir eksikliğinden kaynaklanabiliyor deniliyor.
Araştırmak lazım.

Teri yüzde yüz engeller diye bir kaide yok. Çünkü tuzlanipta kokanlari tanıyorum.

Ter yapısı , yedikleri , vitamin/ mineral eksikliği , fazlalığı , bir hastalık v.s o terin kokmasina sebep olabiliyor.

Bu aylık bir bebek kokmamali. Mesela bebeğin kafası çok terlediginde ve koku yaptığında d ve demir eksikliğinden kaynaklanabiliyor deniliyor.
Araştırmak lazım.
Aynen kafası terliyor saçı kokuyor. Suan 3.4 gundur d vitamini veriyorum

Back
X