Doğuma Hazırlık Bebek Ürünleri Ne Bazlı Olmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nefesalnefesver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
5.443
12.932
248
Ankara
Merhaba sevgili hamişler..

13+5 haftalık hamileyim.. önümüzdeki ayki kontrolde inşallah kuzucumun cinsiyetini öğreniriz.. ben de son dakikaya kalıp masraflar belimi bükmesin die ufaktan alışverişlerimi yapayım diorm..

bizlere sormak istediğim bebişleriniz için yastık, yorgan, battaniye, nevresim gibi ürünleri hangi cins aldınız? yorganlarda mesela kuş tüyü, organik, yün, elyaf vb çeşitler var aynı şekilde de yastıklarda da.. battaniyeler de çoğunlukla polar ama polar zararlı die biliyorum..

sizler neleri tercih ettiniz, neleri tavsiye edersiniz??

Merhaba sevgili hamişler..

13+5 haftalık hamileyim.. önümüzdeki ayki kontrolde inşallah kuzucumun cinsiyetini öğreniriz.. ben de son dakikaya kalıp masraflar belimi bükmesin die ufaktan alışverişlerimi yapayım diorm..

bizlere sormak istediğim bebişleriniz için yastık, yorgan, battaniye, nevresim gibi ürünleri hangi cins aldınız? yorganlarda mesela kuş tüyü, organik, yün, elyaf vb çeşitler var aynı şekilde de yastıklarda da.. battaniyeler de çoğunlukla polar ama polar zararlı die biliyorum..

sizler neleri tercih ettiniz, neleri tavsiye edersiniz??
öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi. bebek alışverişini sona bırakmak çok eziyet oluyor ve panik oluyorsunuz ve dediğiniz gibi masraflı da oluyor. cinsiyeti belli olduktan sonra yavaştan alışverişe başlamanız iyi olur. giyim ve diğer ihtiyaçlar için, öncelikle mağazalardan ve internetten de bakabilirsiniz fikir edinip bir bütçe belirlersiniz ondan sonra da beğendiğiniz şeyleri yavaş yavaş alırsınız.

ihtiyacınız olabilecek şeyleri -hem bebek hem de sizin için - aşağıya sıraladım, ilk etapta aklıma gelenler ...

ben genelde tüm ihtiyaçlarımı bebekdukkanim.com, ebebek.com, unnado.com vb sitelerden istediğim zaman yorulmadan yapıyorum, kardeşimin ikizlerine de hep internetten alıyoruz mama, bez , giysi, oyuncak vs.
neler almak gerektiğine gelince:

giysi konusunda ben hep karışık bedende giysi almıştım bebekler çok hızlı büyüyorlar zira, hem yenidoğan hem 0-3 ay hem de 3-6 ay için öncelikle. ben genelde tek parçalık tulumlar giydirdim, çok ta rahattı, hastane çıkışlarının az parçalı olanlardan 2 -3takım (onların içinde hem body, hem tulum hem de 2 li setlerden var), 3-4 tane yeni dogan için body - benim kızım kusmadığı için giysileri kirlenmiyordu- az miktar yeterli olmuştu, ağız mendili,

şampuan olarak mustelayı kullandık, memnun kalduk

çocuk arabasını ana kucaklı set olarak aldığımız için doğumdan önce aldık, ana kucağını hastane çıkışında kullandık çünkü. arabada maxi cozy den çok memnun kaldık,

2-3 tane biberon (2 boy) eğer kullanmak zorunda kalırsanız bu sayı artıyor maalesef biz biberon kullanmak zorunda kaldık- biberon steril aleti, battaniye, biz çocuk odasını hazırladık ama o kadar minikti ki odada yatağında yatırmaktan vazgeçtik doğumdan 3 gün sonra gidip beşik aldık, 6 , 6,5 aylık olana kadar bizim odada beşikte yattı, sonra odasına geçirtik.
2-3 penye battaniye
1 -2 polar battaniye kış için seneye de kullanabilirsiniz. polar battaniye bebeğin tenine direk temas etmediği için rahatlıkla kullanabilirsiniz, veya penye battaniyenin üzerine örtersiniz biz öyle yaptık. ama polar uyku tulumları da var onları ben kızım bebekken kullanmadım ama geçen sene kullandım , polar tulumları bebeklerine kullanan arkadaşlarım çok memnundu.
uyku tulumu
2 -3 örgü yelek farklı bedenlerde
2-3 patik
çorap
alt açma minderi,
tarak
tırnak makası,
pişik kremi almıştım ama kullanmadım, zeytinyağı sürdük bir de bepanthen,
ateşölçer , ilk zamanlar ihtiyacınız olmaz ama elinizin altında olmasında faya var.

yorgan, yastık konusunda sorduğunuza gelince ;
hamileyken biz koştur koştu hem kaz tüyü yorgan, hem de uyku seti aldık sonra anladık ki herikisi de çok gereksizmiş. hem boşuna masraf o zaman için hem de yer kaplıyorlar. aldığımız kuştüyü yorganı ve uyku setinin yorganını daha geçen yıl kızım 4 yaşındayken kullanmaya , o dönemde almak çok gereksizmiş, çünkü ilk zamanlar battaniye yeterli oluyor, daha sonra da hep uyku tulumu kullandım, üstlerini çok açıyorlar, yorganla başedemiyorsunuz, ben uyku tulumu ile çok rahat ettim. emzirme yastığı hem emzirirken hem de oturmaya başladığı zamanlar çok kullanışlı oluyor. 3-4 tane de yastığı vardı ama onları da ilk zamanlarda hiç kullanmadık. zaten yastık önermiyorlar, yatağın başkısmının altına havlu, çarşaf koyup bira eğimli yapmıştı bebeğimizi o şekilde uyuttuk, doktorumuzun önerisi bu şekilde idi. yan yastık hiç almadım ve kullanmadım, almayı çok düşündük sonra vazgeçtik, sırt kısmına yan yatırdıktan sonra destek amaçlı battaniye, havlu gibi şeyleri katlayıp sırtından destekledik.

anne için- hastanede , 2 gecelik , 1 sabahlık, terlik (ayyakkabı şeklinde olanlardan aldım daha rahattı benim için), göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşırlardan bir paket (7'li ya da 5 'liydi galiba) , emzirme sütyeni 2 adet- daha sonra ihtiyacınız olursa alırsınız ilk etapta 2 adet yeterli .
şimdili aklıma gelenler bunlar ...
umarım yardımcı olmuştu,

yorgan, yastık konusunda sorduğunuza gelince ;
hamileyken biz koştur koştu hem kaz tüyü yorgan, hem de uyku seti aldık sonra anladık ki herikisi de çok gereksizmiş. hem boşuna masraf o zaman için hem de yer kaplıyorlar. aldığımız kuştüyü yorganı ve uyku setinin yorganını daha geçen yıl kızım 4 yaşındayken kullanmaya , o dönemde almak çok gereksizmiş, çünkü ilk zamanlar battaniye yeterli oluyor, daha sonra da hep uyku tulumu kullandım, üstlerini çok açıyorlar, yorganla başedemiyorsunuz, ben uyku tulumu ile çok rahat ettim. emzirme yastığı hem emzirirken hem de oturmaya başladığı zamanlar çok kullanışlı oluyor. 3-4 tane de yastığı vardı ama onları da ilk zamanlarda hiç kullanmadık. zaten yastık önermiyorlar, yatağın başkısmının altına havlu, çarşaf koyup bira eğimli yapmıştı bebeğimizi o şekilde uyuttuk, doktorumuzun önerisi bu şekilde idi. yan yastık hiç almadım ve kullanmadım, almayı çok düşündük sonra vazgeçtik, sırt kısmına yan yatırdıktan sonra destek amaçlı battaniye, havlu gibi şeyleri katlayıp sırtından destekledik.

,

bu güzel tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.. bebeğim şubat sonu dünyaya gelecek rabbim nasip ederse.. kış bebekleri için de mi battaniye tavsiye ediyorsunuz? gerçi ben oda ısısı belli bir derecenin üstünde ise bebeği çok kalın şeylerle örtmemenin daha iyi olduğunu duymuştum..
bir de siz kuştüyü takım almışsınız.. memnun musunuz ondan? biz kendimiz için yün yorgan kullanıyoruz.. internette de bebekler için yün yorganlar var hangisi daha iyi sizce?
bir de uyku tulumunu internetten hangi ebatlarda almak lazım.. standart mı yoksa yaş yaş değişiyor mu?
tekrar ilginiz için teşekkürler..

bu güzel tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.. bebeğim şubat sonu dünyaya gelecek rabbim nasip ederse.. kış bebekleri için de mi battaniye tavsiye ediyorsunuz? gerçi ben oda ısısı belli bir derecenin üstünde ise bebeği çok kalın şeylerle örtmemenin daha iyi olduğunu duymuştum..
bir de siz kuştüyü takım almışsınız.. memnun musunuz ondan? biz kendimiz için yün yorgan kullanıyoruz.. internette de bebekler için yün yorganlar var hangisi daha iyi sizce?
bir de uyku tulumunu internetten hangi ebatlarda almak lazım.. standart mı yoksa yaş yaş değişiyor mu?
tekrar ilginiz için teşekkürler..

rica ederim. yardımcı olduysam ne mutlu bana. ben 29 eylül de doğum yapmıştım. benim de bebeğim kış bebeği idi, biz kışın da battaniye kullandık. teyzesi polar bir battaniye getirmişti oldukça kalın ve çok yumuşacıktı, markasını hatırlamıyorum şimdi maalesef , onu kullandık çok içimize sinmediğinde, çok soğuk olduğunu düşündüğümüzde bir pamuklu battaniye + polar battaniye şeklinde kullandık ama çok örtmemek gerektiğini söylüyorlar, biz biraz belki abarttık, tek polar battaniye yeterli olurdu, şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım, ilk annelik olunca acemililik oluyor :)
uyku tulumları ise boy boy oluyor en azından benim kullandıklarım öyleydi, sadece 2 yaşındayken aldığım tulum 36 aya kadar kullanılabiliyordu onu uzun kullandık sadece. ama şimdi sizin yeni doğanlar için olanlardan almanız gerekir, çok minik oluyorlar çünkü (kardeşimin ikizlerine 0-9 ay bedenli uyku tulumu aldık çuval şeklinde uzun kollu idi, böyle bir tulum sizin işinizi görür, seneye başka bir tane almanız gerekir. kardeşim kullandığı polar uyku tulumu idi, içine de tek parçalık pamuklu tulumlarından giydirdi.
kuş tüyü yırgandan kızım memnun sanırım, gerçi kızım çok üstünde tutmuyor yorganı ama :) oldukça hafif, yıkanabiliyor, bir şikayetimiz olmadı. yün yorganı da var aslında kızımın ama annemde hiç getirmedim, ağır oluyor çünkü, ben rahat edemiyorum o da rahat edemez diye düşündüğümden onu kullanmadık. nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama biz Ankara'dayız, biz ince hafif yorganlardan kullanıyoruz yeterli oluyor, öyle evimiz de geceleri sıcak olmuyor. aklınıza takılan birşey olursa yazarsınız.

tekrar teşekkür ediyorum.. ben de aslen ankaralıyım ama eşimin görevi sebebi ile şimdilik sivas.ta bulunuorz.. bebişim 1 yaşına gelene kadar burdayız sonra Ankaraya döneceğiz rabbim nasip ederse.. o zaman bu bilgileri göz önünde bulundurarak zamanı geldikçe gerekli şeyleri temin ederim ben de..

Back
X