Bebek uyutma rutin vs uyku eğitimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi yess06
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yess06

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2024
9
1
6
28
Merhaba 5 aylık kızım var 5 aydır uyumuyor. Gündüz 5 dakikadan 3 uyku yapıyor memede gece ise babası uyutuyor bende asla uyumuyor ama yarım saate kalmadan uyanıyor sürekli yat kalk beynim dondu artık hayat kalitem ve sağlığım çok kötü durumda. Uyku rutinleri denedik asla düzen tutmadı. Uyku eğitimi almaya başladık nefesi kesilene kadar ağlıyor. Ve asla işe yaramıyor loş ortam duş saç tarama sakin sohbet etme kırmızı ışık hava nemlendirici reflü yatağı her şeyi denedik çocuk kesinlikle uyumuyor. Herkesin nasıl rutini tutturduğunu merak ediyorım açıkçası herkes muhteşem anne ben mi yapamıyorum anlamış değilim?

Merhaba 5 aylık kızım var 5 aydır uyumuyor. Gündüz 5 dakikadan 3 uyku yapıyor memede gece ise babası uyutuyor bende asla uyumuyor ama yarım saate kalmadan uyanıyor sürekli yat kalk beynim dondu artık hayat kalitem ve sağlığım çok kötü durumda. Uyku rutinleri denedik asla düzen tutmadı. Uyku eğitimi almaya başladık nefesi kesilene kadar ağlıyor. Ve asla işe yaramıyor loş ortam duş saç tarama sakin sohbet etme kırmızı ışık hava nemlendirici reflü yatağı her şeyi denedik çocuk kesinlikle uyumuyor. Herkesin nasıl rutini tutturduğunu merak ediyorım açıkçası herkes muhteşem anne ben mi yapamıyorum anlamış değilim?
Bebeğiniz diş çıkarma belirtisi var mı ayrıca 24 saatte kaç saat uyuyor

Toplam 2 saat uyuyor 10 ar dakika 5 er dakika gece bazen uyumak isterse yarım saat. Diş konusunda doktor henüz yok dedi

Bir çözüm öneriniz var mı desteksiz büyütmeye çalışıyorum ve uykusuzluktan delirmek üzereyim

Uyku eğitimi şart canım. İkinciye hamileyim kesinlikle eğitim vereceğim. Bebeğin çok az uyuyor gündüz. Alerjisi bir rahatsızlığı yok değil mi ? Bunlardan eminsen eğitime devam et. İllaki ağlayacak. Ben şu an kızımı memeden kesme sürecindeyim ağlıyor ama kararlıyım sende kararlı ol onun gelişimi içinde en iyisi uyumak.

Yorgunluğunuzu ve çaresizlik hissinizi buradan hissettim, kolaylıklar dilerim.
Daha küçük, yavaş yavaş herşey düzene girecek sürekli bunu hatırlatın kendinize, yarın bugünden daha iyi olacak, bir sonraki uykuya daha kolay geçecek diyin. Siz sakinleştikçe hem bebek de sakinleşecek, bizim gerginliğimizden stresimizden çok etkileniyorlar çünkü, hem de bebek bakımı daha kolay gelecek size, daha az yoracak. Buradan sarılıyorum size. 🥰
Uyku konusuna gelince, bence muhakkak bir rutin oluşturun ama öyle herşeyi denemeyin, çünkü her uygulama herkese uymaz, benim zevkle yaptığım birşey size çok sıkıcı geliyordur ve onu yaparken ne zaman uyuyacak diye bebeğin gözünün içine bakar stres olursunuz, bu kez bebek stresi hisseder uyuyamaz, o uyuyamadıkça siz daha çok gerilirsiniz böyle bir döngü. Muhakkak bir rutin oluşturun, size en uygun şey neyse onu rutin olarak belirleyin duş mu, masaj mı, emzirmek mi, yatakta yatırıp gıdıklamak oynamak mı, loş ışıkta sohbet mi, kitap okumak mı, ya da aklıma gelmeyen herhangi birşey. Sizin zevke yapacağınız ve sizi sakinleştiren, dinlendiren, bebeğe karşı olumlu hislerinizi arttıran bir iş olsun sadece buna bakın. Her neyse rutini belirlediyseniz her gün akşam aynı saatte, siz tokken ve tuvalet vs gibi başka bir ihtiyacınız yokken alın bebeğinizi, rutininizi uygulayın. Bir süre hiç bir işe yaramayacak, ama kararlı olun her gün aynı saatte, aynı rutini uygulayın 1buçuk 2 ay boyunca, bebek uyuyacak beklentisine girmeden. Siz kendinizi 2 aya hazırlayın ama buradan yazıyorum çok daha erken bebeğiniz bu düzene alışacak saati geldiğinde mayışmaya başlayacak. O mükemmel anne dedikleriniz böyle haftalarca aylarca rutin oturtmaya çalışıyor öyle bazıları kolaycacık yapıyor, bazıları beceriksiz anne yapamıyor diye birşey yok. 🤗
Gündüz uykuları için de söyleyebileceğim şey gece rutininin kısa ya da biraz modifiye edilmiş bir versiyonunu uygulayabilirsiniz. Bir de gündüzleri kanguru ya da sling kullanın, sarın kendinize oturun yemek yiyin, kahve için, işlerinizi yapın. Yine bebek uyusun da şu işimi halledeyim öu ihtiyacımı göreyim dinleneyim beklentisi bizi geriyor, bebek de bunu hissedip daha da geriliyor uyumuyor yine aynı kısır döngüye giriyoruz. Beklemeyin uyusun diye, boşverin uyumazsa uyumasın sarın kendinize kendi hayatınıza bakın. Yine yavaş yavaş düzene girecek gündüz uyku saatleri de. Bir de belki yapıyorsunuzdur, günce tutun uykuyu, beslenmeyi, bez değişimini, oyunları falan not ettiğiniz. Bu şekilde onu etkileyen şeyleri anlayabilirsiniz ona göre de yol çizersiniz. Bir de bebekler çilleri kakalarını varken yapmazken huzursuzlaşabiliyorlar uykuya geçmeleri zorlaşıyor. Huzursuz anlarında bezini açıp azıcık bekleyebilir, hatta bacaklarının altından tutup sırtını karnınız yaslayarak çişe tutabilirsiniz bunun için görsellere bakabilirsiniz Google dan. Benim kızım tuvalet iletişimi ne başlayınca daha uzun ve derin uyumaya başladı huzursuzluğu kalmadı.
Size de bebişe de kolaylık ve huzur diliyorum, sevgiler. 😍

Back
X