Bebek ve anne alışverişi

_cedric_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.262
1.675
Hamile bayanlar bebislerinize neler alıyorsunuz. Hastane için sonrası için. Liste yapsak hepimiz faydalansak diye düşündüm. Yeni doğan bir bebeğin olmazsa olmaz ihtiyacı olan şeyler nelerdir. Hastaneye giderken neler goturulur. Ve tabi ki anne de hastaneye giderken kendisi için neler koymalı çantasına. Doğumuma daha var ama bunlar hep aklımı kurcaliyor nerden baslayacagimi bilemiyorum. Kafam çok karışık haydi hanımlar yardimlasalim :)

Merhaba aldıklarını liste yapayım ben kızımdan kalanlar olduğu için beşik küvet anakucagi vs. Almadim
11 li hastane çıkışı
İki adet 5 li hastane çıkışı
Citcitli badilee
Ayaklı pijamalar
Çoraplar
Battaniye vs vardı zaten
İki adet nevresim takımı
Pike takımı
Islak mendil
İlk etap bez
Bornoz takımı
Kendim için;
İki adet alt üst pijama takımı
İki adet gecelik
Terlik
Emzirme sutyeni
Göğüs pedi
Bunlardan hastane çantasına konulacaklari daha ayarlamadim bakalım
Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Güzel bir hastane çantası listesi bulabilirsiniz internetten.
Kendi deneyimlerim şu yönde:
Bebek için havluya ihtiyaç yok. Kendin ve-veya refakatçin için banyo havlusu alabilirsin. Ben doğumdan sonra yıkanmak istemedim, normal doğum yapmıştım, zaten normal doğum bile olsa doğum sonrasında hemen suyun altına girecek hali olmuyor insanın.
En az iki hastane çıkışı takımı lazım. Eldivendense kolu kıvrılabilen takım bulursanız, kullanımı çok rahat, öneririm.
En az üç tane battaniye lazım. Bebeporta bebeği koyup eve döndük biz, bebeportun içini beslemek için battaniyeler gerekli olacak.
Doğum sonrası kanamam oldu, geceliğim ve pijamalarım açık renkliydi malesef, iyi olmadı. Koyu renkli olmaları daha iyi. Kullan at çamaşır kullanmadım, en büyüğünden kadın pedi kullandım. Zaten altınıza hasta bezi seriyorlar.
Bebeğin kusma ihtimaline veya bezin sızdırma ihtimaline karşı aldığınız her şeyin yedeğini de alın. Benim bağladığım bezlerde halen sızma oluyor, el çabukluğu ve becerisi zamanla oturuyor. Çıtçıtlı badiler de ilk aşamada zor, çocuğun kafasından geçirmek vs. Ben yanıma hiç almadım, iki tane hastane çıkışı almıştım, onun içinden çıkan adını hatırlamadığım bişey var atlet niyetine, göbek bağı düşmeden kullanılan, badi yerine onu kullandım. Çıkış takımlarında badi de oluyor gerçi.
Toka çok gerekli, çok bunalıyor insan. Çorap lazım, çorap giymezseniz bebek gazlı olur.
Süt hemen gelmeyebilir, panik yapmamak ve doğum sonrasında hemen süt getiren ürünleri kullanmak lazım. yanınıza kuru incir alabilirsiniz mesela, hem boşaltımınız da rahat olur. Kabızlık sorununuz varsa muhakkak önlemini alın, doğum sonrası dikişleri zorlamamak için kabız olmamak lazım.
güzel bir doğum dilerim.

Hamile bayanlar bebislerinize neler alıyorsunuz. Hastane için sonrası için. Liste yapsak hepimiz faydalansak diye düşündüm. Yeni doğan bir bebeğin olmazsa olmaz ihtiyacı olan şeyler nelerdir. Hastaneye giderken neler goturulur. Ve tabi ki anne de hastaneye giderken kendisi için neler koymalı çantasına. Doğumuma daha var ama bunlar hep aklımı kurcaliyor nerden baslayacagimi bilemiyorum. Kafam çok karışık haydi hanımlar yardimlasalim :)
Kıııız doğumuma var daha deme geç bile kalmışsın hemen hazırla çantanı. Sıpaların ne zaman geleceği belli olmaz. Ben 27 haftalıkken hazırladım herşeyi :)

Siz önereceğim tek şey var hastanede sütüm yok diye mama verdirmeyin bol bol kolostrom alması gerek onun midesi fındık akdar olucak o doyar onla . Ben o hataya düştüm malesef

Ben aldiklarimi yazayım en iyisi

Bebek için hastane çıkışı ve çitcitli badiler
Battaniyesi
kendim için de bir tane lohusa takımı 3 lu
bir de normal takım götürmeyi düşünüyorum.
Bebeğe ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum yada pisik kremi . Eğer sıkıntı olursa doktor ne derse ona göre hareket ederim diye düşünüyorum.

Yenidoğan bebek bezi alicam ama hangi marka iyidir fikir verirseniz bilen arkadaşlar çok memnun olurum.:KK49:

biberon ve emzik chicco almayi düşünüyorum nasıl sizce. Gerçi alsam bile kullanmak için değil de tedbir amaçlı olacak. Asla mama ve benzeri birseyi bebegime vermelerine izin vermem.

Şampuan ve bebek deterjanı hangi marka olmali bayanlar ??

Ha bir de Bebegime havlu alicam bukadar yeterli değil mi bebek çantası için .

kendime gelirsek havlu 2 takım Ped emzirme sutyeni terlik sıvı sabun. Başka ne lazım olabilir acaba. o_O

biz henüz bebek arabası, port bebesi, bi tane park yatak - şiltesini ve ana kucağını aldık. mobilyasını atölyeye sipariş vericem aybaşı. zaten bi şifonyer bide yatak istiyorum sadece odamızda gömme dolap var. özdilekten de battaniye nevresim uyku setini ayırttım gidip alıcam aybaşı. ağustosa da küçük parçalara geçicem kılık kıyafet biberon vs. doğumum eylülde ağustos sonu herşeyi bitirmiş olacak şekilde ayarladım. alışverişimi 4e -5e böldüm kafamda. büyük parçalardan küçüğe doğru...böyle yaparak hem kendimi yormuyorum hemde sağlıklı düşünerek aldığımı görüyorum.

Biz de genel alisverisimizi tamamladik hanimlar. Ter bezi onermisti bana dukkandaki bayan bebek emerken cok terliyor diye. Cok sevimli hastane cikisi setler aldik biz de. Genel olarak bakinca bir benim kendi alisverisim kalmis gorunuyor. Daha erken mi bilmiyorum ama simdiden derde dustum ben :)

Tekrar Merhaba bayanlar.
geçen gün annemle yine birseyler aldık bakalım doğumu annemin yanında yapıcam o yüzden bebek odasi yla ilgili hiç birşey almadım desem yeridir artık onları dönünce eşimle beraber alicaz ki zaten acelesi olduğunu düşünmüyorum sonuçta küçücük bebeği hemen odaya koyamam. En azından 6 aylık olana kadar bizim yanımızda besikte yatırmayı düşünüyorum. Evimize dönünce bi beşik işimizi görecek ve tabi bebek arabasi puseti ile bir de oto koltuğu alınacak.
-Gelelim aldigimiz diğer ufak tefek ihtiyaçlarına
Hastane çıkışı 1 takım
çitcitli badiler ve altlar
ağız bezi
gezmelik kıyafetler
birkaç tane ayakkabı
çoraplar
annemin ordugu güzelim yelekler
battaniyeler
alt açma bezi ve yastığı
prima yenidogan bebek bezi 50li li yeşil paket
bepantol pisik kremi (umarım kullanmaya gerek olmaz)
Avent 120 ml /4oz biberon (her ihtimale karşın aldım )
Avent 2li emzik
tırnak makası
chicco burun aspiratoru
banyo küveti Ve küvet için file
5li set ( içindekiler :alt açma,ana kucagi ,taşıma, kanguru ve Çanta )
2 adet nevresim takımıhazır değil anneciğim yaptirdi
2 adet bebek yastığı
1 e 1.5 ölçülerinde bir adet yorgan
minderler bunlarida annem yaptirdi

Oglusuma birde mustelanin sampuaninı alacağım. Islak mendil falan kullanmayı düşünmüyorum. Çok gerekli birsey mi fikirlerinize açığım. Başka almayi unuttuğum birsey varsa ekleyebilirsiniz bayanlar fikir vermek serbest :)

Kendime de emzirme sutyeni alacağım .
herseyi yikadik çantalar a koyulmayi bekliyorlar sadece bakalım hayırlısıyla doğum vakti gelirse inşallah hazır olacagiz:anneadayı:

Ben simdiden basladim almaya
2 hastane cikisi aldim 10 lu
1 kalin battaniye aldim . İki tane de hastane cikisinda ince var .
4 kilotlu corap 12 tane normal corap aldim
4 tulum aldim
2 tane yelek
4 uzun kollu ust ve patikli alt aldim
3 lü eldiven 3 lü yakalik ve 5li agiz mendili aldim ( hastane cikislarinda da var ekstra aldim bunlari )
1 tane havlu seti aldim ( havlu bornoz terlik var icinde :) )
İlerki aylara dogruda bolbol citcitli badi ikili pijama takimlari banyo ve bakim urunlerini almaya baslicam Allah izin verirse

Tekrar Merhaba bayanlar.
geçen gün annemle yine birseyler aldık bakalım doğumu annemin yanında yapıcam o yüzden bebek odasi yla ilgili hiç birşey almadım desem yeridir artık onları dönünce eşimle beraber alicaz ki zaten acelesi olduğunu düşünmüyorum sonuçta küçücük bebeği hemen odaya koyamam. En azından 6 aylık olana kadar bizim yanımızda besikte yatırmayı düşünüyorum. Evimize dönünce bi beşik işimizi görecek ve tabi bebek arabasi puseti ile bir de oto koltuğu alınacak.
Hastane çıkışı 1 takım
ağız bezi
gezmelik kıyafetler
birkaç tane ayakkabı
çoraplar
battaniyeler
alt açma bezi ve yastığı
Avent 2li emzik
tırnak makası
chicco burun aspiratoru
2 adet bebek yastığı

Oglusuma birde mustelanin sampuaninı alacağım. Islak mendil falan kullanmayı düşünmüyorum. Çok gerekli birsey mi fikirlerinize açığım. Başka almayi unuttuğum birsey varsa ekleyebilirsiniz bayanlar fikir vermek serbest :)

herseyi yikadik çantalar a koyulmayi bekliyorlar sadece bakalım hayırlısıyla doğum vakti gelirse inşallah hazır olacagiz:anneadayı:
Güle güle kullansin bebisinde çorap aldinmi ıslak mendil ise hastanede lazım oluyor canim yenidoğan için al sanada lazim eve gecince suyla pamukla yaparsin ben oyle yapmistim ayrıca göğüs pedi orkid bebeğe havlu takim
Bende şampuan almadim daha

Güle güle kullansin bebisinde çorap aldinmi ıslak mendil ise hastanede lazım oluyor canim yenidoğan için al sanada lazim eve gecince suyla pamukla yaparsin ben oyle yapmistim ayrıca göğüs pedi orkid bebeğe havlu takim
Bende şampuan almadim daha

Çorap var bisürü Annemde almış bende. Havlusu da tamam. Ozaman unibaby ıslak mendil alayım bir paket hastane için. Bende pamukla yapcam evde inşallah. Göğüs pedini çok akıntım olursa almayi düşündüm oyüzden henüz almadım . Ped olarak da orta boy lohusa lik Pedi aldım ilk günler onu kullanirim sonrası için orkide alicam evet.

Ve bugun bir tane pijama takımı daha aldım 2li takım diğeri üçlü zaten . Bunlar hastane için. Bir tanede emzirme sutyeni aldım bakalım .

Tekrar Merhaba bayanlar.
Hastane çıkışı 1 takım
ağız bezi
gezmelik kıyafetler
birkaç tane ayakkabı
çoraplar
battaniyeler
alt açma bezi ve yastığı
Avent 2li emzik
tırnak makası
chicco burun aspiratoru
2 adet bebek yastığı

Unibaby yenidoğan saf su ve pamuk al canım mutlaka..
Chicco burun aspiratöründen bende almıştım ama chicco el değiştirmiş ucu hiçbiyerde bulamadığım için birdaha almak zorunda kaldım.
Bebeğe nemlendirici mutlaka al bebeklerin vucudunun sürekli nemlendirilmesi gerek yetişkinler gibi yağ üretmiyor oda egzemaya yol açıyor. Zeytinyağ kullanırım deme doktorlar önermiyor onun yerine ya mineralli bebek yağı yada nemlendirici krem al ben zeytinyağlı bebe yağ unıbaby ve sebamed nemlendirici kullanıyoruö vucuduna sürüyorum her banyodan sonra
Emzirme sütyeni iğrenç birşey bebek tam kavrayamıyor sadece meme ucunu açıyor o sütyen bebeğin hissetmesi açısından aldım ama kullanmadım.

Unibaby yenidoğan saf su ve pamuk al canım mutlaka..
Chicco burun aspiratöründen bende almıştım ama chicco el değiştirmiş ucu hiçbiyerde bulamadığım için birdaha almak zorunda kaldım.
Bebeğe nemlendirici mutlaka al bebeklerin vucudunun sürekli nemlendirilmesi gerek yetişkinler gibi yağ üretmiyor oda egzemaya yol açıyor. Zeytinyağ kullanırım deme doktorlar önermiyor onun yerine ya mineralli bebek yağı yada nemlendirici krem al ben zeytinyağlı bebe yağ unıbaby ve sebamed nemlendirici kullanıyoruö vucuduna sürüyorum her banyodan sonra
Emzirme sütyeni iğrenç birşey bebek tam kavrayamıyor sadece meme ucunu açıyor o sütyen bebeğin hissetmesi açısından aldım ama kullanmadım.

Pamuk aldım . Chicco burun aspiratorunu geri verip başka marka mi alsam öyleyse Bilemedim bak şimdi. Nemlendiriciyi de çocuk doktoruna sorup da almayi düşünüyorum ama aklımda sebamed mustela ve bepantol sen herhangi biri var . Emzirme sütyeni de 2tane aldım ama denedim gayet güzel açılıyor falan hoşuma gitti yani bakalım kullaninca gorecez asıl :)

Bunlara ek olarak mustelanin 500 ml lik saç ve vücut sampuaninı aldım oglusum için. Ilk kez bir şampuan a bukadar para ödedim ama hersey oglus için daha kendime okadar pahalı şampuan almamistim :KK48: kendime de lansinoh göğüs ucu ve çevresi için krem aldım . Bebisime 4 lu dogal banyo sungeri aldım ve birde ateş ölçer. Hepsini eczaneden aldım. Nemli bir sehirde olduğum için bebegime vücut losyonu yada krem almak için acele etmiyorum . Ihtiyac durumunda mustelanin 300 ml lik nemlendirici vücut losyonundan alacağım inşallah.

Bayanlar sizde eksiklerinizi aldık ca yazarsaniz hepimiz için güzel bir fikir alışveriş i olur diye düşünüyorum :anneadayı:

kızlar şimdiye kadar aldıklarımı ve alacaklarımı yazıyorum. :anneadayı:ben öyle çok fazla marka takıntılı biri değilim o yüzden aldıklarımın çoğu markalı şeyler değil uygun ve aynı zamanda kaliteli olan her şeyden aldım denilebilir :KK49:
bebeğim için aldıklarımız
-bebek odası takımı ( büyüyen beşik, 3 kapılı dolap, şifonyer)
-beşik örtüsü ve beşiğin tülü, iki adet yatağı falan bu takımın içinde geldi.
-oyun parkı beşik
-2 adet nevresim takımı
-yorgan, yastık set
-5'li set ( port bebe, ana kucağı, kangru, alt açma ve çantalı olandan)
-uny baby çantalı set( 2 adet alt açma örtüsü, köpük şampuan, bebek yağı, 2 adet ıslak mendil, pişik kremi var içinde ) bu seti almakla bir çok şeyi almış oldum genelde set tercih etmemin sebebi de buydu :KK45:
-1 adet büyük 1 adet küçük cam biberon
-1 yenidoğan seti( ppa biberon küçük, 2 adet emzik ve kutusu, burun aspiratörü, suluk var içinde)
- 2 adet havlu ve 1 adet bornoz takımı terlikleri bile var küçücük çok tatlı :KK48:
-1 örgü battaniye, 1 kalın 3 ince battaniye, kundak battaniye denilen şeyden annem almış bakalım göreceğiz daha elime ulaşmadı :)
- 2 takım 10lu hastane çıkışı
- el örgüsü yelek, patik, tulum ve elbiseler anneciğimin ellerine sağlık:21:
- 1 adet çıngıraklı çorap ve normal çoraplar, patik, ev ayakkabısı
- bebek deterjanı ben dalinin toz deterjanını aldım sıvı deterjanın pek iyi yıkamadığını duydum o nedenle bakalım deneyip göreceğiz :)
- çeşitli zıbın, ayaklı ayaksız tulumlar, 5li takımlar
- alt açma ve yastığı iki takım anne anne ve babaanneden :)
- ağız mendilleri, önlükler, ilk zamanlar için kollu penye atletler
- ince penye yelekler
- küvet, kova, maşrapa, file, banyo süngeri
- tırnak makası, tarak ve fırçası
- ateş ölçer hem emzik olanından hem de normal olanından aldım.
- oto koltuğu olarak da kullanılan bir şey var ya puset mi adı her neyse ondan. :anneadayı:

kızım için alacaklarım : odasına perde, bebek bezi, bebek telsizi, kapı süsü ve bebek şekerleri kaldı, bir de isme özel çikolatalar var ya onlardan yaptırıcam :KK76:

gelelim kendim için aldıklarıma;
- 1 takım gecelik
- 1 takım pijama
- lansinoh göğüs ucu kremi
- göğüs ucu koruyucu
- süt saklama poşeti.

kendim için alcaklarım;
- sütyenli emzirme atleti
- süslü terliklerden :KK59:
- süt sağma pompası
- mesane pedi ya da hasta bezi daha karar veremedim, orkid gece ve uzun olanından.
- göğüs pedi
kendim için alacaklarım daha fazla, o yüzden bundan sonra annenin eksikleri tamamlanacak ve artık İpekcik beklenecek :KK200::anneadayı: herkese hayırlı doğumlar diliyorum sevgili anne adayları :anneadayı:

X