• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve emzirme

mslmn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
138
4
116
Diğer
Slm hanimlar benim 13 aylik bi bebegim var. Benim derdim emzirmek... dogdugundan beri asiri derecede memeye duskun bi bebek..ozellikle geceleri mememden cekince hemen uyaniyo..memelerimin uclarini artik hissedemiyorum. Okadar cok aciyoki anlatamam.bu yuzden uyku duzenimizde hic yok.gecenin bu saatinde hala oturuyoruz. Mesela gece 12 de yatsak sabah 5 e kadar agzindan memeyi cikarmasam uyur ama ole cok aciyoki artik 5 saat meme agizda kalinca bende mememi cikartmak zorunda kaliyorum
Iste benim cadida gozleri aciveriyor....
Bi daha memeyi vermeden uyumuyo
Cok bilirim sabah 5 ten sonra agladigim...
Kisacasi memeyi biraktirmak istiyorum artik.
Masalah yemesi cok guzel..
24 ayina kadar emzirmeyi bende cok istiyorum ama nasil dayanicam bi bu kadar daha gucum kalmadi..
13 aylik olduk...nolur bisi soleyin..
Napiyim ben..?

Canım ben oğlumu 1 yaşına girdikten sonra gece emzirmeyi bıraktım, hemen hemen 2 yaşına kadar gündüz ne zaman isterse emdi ama gece vermedim. Böylece geceleri uyku düzenimiz oldu, kışın akşam 8 de , yazında 9 da uyur , sabah 5-6 gibi uyandığında emzirip tekrar yatırırdım, 8 gibi uyanınca da kahvaltısını verirdim .ama burda önemli olan, gece emzirmenin de yerine biberon, süt ,meyva suyu gibi birşey KOYMAMAK .Bütün gece emzirdiğine göre beraber yatıyorsunuz, öncelikle buna bir son vermelisin. 3-5 gün bilemedin 1 hafta zorlanırsınız ama sonrası ikiniz için de rahat olur. Oğlum 6 yaşına girecek maşallah 9 aylıkken kendi kendine uyumaya alıştırdım, hala uykularımız çok düzenlidir ve herkes gıpta eder :) sadece gece bezini bıraktırmak konusunda başarısız olmuş bir anne olarak , bunun haricinde ne istersen sorabilirsin :) elimden geldiğince yardımcı olurum ;)

Tatlim gece memeeyi vermesen sadece gunduz emse. Gecede biberon versen tabi ilk hafta zor olur ama bir hafta zorlugun olur alisir. Tabi arada kacamak yapmamalisin.

Canım ben oğlumu 1 yaşına girdikten sonra gece emzirmeyi bıraktım, hemen hemen 2 yaşına kadar gündüz ne zaman isterse emdi ama gece vermedim. Böylece geceleri uyku düzenimiz oldu, kışın akşam 8 de , yazında 9 da uyur , sabah 5-6 gibi uyandığında emzirip tekrar yatırırdım, 8 gibi uyanınca da kahvaltısını verirdim .ama burda önemli olan, gece emzirmenin de yerine biberon, süt ,meyva suyu gibi birşey KOYMAMAK .Bütün gece emzirdiğine göre beraber yatıyorsunuz, öncelikle buna bir son vermelisin. 3-5 gün bilemedin 1 hafta zorlanırsınız ama sonrası ikiniz için de rahat olur. Oğlum 6 yaşına girecek maşallah 9 aylıkken kendi kendine uyumaya alıştırdım, hala uykularımız çok düzenlidir ve herkes gıpta eder :) sadece gece bezini bıraktırmak konusunda başarısız olmuş bir anne olarak , bunun haricinde ne istersen sorabilirsin :) elimden geldiğince yardımcı olurum ;)
canım ya gece emzirmeyi nasıl bıraktırdın ...bende 19 aylık oğlumu gece gndüz emzryorum çok düşkün...gndüz neyse de gece hakkaten zor olyo..uyandığında illa emecek sallamayla falan uyumuyo sen nasıl başardın acaba...

farkında degılsın belkı canım ama memeyi sen alıstırmıssındır aklında kalsın yeni dogdugu zamanlardan ıtıbaren bebek uyur uyumaz memeyi agzından cekmen lazım cekmeyınce emzık gıbı alısmıs gece uykusuzlugununda sebebi bundan bende ıkı cocugumu emzırdım uyuduklarında hemen yatagına yatırırdım alah yardımcın olsun

Canim saol cevabin icin...
Peki oglun memeye cok duskun bi cocukmuydu ayni bnm kiz gibi?

Slm hanimlar benim 13 aylik bi bebegim var. Benim derdim emzirmek... dogdugundan beri asiri derecede memeye duskun bi bebek..ozellikle geceleri mememden cekince hemen uyaniyo..memelerimin uclarini artik hissedemiyorum. Okadar cok aciyoki anlatamam.bu yuzden uyku duzenimizde hic yok.gecenin bu saatinde hala oturuyoruz. Mesela gece 12 de yatsak sabah 5 e kadar agzindan memeyi cikarmasam uyur ama ole cok aciyoki artik 5 saat meme agizda kalinca bende mememi cikartmak zorunda kaliyorum
Iste benim cadida gozleri aciveriyor....
Bi daha memeyi vermeden uyumuyo
Cok bilirim sabah 5 ten sonra agladigim...
Kisacasi memeyi biraktirmak istiyorum artik.
Masalah yemesi cok guzel..
24 ayina kadar emzirmeyi bende cok istiyorum ama nasil dayanicam bi bu kadar daha gucum kalmadi..
13 aylik olduk...nolur bisi soleyin..
Napiyim ben..?

diren anne :37:

kızımın öyle emmesini çok isterdim ki.birden bırakamazsınız çocuga cok eziyet olur ayrıca parmak emmeye yönelebilir.meme yerine koyacagınız bir şey olmalı.

farkında degılsın belkı canım ama memeyi sen alıstırmıssındır aklında kalsın yeni dogdugu zamanlardan ıtıbaren bebek uyur uyumaz memeyi agzından cekmen lazım cekmeyınce emzık gıbı alısmıs gece uykusuzlugununda sebebi bundan bende ıkı cocugumu emzırdım uyuduklarında hemen yatagına yatırırdım alah yardımcın olsun

Kesinlikle bu derece duskun olmasinin nedeni benim. Cunku buyuk cocugum beni sadece 3 ay emdigi icin hep emzirmek icimde kaldi. Bu bebegimdede ne zmn istesem hep mememi verdim birakmak istedigi zmn agzindan cektim. Ama simdi hatami anliyorum ; (

böyle derdi olan anneleri okuyunca nasıl özeniyorum. benim kızım 1 kere bile emmedi.
çok uğraştım almadı memeyi...
almayınca da süt de şelale gibi olmuyor. pompayla çekmek yetmiyor. gün geçtikçe azaldı. 3. ayın sonunda pompayla sağmayı da bıraktım.
telaş yapma. nasıl olsa bırakacak..

böyle derdi olan anneleri okuyunca nasıl özeniyorum. benim kızım 1 kere bile emmedi.
çok uğraştım almadı memeyi...
almayınca da süt de şelale gibi olmuyor. pompayla çekmek yetmiyor. gün geçtikçe azaldı. 3. ayın sonunda pompayla sağmayı da bıraktım.
telaş yapma. nasıl olsa bırakacak..

Bende ilk cocugumda ayni senin gibi dusunuyordum. Bole seyler duyunca bebekleri hem ne guzel emiyor hemde sikayet ediyolar diyodum annelere cok kiziyodum.o yuzden bu bebegimde mucadele verdim emmesi icin.... anladim ki cok fazla mucadele vermisim bagimlisi olmus:)

Dudak tiryakisi olmuş sizinkiler :) cidden ihtiyaç değil, keyif yapıyorlar . Dediğim gibi 9 aylıktan itibaren yatağına koydum ve uyudu kendi, gece emzirmeyi keseceğim zamanda , uyumadan önce emiyordu zaten , akşam yemeğini de güzelce yediriyordum, yatmadan 1 saat kadar önce tahıllı bilmem neli mamalardan da yiyordu. Yattıktan sonra her uyandığında bebek suluğu ile sadece su verdim, biberonla değil kesinlikle, biraz ağladı tabi , 3 gün kadar sürdü sanırım. Böylece sadece gerçekten susadığı zamanlar uyandı sadece ve çoğu zaman hiç uyanmadan uyudu, hala da öyledir. Asla ve asla biberonla süt vermeyin gece. Kesintisiz uyumasının ona şuan daha çok yararı var.
Gece biberonu , biberon çürüklerine sebep oluyor,
çocukta bu sefer meme yerine biberon alışkanlığı başlıyor onun içn uyanıyor.
Bütün gece habire süt içtiği için sabah kahvaltısını yapmıyor.
Fazla süt Demir eksikliğine sebep oluyor ve 1 yaşında ki bir çocuk artık rahatlıkla sabaha kadar birşey yiyip içmeden uyuyabilir, su hariç tabi. Ayrıca sağlıklı olanı da bu.

Dudak tiryakisi olmuş sizinkiler :) cidden ihtiyaç değil, keyif yapıyorlar . Dediğim gibi 9 aylıktan itibaren yatağına koydum ve uyudu kendi, gece emzirmeyi keseceğim zamanda , uyumadan önce emiyordu zaten , akşam yemeğini de güzelce yediriyordum, yatmadan 1 saat kadar önce tahıllı bilmem neli mamalardan da yiyordu. Yattıktan sonra her uyandığında bebek suluğu ile sadece su verdim, biberonla değil kesinlikle, biraz ağladı tabi , 3 gün kadar sürdü sanırım. Böylece sadece gerçekten susadığı zamanlar uyandı sadece ve çoğu zaman hiç uyanmadan uyudu, hala da öyledir. Asla ve asla biberonla süt vermeyin gece. Kesintisiz uyumasının ona şuan daha çok yararı var.
Fazla süt Demir eksikliğine sebep oluyor ve 1 yaşında ki bir çocuk artık rahatlıkla sabaha kadar birşey yiyip içmeden uyuyabilir, su hariç tabi. Ayrıca sağlıklı olanı da bu.

Ayy cok guzel bilgiler verdiiiinn.... cook tesekkur edcerim.. simdi uyuttum kizimi ins. Bu gceden sonra ole yapacagimm..

Ayy cok guzel bilgiler verdiiiinn.... cook tesekkur edcerim.. simdi uyuttum kizimi ins. Bu gceden sonra ole yapacagimm..

Hadi bakalım kolay gelsin arkadaşım. Sabırlı ve istikrarlı olmalısın. Ağlamaları içini burkabilir ama geçiyor merak etme. Bazı anneler ağlatma yöntemini doğru bulmuyor ama ben kendi kendine uyumaya da bu şekilde alıştırdım ve hiç pişman değilim. Ama önemli olan, o ağlrken , yanında durup yataığına yatırdım, saçını okşadım, güzel güzel konuştum, hadi bakalım uyuyoruz, ee ee yapıyoruz dedim, sakinleştirip çıktım odadan.ilk gün 1 saat 45 dk ağlayarak durdu yatağında, yorgunluktan uyuup kaldı, 10 dakikada bir gidip sakinleştirdim,2.gece 45 dk ağladı, 3. Gece 15 dk ve o oldu,4. Gece yattı ve uyudu. O günden sonra başkasının evin bile gitsek, nerde yatırsam , hemen uyudu.Oğlum 6 yaşında ve gayet sağlıklı, özgüveni yüksek, sosyal ve neşeli bi çocuk.

evet canim belki farkinda olmadan alistirmissin bebegi gecen arkadasimdada fark ettim bebegi 11 aylik ihhh demesiyle tikayi veriyor gogsunu bebegin agzina bebek artik emzik yerine kullanir olmus birsey demedim gucenir diye ama kendisi dedi cok uykusuz kaliyorum hep agzina istiyor cok yorgunum diye gercekden cok yorucu yavas yavas alistir birakmaya yoksa bitgin yorgun anne olursun bizler enerjili olmaliyiz her daim annelik cok zor cooookkkk ne yapalim rabbim yavrularimiza saglik mutluluk versin biz katlaniriz herseye:34:seninde biran once duzene girer insallah bebegin:34:

oğlum 19 aylık bu gcedn itibaren dedğin gbi yapcam umarım başarılı olurum yaa..çok sağol ayrıca bilgilern için sonucu yazcam bakalım buraya 3 güne normal uykulara dneriz artık inşallh...

Sevgili chip ;)
Dun gece k7zim meme vermedigim icin saat 6:30 da uyudu. Sonra 7 de kalkti tekrar meme istedi vermedim.su verdim icmedi.yarim saat ugrastiktan sonra artik uyku kafasina vurdu uyuyakaldi. Kesintisiz 12:30 a kadar uyudu.kalkinca kahvaltisini yaptirdim. Simdi uykusu geldi emziriyorum uyuyor.buraya kadar kizimin yasadiklari..
Ben sabaha kadar durmaktan yorgun dusmus sekildeyim.psikolojim bozuldu artik uykusuzluktan... bebekliginden beri uyku problemimiz hep vardi. Inanki 13 aydir 3-4 saatlik uykuyla ayakta duruyorum.sabah ben 11 de kalktim. Yataktan kalkar kalkmak sinirlerim bosaldi.3 e kadar hic sebepsiz gozlerim sisene kadar agladim.
Simdi kizim kac saat uyur bilmiorum. Uyaninca ne zmn bi daha uyutmaliyim. Yoksa 10 gibi falan direk gece uykusuna mi yatirmaliyim. Tabi uyursa...

He bu arada gece 2:10 uyuttum demistim ya..
10 dk sonra uyandi kalkti oyuncaklariyla sabah 6: 30 kadar oynadi(dipnot)

Canim cevaplarini dort gozle bekliyorum.

Back
X