- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Aslinda beni doktorumuz endiselendirdi cocugunuz alarm veriyor dedi konusmadigi icin , onu dedigi gunden beri icim icimi yiyor bir terslik mi var diye her yaptigi dikkatimi ceker oldu .Bıgün buna benzer bir konu daha vardı. Çocuğunuz gayet normal. Her çocuk hemen konuşmaz. Benim kızım doğru düzgün cümle kuramazken ondan küçük çocuklar şakır şakır konuşuyordu. Ama kızım kendini güzel ifade ederdi hareketlerle. Sizinki de etrafına ilgisiz değil. Böyle çok çocuk var. Yaşı ilerledikçe, etrafındakiler onu anlamadıkça o da dilini geliştirecek. Kreş bunun için ideal yer.
5 yaşında hiç susmayan bir kızım var şu an. 3 yaşında kreşe başladığında bir videosunu çekmiştik, insan inanamıyor:))
Diyeceğim o ki; çocuklarınızı takip edin ama didiklemeyin genç anneler
Anlattıklarınıza gore bana normal göründü. Instagram bebelerine takılmayın. Arada bende 17 aylik bebekler icin oyunlara bakiyorum ama karsilastirmamaya, o yapiyor benimkide yapsina fazla takilmiyorum. Zorlamanin ters tepecegini dusunuyorum. Siz gun icinde sohbet edin kizinizla, oyunlar oynayin, gezin tozun. Ben aşırı kuralcıyım. Onun dısında pek çatışmayız kızımla.Selam kadinlar kulübünün guzel kadinlari ;
Evet gece gece yine düşünceler sardi beni .
Benim 19 aylik bonus kafa bir kizim var :) ama gelin görun ki bilincli olarak kedi ve aç disinda konusmuyor
Disarda kedi gorse hemen kedi kedi diye pesinden kosuyor ama henuz bize anne baba demedi .
Yapabildiklerini siralayacak olursam benim yüzümde agiz burun ve dislerimi sorunca gosteriyor .
Sulugunu , topunu ve sevdigi kitaplarini istiyince getiriyor .
Ismini biliyor her seslenisimde donuyor ve goz kontagi var .
Acikinca beni mama sandeyesine gotuyor .
Ayakkabilarin yerini filan sorunca hemen gosteriyor ve disari cikmak istiyor .
Anne baba demiyor ama babasini ve beni taniyor baba nerde diyince hemen babasina gidiyor vs vs ...
Ama anlamsiz uzun uzun kelimeler disinda asla konusmuyor .
Cok cok inat kendi istedigi seyler disinda birsey yapmaz .
Kendi ellerini kullanmaktansa benim ellerimi kullanmayi istiyor ama ben izin vermeyince kendi elini kullaniyor .
Birseyi yapmak icin zorladigim zaman huysuzlaniyor yapmiyor .
Evet sizce gelisimi normal mi ?
Endiselenecek bir durum var mi ?
Doktorumuz konusmasinin geciktigini soyledi ama testler icinde henuz kucukmus .
Bu konuyu cok takiyorum kizimda gelisim geriligi ya da otizm olabilir mi ?
Instagramda ayni ayda cocuklar goruyorum şakır şakır konusup herseyi anlayip yapan bebekler var onlari gorunce iyice modum dusuyor .
Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Gecen gun bir arkadasimla konustuk bu cocugun konusmasi konusunu. Iki bucuk yasinda dort kelime soyluyor ama soylediklerimizi yapiyor dedi. Gosterip yaptiriyormus. Nesnelerin yiyeceklerin adini sık sık tekrar edip adıni soyleyip istemesini soyleyebilirsin dedim. Bakıcım cocugunu oyle bir yontemle konusturmus. Gun icinde surekli tekrar ederim her seyi ben. Yolda giderken sonbahari , kışı, yaprakların nicin dustugunu, kar yagacagini falan anlatirim 17 aylik bebeye:) o da zamanla yerde gordugu kuru yapraklara yaprak diye gostermeye basladi. Ama her disari ciktigimizda gosterip anlatiyorum ve eline veriyorum dokunmasini istiyorum. Cocuklar dokunduklari tattiklari seyleri daha cabuk ogreniyorlar. Kontrole gittiginde doktora danisacakti. Her cocugun gelisimi farklidir.Aslinda beni doktorumuz endiselendirdi cocugunuz alarm veriyor dedi konusmadigi icin , onu dedigi gunden beri icim icimi yiyor bir terslik mi var diye her yaptigi dikkatimi ceker oldu .
Yapiyorum bende kizimda cok sever kitpalari var hayvanlar filan organlar ayri ayri kitaplar getirir elime verir acik gostereyim diye ama sadece benim soylememi istiyor kendisinde ses yok .Gecen gun bir arkadasimla konustuk bu cocugun konusmasi konusunu. Iki bucuk yasinda dort kelime soyluyor ama soylediklerimizi yapiyor dedi. Gosterip yaptiriyormus. Nesnelerin yiyeceklerin adini sık sık tekrar edip adıni soyleyip istemesini soyleyebilirsin dedim. Bakıcım cocugunu oyle bir yontemle konusturmus. Gun icinde surekli tekrar ederim her seyi ben. Yolda giderken sonbahari , kışı, yaprakların nicin dustugunu, kar yagacagini falan anlatirim 17 aylik bebeye:) o da zamanla yerde gordugu kuru yapraklara yaprak diye gostermeye basladi. Ama her disari ciktigimizda gosterip anlatiyorum ve eline veriyorum dokunmasini istiyorum. Cocuklar dokunduklari tattiklari seyleri daha cabuk ogreniyorlar. Kontrole gittiginde doktora danisacakti. Her cocugun gelisimi farklidir.
Daha 2 yaşında bile değil. Doktorunuzu değiştirin siz. Bizim doktor bizi hiç telaşlandırmadı. İfade etmeye çalıştıklarını anlamayın dedi. Biz ne kadar uymaya çalışsak da kreş gibi olmadı.Aslinda beni doktorumuz endiselendirdi cocugunuz alarm veriyor dedi konusmadigi icin , onu dedigi gunden beri icim icimi yiyor bir terslik mi var diye her yaptigi dikkatimi ceker oldu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?