- Konu Sahibi Quennhazel
-
Sen karşındakini tanımadan yargılıyorsun dıyeHayatı kendi kendilerine yorucu hale getirip sonra hayat çok zor, çok yorucu diye konular açıp depresyona giriyorlar. Kadın burda bile kendini ispat çabasında sofra fotoğrafı paylaşıyor, çok ilginç gerçekten.
Ama öyle samimiyeti olsa seve seve kalkıp hazırlardı büyük ihtimalle öyle sevdiği insanlar da değiller, koca akrabası bunlar büyük ihtimalle.Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Suçlu yok ki. Hep söylerim maddi manevi tek başınıza sorumluluk alabilecekseniz çocuk yapın diye. Hayatın ne getireceği belli değil çünkü. Yarın öbür gün adam çekip gidebilir, başına bir kaza gelebilir, hasta olabilir, ölebilir. İlla adamın değişmesi ya da adamdan yardım edeceğine dair söz alınması gerekmiyor. Birlikte büyütülürse ne ala ama bunun garantisi yok. Günümüz şartlarında hiç yok.Ben de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı
Yok yav zoruma gitmedi niye gitsin, bana neSen karşındakini tanımadan yargılıyorsun dıye
Nıye mukemmel ve kutsal annelıgımızle
Bırde sofra kurup kahvaltıya mısafır cagırıyoruz ıste
Neyi zoruna gittiki
Eşiniz valla herkes gelirken getirsin bir şeyler, bizde sadece çay servisi ve yanında minnak bir bebek var diyememiş mi? Eşime sormam lazım, bazı geceler hiç uyumuyor, kahvaltı olmazsa da oturmaya bekleriz diyememiş mi? Bunları bile düşünemeyecek adamlardan çocuk yapınca bir de onların yükü biniyor insanın sırtına. Hem çocuğa eve yardım etmiyor hem de misafire kusura bakmayın demiyor ne güzel iş. Benim eşim de bazen biz geliyoruz diye haber verir. Hazırlıksız olduğumu düşündüğünden içecekleri yiyecekleri alır gelirler. Bulaşık kaldırmak sorun değil, yani adam gözüme batmadığı için çıngar çıkarmam. Ben de arkadaşlarla eve geliyoruz desem elinden geldiği kadar ortalığı toplar. Kızım bebekken hafta sonu emzirip geri yatardım, bana ne baksın başının çaresine derdim. Koyardı arabaya, 3-4 saat gezerlerdi. Ona güvenip ikinciyi yaptım ben.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.
O zaman sokakta oynamak vardı, kuzenler vardı komşular vardı, bağa bahçeye köye gidilirdi. Kendi çocuğu olmayan 40 yaşında kadın anan seni büyütmedi mi diyor ama o zamanki toplumsal yapı farklıydı. Ve aynı dediğiniz gibi her işe koşmaktan kimseye hayır diyememekten hastalık sahibi olan kadınlar vardıBizim annelerimize gelince hepsi 35/40 olmadan ciddi hastaliklara yakalanan bir sekilde piskolojileri alt üst olmus kadinlar malesef.
Ağzın bal yesin hoşgeldinBen de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı
Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Bize daha dün müsaitseniz akşam çaya gelelim diye arayan tanıdığımız oldu kuruyemiş yanında çay bitti gitti.Kırk yılda bir gelen misafirleri baya abartıyorlar.Benim annem çok pratik bi kadın 1 saatte 5 çeşit menü hazırlar mesela isteyince ama her gelene de öyle mükemmel olmaya çalışmaz Allah ne verdiyese.Samimiyet budur çünkü bence.37 yaşındayken kardeşime hamileydi karnı burnunda bi yandan 4 çocukla ilgilenip bi yandan fıldır fıldır yemek hazırlardı,çok misafir de gelmez bize öyle sürekli ama gelmek isteyene de öcü gibi bakılmaz yani.Misafir berekettir.Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
İyi yaptın. Onlar çağırsın sizi kahvaltıya. Bebekli arkadaşım var kendisi çağırınca gider yardım da ederim. Bebeği oyalarım. Bebek durmuyosa sen ona bak ben bulaşıkları hallederim diyorum. Kendi kızım 6 yaşında. İnsanların halden anlaması lazım.Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Halinizden anlamayacak kimseyi kabul etmeyin misafir olarak. Şu evin hanımı dururken erkeğe söylemeleri de ayrı bi mesele zaten.Merhaba hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?