Bebek yapmaya ne zaman karar verdiniz? Hazır olduğunuzu nasıl anladınız?

evlendikten 8 ay sonra bebeğimiz olsun artık dedik. 2.5 yıl oldu hala bekliyoruz :KK43: keşke herşey planladığımız gibi olsa

10 senelik evliyim, evlendiğimizden beri hep anne olmak istedim ama eşimin askerliği vardı ve o yokken çocuk büyütmek istemedim.
Askerlik aradan çıkınca 5. yılımızda bebek sahibi olmak istedik ve ilk büyük acımı yaşadım, kaybettim.
Şükürler olsun ki 6. yılımızda kızımı kucağıma aldım ve 28 yaşındaydım.
O kadar çok istiyor olmama rağmen hamileyken sürekli acaba doğru mu yaptık, benden anne olur mu,
olursa nasıl olur gibi bir sürü soru kafamda döndü durdu, hiç bir zaman evet hazırım hiç kaygım yok dediğim bir günüm olmadı.
Kaldı ki evliliğimizde bir sorun yoktu , her şey yolundaydı.
Yani demem o ki bir an geliyor evet tam zamanı diyor insan, bir an geliyor yok hayır henüz değil diyorsun.
Ben öyle net bir zaman olduğuna inanmıyorum.

Bence evliliğinize, eşinize güveniyorsanız ve planlarınızda bir gün anne olmak varsa çok fazla ertelemeyin.

Ben istemiyor değilim ama konu açılınca Allahın gücüne gitmesin ilk hissettiğim bir korku ve endişe birde ben doğumdan çok korkuyorum hastaneye hiç yatmadım uğramadım bile desem yeridir.

Birde eşim uzun yıllar bekar yaşadı benimle tanıştı kısa bir sürede evlendi eve gelip kanepesine uzanmak saati gelince uyumak onun için çok önemli bir misafir geldiğinde düzeni karışıyor diye huzursuz oluyor sinirlendiğini hissediyorum içten içe. Evliliğimiz çok yolunda kavga bile etmeyiz çok çok nadirdir. Ben çalışmıyorum uyku sorunu bir şekilde çözülür ama bebek sahibi olduğumda hem bebeği hem eşimi hemde bana yardıma gelicek ailemi hergün gelip gidecek eşimin ailesini idare etmey uğraşırsam bunlar bizi yıpratır mı korkum var.
Mutlaka sıkıntılar çıkacak, o canla başla bize yardım etmeye çalışan ailelerimizden bile bazen rahatsız oluyoruz.
Eşinizle bu konuyu konuşmalısınız, eğer O'da olası yaşanabilecek sıkıntılara göz yumabilecekse çok fazla düşünmeye gerek yok, hayırlısı olsun.

Merhaba güzel hanımlar;

1 buçuk senelik evliyim çok şükür sorunsuz bir evliliğim var ben 25 yaşındayım eşimle aramda 14 yaş var ve mutluyuz seviyoruz birbirimizi.

BiZ tanışıp 1 ay içerisnde evlilik kararı aldık 6 ay nişanlı kaldık 1,5 yıldır evliyim
Evliliğim çok yoğun geçti çok misafir ağırladım akrabalar hem eimin hem benim ailem ev işlerine birden girdim hiç bişey bilmeden çok çok yorucu oldu ama sevgi olunca birtek yorgunluk oldu tatsızlık yaşamadım gerçekten. Allah var.

Şimdi ailem eşimle aramızdaki yaş farkından dolayı bebek istemeye başladı bir süredir bu aralar iyice arttı. Ben evimin evliliğimin düzenini ancak oturtuyorum.

İçinizden geçenleri yazarsanız sevinirim, çok teşekkürler...
bızımde 14-15 yas var..
31 e gırdım kısmetse ıkı ay sonra anne olacagım, esımde 45 yasında ...
ıkıncı bır cocuk dusunmuyorsanız acele etmeyın derım , zaten gelen gıden vs derken basbasa pek kalamamısınız gıbıme geldı... bırde esınızın de kendını cocuk fıkrıne alıstırması lazım...
ama egerkı ıkıncıyıde yaparım dersenız ve hazırsanız hem maddı hem manevı anlamda çalışmalara baslayın ;)

bende senın gibi 1,5 yıllık evlıyken baslamıstım çalışmaya:)
hemen olcak sanıyo ınsan ama ılk denedigin ay olmazsa kalıyosun öyle,meger ne cok ıstemısım diyosun..benım 3.ayda oldu ve 2.evlılık yıldonumumde 2 aylık hamıleydım..güzel bir zamanlamaydı benım adıma..tabi senın yaş olarak erken diye düşünüyorum ama eşini yaşına göre normal dıye düşünüyorum..karar sizin siz davet edin,rabbim nezaman izin verirse miniğin gelir inşllah:)

3 yıl sakin kafa gezdik tozduk borç ödedik eşimle sonra hazır olduğumuzu hissettik demek isterdım ama bize kalsa 3 sene daha gezer tozardık ama mahalle baskısı diyelim bizi hazırladı.ordan burdan duyulan laflar mılletın vah vah etmeye baslaması deeerrkeeenn dedik ki yaşda gidiyor bir evladımız olsun inşallah
ki iyiki demişiz o gezdıgım 3 yılıma yanarım yavrum ılk evlendıgımde dogsa koca adamdı sımdı :)

Biz eşimle 7 yıl gezdik tozduk sonra evlendikten 1 yil sonra çocuk istedik,çünkü sevgiliyken gezmedik yer birakmadik.birde zaten 27 yaşımda evlendim eşim bir yaş büyük benden.evlendikten bir yil sonra hamile kaldim ikinciyede kizim 2,5 yaşlarindayken dogum yaptim.özetle eger eşimle gönlümce gezip tozmayip ve senin yaşlarinda olsaydim düşünmezdim şahsen.

başkasının bebek yapın demeseiyle bebek yapılmaz önce bunu kafanıza koyun,ben bu bebek için kendimi hazır hissediyorum diyorsanız yapın ve kimseye güvenmeden eşinizde dahil ,kimi eş her konuda yardımcı olurken kimisi olmuyor,size o yapın diyenlere yeri geliyor 1 saat çocuğu emanet edemiyorsunuz hep işleri çıkıyor ki şahsen yaşadım.çocuk büyütmek herşeyden önce gerçekten çok büyük sabır istiyor,gecesiyle gündüzüyle yemesiyle içmesiyle bunları göz önüne alarak düşünün derim,17 yıllık evliyim 28 yaşında anne oldum 1 oğlum var şuan yaş 35

İnsanların bu konudaki yorumlarına , insanı çıldırtan ''bebek ne zaman bebek ? '' sorularına kulak tıkamakla başlayın önce .

Eşiniz ve siz , ne zaman artık bir çocukla yuvanızı çoğaltmak isterseniz doğru zaman o zamandır .

Ben 26 da evlendim . 4 yıl çocuk düşünmedik . O süre içinde gelen sorular , hakkımızda '' hmmm çocukları olmuyor '' dedikoduları ..burdan fizana yol olurdu:rolleyes::rolleyes: Umursadık mı ? hayır :KK51:

30 yaşında anne baba olduk . Bizim için doğru zaman o zamanmış .

Şimdi 37 oldum . Geçen 7 sene de yine sorular sorular sorular ... 2. çocuk ne zaman :confused::confused::confused:

Bu ara yine doğru zaman olabilir , tetikteyiz :-)

Evlendik, mutluyduk, birbirimizle ilgili hiçbir sorunumuz yoktu, çocuğumuz olsun dedik..
Yeterince gezdik, vakitli vakitsiz uyuduk uyandık, eğlendik, gittik gördük ne gerekiyosa yaptık yani:KK53: hazır mıyım diye pek düşünmedim, bilmediğim bir duruma ne kadar hazır olabilirdim...

Velhasıl 3. Yılımızda ikizlerimiz dünyaya geldi, bilseydim ikizlerim olacak biraz daha bekler miydim? Hayır hayııır!! herşeyin vakti belli zaten, biz ne yaparsak yapalım nasip ne zamansa o zaman oluyo. :KK200:

İnsanların bu konudaki yorumlarına , insanı çıldırtan ''bebek ne zaman bebek ? '' sorularına kulak tıkamakla başlayın önce .

Eşiniz ve siz , ne zaman artık bir çocukla yuvanızı çoğaltmak isterseniz doğru zaman o zamandır .

Ben 26 da evlendim . 4 yıl çocuk düşünmedik . O süre içinde gelen sorular , hakkımızda '' hmmm çocukları olmuyor '' dedikoduları ..burdan fizana yol olurdu:rolleyes::rolleyes: Umursadık mı ? hayır :KK51:

30 yaşında anne baba olduk . Bizim için doğru zaman o zamanmış .

Şimdi 37 oldum . Geçen 7 sene de yine sorular sorular sorular ... 2. çocuk ne zaman :confused::confused::confused:

Bu ara yine doğru zaman olabilir , tetikteyiz :-)

bu sorular banada geliyor ya 2. yapıcam ama 40 ı bulacak yaş olarak yada komple bebek defterini kapatıcam,konuşanların çenesinide

Bu siralar bu konu bizimde kafamiza takildi. Bir gün 'evet, evet hazirim" diyorsam, diger gün "aslaaa, ben o sorumlulugun altina giremem" diyorum. Benmi cok büyütüyorum, bilmiyorum fakat cok büyük bir sorumluluk oldugunu düsünüyorum. Tüm hayatin degisiyor. Ayrica nasil bir anne olurum? Iyi egitebilecekmiyim? Hem is hem ev hem cocuk nasil olacak?

Bu korkulari yasayanlar oldumu? Nasil astiniz? Bu konu beni bazen biraz cildirtiyor. Nickim oldugu gibi asiri derecede kararsiz kaliyorum :(

Kusura bakma, konuyu biraz esir aldim :(

Merhaba güzel hanımlar;

1 buçuk senelik evliyim çok şükür sorunsuz bir evliliğim var ben 25 yaşındayım eşimle aramda 14 yaş var ve mutluyuz seviyoruz birbirimizi.

BiZ tanışıp 1 ay içerisnde evlilik kararı aldık 6 ay nişanlı kaldık 1,5 yıldır evliyim
Evliliğim çok yoğun geçti çok misafir ağırladım akrabalar hem eimin hem benim ailem ev işlerine birden girdim hiç bişey bilmeden çok çok yorucu oldu ama sevgi olunca birtek yorgunluk oldu tatsızlık yaşamadım gerçekten. Allah var.

Şimdi ailem eşimle aramızdaki yaş farkından dolayı bebek istemeye başladı bir süredir bu aralar iyice arttı. Ben evimin evliliğimin düzenini ancak oturtuyorum.

Biz de esimle hep 2 sene gezer tozariz, sonra cocuk yapariz diyorduk ama evlenir evlenmez hamile kaldim (planli degildi), kizim da su an Allah bagirlarsa 9 aylik.

Ben 26 sene boyunca mutfaga bir kere girip yemek yapmadim, ev isi desen o da yoktu. Hep ya okuyordum ya calisiyordum; ailem de saolsun hic yap et demezdi.

Evlenince hem ülke degistirdim, hem de tek basima yemegi de temizligi de ogrendim, ustune bir de cocuk bakimini bile hatmettim. İnsan mecbur kalinca herseyi yapiyormus demek ki.

Nacizane tavsiyem aileleri boyle buyuk kararlara karistirmayin! O, bu istiyor diye degil; siz istediginiz icin cocuk yapin cunku cocuk cok cok buyuk sorumluluk.

Eşimle aramızda 9 yaş var evlendigimizde ben 21 eşim 30 yasindaydi:)

Çocukları bebekken hiç sevmem yani seferinde bakmayı ve o sorumluluğu hiç sevmem yarım saat bi saat sevim annesine veriyim havasindaydim hala bebek görünce severim ama bakmaya gelince yooo bana göre hiç diil...

Eşim inanılmaz çocuk seviyo deli oluyo içine anne kaçmış gibi...

Evlendik bir ay geçti çocuk yapalım falan demeye başladı ben biliyodum zaten hemen istiyecegini dedim zaten olcak evlendikten 3 ay sonra karar verdik bbana söz verdi eğer bebeigimiz olursa benden çok bakacakti ...

Guvendim ... Ben saniyodumki karar verip çalışmalara başlayınca bi seneye ancak olur hep öyleydi çevremde yani karar verip bi seneden önce hamile kalan görmedim :)

Ve karar verimisimizin üçüncü haftasında iki haftalık hamile olduğumu öğrendim :) yani ceketini arsada hamile kalabilecekmisim:) bu arada oğlum ikibuçuk yaşında ve hala eşim evdeyken altını degistirmem , anne şutu aldığı ilk 6 ay beni hemen hemen yatağından kaldırmadı oğlum gece aglayinca besiginden aldı getirdi emzordim yerine koydu hiçbir sağlık problemi de yoktu ... Gaz çıkarttigimi pek bilmem evde yoksa falan anca.... Saolsun...

Hamilelik bebek sağlık problemi yoksa psikolojik olarak hazırım denebilecek bişey diil , evren , doğa o kadar güzel calisiyoki o 9 Ay var ya ışte o zman hazirlaniyosun ve son ayda artık doğsun diyosun ... İstedigin kadar kitap oku eğitime git , o gaz sancisiyla gecenin bi vakti karsilasmadikca o anda iç gudulerin devreye gitmedikçe netapacagini bilemzsin , aciktigini anlamak için gözüne bakman yeterli bunu sana hiç bi kitap ogretmez minik gözlerine bakarsın o anda sütun gelir zaten :) herşeyi doğal akışına bırak kendini strese sokma en büyük yardimcin iç gudulerin:)

Eğer olsun sanki ya bizimde bi tane diyorsan olmasının vakti gelmistir:)

Merhaba güzel hanımlar;

İçinizden geçenleri yazarsanız sevinirim, çok teşekkürler...[/QUOTE

Merhaba güzel hanımlar;

Can'ım benim anlattıklarını okuyunca o kadar Mutlu oldum ki çünkü bende severek ama nisandan sonra iğrenç gecen su an 2 yıla yaklaşmış bi evliliğe sahibim. Bende cok sey yaptım ama hepte zoruma gitti Çünkü hic Mutlu olamadım .Madem böyle guzel tatlı bi evliliğin var bir Melek'le taçlandır derim evliliğini anladığım kadarıyla esin iyi hoş bi insan ona da kendinede bu mutluluğu yasat lütfen böyle evlilikler kesinlikle bu mutluluğu hakediyorlar

Benimde tipki seninki gibi oldu evlendim esimim isinden dolayi seyahatler evde oldugumuz zamanlarda misafirle dolup tasti evim. Ki halen oyle. Gecen aya kadar bebek falan dusunmuyorduk ama gecen ay bi kaza oldu acaba hamile kaldim mi diye esimle supheliyken aramizda espriler yapmaya basladik esim birsey istese aaaa ben artik cift canliyim kalk sen al falan diyodum birde tesaduf adetim 5 gun gecikince kesin hamileyim dedim ama malesef adet oldum. Adet olunca esimde bende bi uzulduk anlatamam. Meger ne kadar hazirmisiz ve istiyormusuz... gecen aydan beri korunmama karari aldik bilmiyoruz beklemedeyiz insallah tez zamanda olur bebis :)

Merhaba güzel hanımlar;

aynısını bugun ben düsündüm ama söyle 7 senedir evliyim 21 de evlendim 28 yasındayım sanki hala istemiyo gibiyim korkuyorum sanki bilemiyorum bazen istiyorum bazen istemiyorum

kendime cok kızıyorum cok erken evlendim diye diyorum 30 da evlenicektim 3 4 sene gezicektim 35 te bi cocuk allahın izniyle olursa zaten simdide olur o zamanda bide 40 ta bi cocuk tamam neden erken evlendi diyorum

simdi millette erken evlendim diye ee hadi 7 sene oldu neden yapmıysun diyolar

cevremdeki kadınlar kendilerini degil hep eslerini ailelerini düsünüyolar diyorum siz hic psikolojim hazır mı demediniz mi yada korkuyorum demediniz mi evlenmisin madem ille olcak kafasındalar bileiyorum yaaa

suan kenarda cokkkk param olsa bosanır hayatımı yasar 38 de evlenirdim

eskiler hep der ya koca gencken degil yaslıyken lazım diyee :)))

Back
X