Bebek ziyaretine gidecek gücüm yok 😢

Benzer yorumları yapmışız sizinle. Evet öyle hayat gecmez. İnanın bu uğurda yaşadıklarımı yazsam belki de oturup ağlarsınız. Çok zor tedaviler sonucu aldım kucağıma bebeğimi ve hatta doğumda ölüyordum.
Allah konu sahibine, size ve tüm isteyene sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum ve bebek nasip etsin
allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah:KK200: evet konu sahibinin yaşadıkları çok zor anlayabiliyorum. ama bu şekilde en başta kendisine yazık. piskolojisi yeni bebek için okadar önemli ki.. nazik duanıza çok teşekkürler amin

Eşimin en yakın arkadaşı bana oldu.Eşi de benim arkadaşımdır eşli olarak görüşüyoruz iyilerdir sağolsunlar.Düğünlerimiz bile 1 hafta arayla oldu.1 ay öncesine kadar ben de hamileydim ama kalbi durdu işte miniğimin...Sağolsunlar geçmiş olsun dediler arayıp sordular ama bebek heyecanından olsa gerek her yerde ultrason fotosu paylaşıp görüştüğümüzde de sürekli bebeklerinden bahsettiler.Bebeğe beşik aldıklarında bile bebeğimizi kaybedeli 2 hafta olmuşken eşimi beşik monte etmeye çağırdılar.Ya da olağan konuşmalardı olası şeylerdi ben çok üstüme çektim.İçimde kıskançlık yokken kıskançlık oluştu kıskançlık da değil duyguyu adlandıramıyorum bebek sağlıkla doğdu şükür gözüm yok Allah her türlü kötülükten korusun ama elimde değil işte üzülüyorum kıskanıyorum benim bebeğim de doğacaktı nasip olmadı diyorum onlar adına sevinip kendime üzülüyorum.Dün eşim eve gelip bebek doğdu dediğinde oturdum hüngür hüngür ağladım ben nasıl ziyarete giderim nasıl görüp de güçlü durabilirim diye ne hamile kadın göresim var ne bebek göresim var asla güçlü duramam ama gitmek zorundayız.Gitmesek kıskandı diyecekler belki de.Eşim de kızıyor kıskançsın o adam benim kardeşim gibidir o bebeğin amcasıyım ben gitmemiz lazım bizimki öldüyse onların suçu ne diyor ama benimki fesatlık kıskançlığı değil üzüldüğüm için böyle hissediyorum.Herşey kader kısmet biliyorum kalbime söz geçiremiyorum o bebeğe hediye almak için mağazaya girdiğimizde hüngür hüngür ağlayarak çıktım iyi değilim ne yapayım ben bana moral verin
bende sendenim :KK43:

ve birşey diyeyim mi bir de şu açıdan bakın lütfen, gizleselerdi üzülürsünüz diye hiç dahil etmeselerdi inanın bence daha kötü olurdu ben o zaman art niyet sezerdim, daha çok yaralardı emin olun. Allah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağınızı bebekle doldursun.

İşte bak ne güzel anlattın.İşte ben bu yüzden üzüldüğüm için kendime kızıyorum.Tam da bu yüzden yardım almam gerektiğini düşünüyorum.Çünkü kimsenin suçu değil bu olanlar

Ama bunun için önce duygularını kabul etmen lazım. Bebeğin öldü ve sorguluyorsun neden benim başıma geldi diye. Neden onun çocuğu yaşıyor ama benimki yaşamıyor diye. Elbette o bebeğin ölmesini istemiyorsun ama seninki de yaşayabilirdi, şu anda sen de onun kadar mutlu ve heyecanlı olabilirdin, kızgınlığın buna. Bunlar çok insani duygular. Ve bu kıskançlık değil üzüntü.

Bebek doğmadığı için eşin senin kadar derin hissetmiyor bu üzüntüyü çünkü içinde taşıyan sendin, hareketlerini hisseden sendin. Ona kendini doğru anlat ki seni anlayıp destek olsun hiç değilse yasına saygı duysun.

Her insanin olaylara olan tepkisi, hisleri farklidir
Burada karsilastirma yapmak yanlis
Demek ki siz de bu sekilde yasiyorsunuz acinizi, arkadasiniz cok düsüncesizlik etmis
bebegini yeni kaybetmis insanlardan hele de arkadasimsa böyle birsey istemezdim
anlayisla karsilardim
Sevinclerini paylasmak istiyorlar, ya sizin acinizi paylasiyorlar mi
Dengeli olmali bazi seyler, sizin yaninizda da konusmayiversinlermis bebeklerini
Hepimizin cocugu var, böyle görgüsüzlük görmedim ayip

ve birşey diyeyim mi bir de şu açıdan bakın lütfen, gizleselerdi üzülürsünüz diye hiç dahil etmeselerdi inanın bence daha kötü olurdu ben o zaman art niyet sezerdim, daha çok yaralardı emin olun. Allah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kucağınızı bebekle doldursun.

evet bu da var
ama iste göze skar gibi büyüte büyüte de yapilmamali
Besik kurmaya da cagirmayiversin adami
düsüncesizlik yapmislar
Üzücü ya, ben cok üzüldüm bu duruma

Eşimin en yakın arkadaşı bana oldu.Eşi de benim arkadaşımdır eşli olarak görüşüyoruz iyilerdir sağolsunlar.Düğünlerimiz bile 1 hafta arayla oldu.1 ay öncesine kadar ben de hamileydim ama kalbi durdu işte miniğimin...Sağolsunlar geçmiş olsun dediler arayıp sordular ama bebek heyecanından olsa gerek her yerde ultrason fotosu paylaşıp görüştüğümüzde de sürekli bebeklerinden bahsettiler.Bebeğe beşik aldıklarında bile bebeğimizi kaybedeli 2 hafta olmuşken eşimi beşik monte etmeye çağırdılar.Ya da olağan konuşmalardı olası şeylerdi ben çok üstüme çektim.İçimde kıskançlık yokken kıskançlık oluştu kıskançlık da değil duyguyu adlandıramıyorum bebek sağlıkla doğdu şükür gözüm yok Allah her türlü kötülükten korusun ama elimde değil işte üzülüyorum kıskanıyorum benim bebeğim de doğacaktı nasip olmadı diyorum onlar adına sevinip kendime üzülüyorum.Dün eşim eve gelip bebek doğdu dediğinde oturdum hüngür hüngür ağladım ben nasıl ziyarete giderim nasıl görüp de güçlü durabilirim diye ne hamile kadın göresim var ne bebek göresim var asla güçlü duramam ama gitmek zorundayız.Gitmesek kıskandı diyecekler belki de.Eşim de kızıyor kıskançsın o adam benim kardeşim gibidir o bebeğin amcasıyım ben gitmemiz lazım bizimki öldüyse onların suçu ne diyor ama benimki fesatlık kıskançlığı değil üzüldüğüm için böyle hissediyorum.Herşey kader kısmet biliyorum kalbime söz geçiremiyorum o bebeğe hediye almak için mağazaya girdiğimizde hüngür hüngür ağlayarak çıktım iyi değilim ne yapayım ben bana moral verin
Valla içim çok buruluyo böyle konular okuyunca :KK43: Son 4,5 yıldır 7 tane bebek kaybettim ben, bolca yaşadım sizin yaşadıklarınızdan, ama açıkçası galiba sizin kadar etkilenmedim birkaç olay hariç.. karnımda ölü bebeğimle yiğenimin doğumuna bile gittim.. 10 haftalık ikizlerimi kaybettiğimde eltimin ultrason fotoları ile şenlendim (!) falan filan.. En son daha 2 ay önce bebeğimi kaybetmişken (5 tane bebeğimi kalbi durarak kaybettim) eşimin kardeşinin kalp atışı muayenesine kadar davet edildik.. Eşim abisine saçmalamayın yaa bizim zaten kalp atışı travmamız varken niye böyle bi teklif yapıyosunuz diye tepki vermişti artık. Bazı insanlar kasti yapıyo böyle şeyleri, onu zaten bi süre sonra ayırt edebiliyo insan, sizin beşik falan olayları biraz garip geldi açıkçası ama doğumu öğrendiğinde ağlaman falan bana normal bir tepki gibi gelmedi.. biraz psikolojik destek alabilirsin bence kendini toparlaman için.. Allah en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat nasip eder inşallah sana da :dua:

Eşiniz sizden farklı tepkiler verdiği için o yeterince üzgün değil diye düşünüyorsunuz galiba, biraz da buna kızıyorsunuz sanırım. İç dünyasını bilemezsiniz bırakın o da öyle yaşasın acısını ,karışmayın ama istemediğiniz bir şeyi siz de zorla yapmayın.

O kadını arayıp duygularınızı anlatın, sevincini paylaşmak istediğinizi ama şu anda üzgün olduğunuzu bebek görmeye ileriki bir tarihte gideceğinizi söyleyin. Buna kimsenin bozulacağını sanmıyorum.Yaşamayan insan sizle empati yapamaz. Biz öyle çok ince fikirli bir millet değiliz. Genelde patavatsız, empati yoksunu insanlarız. Siz konuşup anlatmazsanız kimse hislerinizi bilmez

Kalbin ne istiyorsa onu yap. Bebeği ni kaybetmişsin milleti mi çekecek sin. Ben de Bebeğimi kaybetmistim çok haklısın ve gitme bu kadar basit.

Çok düşüncesizler ya beşik almışlar eşimi arıyorlar gel monte edelim dolap almışlar gel monte edelim.Babam bebeğe eşya almış bize getirir misin şunu yapar mısın bunu yapar mısı n falan.Heyecanından bahsediyormuş eşim evde geliyor bana anlatıyor bütün duygularım kabarıyor 😭 İnşallah Allah razı olsun
yani var ya gerekirse cebimden o beşiğin fiyatı kadar para veririm ama bebeğini yeni kaybetmiş adama beşik monte ettirmem bu nasıl fesatlık demeyimde düşüncesizlik cahillik diyeyim madem gerçekten şok oldum hiç mi kimse yokmuş monte edecek yazık çok yazık...

Insanlar düşüncesiz eşinizin arkadaşınızın yaptığı da normal değil ben çok içime attım nispet yapar gibi insanlara tahammülüm yok .Fark edersem cevabı veririm. Ama sizin tepkiniz normal gelmedi bence tüp bebek bölümündeki konuları okuyup empati yapabilirsiniz. En azından doğal gebelik oluşmuş demek bizim gibi olsan düşünemiyorum bile

4 farklı doktora gidiyormuş hangisi denk gelirse onda doğuracakmış öyle anlatıyordu doğumdan önce.Ona bile ne şımarıkmış bulmuş da doktor beğenmiyor diyorum içimden.Yani kaç doktora giderse gitsin bana ne ben bunu bile takar oldum şu 3 gündür delirecek gibiyim nefret ettim kendimden ben kimseyi kıskanmazdım
Şu an çok hassas bir dönemde olduğunuz için böyle hissediyorsunuz.
Bu kıskançlık değil.
Kendi kaybınız için üzüntü duyuyorsunuz sadece.
Sizin de bebeğiniz olacak inş gelecekte.
O zaman gececek.
Süreç sadece.
Allah tez zamanda kucağınızı doldursun.

Bende ilk bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu.. elimle ayni evde yaşıyorduk oda hamileydi çok ima ederdi ama sizin gibi hiç düşünmedim . Inşallah sizede nasip eder Rabbim sabrın sonu selamettir

Ah canım benim, bizimde doğal yollardan bebeğimiz olmuyor ve ne yazık ki bazen umutsuz olabiliyorum. Geçenlerde cok yakın bir arkadaşım hamile olduğunu söyledi hem de onu annelik için ben teşvik etmistim. Onlar adına o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Ama kıskançlık değil işte eve gittim butün gün ağladim eşim sağolsun benimle konuştu teselli etti. Eşinizden de aynı anlayışı beklerdim ne yalan söylüyeyim. Ve sizi çok iyi anlıyorum kıskançlık degil de başka birsey diye nitelendirdiğiniz duygunuzu. Unutmayın Allah sabredenlerle beraberdir. 🌸

Bence de gitmek zorunda değilsiniz. Eşinize de kızmayın bazı duyguları bizim kadar yoğun yasayamiyorlar. Ancak bebek doğunca babalık hissi geliyor onlara. Bizler öyle değiliz doğuştan hazırız anneliğe. Arkadaşlarınız düşüncesiz davranmış. Benim yakınımda da düşük yapmış bir arkadaşım vardı gülelim haberini vermedim kendisi sordu öyle öğrendi. Asla ozendirecek bir şey yapmam başkasına. Çok şükür o arkadaşım da hamile kaldı bir ay var aramızda şimdi sevincimizi birlikte paylaşıyoruz. Gribim deyin gitmeyin. Allah en yakın zamanda size anneliği yaşatsın isteyen herkese. Hayırlı evlatlariniz olsun.

Ben size hak verdim. Arkadaslarinizin anlayisli olmasi lazim. Disariya gucluyuz acimizi unuttuk izlenimi vermis de olabilirsiniz davranislari bu yuzden de olabilir tabi

Ameller niyetlere göredir. Bırak yaptığı düşüncesizlik (beşik montajına bebeğini yeni kaybetmiş baba çağırmak benim için düşüncesizliktir) onların olsun sen en güzel şekilde hediyeni yap. Hep güzel düşün ki senin de güzel olsun

Benim en yakın arkadaşım benden yaklaşık 1 sene önce evlendi benim de ondan 1 sene önce çocuğun oldu. Onun olmuyordu. O sormadıkça bebeğimle ilgili bir şey söylemedim ona. Çokça heyecanlıydım ve mutluydum en yakın arkadaşımla paylaşamıyordum ama bazı mecralarda paylaşım yaptığım oldu açıkçası o da görüp ara ara sorardı öyle anlatırdım bir şeyleri. O görmesin diye de ondan gizli paylaşım yap ak da istemedim bu sefer de yanlış düşünebilirdi benden mi sakınıyor diye. Bebeğimi her sevdiğimdeve şükrettiğimde onun için de dua ettim. Allah her isteyene de versin, kimsenin kucağı boş kalmasın. Ama insanlar mutluluğunu da paylaşmak istiyor bazen tabiki dikkat etmek lazım. Şimdi arkadaşım da hamile. Bir sürü aşılama, ilaç tedavisi vs.uğraştılar meğer insülin direnci varmış ilaç kullanmaya başlamış ve 2 ay sonra hamile kalmış. Bebek isteyenler her türlü tetkiklerini yaptırmalı sadece rahim, yumurtalık vs bakmak yerine.

Back
X